Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Napoli (A) 28. 01. - 21:00h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Zadnje kolo ligaške faze Lige Prvaka ćemo odigrati u Napulju. Situacija na tabeli je sljedeća:

xlqEpqk.png

Bitni parovi su:

Monaco - Juventus

Athletic Bilbao - Sporting

Atletico Madrid - Bodo/Glimt

Barcelona - Copenhagen

Benfica - Real Madrid

BVB  Inter

Frankfurt - Tottenham

Liverpool - Karabag

Manchester City - Galatasaray

PSG - Newcastle United

Union SG - Atalanta

Treba igrati bez ikakvih kalkulacija i pokušati se plasirati u top 8. Tim plasmanom imamo osiguranu osminu finala i odmaramo u ovom prvom terminu razigravanja. Ništa nije bitnije od pobjede na sutrašnjoj utakmici i preskakanja jedne faze. To hoćemo li sa nekom pozicijom izbjeći ovoga ili onoga je nemoguće izračunati zato što naša pozicija ovisi od rezultata 11 drugih utakmica. Možda sama pobjeda neće biti dovoljna, ali uzdajmo se u ne pretjerano ubjedljive pobjede Citya, Barce, neki kiks Tottenhama, remi Newcastlea i PSG-a i slično.

Našeg protivnika nema na tabeli koju sam postavio jer se nalaze tek na 25. mjestu i prvi su ispod crte. To znači da im samo pobjeda igra. Prolaz dalje bi im bio mali spas sezone jer su lošim rezultatima u nekoliko zadnjih utakmica ispali iz trke za titulu. Conteova garancija od 18 mjeseci je istekla i sada polako kreće raspad. Conte u Europi je lošija verzija sebe i to je naš veliki adut.

Očekujem da Estevao priredi noć za pamćenje.

• Popularna objava

Ovo bi mogla biti prekretnica sezone. Nije samo jedna od utakmica. Pobijediti u Napulju, u Italiji, gdje smo u puno jacim sastavima gubili. Pobijediti aktuelnog prvaka Italije u odlucujucem posljednjem mecu prve faze LŠ. Pobijediti prvi put na gostovanju ove sezone u takmicenju. Plasirati se dalje u top 8 i izbjeci 2 teske utakmice, malo odmoriti ekipu. Uvezati 3 pobjede zaredom nakon dugo vremena.

Mnogo toga je na stolu. Psiholoski vrlo bitan trenutak. Nadam se da trener nece ziherati i taktizirati. Remi je jednak kao poraz, bukvalno nista ne znaci bod. Nikad cistija situacija nije bila, sto se toga tice.  Samo 3 boda. Ako pobijedimo a nekim spletom okolnosti ne prodjemo u top 8, svejedno cu biti zadovoljan.

Sretno Plavci!

Napulj vuce jake uspomene svakako. 

Drogba, Terry, Lamps, Bane... 

Noc kada smo prvi put stvarno poverovali da mozemo do kraja. 

Napoli ce biti oslabljen povredama po svemu sudeci i to mora da se iskoristi. Dzejms na beku, Palmer i Estevao neka se rotiraju po potrebi, ostali mogu kako hoce, s tim da ne igra Tosin nikako.

Verujem u pobedu.

• Autor
  • Popularna objava

Poslije osvajanja Svjetskog Klupskog Prvenstva mogli su se začuti komentari kako taj trofej ne vrijedi ništa jer na turniru nisu učestvovali prvaci Engleske, Španije i Italije. Prvak Engleske je već dobio svoje, prvak Španije pogotovo i sada je red na prvaka Italije.

Nadam se da nece biti managing minutes, ovo je utakmica u kojoj moraju igrati najbolji pa taman se povrijedili. Racunam da Palmer nije 100% tako da ce poceti sa klupe, a ovo bi bilo mojih prvih 11:

Sanchez
James, Chalobah, Badi, Cucurella
            Caicedo, Santos
       Estevao, Enzo, Garnacho
                       Pedro

Pravovremene izmjene, ulazak Palmera, Neta, Gittensa i Delapa. 

Sto se tice Napolija, Lukaku se oporavio a i Hojlund je ove sezone odlican. Njihova igra se svodi bukvalno na isti fazon kao i igra Palaca, dodaj do napadaca koji se odlicno grade i koji mogu bez problema sacuvati loptu ledjima. Lobotka i McTominay su odlicni u vezi, Lobotka je nizak, jak i ima odlicnu kontrolu lopte, skoro da ga je nemoguce napasti presingom dok je McTominay dobar u duelima i ulasku u 16m iz drugog plana.

Conte uopste nije bezazlen trener, njegove ekipe trce skoro 120km po mecu i da bi se dobila ovakva ekipa koja mora ici po pobjedu treba ti prije svega borba, osvajanje duela pa tek onda kvalitet i taktika. Nadam se da su nasi svjesni sta znaci pobjeda, od trenera do igraca, svi moraju biti na nivou i dati sve od sebe.

Ajdeeee momci do pobjede!

@hamcoNemamo mi sanse protiv njihovih mesata u duel igri. Ono sto mozemo i moramo je da budemo brzi od njih u protoku lopte i kretanju bez lopte. Kvalitet i taktika ce nam biti mozda jedina prednost. Stoji da je Konte los u kup takmicenjima ali ovo jos nije kup takmicenje vec jedna utakmica koja im znaci i spas sezone bukvalno. Konte ce dati sve od sebe da ih maksimalno motivise da izginu do kraja.  

13 minutes ago, Whisper said:

@hamcoNemamo mi sanse protiv njihovih mesata u duel igri. Ono sto mozemo i moramo je da budemo brzi od njih u protoku lopte i kretanju bez lopte. Kvalitet i taktika ce nam biti mozda jedina prednost. Stoji da je Konte los u kup takmicenjima ali ovo jos nije kup takmicenje vec jedna utakmica koja im znaci i spas sezone bukvalno. Konte ce dati sve od sebe da ih maksimalno motivise da izginu do kraja.  

Ne bih se slozio, po meni uopste nisu fizicki jaci od jednog Palacea. Lobotka i McTominay nisu fizicki jaci od Caiceda i Santosa, Hojlund od Delapa ili Spinazola ili Gutierez od Jamesa ili Cucurele. 

Dzabe taktika ako te protivnik nadtrci, ako dobija mrtve duele i pokaze vise zelje od tebe. 

Napoli nema poraza kuci ove sezone i njihov stadion i njihovi navijaci su 10x glasniji od Bridza i nasih navijaca. Conte je poznat motivator ali isto tako i neko kome kad kola krenu nizbrdo tesko se izvuce iz toga.

Nasa sansa su njihove povrede, zaista su dosta oslabljeni neigranjem Rahmanija, Anguise, De Bruynea, Neresa, Politana.

Moramo to iskoristiti ali ja zaista ne ocekujem lagan mec jer ovo je Napoliju biti ili ne biti i bas zbog toga ocekujem da atmosfera bude uzarena. 

Napoli zadnji put kuci izgubio u 2024.

Tesko cemo mi ovdje da pobjede. Neki X mi je vise realniji. Tjesi me sto ima dosta izostanaka.

Igraju kuci, iskusnijeg trenera imaju. Vidjet cemo sve vcrs

1 hour ago, Whisper said:

@hamco ja iskreno ne verujem da smo mi sposobni da bilo koga dobijemo u igri fizikalijama. I to nema veze sa snagom nasih igraca, vec sa pristupom.

Ma bilo je meceva sigurno ove sezone kada smo dobijali te duele i samim time i mec i obratno. Nas ako Napoli nadtrci 10km vise dzabe nam je sva taktika, to ti je kao da imaju igraca vise ako uzmemo u obzir da igraci prosjecno trce oko 10km po mecu.

Nisam ja rekao da je to jedino vazno, logicno da nije jer bi onda i Burnley bio u vrhu lige a nije. Ali borba, zalaganje, osvajanje duela, hrabrost to mora biti neupitno svaki mec pa onda cemo pricati o taktici, sistemu i paternima igre.

Ja zelim vidjeti borbu a kada god smo usli u mec nabrijani maksimalno rezultat je bio dobar. Bilo to pod Pochetinom ili Marescom. Nadam se da cemo pod Roseniorom to vidjati jos cesce.

Ne izvadi li Fofanu na poluvremenu, od mene Rosenior out. Ovo je toliko amaterski bilo od Fofane da nemam rijeci, kod prvog gola frajer ga okrenuo kao na ringispilu, kod drugog gola gleda Hojlunda kako utrcava na loptu a on statican, kao da nije nikad trenirao fudbal toliko je to amaterski bilo.

Na sve to formacija promasena, nakon 15-20 minuta morao je trener uvidjeti da Hojlund ostaje sam sa Fofanom na velikom prostoru a jaci je od njega i nema sanse da Fofana uzme loptu, to su nam tako lako radili jer su krila dolazila na centar i odvlacili Jamesa i Cucurelu od Fofane.

Amaterski od trenera a jos vise amaterski od Fofane. Kazem vam, ne bude li Fofana izasao na poluvremenu, od mene Rosenior OUT taman pobjedili mec.

Prespori smo. Ne cudi me to uopste, jer je i Rosenior isti mrsomud kao i Mareska. 

Ne mozes svaki mec menjati jebenu formaciju i takticku postavku i ocekivati rezultate. Za dobre stvari potrebni su automatizmi, nasi igraci iako su zajedno vec neko vreme kao da se ne poznaju jer im se svaki mec daje nova pozicija i serviraju drugacije instrukcije. 

Zasluzeno gubimo. 

Pobjede protiv indisponiranog Palasa i na jedvite jade kontra Pafosa te Brentforda zamazale oci. Veceras se ponovo vidi koliko mi spor, sterilan i dosadan fudbal igramo. Napoli sa jednim top i par solidnih igraca nam drzi cas igre. Trka bez lopte, otvaranje, utrcavanja iza odbrane... Kod nas igraci samo stoje, dodaju se na sigurno i cekaju nesto. Ocekivao sam da ce nas preokrenuti kad sam vidio kako stojimo, ali ni sam se nisam nadao da ce vec na poluvremenu 2-1 biti.

Jel Fofana taj koji mora igrati da bi imao neku trzisnu vrijednost? Jer ako jest, neka Ameri razmisle dobro o toj strategiji. On kako igra, samo ce mu padati cijena. Decko zive veze nema. Valjao jednu sezonu u defanzivnoj formaciji sa 5 nazad kao desni stoper Lestera i to je sve. 

Vrijeme je da se ovaj nas "projekat" raspadne i restartuje. Ubila nas je Konferencija i lagani zrijeb na Svjetskom klupskom. Zavalilo nas je zesce.

1 minute ago, Wisey said:

Zasluzeno gubimo. 

Pobjede protiv indisponiranog Palasa i na jedvite jade kontra Pafosa te Brentforda zamazale oci. Veceras se ponovo vidi koliko mi spor, sterilan i dosadan fudbal igramo. Napoli sa jednim top i par solidnih igraca nam drzi cas igre. Trka bez lopte, otvaranje, utrcavanja iza odbrane... Kod nas igraci samo stoje, dodaju se na sigurno i cekaju nesto. Ocekivao sam da ce nas preokrenuti kad sam vidio kako stojimo, ali ni sam se nisam nadao da ce vec na poluvremenu 2-1 biti.

Jel Fofana taj koji mora igrati da bi imao neku trzisnu vrijednost? Jer ako jest, neka Ameri razmisle dobro o toj strategiji. On kako igra, samo ce mu padati cijena. Decko zive veze nema. Valjao jednu sezonu u defanzivnoj formaciji sa 5 nazad kao desni stoper Lestera i to je sve. 

Vrijeme je da se ovaj nas "projekat" raspadne i restartuje. Ubila nas je Konferencija i lagani zrijeb na Svjetskom klupskom. Zavalilo nas je zesce.

Ako je ovo istina, onda nema smisla pratiti vise ovaj klub a kamoli kriviti Marescu ili Roseniora. Bukvalno kad bi mi ko mogao sa sigurnoscu reci da je to tacno, ja ne bih vise pratio Chelsea dok ne odu ovi iz uprave.

Konte je takticki ubio roseniora. Sa par dodavanja su pred nasim golom i lako nas razvlaci. 5 stopera u konkurenciji za tim a igramo sa desnim bekom na mestu stopera i sto je najgore taj desni bek bolje odradi zadatak od fofane. 

Ne boj se hamco necemo pobjedit😁

Za ovakve utakmice treba mnogo više šlifa, treba mnogo više taktičke potkovanosti, ma treba mnogo više svega, za Roseniora je ovo špansko selo što bi se reklo.

Dodaš na to kiksere koje imamo i eto to ti je to, stvarno nisam razočaran jer i ne očekujem od svega ovoga nista.

Kad ti rikne auto a ti skines zimske i staviš ljetne gume i mislis da ce to nešto pomoci međutim auto "ni da se javi", e tako nekako izgleda smjena Maresce i dovođenje Roseniora, u suštini isto sranje.

TRENERU MATER JEBEM ZA FOFANU I ZA FORMACIJU. 

Sreca pa je na vrijeme promjenio formaciju pa smo zaigrali malo bolje, ali realno spasio nas je Joao Pedro. Nismo zasluzili pobjedu ako cemo iskreno, ali nije ni Napoli. Mi smo trebali davno rijesiti pitanje prolaska u top 8 jer nismo smjeli kiksati protiv Qarabag i Atalante koja nas je okrenula a imali smo sve da ih dotucemo. 

Kako god, cestitke na kraju i nadam se samo da je nesto ovaj Rosenior naucio. Ovo je cista sreca da smo veceras pobjedili.

Kakav preokret. Nikakva igra u prvom, a ni u drugom nista bolje. 2 individualna poteza donesose pobjedu. 

Ne moze covjek biti nezadovoljan pobjedom ali opet nekako gorak ukus ostaje, jer znam da se necemo jos dugo provlaciti ovakvim sporim i bezidjenim fudbalom. Valjda Rosenior nauci neke stvari u hodu, inace ce nas neko otresti zesce. 

Ako cemo izvlaciti nesto pozitivno, to je da je Zoao Pedro vezao 2-3 dobre partije. James vec konstantno odlican.

4 minutes ago, Wisey said:

Kakav preokret. Nikakva igra u prvom, a ni u drugom nista bolje. 2 individualna poteza donesose pobjedu. 

Ne moze covjek biti nezadovoljan pobjedom ali opet nekako gorak ukus ostaje, jer znam da se necemo jos dugo provlaciti ovakvim sporim i bezidjenim fudbalom. Valjda Rosenior nauci neke stvari u hodu, inace ce nas neko otresti zesce. 

Ako cemo izvlaciti nesto pozitivno, to je da je Zoao Pedro vezao 2-3 dobre partije. James vec konstantno odlican.

Takodjer i promjena formacija. Najvise sam ljut na njega zbog Fofane. 

Auu, na kraju velika pobjeda, velika i zbog direktnog plasmana u sljedecu fazu, velika i zbog toga što ovi igrači nemaju baš nešto mnogo važnih europskih pobjeda.

U suštini sve je to nešto sporo, trapavo, teško, opet je osjecaj kao i osjecaj posljednjih par utakmica a to je da smo spletom okolnosti izbjegli metak. 

Ali ipak velika pobjeda na kraju, da ne davim previse, cestitke ekipi.

Pohvale za Joao Pedra.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.