Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 07: Notthingam (H) 06.10 ~ 15:00h

Istaknuti odgovori

• Autor

Neki drugi dan pobjedili bi ovu utakmicu. Danas ipak nije bilo sudjeno. Ne bih ja cak rekao da su nasi bili losi, stvorili smo mi dosta pravih prilika (istina i oni su nama) ali sveukupno bilo je sasvim dovoljno da se pobjedi. 
Treba pohvaliti nekada i protivnika a Forest je ove godine ekipa koju nece niko lako pobjediti. Ljudi imaju 15 sasvim dobrih igraca uz to igraju stil fudbala protiv kojeg je generalno tesko dati gol ili pobjediti. Imao sam osjecaj kao da je u pitanju Atletico Madrid.

Dobra stvar je sto su Villa, United, Newcastle, Tottenhem takodjer izgubili bodove.

Idemo dalje, ako nista danas sam vidio istinsku borbu i zelju kod obje ekipe, djelovalo je da se igra na 120% tako da sam s te strane stvarno uzivao.

Steta moje serije otvaranja utakmica. Imao sam neki filing da donosim srecu.

Ja ne mogu da verujem koga mi nismo dobili. Jesu oni solidna ekipa, dobro organizovana takticki ali ovo nam je bila top prilika da zgrabimo 3 boda pre izuzetno teske serije meceva koja nas ceka. 

Gol koji smo primili je jedan od najglupljih golova iz prekida koje sam video. 

Mareskina taktika je skroz pogresna, sve vreme, ne samo na ovom mecu. Zbog Individualnog kvaliteta  nasih igraca na momente to izgleda dobro, ali cim Palmera zaustave a Dzekson se vrati na fabricka vide se sve mane. Maresca zeli da Enzo igra ofanzivnu 10ku, od toga nema leba. Slicno je pokusavao i Poketino, pa nije uspelo. On je izuzetan igrac, ali njemu treba prostora za igru. Njegov kvalitet su duge okomite lopte i pasovi izmedju linija. Nijedno od toga ne moze da prikaze na poziciji koju igra i to je veliki nedostatak kreaciji napada. 

Na postavljenu odbranu igramo jako sporo, ne pokusavamo nikakve killer pasove kroz i preko odbrane nego se ide okolo i ostavlja se lopta krilnom igracu da cesto napada sam na dvojicu igraca. 

Neko rece da je Liverpool kidao na taj nacin. Kad mi budemo imali prime Salaha i Manea mozda cemo i mi. Do tad nula bodova. 

Igramo solidan presing i dobru tranziciju, ali to nece biti dovoljno. 

• Autor

Ja uopste ne mislim da nismo pobjedili zbog lose taktike vec zbog lose egzekucije. Nekoliko igraca je bilo indisponirano pa smo sasvim jednostavne pasove grijesili, sasvim jednostavne situacije komplikovali i donosili pogresne odluke. Gol koji smo primili je cista individualna nonsalancija nasih igraca, nema veze s taktikom. 

Treba napomenuti da smo stvorili duplo vise prilika za gol ovom Forestu nego i jedna druga ekipa do sad. Prilike koje su oni nama napravili su bile vec kada smo poceli zuriti i igrati na horuk zbog zelje za pobjedom. 

Ono sto je Maresca jedino kriv su zakasnjele izmjene. Morao je mnogo ranije mijenjati jer su mnogi igraci vec pali u 60. minuti a da i prije toga nisu bili bogzna sta.

Kada bi svako od nas sjeo pa ponovo pogledao utakmicu u miru, obracajuci paznju na druge stvari koje je nemoguce nekad vidjeti tokom meca jer nam oci uglavnom prate loptu, vidjeli bi da smo kontrolisali utakmicu skoro pa citavo vrijeme i bili smo stalno pred njihovim sesnaestercem ali je falio zavrsni pas ili je igrac lose primio loptu, nije dodao na vrijeme i slicno.

Jedan od pokazatelja cvrstine Foresta  i drugih ekipa

Chelsea stvorio 4 big chances i imao 52 dodira u 16m protivnika, xG 2.46

Liverpool stvorio 1 big chances i ima 34 dodira u 16m, xG 0.94

Brighton stvorio 2 big chances, 31 dodir u 16m, xG 1.00

Newcastle 2 big chances, 19 dodira u 16m, xG 1.24

Meni je igra dosadasnjeg dijela sezone mnogo bolja nego ono sto smo igrali pod Pochetinom. To zaista iskreno mislim. Medjutim, tek sad ide pravi ispit. Jedan poraz moze sve sjebati, kola krenuti nizbrdo a i u takvim okolnostima se vidi da li trener zna ili ne zna vratiti ekipu na pravi put.

Ma kad vidis kakve dvije sanse nisu prosle Palmeru onda jednostavno nije bila utakmica za pobjediti. Ali tipicne golmanske bravure golmana protiv Chelsea. Moze se od toga dobra kompilacija videa napraviti.

• Autor

Evo pogledajte ovaj citav thread, pa mi nismo s Pochetinom za citavu sezonu odigrali ovako kroz sredinu ko sa Marescom samo za jednu utakmicu. Manite se price da igramo isto kad nije ni blizu.

Generalno zapratite ovaj account ako vec niste, poprilicno je dobar sa analizom posle meceva.

Ima dosta istine u ovom sto je @Whispernapisao. Ovakvi se mecevi moraju dobiti, pogotovo jer je protivnik ostao skoro 20 min sa igracem manje.

Razloga je dosta zasto smo kiksali. Generalno mislim da je to bolje izgledalo nego protiv Palacea, kad smo na 35 minuta potpuni nestali.

1. Mislim da je na Fernandeza previse oslonjeno. Ne moze on u istom napadu odigravati dugu loptu, zatim utrcati Sanchu iza ledja da otvori bok a onda ako se izgubi lopta u punom sprintu 70 metara pokriti da se vrati u odbranu. Ovakvih situacija je vise puta bilo, i zbog toga redovno gubi snagu vec oko 65. minute. Generalno se zbog taktickog manevra ulaska beka u sredinu, izgubilo u napadu na utrcavanju iz drugog plana bekova te opasnih centarsuteva i suteva. 

2. Zakasnjele izmjene i pogreska da se ne krene s 2 napadaca kad je protivnik s igracem manje. U situaciji kad oni parkiraju autobus u 16m ne treba ti 9 igraca koji kruze okolo vec 2 ili 3 unutra u guzvi da pokupe neki krompir, odbijanac ili na centarsut zabiju gol. Moralo se malo direktnije pokusati. 

3. Losa partija Neta i kurcobolja Felixa po ulasku. Od ova dva igraca puno vise ocekujem. Neto ako nastavi ovako, nema sanse da izbaci Maduekea. Kod Felixa postoji ocigledno dublji problem, ne moze prihvatiti klupu a nije dovoljno dobar da trenutno igra prvi sastav.

4. Zadnjih 15 minuta smo masu glupih faulova napravili, prednjacio je naravno Kaisedo sa svojim potezima. Tu nam je ritam pao i nismo vise mogli zaprijetiti.

Defanzivno - pozitivno je da im u prvom poluvremenu nismo dozvolili da pogledaju ka golu. U drugom veliki manjak koncentracije i da ne bi golmana, popusili bi sigurno.

Sve u svemu, ostaje veliki zal za bodovima. Raspored je sada stvarno zestok i mislim da ce se u narednih 5 ligaskih utakmica vidjeti gdje smo zapravo. Kola vrlo brzo mogu otici nizbrdo a u slucaju dobrih rezultata mozemo se nametnuti kao ozbiljan pratilac vodecih. Bilo bi odlicno da nakon tih 5 utakmica ne budemo vise od 5 bodova udaljeni od vrha.

@hamco ja nisam impresioniran. Veci deo od tih 52 touches je dosao od Maduekea, od kojih je 40 bilo beskorisno. Jebiga ako mi je zelja da Celsi igra lepse problem kriv sam jebiga.  

Smatram da mozemo i moramo bolje od ovoga sto igramo trenutno, posebno ako bi se formaciija vratila u normalu a nekim igracima korigovale pozicije.

Ozbiljni ispiti tek slede, i sve nase mane ce tek biti izlozene u narednom periodu.

Stvaranje prilika nije nama bio problem ni kod prethodnog trenera, posebno krajem sezone. Problem je spora igra na postavljenu odbranu i nepostojanje plana kako se resavaju bunker situacije.

@Wisey Mareska lose rasporedjuje igrace po terenu za taktiku koju zeli.

Inverted bek i kontra krilo mogu igrati na istoj strani samo ako igrac iz sredine terena koji se podize ulaskom beka na njegovo mesto ima predispozicije da drzi sirinu i olaksa krilnom napadacu ulazak u situacije 1na1. Mi takvog igraca nemamo, ne moze Palmer na obe strane da pomaze. Taj pokusaj da Enzo bude taj nikako ne prolazi i remeti takticku postavku i kreaciju napada. 

21 hours ago, Whisper said:

@Wisey Mareska lose rasporedjuje igrace po terenu za taktiku koju zeli.

Inverted bek i kontra krilo mogu igrati na istoj strani samo ako igrac iz sredine terena koji se podize ulaskom beka na njegovo mesto ima predispozicije da drzi sirinu i olaksa krilnom napadacu ulazak u situacije 1na1. Mi takvog igraca nemamo, ne moze Palmer na obe strane da pomaze. Taj pokusaj da Enzo bude taj nikako ne prolazi i remeti takticku postavku i kreaciju napada. 

Jek bolje prilagodit se enzi il trazit igraca da zamjenimo enzu

57 minutes ago, soxx said:

Jek bolje prilagodit se enzi il trazit igraca da zamjenimo enzu

Enzo nije igrac kakvog zeli Mareska, ne u ovakvoj formaciji. On je zbog toga i doveo "svog" coveka KDHa, i decko bi odigrao mnooogo vise utakmica da je i blizu potrebnog nivoa kvaliteta. Posto nije, ostao je eksperiment sa Enzom koji ne uspeva. 

Mareska moze da postigne isti ili cak bolji rezultat ako promeni formaciiju u 4-3-3. 

Ovdje se namece logicno rjesenje a to je:

Enzo na poziciju Caiceda

Caicedo na desnog beka, jer ce svakako ulaziti u sredinu i biti zadnji vezni kad treba

• Popularna objava
3 minutes ago, Wisey said:

Enzo na poziciju Caiceda

Caicedo na desnog beka, jer ce svakako ulaziti u sredinu i biti zadnji vezni kad treba

Gusto na desnog stopera, da se pomeri na beka, a Kolvil da bude levi bek koji ce da invertuje na mesto levog stopera😁

• Autor
19 hours ago, Wisey said:

Enzo na poziciju Caiceda

Isto mislim pogotovo sto nije ninjednom probao

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.