Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 21: Bournemouth (H) 14.01. @ 20:30

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Sutra vece s pocetkom u 20:30 docekujemo Bournemouth. Paralelno igraju rivali za top 4, City i Nottingham.

Nakon sjajne forme i niza pobjeda samopouzdanje je bilo u usponu, a onda smo jos imali 4 na papiru laganije utakmice ispred nas. Protiv Evertona, Fulhama, Ipswicha i Palacea osvojili smo 2 boda od mogucih 12. 3 od 4 ove ekipe grcevito se bore za opstanak u ligi. Dakle, sada je samopouzdanje i forma u strmoglavom padu i nasusno je potrebna jedna dobra pobjeda. 

Bournemouth s druge strane je ekipa koja je odlicno poslozena i vodjena, dolaze u top formi. Prvi mec ove sezone smo se napatili, nekim cudom izvukli 3 boda u utakmicu koju smo realno trebali izgubiti. 

Peti kiks u nizu bio bi znak da se svi alarmi pale. Nadam se da trener ozbiljno shvata velicinu, te ambicije kluba u koji je dosao. Ono sto je dosad pricao u javnosti vrlo je zabrinjavajuce. Da imamo ikog normalnog u Upravi dosad bi vec isao gore na raport. Takodjer se nadam da ce barem nesto nauciti iz brojnih gresaka tokom praznicnog perioda, mada me mec protiv Palacea u tom slucaju razuvjerio.

Bukvalno kao sto relo kaze, jedini nacin da pobjedimo je da odigramo top utakmicu, znaci ono kada timski razvalimo i jos imas 2-3 odlicne individualne partije, to nam je mislim jedini put prema 3 boda. 

Svako ulaženje u neku tijesnu bitku gdje se treba odbraniti, gdje treba iskoristiti neku krucijalnu šansu, gdje treba igrati sa protivnikom koji se "koprca" mi smo donji. Sve smo izgubili sto se izgubiti moze, u smislu igre, u smislu rezultata, u roku 2-3 sedmice smo se rasuli, brutalno.

Soton je mozda jedina ekipa u ligi koja bi nama trenutno odgovarala, Bournemouth je trenutno prežilav, preposložen, prebrz za nas, moze zvucati ovako ili onako ali mislim da je stanje bas takvo da nam treba ekstra predstava da bi ih dobili.

Ovde ako ne pobijedimo, treneru obavezno poljuljati stolicu, pa nije ne zamjenljiv da ne bijedis ovakve ekipe 5 utakmicu vec.

Vrijeme je da konacno pobjedimo. U suprotnom mogla bi kola totalno krenuti nizbrdo i da se ispadne iz top 4.

Veceras je pobjeda bitnija od dobre igre kako bi igraci skinuli teret i pritisak sa sebe.

Bournemouth nam nikako ne godi, ljudi su fizicki spremniji od nas duplo. Dobra stvar je sto im je povredjen Evanilson pa ce vjv igrati sa Quatarom kao nekom spicom.

Sto se tice postave zelim da vidim neku promjenu, ne zanima me sta ali ne zelim da vidim vec unaprijed poznati postavu:

Sanchez,
Gusto, Acheompong, Colwill, Cucu
Caicedo, Enzo
Madueke, Palmer, Sancho
Jackson

Daj gurni Jamesa od prve, moze i Lavia, ubaci Felixa, promjeni nesto.

Nisam znao da se ovo igra danas. Ne znam hoću li moći gledati. Prvu isto nisam gledao i pobijedili smo, možda je to dobra taktika. Nadam se da je soxx napustio zemlju i da se možemo vratiti normalnim partijama.

Bournemouth je vrlo specifična ekipa. Igraju na jako mali posjed lopte, ali to nije bunker nego pritisak na protivnika i po oduzetoj lopti idu u velikom broju naprijed u brzu realizaciju. Oporavili su se James i Lavia pa ćemo možda vidjeti i neku izmjenu. Ostali koji bi se mogli pojaviti na klupi su igrači koji su prekriženi i to je svima jasno.

• Autor

Ovo ce biti nesto ko Brentford s tim dodatkom da je Bournemouth na lopti mnogo bolja i talentovanija ekipa. Mogu nas vrlo lako pobijediti s 2-3 razlike ako ih krene. Citya su razvalili tako da je trebalo 5:1 biti a ne 2:1 koliko je zavrseno. Dobili jos Tottenham, United i Arsenal a remizirali sa Newcastleom, Nottinghamom i Villom. Zapravo jedino ih je Liverpool ubjedljivo pobijedio.

Bas opasan protivnik, mnogo tezi od sva 4 posljednja koja nismo uspjeli dobiti. Sto @reLokaze, u nedostatku plana B i manjku samopouzdanja, bit ce gotovo nemoguce izvuci pozitivan rezultat ako nesto ne krene dobro.

Bourmout preslab veceras, da smo imali napadaca vodili bi 3:0. Jackson opet kriminalno masa ciste sanse.

• Autor

Odigrali smo jako pametno prvo poluvrijeme. Potpuno atipicno za nas, ali zaista smo napali kad treba napasti i stali kad treba stati. Poslije gola smo im malo prepustili posjed u kom su najslabiji. To je takodjer iznenadjujuce dobar potez bio. 

Fulamo 2 odlicne sanse kad smo trebali povesti 2-0. Sad naravno strahujemo u drugom prvo jer nas centarfor ne zna zabiti zicera, i drugo jer nas trener ne zna zamijeniti umornog igraca na vrijeme.

Jedno od boljih nasih poluvremena ove sezone. Doslovno smo bili bolji za 3 gola, sabili smo ih u svemu. 
Jackson je fulao nemoguce, sto je najgore igra skoro pa saveseno u polju ali bukvalno nas sad moze kostati ovim promasajima.

Moramo dobiti ovaj mec kako god znamo i umijemo.

E moj Jackson, sta god da bi ti covjek rekao malo je..

Zasto bi mi otisli na 2-3 gola prednosti na pauzu kada mozemo jednostavno u drugom dijelu pasti u svoju poznatu "crnu rupu", u tome ce ovi nekad i izjednacit i onda spasavaj sto se spasiti moze.

Ovdje da smo imali bilo kakvog napadaca koji ima smisla za realizaciju vec bi upisali 3 boda, jer smo bili bolji za 3 gola, al jebat ga..

• Autor

Nakon 21 utakmice imamo isti broj bodova i pobjeda kao Bournemouth. Nas trener prica i ponasa se upravo kao da vodi Bournemouth a ne Celzi. Svejedno, ovakav epski raspad sistema nije vidjen ni kod takvih ekipa.

Sve krece i zavrsava na mentalitetu. To se vidjelo veceras. Jedna greska i sve se raspe ko kula od karata.

Edit: izvukosmo pukom srecom 2-2 ali isti je osjecaj kao i da smo izgubili 1-2

Jebes i bod i to 92 minuti. Nismo ga u drugom poluvremenu ni zasluzili. Najvise brine sto je trener obicna jajara, odigrase mu Jackson i Sancho po 90 monuta ne zna se lo ke gori bio veceras.

Svi smo vec sve rekli kada je trener u pitanju i njegova tvrdoglavost sa izmjenama, mentalitetom i slicno. Ali najveci krivac za nase kikseve u zadnje vrijeme je Jackson. Doslovno najveci krivac. Ovakve utakmice se dobijaju bez po muke samo da napadac pospremi barem 1 zicer koji ima na utakmici a Jackson ih ima barem 2x po mecu ako ne i vise. Kostao nas je protiv Evertona, Fulhama, Palaca i Bournemoutha.

Ja osim izmjena s takticke strane ne zamjerim Maresci nista ovaj put. Zamjerim mu izmjene koje kasne po ko zna koji put i zamjerim mu vadjenje malog Acheamponga.

Ne mogu da vjerujem da smo ovakav mec kiksali a bili smo za klasu bolji.

• Autor

@hamcoPored nedostatka pravilne rotacije i pravovremenih izmjena, treba se itekako postaviti pitanje fizicke spreme igraca. Nije normalno svaku utakmicu da padamo zadnjih 20ak minuta, vec 6 zaredom. Jednu smo nekim cudom pobjedili, ostale nismo. Sije nas vecina ekipa u Premiershipu cisto na trkacku moc. 

Igramo dobro prvo poluvrijeme i onda stajemo. Mogao bi se neki posao zavrsiti i u prvom dijelu i za to su jedini krivac igraci. Moze Jackson biti koristan u 1000 drugih situacija, ali toliko puta je bio tragicar kad se lomi mec da vise ni ne ocekujem nista vise. Danas smo morali dati jos minimalno 1-2 gola u prvom poluvremenu.

Sto se tice drugog poluvremena tu vec krivac postaje i Marseca koji je tvrdoglav sa izmjenama, ne zna se prilagoditi kada protivnik postane agresivniji i odlucniji. Imam osjecaj da gol u drugom poluvremenu mozemo dati samo nakon prekida, iz nekog odbitka ili greske jer energije nemamo.

Ovo je alarmantno. Bukvalno sam pisao jedno te isto i prije par mjeseci, na svemu se radi, samo na pobjednickom mentalitetu ne, jer mec nekad treba da se dobije i kad si gori, a mi nismo u stanju dobiti ni meceve u kojima smo bolji (bar veci dio meca). Sad je i prelazni rok pa mi jos vise ide na zivce to sto nikad ne adresiramo probleme kako treba, opet kupujemo na isti nacin, opet se zatrpavamo igracima kojima treba mnogo vremena i kojima je sve stalo u potencijal i talenat. Previse je ovo zeleno, nezavrseno, trener se ocigledno uci, a ovo je malo skup i tezak poligon za te stvari.

Bio sam uvjeren u top 4 i nakon ovih kikseva, ali sad ne bih bio siguran.

Kakav crni top 4, pa nismo mogli imati laksi raspored 5 utakmica protivnici po mjeri, uzrli samo 3 boda, sad ti dolaze City, United, ekipe koje dizu formu.

2 minutes ago, Zemo said:

Kakav crni top 4, pa nismo mogli imati laksi raspored 5 utakmica protivnici po mjeri, uzrli samo 3 boda, sad ti dolaze City, United, ekipe koje dizu formu.

Pa vjerovatno i igraci razmisljaju isto kao i ti, kad su bili u borbi za titulu rekli su "ma kakva crna titula", sad vjerovatno misle "kakav crni top 4" i tako dok se ne vratimo na nase poznato 6. mjesto.

Valjda se vode logikom da je bolje osvojiti 6. mjesto, nego izgubiti 1.

Ma ne mozemo uvijek na jacksona svaliti. Jest, fulao je zicere al et asistirao je za prvi gol i to lijepa asistencija.

Hocu rec, ne branim ga al vala gdje je taj sancho, madueke, neto i ostali balvani.

Pa neto na kraju kad imas 2 minute da dodjes do gola dodaje u aut bog ga mazo.

Sancho napravi biciklo ovdje se svrsava ko da je vinicius junior. Daj mi kralju golove a driblaj kuci.

Enzo isto neke lopte tihe salje. Gdje je kreativnost, mora da se vratio zeni.

Gdje su bekovi sta oni rade osim peovokacija. S tuchelom su bekovi bili korisniji od krila.

Fali tu sto sta a ne samo jackson.

Al jebem i dzeksonj mater usput

Bruka i sramota, ali bukvalno.

Koliko mentalnih patuljaka na jednom mjestu, koliko fudbalske neinteligencije, koliko fizicke nespremnosti.

Jackson nemam komentar taj covjek ce nas kostati desetine bodova, Maresca je sasvim ok postavio ekipu ne zamjeram mu nista osim izmjena koje kasne kao i uvijek, taj covjek nema plan B, ne zna voditi utakmicu kada protivnik udari, da smo u prvom dijelu dali 3 komada koja smo zasluzili druga bi se pjesma pjevala.

Raspad totalni, sumnjam da se mozemo izvuci, moze se sad pricati o smjeni trenera, ali stvarno mi je muka od smjena trenera i presipanja iz supljeg u prazno, muka mi je od sumornih sezona..

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.