1. juni 2024.2 god. comment_355706 Ja sam oduvijek Tosina smatrao dobrim igracem. Bukvalno baca na Van Dijka malo. Za svoju visinu ima sasvim dobru kontrolu lopte i pas. Ubio se za igranje centralnog i desnog stopera. Jos free transfer i ima iskustva u Premiershipu. Ja sam za. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355707 Transfer je na papiru dobar zbog svega što je hamco napisao + domaći igrač, još uvijek mlad, neće biti prevelika plata. Nameće se drugo pitanje, je li nam potreban. Po mom mišljenju kvalitetom ne odstupa od rješenja koje već imamo, a ionako nam je gužva na tim pozicijama. Disasi, Badiashile, Fofana, Colwill, Chalobah i on, svi su tu u par deka. Neki će i otići pa će se osloboditi prostor za njega, ali ne vjerujem da će baš trojica da odu. Ovakva kupovina ima više smisla kada imaš premalo opcija, pa dovedeš nekoga ko te ne košta puno da to popuni. Imam profesionalnu deformaciju da prva stvar koju provjerim bude sklonost povredama. Tu sasvim dobro stoji, imao je prošle sezone jednu operaciju poslije koje je igrao redovno po 90 minuta. Pretpostavljam da je zadnja 4 kola propustio jer se znalo da ide. Kada je u pitanju poređenje sa igračima koje već imamo, na osnovu prošle sezone, situacija je sljedeća (spoiler): Spoiler Zračni dueli 1. Axel Disasi 68,87% 2. Levi Colwill 68,75% 3. Thiago Silva 67,57% 4. Tosin Adarabioyo 67,06% 5. Benoit Badiashile 58,70% 6. Trevoh Chalobah 47,37% Dueli 1. Levi Colwill 85,71% 2. Benoit Badiashile 83,33% 3. Axel Disasi 82,50% 4. Trevoh Chalobah 78,95% 5. Tosin Adarabioyo 70,00% 6. Thiago Silva 69,05% Uspješnost dodavanja: kratka/duga/total 1. Thiago Silva 96,92% / 65,49% / 94,92% 2. Benoit Badiashile 94,00% / 47,06% / 91,11% 3. Axel Disasi 94,01% / 35,43% / 90,63% 4. Trevoh Chalobah 94,20% / 35,85% / 89,83% 5. Tosin Adarabioyo 88,83% / 52,55% / 84,72% 6. Levi Colwill 88,74% / 38,39% / 83,38% Average carry progress (u metrima): 1. Levi Colwill 7.43 2. Axel Disasi 7.14 3. Tosin Adarabioyo 6.64 4. Thiago Silva 4.70 5. Benoit Badiashile 4.55 6. Trevoh Chalobah 3.03 Pošto mu se kao kvaliteta spominje igranje sa loptom u nogama, posvetio sam dodatnu pažnju tim elementima. Ne treba nijedan podatak uzeti zdravo za gotovo. Npr. Colwill je u zračnim duelima najbolji jer je dosta igrao na beku, pa ima manju frekvenciju zračnih duela i to protiv krila kojima lako uzima skokove. Zato je slabiji u dodavanjima jer je puno teže dodati sa boka nego sa sredine, polje mu je smanjeno na 180 stepeni. Ali su ipak to dobri pokazatelji. Tosin je sa svojom građom očekivano dobar u zračnim duelima i nešto slabiji u duelima na zemlji. Izdvaja se u preciznosti dugih lopti i u osvajanju prostora sa loptom u nogama. Na osnovu svega bih izvukao zaključak koji je isti kao i početna pretpostavka, on je tu negdje sa igračima koje imamo. Ako ništa, sa svojim imenom i prezimenom će se dobro uklopiti u ekipu. Chukwuemeka, Ugochukwu, Cucurella, Badiashile, sad i Adarabioyo. Puno ime mu je Abdul-Nasir Oluwatosin Oluwadoyinsolami Adarabioyo. Ovo Tosin je od Oluwatosin, kao što je Noni skraćeno od Chukwunonso. Bio je u akademiji Manchester Citya. Pretpostavljam da dolazi na preporuku Shieldsa. Ovo je već treći njegov pulen iz Citya. Prije toga je za sezonu u Southampton doveo 5 Cityevih igrača. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355708 Decko je sigurno bolji igrac od Disasija i Chalobe. Ako nista nije losiji i nek jednog prodaju popravit cemo FFP jer je Tosin dosao free. Sto se tice statistike, pogotovo kada su pasovi u pitanju, treba imati na umu da je on igrao za Fulham koji je uglavnom u podredjenom polozaju i nema puno utakmica gdje dominiraju i gdje im se protivnik povuce pa odbrana moze imati puno vise dodavanja pogotovo kratkih. On je meni bas dugo bio na radaru, veoma je visok(196) i trebao bi popraviti skok igru i prekide citavoj ekipi. https://x.com/johyancruyff/status/1796888881012388287?s=46&t=FSG9M_FIquFzVYWDdf98xg Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355710 Solidan igrac, dobar za ekipu sa sredine tabele. Ako su nam to ambicije onda super. Kao sto su iznad momci napisali gomila se tih stopera a niko se posebno ne izdvaja. Gomilamo kvantitet umjesto kvaliteta. Dao Bog da me razuvjeri pa da bude extra pojacanje ali cisto sumnjam. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355714 Opet glupe crnce dovodimo na štopera, istorija nas ništa nije naučila Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355717 19 minutes ago, Corto Maltese said: Sad smo se okrenuli dvadesetosmogodisnjacima?! Crncima. Stoperi su nam sve crnci. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355719 20 minutes ago, Corto Maltese said: Sad smo se okrenuli dvadesetosmogodisnjacima?! Netačno godište, rođen je krajem 97. godine. Nema još 27. Prijavi
2. juni 2024.2 god. comment_355722 Novi Cahill. Znate li da je najbrze trcao od svih stopera, pa eto i to uz svu tu visinu. Odlican transfer za besplatno. Da se kako Disasija ili Badiashilea se rijesiti uz Chalobu i taman ce to biti. Prijavi
2. juni 2024.2 god. comment_355725 jao kakav podatak, trči za 1,2 km brže od VVD, stvarno nekad lupaju gluposti sa statistikom. Kolko vidim dolazi iz podmlatka Sitija tako da je verujem ponovo transfer onog Šildsa il kako se već zove Badiašil mi je u nekim utakmicama bio dobar ali Disasi je jbg majstor velikog srca ali prosto ne može bez kikseva ma mi već od odlaska onog Rudigera koji je explodirao dve sezone osim Silve nismo imali štopera koji je vezao 5 utakmice da liče na nešto i komično mi je to da sad nije problem dati za Disasija 30m a kad se mogo uzeti VVD za 60 onda je bilo problem Prijavi
2. juni 2024.2 god. comment_355727 46 minutes ago, chiba said: i komično mi je to da sad nije problem dati za Disasija 30m a kad se mogo uzeti VVD za 60 onda je bilo problem To ti je kao da kažeš što se sad dalo skoro 100 miliona za Mudryka kad se mogao uzeti Neymar za 200 prije 6 godina. Prijavi
2. juni 2024.2 god. comment_355728 U pravu si Adiboy ali uzmi u obzir to da naš klub nije u istoj situaciji sad i onomad, znači jedno je izaći na tržište kao klub koji konkuriše za titulu a drugo je slati ponudu kad si promenio vlasnika, ispao iz top 4 itd... hoću da kažem da je manja razlika bila izdvojiti onomad 20m više nego sad 50 fakt jeste da smo nažalost neke igrače propustili ali to je život i to je fudbal, kao što nam je razliku napravo Kante, tako smo i pogrešili što smo neke igrače propustili a imali smo šanse bar prema tekstovima koje sam ja čitao da ih dovedemo da se razumemo, nemam ništa protiv ovog Toše, samo mislim da je ogroman problem odsustvo lidera u odbrani Ris Dzjems, koji je kao kapiten morao bi to da iznese a znamo kako to izgleda u praksi, Čilvel mi je super ali dzabe kad je i on na letovanju više nego na terenu zato imaš situaciju da ti igraju 4 igrača koji bi trebali da budu podrška, odnosno šira klupa i kriv ti onda golman, Galager i šta ti ja znam Prijavi
3. juni 2024.2 god. comment_355762 Novo ludilo, prvo se popunila pozicija na kojoj imamo Colwilla, Disasia, Ćabolu, Badija dakle dolazi nam peti stoper, jedino što je ok je to što je besplatan. Što se kvaliteta tiče igrač je ok, ne znam da li će donijeti neku prevagu ali sumnjam... Prijavi
3. juni 2024.2 god. comment_355763 Pitam se ako ovaj igrac ista valja, a kamoli da je kvalitet za Celzi, kako to da je jedan Fulham pustio da mu istekne ugovor i bez pola frke se rastao s njim? Mirise mi na neku glupost vrlog nam dvojca sportskih direktora. Prijavi
3. juni 2024.2 god. comment_355764 59 minutes ago, Wisey said: Pitam se ako ovaj igrac ista valja, a kamoli da je kvalitet za Celzi, kako to da je jedan Fulham pustio da mu istekne ugovor i bez pola frke se rastao s njim? Mirise mi na neku glupost vrlog nam dvojca sportskih direktora. Pustio je on da mu istekne ugovor sa Fulamom. Svaki igrac koji je prosao akademiju Sitija a povezuje se s nama je na preporuku onog treceg, Joea Shieldsa. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355845 Slucajno naletih na ovaj video njegove partije protiv Liverpula. Znaci ovo nisu highlightsi samo dobrih poteza, nego svaki dodir s loptom tokom jednog meca. S obzirom da je ekipa protiv koje je igrao Liverpul koja pravi jak presing, napadaci brzi i utrcavaju cesto iza ledja odbrane, ovo sto je on odigrao je fenomenalno. Iznosenje lopte pod pritiskom, mirnoca, kratki i dugi pasovi, postavljanje, citanje igre, skok... sve je odradio za 10. Pogledajte, ne traje dugo. Evo jos jedan protiv Chelsea Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355846 ne znam stvarno sta bih rekao na osnovu tog videa. siguran sam da ces isto naci i za Disasija. ne bih prodavao nase stopere osim Fofane. Njega bih prodao zbog povrede. Chalobaha, Colwilla, Disasija i Badiashila bih ostavio. Taman imaju jednu sezonu iza sebe, mogu bolje oni. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355847 Ne bih Fofanu prodavao, vjerujem da za njega još ima nade, ako bude fit iduće sezone ima potencijal bit naš najbolji stoper. A i svakako sumnjam da se može neka para dobit nakon šta godinu dana nije igra. Prijavi
6. juni 2024.2 god. comment_355854 3 hours ago, ja13 said: Ne bih Fofanu prodavao, vjerujem da za njega još ima nade, ako bude fit iduće sezone ima potencijal bit naš najbolji stoper. A i svakako sumnjam da se može neka para dobit nakon šta godinu dana nije igra. Fofana je dosao sa povrijedjenim koljenom, i kod nas je opet je povrijedio koljeno i nije ga bilo gotovo citavu sezonu. Jasta neg prodati, ako se moze. U klubu vec ima previse povrijedjenih igraca koji vise ne igraju nego sto igraju. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355882 Mozete ga prebaciti u prvi tim Christiansen mu jedan od uzora. Prijavi
7. juni 2024.2 god. comment_355887 Pa hajd nek bude sa srecom. Nemam prevelika ocekivanja, uklopit ce se u prosjek ostalih stopera. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.