Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: Bournemouth (A): nedjelja 17. septembar, 15.00

Istaknuti odgovori

• Autor

Tanko, lose, nista. 

Malo je Mudryk igrao u prvih pola sata, ostalo niko nista, kurac živi. 

Sezona je propala u septembru vec, ekipa amaterski djeluje na terenu. Ne vidim nacin u skorijoj budućnosti da ovo na nesto lici. 

Sad ce biti povike na Pocha, klasika vec vidjeno. Milijardu evra sprcanih za godinu dana a u prvih 11 nema AMCa, a na klupi rezervnog spica. Jezivo sta su ovi sabani napravili od kluba. 

Za one koji su porucili 4231 evo ga. 

cobinho previse pljujes po upravi a imamo trenera koji je picka, ziheras i kojem je vaznije ne primiti gol nego ga dati.

Dok god imamo trenera koji razmislja prvo o defanzivi pa onda o ofanzivi, ovaj klub nece imati napretka.

Pochetina treba smijeniti dok je vrijeme, meni je sasvim dovoljno ovo sto sam vidio od njega iako je tek 5. kolo.

Mi uopste ne igramo presing, ovaj velik posjed lopte sto imamo je zato sto se 90% vremena dodajemo na nasoj polovini, stoperi i bekovi izmedju sebe. 

Pa bolan igramo protiv Bornmouta i mi zadnjih 5 minuta skoro da ne mozemo ubaciti loptu u 16m a kamoli sta vise.

Pochetino #out

Stvari koje me nerviraju:

1. Izveli smo 7 kornera samo smo jednom direktno ubacili. Svaki drugi put se išlo na dodavanje. Da je to neka uigrana akcija ne bi bio problem, nego ovaj drugi primi loptu i ne zna šta da radi od nje.

2. Svaka kontra se odigrava na isti način. Idemo 4 na 3. Igrač sa loptom je iza, ostala trojica jedan u sredini, jedan desno i jedan lijevo, svaki ima igrača uz sebe. Igrač sa loptom ide maksimalno do kraja i dodaje na stranu te utrčava naprijed. Igrač na strani kad primi loptu vidi 6 ljudi ispred sebe u jednoj liniji, šalje prizemni centaršut i napucava igrača ispred sebe.

3. Imamo rezultatski zaostatak i Enzo zadržava vrijeme prilikom izlaska. Kad je izmjena u nepovoljnoj situaciji onda ima da se trči mogao ili ne mogao.

4. Niko ne preuzima nikakvu odgovornost u igri. Samo alibi potezi i dodavanja. Takvom igrom se može samo Luton pobijediti.

5. Pozicije i uloge igrača na lijevoj strani. Šta Enzo radi ofanzivnije od Mudryka? Kako iskoristiti Mudrykove kvalitete kad je predaleko od gola. On kreće u kontru sa 20-30 metara zaostatka.

6. Igrali smo protiv 3 ozbiljna kandidata za ispadanje i skupili samo 4 boda. Liga ima timove koji su loši, ali niko te neće pustiti da ga pobijediš. Moraš ti nekako da isprovociraš greške. Pressing se mora igrati.

Ista priča kao i sa Potterom. Jalova inicijativa, više prilika od protivnika, ali daleko od toga da protivnike razvaljujemo. Bez obzira na 13 izostanaka mora se vidjeti nešto.

@hamco a jel ima neki trener koji nas je vodio da nije pickica. Za sada ih je 4. Bice ih 6 do kraja sezone i opet nista.

Ja upravu pljujem premalo naspram onoga sto rade. Mi smo istripovali da su sanchez, ugocukvu, gusto, colwil, disasi, Galager, mudrik, Jackson + Enzo na pogresnoj poziciji i Silva sa 40 god klasa za ove tresnjice i da mora da ih razguzimo lagano 3 0. Pa odmah da ti kazem da nisu. To sto su ih ovi veseli likovi sto vode klub preplatili to je drugo. Oni mogu biti dobri al tek za god dve. 

Ja sam na pocetku sezone rekao da imamo 6 7 tim po kvalitetu. Ovako oslabljeni to je tim za 9 do 13 mesta. Sto pre to prihvatimo to bolje za nas. 

Nazalost i posle svega nece se opametiti. Klub u kome su par ljudi, koji se satro bave sportskim sektorom, ikebane klimoglavci, nema prosperitet. I naravno niko nece odgovarati. 

Mancester koji ima vise navijaca nego mi ne moze da otera svoje kauboje.

ee pa prvi put ove sezone uspijem da pogledam cijelu utakmicu i to jedan veliki uzas..

ja ne znam ali gde su te ljudi koji vode klub i ne vide sta se desava.

pa igraci trckaraju ko da je neka prijateljska utakmica.. onaj sterling kokos dribla sam sebe colwil na beku ja nzm ali to sto sam pisao uvek da smo tim za 10 mesto mislim da nisam pogresio…

da neki sef u nekom produzecu zgrmi miljardu eura i da se ovako ponasuju zaposljenici pa to bi posle 3 dana dobile sankcije ili otkaz..

svim igracima i trenerima stavit 1 week fine bez plate i nek razmisle majku jim nabacim..

Ne znam šta da napišem konkretno vezano za današnju utakmicu a što nisam napisao na prethodnima. 

Znam da se dosta manje nerviram. Možda sam prihvatio to da dugo od nas neće biti ništa. Ispratim utakmicu bez previše očekivanja. Ako izborimo bilo koje evropsko takmičenje za mene će to biti veliki uspjeh.

Sirovo to sve izgleda, sporo, blijedo i ružno na oko. Ovo je neki novi Chelsea, natrpali smo klub mladjarijom i sad se treba nositi s tim. Ne znam šta će biti sa ovim projektom ali početak ne obećava.

Kakav epic fail Jacksona.

Taj video je ocigledan dokaz da ne treniraju uopste realizacije pred golom. I to vec dugi niz vremena. Dodje se do 16terca i sta onda. Nevjerovatno da to rade igraci koji imaju plate iznad 150k funti.

1 hour ago, hamco said:

Da ne bude da samo Pochetina kritikujemo, evo malo i da igracima jebem mater retardiranu. Ovakve retardirane odluke dugo nisam vidio. Pa iz istih ovih situacija bi City zabio barem 4 gola.

https://x.com/mobyche/status/1704109915315294327?s=46&t=FSG9M_FIquFzVYWDdf98xg

Čuvene kontre koje sam "opjevao" u postu nakon utakmice. Svaki put se završe tako što Gusto ili neko drugi napuca prvog defanzivca ispred sebe. Jedino gore od prizemnog centaršuta je kad probaju centrirati po zraku.

• Autor
2 hours ago, hamco said:

Da ne bude da samo Pochetina kritikujemo, evo malo i da igracima jebem mater retardiranu. Ovakve retardirane odluke dugo nisam vidio. Pa iz istih ovih situacija bi City zabio barem 4 gola.

https://x.com/mobyche/status/1704109915315294327?s=46&t=FSG9M_FIquFzVYWDdf98xg

Kad pogledas ovako ove situacije vidis da je moglo i moralo to puno bolje. Decision making je uzasan. Hajd da se u tim situacijama nadju defanzivci (kao sto je Colwill u jednom navratu) ne bi mi bilo toliko krivo ali redom se nadju ofanzivci kojima je primarni zadatak biti kreativan, davati golove, asistirati. 

Jednu utakmicu nemamo realizaciju, drugu lose donosenje odluka u zadnjoj trecini, trecu ne bude nas dan, cetvrtu nemamo srece (kao protiv Liverpoola), petu kiksa neki stoper... do kad vise

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.