Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko prvenstvo 2022

Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje? 17 članova je glasalo

1. 1. Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje?

• Brazil
      50%
      8
    • Argentina
      6%
      1
    • Engleska
      6%
      1
    • Francuska
      6%
      1
    • Španija
      6%
      1
    • Njemačka
      0%
      0
    • Portugal
      6%
      1
    • Belgija
      0%
      0
    • Hrvatska
      12%
      2
    • Srbija
      6%
      1
    • Niko od navedenih
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Koja god ekipa napada gubi, jeste da su ti napadi jalovi, ali mislim da je sve ovo krah ofanzivnog fudbala.

Dakle, što ružniji fudbal to bolji rezultati i Maroko to potvrđuje. Ne kažem da to nije legitimno, mora se na neki način pobijediti, međutim slučajno sam naletio na TV-u snimak utakmice sa prvenstva 2006. i taj "ružni" fudbal koji je igrala Italija u to doba je umjetničko djelo za ovo.

Pogledao sam sve ove utakmice, ali iskren da budem sve ovo mi je jako malo privlačno.

• Odgovori 143
  • Pregledi 7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Mi nista ne igramo. Kamo puste srece da je to neka dobra ofanzivna igra a da smo pozadi tanki. Zapravo mi nit imamo napad nit odbranu.

Elem, sta ocekujete od Maroka? Da napadnu takve protivnike? Ljudi su fenomenalan rezultat napravili, korak do finala SP dosli. Taman da su sve utakmice bunkercinu igrali opravdano je. U ovakvom formatu kup takmicenja gdje se igra puno utakmica u kratkom roku tesko je ocekivati neki ultra ofanzivan fudbal. 

• Autor
On 11/12/2022 at 1:51 PM, Adi said:

Izašli su spiskovi za sve najjače reprezentacije. Southgate vodi Maguirea i mislim da će zbog toga ostati bez posla kad mu pruži jedan masterclass u četvrtfinalu.

Ovdje sam samo napisao ono što 90% ljudi misli. Danas ga je Giroud preskočio za drugi gol.

3 hours ago, ker said:

Koja god ekipa napada gubi, jeste da su ti napadi jalovi, ali mislim da je sve ovo krah ofanzivnog fudbala.

Dakle, što ružniji fudbal to bolji rezultati i Maroko to potvrđuje. Ne kažem da to nije legitimno, mora se na neki način pobijediti, međutim slučajno sam naletio na TV-u snimak utakmice sa prvenstva 2006. i taj "ružni" fudbal koji je igrala Italija u to doba je umjetničko djelo za ovo.

Pogledao sam sve ove utakmice, ali iskren da budem sve ovo mi je jako malo privlačno.

Puno je teže uigrati nešto sa reprezentacijama. Za ovaj turnir je to još izraženije jer nije bio nikakav pripremni period. Par dana pred otvaranje se ekipe okupile. Uvijek je lakše igrati defanzivno i čekati kontru nego napadati. Skoro sve jače reprezentacije su igrale ili na kontre ili na kontrolu posjeda bez imalo rizika. Jedino se Njemačka nadigravala i završila je tako kako je završila. 

Danas je Engleska bila bolja od Francuske zato što su veći dio utakmice Francuzi imali povoljan rezultat i Englezi su morali napadati. Da je bilo obrnuto Francuska bi imala više prilika.

Nije isto reprezentativni nogomet i klubski. U reprezentativnom nogometu je uvijek pragmatičan nogomet bolje prolazio, kvalitetan ofenzivan nogomet zahtjeva vrijeme, koje reprezentacije jednostavno nemaju, + sistem natjecanja WC-a na jednu utakmicu gdje je random velik.

• Popularna objava
On 12/8/2022 at 4:50 PM, diablo_bih said:

Maroko nece imati Aguerda, sto hiljada posto pobjeda Portugala. Nisu Portugalci glupi k'o spanci da se dodaju na sredini terena 90 minuta.

Evo šta je sjebalo Ronalda i Portugal

On 12/6/2022 at 12:58 PM, diablo_bih said:

Nema sta, svaka cast ljudima. Kakav rezultat opet. Protiv Brazila ce biti tesko, ali mozda je i dobro sto je jaca repka, jer nase repke samo protiv jacih znaju odigrati kako treba. Japan je namucio Hrvatsku samo zbog potcjenjivanja.

Bila je i ova, nije sve crno :P

Portugal nije mogao probiti bunker Maroka, a kontre sijevale, samo je problem Maroku sto ne znaju zavrsiti nista.

Englezi bili bolji dosta, ali sta ces kad Kane ima luzerski mentalitet. Mount odlican kako je usao ono nesto malo, Sterling k'o kokos bez glave, ali razumljivo poslije pljackanja.

• Autor

Bilo je neobično pratiti ovo prvenstvo. Navikao sam na prvenstva koja se igraju tokom školskih raspusta i da se ono može pratiti bez ikakvih drugih obaveza. Navikao sam i na prvenstva koja se igraju po najvećim vrućinama. Ne ide svjetsko prvenstvo na televizoru, a snijeg napolju. Ali čovjek se na sve navikne i preguralo se i ovo. Bilo je zabavno, bilo je puno iznenađenja u grupnoj fazi što je dosta olakšalo put nekim reprezentacijama. Najveće iznenađenje je sigurno Maroko, a za razočarenje bih odabrao Dansku jer baš ništa nisu pokazali.

Argentini se mora čestitati za osvajanje. Kao i kad je Italija osvojila Euro, tako i sada, siguran sam da to nije najbolji tim. Ako se uskoro Messi oprosti mogu samo sanjati polufinale. Za Italiju se dokazalo tako što se opet nisu na Svjetsko plasirali. Titula nije nezaslužena, imali su želju da se nadigravaju na svakoj utakmici i nikad se nisu štedili. Nije se igrao bunker. Razlog zbog kojeg nisu zaslužili je njihovo ponašanje na terenu i van njega. Poslije svakog kontakta se pada, poslije svake odluke idu raspravljati sa sudijom, poslije svakog napravljenog faula sa protivničkim igračem. Svi smo nekad igrali nekakvu utakmicu, nekad se teško kontrolisati, ali nije prirodno da se 90 minuta svađaš sa svakim. I to uvijek isti igrači, uvijek De Paul, nikad MacAllister. Protiv Nizozemske su zaslužili najmanje 2 crvena kartona. Messi ga nije dobio zato što je Messi, ali ko je Paredes. Za ono napucavanje lopte na protivnički klupu bih ga izbacio sa prvenstva. Onda čišćenje poda sa meksičkim dresom i bacanje hrvatskog u smeće, pa Martinez koji stavlja nagradu na mjesto spolnog organa. Pa izjave protiv sudija za koje bi se svako drugi kaznio. Nisu mi se nikad sviđali, a kako je turnir odmicao pali su mi na 32. mjesto po simpatijama.

Francuskoj je na kraju nestalo goriva. Kako i ne bi nakon silnih povreda i virusa.

jedna od najnapetijih i najnepredvidivijih utakmica sto sam gledao u zivotu.

zaista finale nije razocaralo. mislio sam da ce pogurati do kraja argentince pocevsi od onog penala, ali francuzima je falio samo jedan gol da kola krenu. steta sto je zirokopter izasao, uvalio bi on njima jedan gol do kraja utakmice.

Na kraju odlično finale, vjerojatno jedno od boljih koji se sjećam, iako je prvih 80 minuta izgledalo kao da će bit jedno od gorih haha.

A što se tiče cijelog turnira dobar u smislu da je bilo nekih zanimljivih iznanađenja i prekokreta, loš u smislu da se 90% ekipa (pogotovo onih "velikih") odlučilo za ziherški pristup.

Na kraju je ispalo jako dobro prvenstvo, pogotovo zbog ovakvog finala. Malo je falilo da Francuska sve okrene, do nekog 70og minuta šuta na gol nisu imali Argentina je sve držala i mislio sam da je to to. Veoma lako odnose titulu. Međutim samo jedan gol je trebao Francuzima da krenu, malo je falilo i da u regularnom dijelu dobiju. U produžetcima je također bilo šansi na obje strane.

Najviše se svi sjećaju šta je promašio mali Muani ali ipak meni je pobjednik Lautaro sa svojim promasajima, on i Lakaka u istom timu, plac

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.