Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Alejandro Garnacho (Aston Villa)

Istaknuti odgovori

Svaka ekipa ima pravo na 3x izvrsiti opciju izmjena ali ukupno 5 igraca se moze zamjeniti u te 3 izmjene.

1. Izmjena: Tosin i Jorgensen
2. Izmjena: Santos
3. Izmjena: Gusto i Fofana

Tek se sad vidi koliko ne zna, svaka izmjena je bila pogresna.

• Odgovori 120
  • Pregledi 4,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Corto Maltese
    Corto Maltese

Momci za susednim stolom Vam šalju piće. Momci za susednim stolom:  

• Garnacho je u leto 2025. prešao iz Manchester Uniteda u Chelsea za £40 miliona, a njegov transfer je bio baziran na specifičnom profilu "visokog volumena" akcija, koji se u modernoj analitici jako cen

• Jel te sramota jebem ti argentinsko pleme iz kojeg si dosao? Znas li koliko je 40 miliona sto je dato za tebe? Znas li koliko se djece moglo nahraniti, znas li koliko se bolesne djece lijeci SMS-ovima

Objavljene slike

3. Gusto i George 

Dosta bi ispravio stvar da je usao 

Gittens i George ili

Garnacho i George, samo nije trebao Gusta uvodit kad ganjamo zaostatak 2 gola.

Makar bi se vidjelo da je htio iscupat nas iz govana, a on ovako stao da sacuva mrezu a gore ak sta bude bude.

• 1 mjesec kasnije...

Gittens je duplo bolji igrac od njega, duplo. U svemu je Gittens ispred njega, u 1 na 1 igri, kontroli lopte na uskom prostoru, cak i sut ima bolji i nepredviljiviji je. 

Nekako mi "bode oči" situacija da je prvi zamjenjen i protiv Sunderlanda i protiv Tottenhama, iako realno pokazivao je vise života od Neta, protiv Sunderlanda je bio jedina prijetnja po gol protivnika.

Ne znam zbog cega je to tako, kao da sama utakmica ne diktira izmjene, ili je Neto zapravo jedan od "nedodirljivih".

Posto igra na istoj poziciji i sa istom ulogom , mogu da se vrse poredjenja. U odnosu na dopingovanog Mudrika , daje mnogo vise. Koncentrisaniji, vise se bori, ne siluje, radi bas ono sto se od njega trazi, konkretan je, otvara prostor.....ostaje da napreduje u pozicionom napadu.....

• 4 sedmice kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...
  • Popularna objava

Jel te sramota jebem ti argentinsko pleme iz kojeg si dosao? Znas li koliko je 40 miliona sto je dato za tebe? Znas li koliko se djece moglo nahraniti, znas li koliko se bolesne djece lijeci SMS-ovima a za tebe smo dali 40 miliona? Majku ti jebem pa sto ne pogines.

Ljudi moji, ovo sto je on odigrao protiv WHU ovo prvo poluvrijeme je mozda najgora individualna predstava jednog igraca od kad pratim Chelsea. Bakayokove i Ziyehove najgore partije nisu ni blizu ovoga danas. 

Glumac obicni. Svi smo to znali prije nego sto ce doci, kad je trebao doci i kad je dosao. Problem je u tome sto je uprkos svemu doveden. Znaci da je nasa Uprava u njemu vidjela igraca. Koga je doveo zasluzuje naglavacke da leti iz kluba.

On 1/31/2026 at 7:35 PM, Wisey said:

Glumac obicni. Svi smo to znali prije nego sto ce doci, kad je trebao doci i kad je dosao. Problem je u tome sto je uprkos svemu doveden. Znaci da je nasa Uprava u njemu vidjela igraca. Koga je doveo zasluzuje naglavacke da leti iz kluba.

Bila fina cijena, računali da se može lako prodati za više

Bas onako dobar pokazatelj kako nasi analiticari dovode igrace i kolika je zapravo razlika izmedju data analytics i fudbala na terenu. 

Ball progression jeste bitan ali samo ako se iz toga nesto konkretno napravi, inace je samo mrtvo slovo na papiru. 

Kad bi se gledali samo ti progressive carries onda sa Netom i Garnachom smo mi najbolja ekipa na svetu, a u stvari gola kurcina jer njih dvojica nikakav end product ne daju.

• Popularna objava

Za Govnaća smo svi znali sta moze i ne moze i kakav je igrac. Niko drugi nije vjerovao u njega osim nase Uprave. Toliko godina u United bio, trpili ga ljudi, cekali, forsirali i na kraju vidjeli da tu nema nista. Tako da mene ne iznenadjuju njegove partije. Tih nekoliko golova koje je dao ne moze me zavarati. Govnaćo ce uvijek biti ovo, nece napredovati vise bez obzira na godine. To je ono sto nasi statisticari i analiticari ne znaju, jer ne pise na papiru ili u nekoj Excel tabeli.

Vise me Gittens razocarao, od njega sam ocekivao vise. Jos neke nade imam, ali iz meca u mec sve manje. Bas ne izgleda dobro.

Sve u svemu, potrosili su novi vlasnici 200+ miliona (Sterling, Mudryk, Sancho posudba, Gittens, Govnaćo)  na lijeva krila a nijednog vrhunskog igraca nisu doveli. I na kraju ujeo vuk magare, niko da odgovara za takve promasaje.

• 2 sedmice kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.