Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

EFL Cup finale: Liverpool (N) 25.02. nedjelja [16.00]

Istaknuti odgovori

Pred nama je jedna od dvije prilike za trofej ove sezone, i ne bi se smjelo propustiti je. Ipak, ispred sebe imamo jakog protivnika koji nas je dobro naguzio zadnji put. Mi smo malo odmorniji od njih, oni imaju dosta ozlijeđenih igrača, ali zato mi imamo Pochettina na klupi tako da je to tu negdje.

Očekujem ili utakmicu bez golova, ili skroz otvorenu utakmicu. Sve zavisi kad će prvi gol pasti. Vaša očekivanja?

• Odgovori 62
  • Pregledi 1,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Liverpool i Chelsea nisu neki rivali kada je Premier Liga u pitanju. Skoro da se nikad nismo borili za titulu jedni protiv drugih. 2014. godine smo i jedni i drugi bili uključeni u borbu koja je pripa

• Ako bude problema s FFP-om samobanirat ćemo se ko Juventus i riješen problem, za KL i tako nikog nije briga. Al trofej, pa makar bio miki mouse kup, je bitan za samopouzdanje, za građenje pobjedničkog

• Za trojicu nisam ni čuo prije ovog meča. Bradley je isplivao kad nas je prošli put nakantao Liverpool a ovaj mali Quensah je isplivao ranije ove sezone kada su kuburili sa povredama. Sve u svemu

Objavljene slike

Posljednji trofej na Wembleyu smo osvojili 2018 godine. Nakon toga smo na tom stadionu izgubili pet finala racunajuci CS brojka se penje i na šest. Nadam se da je sutra vrijeme za pobjedu i osvajanje trofeja. Znacila bi eventualna pobjeda dosta za ekipu psihicki, oni su favoriti jer su uigraniji ali mislim da mi nismo bez sansi. 

Kako god zelim vidjeti borbu za svaku loptu sutra i za svaki duel pa sta bude na kraju.

• Popularna objava

Liverpool i Chelsea nisu neki rivali kada je Premier Liga u pitanju. Skoro da se nikad nismo borili za titulu jedni protiv drugih. 2014. godine smo i jedni i drugi bili uključeni u borbu koja je pripala Cityu. Zahvaljujući Gerrardovom proklizavanju protiv nas i PR majstoru Jose Mourinhu se ne priča o tome kako smo posustali u borbi za titulu te godine. Pažnja je uspješno skrenuta na gore od nas. Ali su zato Chelsea i Liverpool veliki rivali u kup takmičenjima. U europskim takmičenjima smo se više puta sastali samo sa Barcelonom. U periodu od 2005. do 2009. godine smo se u Ligi Prvaka sretali svake godine, od toga 3 puta u polufinalima. Čak su to i jedina dva kluba u historiji LP koji su bili u istoj grupi a da su iz iste zemlje. U pamćenju mi najviše ostaje 4-4 utakmica iz četvrtfinala. Igrali smo i Europski Superkup, kao i dva finala Liga Kupa i FA Kupa. Pamtimo dobro pretprošlu sezonu i poraze na penale u oba kupa.

Iako su Arsenal i Tottenham etablirani luzerski klubovi, ovi naši u zadnje vrijeme ne zaostaju za gradskim rivalima. Tri poraza zaredom u finalima FA Kupa (svaki put pokradeni od strane sudija, ali šta sad), poraz u finalu Liga Kupa, porazi u Community Shieldovima. Da je bilo više sreće klub bi bio bogatiji za još 4-5 trofeja što bi puno značilo. Gorak osjećaj luzerstva je isprala pobjeda u finalu Lige Prvaka, te kasnije u svim mogućim superkupovima. Jedno vrijeme se ovo takmičenje percipiralo kao Mickey Mouse kup, ali bi trenutnoj ekipi bilo kakav trofej značio kao osvajanje lige.

Velika je šteta što oba tima ulaze u utakmicu sa puno izostanaka. Finale je finale i svi želimo gledati najbolje igrače na djelu. Jedino pozitivno je što će za 20 godina na nekom drugom forumu, na nekoj drugoj temi neko staviti sliku sastava iz ove utakmice i prekriti Malo Gusta i Wataru Enda i pitati korisnike da pogode ko nedostaje.

Dobili smo svi kritike kako nema analiza taktike niti ičega drugog pred utakmicu ili poslije utakmice. Iako je prošlo već 7 mjeseci sezone mi taktike nikakve nemamo i tu se nema šta analizirati. Druga stvar je što se nikad ne zna koji su igrači na raspolaganju, ko je spreman a ko nije, ko se povrijedio na treningu pred utakmicu, ko na zagrijavanju, a ko je bio sinoć u kafani pa će biti odstranjen. Kad se i napiše nešto uprkos svemu desi se da trener napravi sve što je suprotno od logičnog ili da ovi na terenu ne potrče kako treba. Tako je bilo u prošlom duelu sa Liverpoolom. Utakmica iz prvog dijela sezone, utakmica u prvom poluvremenu protiv Citya, sve su to putokazi šta treba uraditi na ovoj utakmici. Ako ih pustiš da te gaze, zgazit će te. Ne možeš iskoristiti slabiji vezni red, odbranu i golmana ako ih ne napadneš.

Imam 3 želje. Da počne Petrović, da sastav ne bude defanzivan i da ne počne Madueke.

Pratim intenzivno posljednjih 10 dana i bas dosta se pumpa atmosfera pred ovo finale, nabrijavaju igraci toliko da je Cilvel rekao kako bi ovo u nekom smislu znacilo vise od osvajanja LS za ekipu.

Bojim se da po ko zna koji put ne uslijedi bolno otreznjenje i da nas ljudi ne otresu ko sto su vec uradili, s tim da je ovaj put scena mnogo veca. 

Odigrali su nasi 3 dobra poluvremena u 3 utakmice i opet su sebi umislili da su napravili neki uspon forme. 

Takticki nema sta analizirati jer mi nemamo nikakav uigran sistem niti konsistenciju u igri. Mozemo samo pricati o protivniku. Ljudi su nas prosli put tako izdominirali bez dva najbolja igraca (Salah i Arnold) da je to stravicno bilo. Pucali nam bukvalno svake 3 minute po golu, 4-5 puta pogodili okvir gola, promasen penal i bruku sansi i pored toga svega zabili 4 gola. Definicija dominacije u svakom mogucem smislu. 

Sve ovo vodi ka samo jednom zakljucku ali mozda je bas sutra dan iznenadjenja pa neka to bude kako god. Ne bi bilo lose posrati se Kloppu u finale u oprostajnoj sezoni. Nadam se da momci imaju snage za tako nesto.

Bravo za makar malo postova i analiza. Uspio sam malo pokrenuti prozivkama.

Ja bih volio da vidim istu postavu kao protiv Citya. 
Jackson mi je pod must da igra. On iako mnogo masi, apsolutno je aktivan u napadu i ucestvuje u svemu. Igra bez lopte mu je takodjer veoma dobra i uz Galaghera igrac koji odradi najveci presing i broj sprinteva tokom utakmice. 
Nkunku jos nije 100% fit i njegovo setkanje protiv Citya zadnjih 35 minuta me je razocaralo. 
Ocekujem mnogo vise od Chilwella, uz Sterlinga je najiskuniji igrac i on mora da se trgne, mora pokazati zasto je prvi bek ekipe. Ovo sto igra ove sezone je pretanko, pa Gusto s druge strane koji je 2003 godiste igra mnogo bolje od njega.

Sto se tice samo igre u polju, zelim vidjeti prije svega visok intenzitet sa mnogo presinga i borbu za 50:50 duele. Trebamo teziti sto vecem mogucem posjedu lopte, Wembley ima veci teren od Anfielda i bice lakse rjesavati njihov presing. Za one koji nisu znali, Anfield je 101m dug i sirok 68 dok je Wembley 105m i 70m. https://www.huck-net.co.uk/news/2023-05/premier-league-pitch-sizes/

Sto se tice kvalitete ja uopste ne smatram da je Liverpul toliko jaci, prosla utakmica je anomalija i vjerujem da cemo ovaj put biti drasticno bolji. Nadam se samo da se nasi mladi momci nece usrati a pogotovo to mislim na odbranu i golmana. 
Ovo je utakmica u kojoj nije bitna ljepota u igri nego rezultat. Ako nisu sigurni u pas bolje je izbij na tribine nego pokusavati rizicni pas u svojih 16m.

Sto se tice izmjena, neovisno o rezultatu one moraju biti hrabre i logicne, ne zatvarati se bespotrebno nego kao protiv Citya nego pokusati dotuci protivnika ako imas sansu.

Prekidi nam mogu biti problem, Liverpul ima veoma visoke igrace i ne smijemo sebi dozvoliti jeftin gol iz prekida.

Na kraju, nadam se da ce sudija biti fer i da nece odluciti mec svojim glupostima ni na jednu stranu.

Neka bolji pobjedi.

Sutra Poch zapocinue svoju eru trofeja s plavcima.

Jackson ce da nas podsjeti na drogbu, sterling na hazarda.

Sta ja znam, moze otic i na ovu i na onu stranu. Dobro sto se poch oglasio oko sudija. Jedna greska sudije moze nas ugasiti.

Ma ne znam sta ocekivati od ovog luzera na klupi, nadam se samo da nasi nece ici na neki x i penale, jer smo i svaki put ispali na penale. Treba igrati momacki pa ko bude imo vise srece nek i osvoji. Ovo bi za nas bilo ko liga sampiona.

Dočekujem ovu utakmicu sa pomiješanim emocijama, naravno lijepo je vidjet nas opet u finalu na punom Wembleyu i sve je moguće, dok na drugoj strani ipak nam je Liverpool nedavno pokazo da je velika razlika između nas i da su daleko jači, pa onda i te računice oko financija da će nas Uefa 'zaklati' ukoliko uđemo u Conference ligu, da nećemo moći ispoštovati ta pravila.... 

• Popularna objava

Ako bude problema s FFP-om samobanirat ćemo se ko Juventus i riješen problem, za KL i tako nikog nije briga. Al trofej, pa makar bio miki mouse kup, je bitan za samopouzdanje, za građenje pobjedničkog mentaliteta, za malo veselja, za sve...

Prvo moramo da resimo njihov presing, pretpostavi ljam da ce to biti pokuduge lopte. Brat bratu su ekipa koja igra najintebzivniji presing. Mi cemo verovatno traziti brzu tranziciju iz njihovog presinga i da iz 3 4 dodavanja dolazimo do 16.

Drugo ne srlja ti u presing po svaku cenu vec na liniji prve i druge trecini ih hvatati u cekali i, tu smo najopasniji. 

Duel igra i te ni ije lopte, prosli put su 90% bile njihove. To moramo da svedemo na 50 50 bar jer imamo fizicki jacu sredinu terena. 

Igra bez lopte, ako to budu utrcavanja na koja idu telefonirana dodavanja nista nismo uradili. 

Ocekujem da budemo mnogo bolji nego prosli put al realno imaju vece sanse 

Zalosno je sto je nas vrli strucnjak kompletno prekrizio Mudrika koji, ako igdje moze posluziti, onda je to u ovakvim utakmicama kao protiv Sitija na gostovanju i Liverpula na Vembliju. 

32 minutes ago, Wisey said:

Zalosno je sto je nas vrli strucnjak kompletno prekrizio Mudrika koji, ako igdje moze posluziti, onda je to u ovakvim utakmicama kao protiv Sitija na gostovanju i Liverpula na Vembliju. 

Ne mora znacit. Mozda dobije priliku s klupe 

Za prvih 11 svakako nije

Ko da je Nunez neki igrac... Salah i Arnold su hendikep. 
Al realno ko ih jebe, fale i nama prvotimci, James, Silva i Nnkunku(nije fit 100%).

Moramo ovo dobiti, nema opravdanja.

Realno oni su ti koji imaju više problema sa povredama nego mi. Prva postava je hendikepirana za Salaha i Jotu, čak i Nuneza, koliko god mi svi srali solidan igrač u dobroj formi koji nam je pravio dosta problema u prošlom duelu iako je promašio sve što se moglo promašiti...

Klupa im je nikakva, nemaju bukvalno nikoga ko bi mogao ući sa klupe da napravi nešto i unese neku svježinu. 

Naš sastav isti kao protiv City-a, nadam se i da će pristup biti isti kao protiv City-a u prvom poluvremenu (samo prvom) i da će se šanse koristiti.

Bez obzira na sve bilo bi od velikog značaja da se ovo dobije i da se uzme trogej dobro bi to došlo ovim momcima da se digne malo samopouzdanje i da se prestane ovaj naš gubitnički niz u finalu kupova.

Pa prosli put nas je guzilo neko dijete koje je do jucer lopte skupljalo. Gol dao i namjestio na Anfieldu. Tako da su oni za mene favorit bez obzira.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.