Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Liverpool (A) 20.10 ~ 17:30h

Istaknuti odgovori

S obzirom da jos ne znamo za poraz nakon sto ja otvorim temu, nastavljam gdje sam stao.

Liverpool u gostima, jedno od najtezih gostovanja u ligi. Jedan u nizu teskih meceva koji nas cekaju u narednom periodu. Mec koji ce pokazati gdje smo i imamol se cemu nadati sa novim trenerom u ovoj sezoni.

Steta sto ovaj mec dolazi poslije reprezentativne pauze a ne prije, mada i Liverpul je bio u sjajnoj formi kao i mi tako da nam je isto. Posle prosle pauze, oni su kiksali upravo na svom stadionu protiv Foresta dok smo mi pobjedili Bournemouth ali nezasluzeno. S tim u vezi moze se reci da ni jednoj ekipi ne godi pauza, obje ekipe imaju skoro pa jednak broj igraca koji su odsutni sa reprezentacijama pa smo i u tome jednaki.

Liverpulu nece igrati Alison i Elliot zbog povreda dok ce nama biti odsutni Cucurella i Fofana zbog kartona te James koji se tek oporavio. Svi drugi su spremni(za sad) i na raspolaganju trenerima.

Sto se tice postave, ocekujem sve isto kao u proslom mecu osim Veige i Tosina koji ce zamjenitj odsutne.

Prosle godine nas je Liverpul na svom terenu doslovno rasuo ko rizu, rasparcali su nas na milion komada i nismo se mogli sastavit ni pomocu trikova. Pobjedili su nas 4:1, pogodili 3x okvir gola, promasili penal i imali skoro 30 suteva na gol. 
Ne ocekujem ni blizu takav ishod ovaj put ali nece biti lako. Ovo je utakmica u kojoj se ne mozemo osloniti samo na talenat i kvalitet jer nismo bolji ni u jednom od ta dva parametra, mozda smo cak i losiji. Na sve to oni su iskusnija ekipa, bolje hendlaju pritisak i uz to igraju na svom terenu. 
Dakle moramo dati 100% sebe, pobiti se, biti spremni na sve i ostaviti srce na terenu. To mora biti glavni posao naseg trenera, motiv ne smije izostati. Takticki mislim da smo mnogo bolji nego pod Pochetinom sto smo bili, ako nista barem djeluje da igraci znaju sta rade, gdje je koji igrac u svakom trenutku i sta se od njih ocekuje po prijemu lopte ili odlaganju iste.

Ne bih volio da se zajebavamo previse sa kratkim dodavanjima ispred naseg gola, pogotovo sa Sanchezom na golu. Ipak ne treba sad ni svaku loptu ispucavati nego pokusati igrati svoju igru ali biti malo vise oprezan nije na odmet.

Liverpulu i njihovom treneru Slotu ovo je takodje prvi veci ispit, oni su po meni imali najlaksi raspored od svih top 6 ekipa tako da ni njima nece biti lako a nije da nemamo igrace koji ih mogu kazniti.

Liverpul je takodjer veoma opasan iz prekida a skoro sam postavio graf koji pokazuje da smo mi u tome najlosiji u cijeloj ligi. Bilo bi glupo i amaterski da izgubimo mec zbog prekida. 

Sto se tice pristupa, ne moram ponavljatk. Hrabro i ici na pobjedu, bilo koji drugi pristup znaci propast. Ne samo zbog rezultata nego i cijelog procesa i prica koji nas trener spominje.

Nemam nista protiv ni podjele bodova, uz dobru igru i pozitivan dojam na kraju meca.

Ni jedna statistika nije dovoljno jaka kao oci posmatraca koji gledaju utakmicu.

Prognoza: 1:1

Zelja: 1:2

• Odgovori 62
  • Pregledi 980
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Bio sam za to da se Poketinu da sansa iskljicivo jer smo pred kraj sezone licili na tim koji zna sta radi, konacno. Ali da smo se osramotili na ta dva meca jesmo.  Mareska je potpuno drugaciji tr

• Zasluzen poraz. Kad tebi mrtvi Kurtis Dzons dominira i izgleda ko neka igracina, sve je jasno. Ostatak lige nek se dobro zapita ako ovaj Liverpul bude sampion.  Ova utakmica je sve pokazala o nas

• Nama trebaju stoperi svetske klase. Dvojica.  Kraj analize.

Objavljene slike

Kad se samo sjetim te utakmice na Anfieldu prosle godine... Jedina gora je bila protiv Arsenala 5-0.  Tesko da ove godine mozemo onu bruku nadmasiti.

Svaki mec odmah poslije reprezentativne pauze ce nam biti jako tezak, jer imamo 2 kljucna i nezamjenjiva igraca na sredini koja dolaze poslije dugotrajnih prekookeanskih letova i promjene vremenskih zona. Na Laviu se ne moze ozbiljno racunati, decko je vise van stroja nego u trenaznom procesu. Pitanje je i kondiciono u kakvom je stanju.

Remi bi bio odlican protiv zahuktalog Liverpula, aktuelnog lidera sa novim trenerom i ogromnom zeljom da se pokazu pred svojim navijacima. Ali pobjeda, pobjeda ovdje bi podigla samopouzdanje cijele ekipe za nekoliko stepenica vise i dala momcima mozda cak neku vjeru da se mogu ravnopravno potuci sa svima za vrh tabele, ne samo za 4. mjesto. Nismo mi toliko daleko koliko sami za sebe mislimo. Nekad je i doza srece potrebna.

Nadam se da cemo igrati hrabrije nego protiv Citya i da trener nece izbaciti jednog ofanzivnog igraca a ubaciti defanzivnijeg kao sto to inace biva. Jos uvijek je pocetak prvenstva i nemamo sta izgubiti. Treba se nadigravati, znamo mi lopte.

Bio sam za to da se Poketinu da sansa iskljicivo jer smo pred kraj sezone licili na tim koji zna sta radi, konacno. Ali da smo se osramotili na ta dva meca jesmo. 

Mareska je potpuno drugaciji trener i verujem da ce taktika biti znatno bolje spremljena. 

Postava se manje vise zna, raduje me sto ce Tosa da igra ovaj mec, puno je zreliji i mnogo bolje koristi mozak od Fofane. 

Najteze ce Veigi biti, morace Sanco da se oznoji posteno, Trent i Salah su nocna mora svakoj odbrani. 

Ocekujem da nam kontre budu najopasnije oruzje, ne verujem da ce se Mareska zaletati u neki prejak presing.

Ova je utakmica prekretnica sezone, slobodno mogu reci, tu je @Wisey objasnio sve. 

Samo da nam ne sudi celava prevara 

Ma ne znam, mislim da smo jos "zeleni" za bod/bodove na Anfieldu, ne zato sto smo mi kvalitetom ekipa koja nema sanse protiv Liverpoola vec zato sto u ovakvim utakmicama moras odigrati 100 minuta fudbala sa visokim stepenom koncentracije, a mi imamo te "rupe" u igri kad jednostavno nestanemo. Mislim da nam je odbrana previse ranjiva da bi ostavili Liverpool bez gola ili na jednom golu, plus na to sve stvarno smo se odvikli od uspjeha na gostovanjima najjacim ekipama.

Mora da se poklopi i da Sanchez bude na pristojom nivou i da odbrana pokaze cvrstinu i da na kraju napad pokaze potencijal koji ima.

Sto diablo kaze ne znas za koga ce Jackson biti prevaga za njih ili za nas, previse je upitnika.

Ja mislim da ce nas rutinirat al eto nadat se najboljem.

Joj tek srijeda misa mu, ko ce docekati nedjelju pa jos kasni termin u 17:30...

Nesto kontam kakvo iznenadjenje bi mogli spremiti, razmisljam i cini mi se sve da je Mudryk neke forme uhvatio. Dobro je izgledao protiv Genta i Foresta pa zatim u Ligi Nacija zabio gol. Uzmemo li u obzir da ce Liverpul visoko izici, otvara se taj prostor iza ledja odbrane i prilika jednom takvom igracu. S druge strane, svaki put kad je dobio sansu i bas kad mislis da je protivnik kao nacrtan za njega, on je razocarao.

Svejedno mislim da Maresca treba pokusati nekog keca iz rukava izvuci a ne ici sa unaprijed svima poznatim sastavom.

Pokušati treba, ali koje su šanse da neće?
Neće igrati ovi što ne mogu zbog kartona. Jedino je pozitivno što taj Veiga mora igrati. Možda i Jamesa ubaci u vatru makar pola sata. Naprijed ništa ne očekujem osim ono što smo do sada gledali. A i ne treba, mogao bi Jackson možda nešto i uraditi ako koju loptu u prostor dobije.

Neka promena moze biti da Nku igra 10ku a Palmer levo, sto itekako ima smisla jer Trent stalno visi u odbrani plus dobijamo jos jednog igraca opasnog po gol. 

• Autor

Ja mislim da ne treba puni mijenjati prvih 11 koji su stvorili neku hemiju i pobjednicki niz tj niz dobrih rezultata. Dovoljno je sto cemo u zadnjoj liniji 2 igraca zamjeniti, ne treba sad pretjerivati pa i u vezi ili napadu mijenjati.

Znaci Veiga i Tosin a svi ostali kao na zadnjem mecu. U slucaju da ne bude islo, izmjene samo na vrijeme raditi, pa recimo ako Sancho ne bude dobar imas Mudryka, Nkunku za Jacksona, Lavia za Enza i slicno.

Bez puno mudrolija i izmisljanja tople vode.

2 hours ago, Wisey said:

Svejedno mislim da Maresca treba pokusati nekog keca iz rukava izvuci a ne ici sa unaprijed svima poznatim sastavom.

Maserca svaku utakmicu igra drugačije i prilagodi se protivniku. Buda to ista 11-orka i ista formacija na papiru, ali drugčija sruktura i plan igre. Tako ne sumnjam da će i Liverpoolu nešto pripremit. 

Što se tiće pesimizama, Liverpool je favorit tu nema dvojbe, ali isto tako ne treba zanemariti da Liverpoola ove sezone još nismo vidjeli protiv najboljih, i za njih će ovo bit test kakvi su zapravo

Za početak bih izrazio zadovoljstvo jer utakmicu za promjenu neće suditi Anthony Taylor, niti će ga biti u VAR sobi. Zadatak je povjeren Johnu Brooksu, što je pomalo čudno jer je on odsudio samo 1 ligašku utakmicu u sezoni. Pored jedne ligaške sudio je 2 utakmice Championshipa, jednu Lige Nacija (najniža divizija), jednu u Ligi Europe i jednu u Liga Kupu. Zanimljiva odluka.

Vrlo važna stvar za utakmicu je trenutak u kojem ona dolazi. To je nakon reprezentativne pauze. Iza nas je sezona u kojoj nam to nije predstavljao preveliki problem, jer smo imali jako malo reprezentativaca. U međuvremenu se dosta naših igrača podiglo i taj broj se značajno uvećao. Veiga je postao reprezentativac, Madueke isto, Fofana također, Colwill se vratio, Nkunku se vratio, kao i Sanchez i još smo doveli Felixa i Neta. Sam put umara, igranje pogotovo. To se dodatno osjeti kod igrača koji putuju na udaljene kontinente u druge vremenske zone i drugačije klime. Liverpool ima iste probleme kao i mi, čak možda i veće. Iako je uticaj podjednak, tu vidim našu šansu. Mislim da ne postoji tim sa boljom klupom od nas. Umor na utakmici će biti velik i klupa bi mogla biti presudna. Naša klupa je puna igrača koji imaju sličan kvalitet kao prvotimci, a po meni neki čak i veći samo što ili profilom manje odgovaraju stilu igre ili ih se dozira ili nisu bili tu kad se odredio ovaj tim koji nastupa u ligi iz kola u kolo. Kraj utakmice bi trebao biti naš.

Ne mislim da je razlika između nas i ove 3 bolje ekipe takva da mi njima ne možemo parirati. Mislim da se razlika ogleda u tome što su oni u stanju da redovno pobjeđuju slabije protivnike i da osvajaju bodova kada nije njihov dan. Ne bismo se trebali osramotiti i trebali bismo im dobro parirati. Ako izuzmemo City na početku sezone, mi još uvijek nismo imali pravi izazov. Ni oni se u ligi još nisu sastali sa ozbiljnim protivnikom. Puno je tu nepoznanica i utakmica stvarno može otići u bilo kojem smjeru. Za nas je bitno da 6 defanzivnih igrača na gubi olako lopte jer je Liverpool u stanju zabiti protivniku 2 gola u minuti.

Saglasan sam sa sastavom koji se predlaže u toku sedmice. James bi trebao biti na klupi, očekujem ulazak u igru pred kraj. Očekujem i Laviju u svakom slučaju jer su ova dvojica umorna od puta. Za njih će startati Salah, Jota i Gakpo u napadu iz istih razloga. Mislim da ćemo dobro odigrati i izgubiti zbog Jacksonovih promašaja.

Ma X i zadovoljan

Veiga i Tosin imaju priliku da se dokazu i pokazu da zasluzuju vise minuta

Ajde sancho pokazi da ima u tebi jos nade i da nisu nasi debili sto smo te doveli.

Volio bih vidjeti laviu u prvih 11 al daj boze da uopste zaigra

Nadam se da nece podviti rep i izvesti vezni red kao protiv Citya. Enzo u ofanzivnoj poziciji recept je za neuspjeh.

Igramo dobro, dolazimo cesto pred gol ali zavrsnica nula.  Slabo i suteva imamo uopste.

Oni su imali 2 polusanse iz kontre i zabili gol na nasu gresku. Inace su vecinom iza lopte, ne mogu nikakav pritisak izvrsiti. 

Ne izgleda to uopste lose, medjutim nece biti dovoljno. Nudi nam se sansa, ovo sto oni igraju nista posebno nije. Samo malo koncentracije pred golom. Uveo bih Neta i Nkunkuu cim prije, mozda i Mudrika.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.