Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Liverpool (A) 20.10 ~ 17:30h

Istaknuti odgovori

• Odgovori 62
  • Pregledi 984
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Bio sam za to da se Poketinu da sansa iskljicivo jer smo pred kraj sezone licili na tim koji zna sta radi, konacno. Ali da smo se osramotili na ta dva meca jesmo.  Mareska je potpuno drugaciji tr

• Zasluzen poraz. Kad tebi mrtvi Kurtis Dzons dominira i izgleda ko neka igracina, sve je jasno. Ostatak lige nek se dobro zapita ako ovaj Liverpul bude sampion.  Ova utakmica je sve pokazala o nas

• Nama trebaju stoperi svetske klase. Dvojica.  Kraj analize.

Objavljene slike

• Autor

Ja sam ogledao citavu utakmicu u miru i sa znanjem da smo izgubili te sam se fakat mogao fokusirati na mnoge druge stvari koje inace ne mogu tokom live meca.

Mi smo do 30. minute tj. gola Liverpula bili 2x bolji protivnik, doslovno smo drzali loptu non stop i nasa krila su skoro svaki napad imali loptu u svojim nogama i pokusavali nesto iskreirati. Bukvalno smo dominirali u svakom pogledu, od iznosenja lopte sa svoje polovine do njihove trecine terena a po gubitku lopte radili smo veoma dobar presing te se oni morali izbijati lopte. Posle gola smo malo pali, ali i dalje je takticki to bilo veoma dobro. Sancho je bio veoma los, imamo sam utisak da brza i da mu daje proci kroz igraca iako za to nije bilo sanse. Lako je sad reci, ali Mudryk bi bio od vece koristi.

U drugom poluvremenu smo vec fizicki pali, izmjene su malo pokvarile ritam i ako smo imali loptu ona nije bila ni priblizno tecna kao u prvom poluvremenu iako smo dali gol. Steta za primljeni drugi gol jer mislim da bi pobjedili da taj drugi gol nismo primili odmah. On nas je sasjekao i vratio njima momentum koji smo mi trebali imati.

Maresca je s takticke strane sve dobro odradio, izmjene je mogao opet malo drugacije rasporediti i pozicije igracima, Nkunku na krilu je tracenje njegovog talenta i samim time pravi se steta nasem timu i olaksava protivniku. 

Ostaje gorak ukus, misljenja sam da smo bili dosta bolji i da smo trebali izvuci makar bod. 

Ono sto je sad vazno je da pobjedimo Newcastle, tu bi kiks bio koban. Ja sam optimistican pogotovo ako James i Lavia budu ponovo igrali.

Ako neko hoce ponovo da pogleda citavu utakmicu, evo link:

https://www.chelseafc.com/en/video/full-match-liverpool-2-1-chelsea-20-10-2024

Ovaj mec je pokazao istu stvar kao i onaj protiv Sitija na startu sezone da ako protivnik uspe da izoluje Palmera i udalji ga od gola mi nemamo nijednog drugog igraca koji moze da protiv jace ekipe donese prevagu.

Bojim se da ce nam se svaki derbi ove sezone ovako zavrsavati.

Jednog od dvojice stopera ili Dewsburya drugoligaskog igraca.

Nevjerovatno da Mudrik u ovakvoj jednoj utakmici nije upao ni medju 18 , a mogao je itekako sta ponuditi.

4 hours ago, Wisey said:

Jednog od dvojice stopera ili Dewsburya drugoligaskog igraca.

Nevjerovatno da Mudrik u ovakvoj jednoj utakmici nije upao ni medju 18 , a mogao je itekako sta ponuditi.

Nek se zapita zasto nije bio ni na klupi. Ocito da nije dovoljno biti najbolji na treningu, treba to pokazati i na pravoj utakmici.

Drzao nam je Lavia sredinu terena, vidi se da fali takav igrac koji zna da sacuva loptu i sastavi linije tima kvalitetnom pas igrom i pozicioniranjem. Nadam se da ce ostati zdrav jer nam u ovom sistemu pruza mnogo vise od Enza.

• Autor

Nije mi jasno zbog cega Enzo igra tako visoko u ovom sistemu, apsolutno mi nije jasno. Sta fali ovako ko Lavia, pa kod Pottera, Lamparda je tu igrao i bio duplo bolji nego kod Pochetina i Maresce visocije. Niti je brz, nema driling, sut, ne kuzim na osnovu cega ga vide kao ofanzivnog igraca.

Btw Lavia je odigrao vrhunski protiv Liverpula, tehnicki je superioran i prosto ne moze mu niko uzeti loptu.

Meni nije jasno, ako je Lavia direktno zamijenio Enza a sistem igre ostao isti, kako to da je Lavia igrao povuceno u fazi napada i dijelio iz dubine lopte? Nije se puno prikljucivao gore niti isao u ofanzivne pozicije. Ne znam da je centra prelazio. Cim je Enzo usao, odjednom druga prica.

• Autor
20 minutes ago, Adi said:

Dok je igrao Lavia tada je Gusto u fazi napada popunjavao poziciju lijeve polutke. Poslije trostruke izmjene je tu poziciju popunjavao Enzo, a pored Caiceda je stajao neko od bekova.

I ja sam ovo primjetio. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.