Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Newcastle (H) 27.10 ~ 15:00

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Ovo nisam radio godinama. 

Posle bolnog poraza od Liverpoola,koji nas je izbacio iz borbe za vrh tabele, na Bridge nam dolazi Newcastle, ekipa koja u poslednjih pet ligaskih meceva ostvarila samo jednu pobedu. Premalo sam utakmica pogledao da bi mogao da ponudim neku detaljnu analizu protivnika, svakako moze neko da se nadoveze.

Ocekivanja su da se izvade fleke i popravi utisak, medjutim nasa odbrana je toliko sklona kiksevima da se ne usudjujem da bilo sta prognoziram.

Zbog onako lose predstave kapitena treba na tribine poslati a i Tosu zajedno sa njim.

Lavia je bio odlican ali ako ne moze da izgura barem 60 minuta onda ne treba da igra jer prevremene izmene samo remete ritam ekipe. 

Ovu, ali i sve utakmice do kraja ce odluciti nasa odbrana.

• Popularna objava

Nadam se da nam Whisper donosi srecu sa otvaranjem tema pa da docekamo kraj sezone njegovim otvaranjem, Amin.

Newcastle ove sezone igra veoma lose, gledao sam ih protiv Tottenhama, Foresta u kupu i protiv Wolvesa u ligi. Sve tri te utakmice protivnik je bio bolji od njih, pogotovo Tottenhem koji ih je razvalio. Na sve tri te utakmicwe Newcastle je pobjedio. Takodjer nisu izgubili od Citya te se moze reci da poprilicno tesko gube meceve cak i kada su losiji od protivnika.

Isak im se vratio posle povrede, mislim i Wilson, Tonali takodje nakon suspenzije tako da su poprilicno svi tu osim Botmana.

Ono sto me brine kod Newcastle je sto su fizicki izuzetno spremna ekipa, mnogo je tu visokih igraca, jakih, grubih i koji mogu mnogo trcati. Mi im moramo parirati u borbi ukoliko zelimo pobjediti jer smo tehnicki mnogo bolja ekipa od njih ali ta tehnika nije dovoljna.

Ocekujem da drzimo loptu u nogama mnogo vise od njih, te da kruzimo oko njihove odbrane dok oni igraju na kontra napade. Ne ocekujem da ne primimo gol sto znaci da moramo zabiti makar 2 da bi se nadali pobjedi. 

Sto se tice postave, ocekujem povratak Fofane i Cucurelle, Jamesa i Tosina na klupi a ostalo sve isto kao protiv Liverpula. S obzirom da Lavia nece igrati protiv Panathinaikosa, ocekujem ga u prvih 11 protiv Newcastlea.

Odmah naredne sedmice igramo ponovo protiv Newcastke u kupu, na njihovom stadionu.

Strah me bilo sta prognozirati, ali ko uvijek, ocekujem pobjedu. Neka bude 2:1 za nas u ligi, prolazak na penale u kupu.

• Autor

Bruno i Tonali su izuzetno press resistant, za toliko znam. S druge strane Schar i Burn su spori i tehnicki jako ograniceni, tako da ocekujem da Mareska pritisne njih dvojicu od starta. 

Kukurelja ce sigurno da invertuje, I mislim da bi nam to islo u korist na ovom mecu da se lakse razbije njihov vezni red.

Treba nam brza igra u napadu, bolji protok lopte i malo vise rizika. 

Ocekujem asistenciju Caiceda.

• Autor
5 minutes ago, diablo_bih said:

Schar je dobar sa loptom u nogama, zna i dodati, a vala zna odlicno i osutati. Ne bih nazvao to tehnicki ogranicenim.

Zna, kad mu das prostora da dodaje. Pod presingom se bas i ne snalazi kako treba.

Ako odbrana odigra iole bolje nego protiv Liverpula možemo da ih uzmemo lagano.

Očekujem od krila reakciju, naročito Palmera, prognozirao 3:1 za nas.

• Popularna objava

Ovo ce biti prva must-win utakmica sezone. I to iz vise razloga:

1. Losa forma na Bridgeu sa samo jednom pobjedom iz 4 utakmice, od toga 2 kiksa protiv dosta slabijih ekipa.

2. Dolazi nakon jos jednog poraza u derbijima, manjak samopouzdanja je evidentan kao i vec sada ocigledni sindrom inferiornosti.

3. Gubitkom bodova zaostat cemo vec previse za vrhom tabele.

4. I naredna 2 protivnika su teska pa bi se mogao napraviti veoma los niz.

Nama cilj treba biti da sto duze drzimo blizu prve pozicije, sa jednocifrenim zaostatkom i jednostavno idemo mec po mec. Zadavanjem nizeg cilja kao sto je TOP 4 i spustanjem ambicija otvara se mogucnost nonsalancije igraca i pokazuje im da kao ekipa bas i ne moraju svaku pobjedjivati. A to je put u luzerski mentalitet, zapravo mi smo vec dobro zaglibili na tom putu. Jedini nacin da se to ispravi je postavljanje najvisih ciljeva svima u klubu i stroga posvecenost svakog igraca i clana strucnog staba.

Kojih 11 biste izveli protiv Newcastle i da li mislite da ce Maresca nesto promjeniti?

Ja iskreno ocekujem da Maresca izvede maltene isti sastav kao protiv Liverpula ali licno dao bih sansu Mudryku ispred Sancha, ako je ko zasluzio onda je to on. U formi je i kad ces ako neces tad. Takodje razmisliti i o Palmeru desno umjesto Maduekea sa tendencijom ulaska u sredinu a da pri tome James/Gusto drze sirinu i overlapaju. Samim time otvara se mjesto Nkunkuu u prvih 11 a i treba nam malo i raznovrsnosti u napadu. 
Zadrzao bih Laviu i Caiceda i vratio Cucurellu na svoju poziciju umjesto Gusta.

Sanchez
James, Fofana, Colwill, Cucu
          Lavia, Caicedo
   Palmer, Nkunku, Mudryk
               Jackson

• Autor

Za tri dana je kup, pa za tri dana opet PL, cari engleskog fudbala ladies and gentlemen 😁 

Slazem se da je Misha zasluzio da startuje, da vidimo da li ce Maresca ispostovati pricu da ce igrati oni koji najvise zasluzuju. 

Uglavnom se slazem sa postavom koju je sastavio @hamco uz jednu izmenu a to je da Felix startuje a da Nkunku igra spica u kupu. Doduse cisto sumnjam da ce Madueke da propusti 2 meca zaredom. Druga smo mi ekipa sa Laviom i Jamesom u timu, mnogo veca stabilnost u protoku lopte i kontroli poseda, raduju me njihov povratak. 

Bice zanimljiv mec svakako. 

Bukvalno nemam pojma sta ocekivati, najjednostavniji put do 3 boda bi bila dobro odigrana defanziva i raspoložen Palmer, ali ali ali, tesko da ce nasa defanziva izdrzati bez nekog primljenog gola tako da vidjet cemo, mrzim utakmice protiv njih u globalu, pogotovo kad gostujemo.

Fofana mi je definitivno slaba karika, ja bi poceo sa Colwillom i Adarabioyom na štoperima, Jamesa mozda ubaciti u drugom poluvremenu, tako da Gusto i Cucu na bekovima. U sredini Caicedo i Lavia, jer mislim da se Enzo treba malo resetovat, ne nudi mnogo toga na terenu trenutno mozda zato sto ga se i ne koristi na pravi nacin, Lavia mislim da nudi vise u ovom trenutku. 

Ispred njih sigurno Palmer, sumnjam da ce njega selit na krilo, Sancho isto moze malo na hlađenje, da vidimo koliko moze Mihajlo iako ni on nije od juce kod nas do sad nije donijeo nista ako ce ova utakmica biti prekretnica evo neka bude, desno krilo vjerovatno ide Madueke jer vece su sanse da on nesto uradi nego Neto koji puno zuji ali nista posebnom. U špicu bi isao na faktor iznenađenja i poceo sa Nkunkom iako znam da nema od toga nista.

Kao sto je ok da Mihajlo dobije sansu tako je isto sasvim ok i da Nkunku i Felix dobiju sansu, ali ne mogu svi poceti jbg.

Baš sam nabrijan na ovu utakmicu, ali treba biti realan i skontati da smo doma gori nego u gostima. Ali pobjeda je, na kraju krajeva, sada pod moranjem zbog kiksa Ville, a Arsenal i Liverpool igraju između sebe. Tako da bismo pobjedom praktično prošli poraz učinili ne toliko bitnim.

• Autor

Bitna stavka je da je Neto levonog, tako da bar necemo gledati Gusta kako se namesta pola sata na desnu nogu. Znaci gleda se da se rasiri teren i optereti leva strana da mogu James i Madueke da imaju visak prostora na svom delu terena. Ovo je textbook Klop primer napada.

Dobro igramo u globalu, bolji smo od njih ali rezultat 1:1. I dalje sam misljenja da je njihov gol cist ofsajd bio. 

Da vidimo sad kako ce ekipa reagovati u drugom dijelu. Dosad su nas u ovakvim situacijama svaki put razocarali, kad god je trebalo pokazati snagu oni su kiksali. 

I meni se svidja kako igraju momci, posebno Jackson (Palmer nas je vec navikao) takodjer i Neto je vrlo dobar u prvom. Madueke uz odbranu najtanji, mozda ne bi bilo lose od prve minute drugog poluvremena probati sa Mudrykom ili Sanchom a Neto da ide desno a kasnije ako rezultat ne bude pozitivan i Nkunkua ubaciti, upariti ga sa Jacksonom. 

PS: Kad se Fofana uhvatio za koljeno i kad sam vidio kako se povrijedio mislio sam da je to to od njega, medjutim vratio se i to je dobro.

Trebali smo voditi 1 gol razlike ali nije Newcastle bezopasan. Zadnja linija je uzasna, Gusto, Fofana, Colwill i James ispadaju amaterski. U napadu nije lose ali opet nekamo nedoreceno, pogotovo iz kornera. 
Mnoge ekipe cesto pobjede 1:0, nama to ocito ne polazi za rukom tako da tih pobjeda necemo gledati. Mi zato moramo pregaziti protivnika a to cesto nece i ne moze biti slucaj u Premierligi tako da mi moramo pojacati odbranu i to dovesti 2 stopera. 
Gol koji smo primili nije nikakva bravura Newcastle vec jednostavna akcija u kojoj su nasi odbrambeni ispali amaterski. Isak sam na petercu pa to i na balkanu ekipe bolje brane.

Problem kod gola je ispadanje Caiceda na sredini i to sto ne napravi faul kad treba. To je okrenulo citav dalji tok akcije.

Drugi problem je Kolvil koji ne cuva jedinog igraca kojeg treba cuvati, nego ide bez ikakve veze u neki medjuprostor. 

Izcupana, bukvalno iscupana pobjeda. 

Nakon sjajnog ulaska u drugo poluvreme i ranog pogotka, ekipa je dobro igrala do neke 60te minute. Poslije toga je bilo mrtvo prezivljavanje i sreca je sto nisu zabili, a nije da sam mislio da nece. Ne znam zasto je ekipa odlucila prestati igrati sredinom drugog poluvremena. Da li je to umor ili nesto drugo ne bi znao. Izmjene koje su usle su ocajno odigrale, pokazale su zasto su na klupi.

Veseli sjajna partija Jamesa i to sto je odigrao svih 90 minuta i pri tome bio mozda i najbolji pojedinac na terenu. Poslije njega Caisedo je odigrao vrlo dobru utakmicu, tri puta je  oduzeo/presjekal loptu kada je Toon pokusao iznijeti ali nasi nisu to znali iskoristiti. 

Ne svidja mi se ovaj eksperiment sa Gustom kao poluspicon/krilom/AMF-om, momak se nikako nije snasao tu ali ne krivim njega jer je igrao na divljoj poziciji za njega.

Ne mogu vam opisati koliko mi je drago sto smo pobjedili i koliko mi znaci to. Doslovno drhto sam, treba mi nesto za smirenje al bukvalno... a sudiji jebem najmilije, odavno mi neko nije izvuko vece zivce nego ovaj klosar celavi. Cak mi je danas bio gori nego Antony Taylor jebem mu umrle da mu jebem.

Svaki duel, svaka 50:50 odluka je isla na njihovu stranu, kao da su oni bili domacini pa pod uticajem publike svirao. Znaci Newcastle mesarska ekipa, duge lopte, borba, trka, ali smo im parirali u tome i jos protiv sudije. To mi je najveca pobjeda, veca od same igre koja je bila sasvim dobra jer smo ih trebali ranije rijesiti.

Ojjj kakva pobjeda i koliko bitna, priblizili smo se Villi i Arsenalu dok su United, Tottenhem i Newcastle izgubili bodove.

Svaka cast momcima, prije svega na borbi i trudu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.