Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 07: Notthingam (H) 06.10 ~ 15:00h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Ovaj vikend igramo protiv Notthingam Foresta, ekipe koja je ovu sezonu pocela veoma dobro. Neko bi rekao iznenadjujuce dobro, ali vec prosle godine nakon sto ih je preuzeo Nuno Espirito Santo pokazali su da su veoma dobra i ozbiljna ekipa. Da to nije slucajnost, pokazuje i njihova pobjeda protiv Liverpula prije par kola, tako da ovaj mec nasi trebaju shvatiti veoma ozbiljno.

Notthingam je ekipa koja vec 2. sezonu zaredom trosi skoro pa najvise u cijeloj ligi, tako su isto uradili i ovo ljeto te sada imaju moze se reci, veoma ozbiljnu i dobru ekipu a pogotovo njihovih prvih 11 je i vise nego dobro.

Sels
Aina-Milenkovic-Murillo-Moreno
           Anderson-Ward Prowse
    Elanga  -  Gibbs White   -  Odoi
                        Wood

Odbrana je njihov najveci adut a uz Murilla koji je nadolazeca zvijezda doveli su Milenkovica koji je iskusan i veoma dobar stoper. Aina je standardno dobar i trenutno po formi je jedan od najboljih bekova lige. Andersona su doveli za 40 miliona iz Newcastle i za sad pokazuje da je veoma talentovan i da ce biti veliko pojacanje. Ward Prowsa ne treba ni spominjati, vazda nam pravi probleme. Imaju izuzetno brza krila tako da se treba cuvati kontri i generalno prekida jer su fizicki veoma mocna ekipa. Nama po obicaju takve ekipe ne gode.

Sto se tice nas, ocekujem istih 11 kao protiv Brightona. Ovo je utakmica gdje cemo vjerovatno gledati drugaciju takticki postavljenu utakmicu nego protiv Brightona. Mi cemo imati loptu i mi cemo morati riskirati vise i pokusati otkljucati postavljenu odbranu a pri tome paziti da na tranziciju.

Strah me ove utakmice jer su opasan miss match, tip su ekipe koja nam po pravilu ne godi. Ipak vjerujem u moc otvaranja utakmica od strane hamce, tako da prognoziram tesko izborenu pobjedu od 2:1 za nas.

Pitanje je samo koliko cemo golova primiti, ako primimo tipa 1 ili 2 vjerovatno uzimamo. To dovoljno govori od odbrani.

A ko nam odgovara ili ne msm da vise nije ni pravilo, dosta haoticno igramo, ali sa tendencijom da pobjedjujemo (bar je to slucaj od pocetka sezone pa da ne ureknem).

• Popularna objava

Uživanje je gledati Chelsea svaka 3-4 dana kako pobjeđuje, pa makar i slabije protivnike. Nadam se da će se taj osjećaj sutra ponoviti.

Forest je sa NES-om nastavio tamo gdje je stao sa Cooperom po pitanju igre. Još uvijek je to defanzivna igra na kontranapade i nizak postotak posjeda lopte. Transfer politika ima svoj kontinuitet već 3 ljeta i dovode se po 3 igrača za istu poziciju. Kontre predvodi trojka iza napadača koju uglavnom čine Odoi, Gibbs-White i Elanga koji su jako brzi sa loptom u nogama. Naprijed bude napadač od 100 kila (Wood ili Taiwo) koji bi mogao praviti drugu vrstu problema našoj zadnjoj liniji. U ligu su ušli prije 2 godine i dosta su nas mučili u prethodnim okršajima. Pretprošle sezone smo dvaput remizirali zahvaljujući golovima Sterlinga. Nismo baš bili dominantni na tim utakmicama. Prošle sezone poraz na početku sezone i teško izborena pobjeda pred kraj.

U stanju su zabiti gol iz ničega i onda se zabunkerisati. Uvijek je dobro što ranije doći do gola, a protiv ovakvih ekipa to je još značajnije. Kako vrijeme bude odmicalo sve će biti teže. Dobra stvar je što nam je ekipa odmorna. Iako se igraju dvije utakmice sedmično, zapravo niko ne igra više od 100 minuta. To znači da smo podjednako svježi kao i oni i u takvom odnosu snaga kvalitet bi trebao isplivati. Kiksevi se često dešavaju nakon iscrpljujuće utakmice u Europi. Sastav bi trebao biti kao protiv Brightona uz eventualno jednu izmjenu. Priželjkujem da ta izmjena bude igranje Adarabioya. Nadam se i većoj minutaži za Laviju. Ovo nam je zadnja utakmica pred pauzu i zadnja utakmica pred ulazak u težak dio rasporeda. Pobjeda bi značila i više od 3 boda.

Vrlo dobre analize kolega forumasa. Uzivao sam citajuci.

U ovoj utakmici mislim da ce kljucna biti odbrana i defanzivni dio veznog reda. Jedna onakva glupost golmana (ili nekog drugog defanzivca) ce nas kostati bodova a kamoli dvije, kao protiv Brightona. Bit ce totalno suprotan mec i bas me interesuje kako cemo odigrati protiv ekipe koja ce gotovo sigurno izici povuceno i takticki suziti teren te vrebati sansu iz kontranapada. Ako povedu, nema teorije da ce se otvoriti kao prethodni nas protivnik. 

Nizali smo nekoliko pobjeda sa dobrom igrom i danas bi nam 3 boda legla odlicno, jer se poslije ide na reprezentativnu pauzu. 

Idemo Plavci! :sal:

Sastav ocekivan i opravdan, sem mozda Fofane, ali vidim da Mareska insistira da oformi tandem sa njim i Kolvilom, sto u buducnosti moze biti veoma korisno.

Sve su momci iznad napisali, nemam sta dodatno da palamudim. 

Svakako je lepo ponovo videti euforiju medju nama, proslo je cak i previse vremena.

C'mon Chelsea, za novu pobedu i miran odlazak na pauzu.

Ne igramo lose, drzimo ih stalno pod pritiskom ali daleko smo od postizanja gola. Nedostaje kvalitet na zadnjem pasu i sutu. Morat ce trener gurnuti Nkunkua, vjerovatno i Felixa ili Neta jer nam treba dodatna klasa pred golom. Dzakson out, indisponiran je u ovakvim mecevima gdje nema prostora i dubine.

Treba priznati da ljudi igraju odlicno odbranu zasad. 

Pohvala i za nasu odbranu koja je dosad na visini zadatka, sve smo kontre osujetili u startu. Samo nastaviti tako.

Ne previse sadrzajno prvo poluvrijeme. Madueke najkonkretniji i dosta pravi problema po lijevog strani odbrane Foresta. Opet jako cudna pozicija Enzu, opet igra blize golu i opet to ne donosi nista dobro. Gusto je danas invertivani bek dok Cuci drzi sirinu. 

Jos desetak minuta drugog poluvremena i onda malo razdrmati izmjenama.

Inverted bek i uslovljava da Enzo odlazi visoko u teren, iako nema apsolutno nijednu karakteristiku ofanzivnog veznog igraca, i to veoma koci kreaciju napada iz sredine.

2 hours ago, diablo_bih said:

Ne smije Fofana ni Cucurella dobiti zuti, inace ih nece biti protiv Liverpoola.

i na kraju dobiju oba karton. Zbog Fofane mi je drago sto ga nema.

Trebalo se ovo danas dobiti, steta sto nije. Pohvalio bi Sancheza danas za one dvije odbrane na kraju utakmice. 

Tu smo gde smo, ovaj bod je nasa mera. Santo je danas takticki odradio savrsen posao u odnosu na Maresku. Vise od boda nismo zasluzili iako ne moze da se zameri momcima na borbi. Bez iskustva na ovim mecevima nema 3 boda. 

Ja sam a vjerovatno i većina foruma svjesna da mi teško možemo pobjeđivati iz kola u kolo, to jest neke velike pobjedničke serije su vjerovatno previše za ovu ekipu u ovom trenutku. Nanizali smo tri pobjede u ligi i vjerovatno nam je to i neka mjera, mislim da nam mnogo toga fali da bi pobjeđivali različite tipove utakmica. "Problem" je sto ostvarimo par pobjeda i onda se covjek ponada, ali u sustini mislim da svi znamo da nismo materijal za neke velike pobjednicke serije.

Mislim da kada gledamo tabelu uopste ne treba da gledamo prve tri pozicije, to su pozicije rezervisane za Arsenal, City i Liverpool, sa njima se jednostavno ne mozemo juriti na duže staze. Znači treba gledati samo na to mjesto broj 4 i ekipe ispod njega, veliki uspjeh bi bio kada bi se vratili u LP.

Danas opet "klackalica", spasavo nas naš golman, spasavo njihov golman njih, moglo je otici i na jednu i na drugu stranu. Gorak ukus svakako jer bi nam pobjeda pred težak raspored značila ali ali ali...

• Popularna objava

Ma ono sto sam gledo nalo Laviu izgleda mi ko da ce vise pridonijeti ekipi nego li ovo sto donosi enzo i caicedo.

Nadam ae da cemo ga ubrzo opet vidjeti u prvih 11.

Kukurelja dobi bezveze zuti danas, nema ga protiv poola, fofane takodje nema. Sansa za tosina da se nametne.

Mudrik bio dobar kad je usao, neto veoma los. Kad ubacuje, ode na korner zastavu, pa daj je u vatru jebo je lopta a ne izvan 16erca

Palmer fula danas sto inace zmireci daje.

Nije nam se dalo, nadat se da mozeno sta u ovom tezem rasporedu uraditi.

Da mi je da otkinemo artetinim pizdohanima koji bod, rodio bi se

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.