Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko prvenstvo 2022

Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje? 17 članova je glasalo

1. 1. Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje?

• Brazil
      50%
      8
    • Argentina
      6%
      1
    • Engleska
      6%
      1
    • Francuska
      6%
      1
    • Španija
      6%
      1
    • Njemačka
      0%
      0
    • Portugal
      6%
      1
    • Belgija
      0%
      0
    • Hrvatska
      12%
      2
    • Srbija
      6%
      1
    • Niko od navedenih
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

World Cup Qatar 2022: Teams, groups, fixtures, stadiums, tickets and more

Za manje od mjesec dana počinje 22. Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Domaćin je Katar i prvi put se neće igrati na ljeto, nego će sezona u europskim ligama biti prekinuta. Nažalost, ovo će biti posljednje prvenstvo sa 32 ekipe jer slijedi proširenje na 48. Utakmice će se igrati na 8 stadiona u 5 gradova i svi stadioni će imati kapacitet preko 40 hiljada. Prva utakmica bi se trebala odigrati 20.11., a finale je planirano za 18.12. Favoriti su isti kao i uvijek, a region će predstavljati Hrvatska i Srbija.

• Odgovori 143
  • Pregledi 7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Meni bas fali ona neka atmosfera kakva bude inace kad je svjetsko prvenstvo. Igra se u neobicno vrijeme, al sto reludin kaze, samo nek se igra fudbal.

Nadam se da ce biti kao ono u rusiji kad je padalo golova na sve strane, sve su utakmice dobre bile.

Evo ga, napokon smo dostigli i vrhunac komercijale kad je fudbal u pitanju. SP u Katru, zemlji koja veze nema ni sa fudbalom ni sa bilo kojim drugim sportom. Zemlja koja je sve stadione morala nanovo izgraditi i sto kostalo mnogo ljudskih života ali ako pitamo organizatore svim radnicima je prelijepo i odlično su plaćeni.

Dakle, komercijala počinje za 20ak dana budući da su ovolike pare stukli u ovo sve samo se pitam koga će Katar da plati pa da upisu neke bodove na SPu da se naravno ne bi obrukali. 

Također dolazimo do toga da se sva ostala takmičenja prekidaju usred zime, sto je do sada bio samo slučaj kada je ratno stanje ili svjetska pandemija te u ovom slučaju komercijalni cirkus.

Volio bi da se lijepo obrukaju kao organizatori, da se vidi da nisu zaslužili to te da im se tako nekako vrati to što pokušavaju da uzmu svu dušu iz svakog sporta. Mnoge sitnice koje su SP do sada činili uzbudljivim su naravno oduzeli i sjebali što je bilo za očekivati. 

Što se nekih favorita tiče ima mnogo podjednakih selekcija, favoriti uvijek oni standardni, ništa se tu ne mijenja, svi oni imaju jake ekipe. 

Podržavam za početak Srbiju, imaju zanimljivu ekipu, lijepo i timski igraju, tu je kvalitet tu je sve. Grupa jeste malo teza ali mozda je i bolje tako. Također i Hrvatskoj želim mnogo sreće, ima tu opet talenta te iskustva, grupa se mora proći.

Od ostalih ću vidjeti kad krene prvenstvo, ko kako bude igrao i tako to.

Gledao sam Nevilleov doku i veoma lijepo to izgleda za navijace i ti stadioni. Dobro odradjeno, vjerujem da nece biti propast, koliko god se neko nadao tome. Stavise, bit ce spektakl. Vrucina je mali problem, ali i to je sasvim u redu u ovom novembarskom periodu, tako da nece biti bas tesko igracima.

Licno jedva cekam prvenstvo i naravno Englesku da gledam i kakve idiote ce izabrati Southgate. Mislim da ce Srbija vise dogurati od Hrvatske, ali i tu ima taj faktor srece.

On 10/31/2022 at 12:27 AM, diablo_bih said:

Gledao sam Nevilleov doku i veoma lijepo to izgleda za navijace i ti stadioni. Dobro odradjeno, vjerujem da nece biti propast, koliko god se neko nadao tome. Stavise, bit ce spektakl. Vrucina je mali problem, ali i to je sasvim u redu u ovom novembarskom periodu, tako da nece biti bas tesko igracima.

Licno jedva cekam prvenstvo i naravno Englesku da gledam i kakve idiote ce izabrati Southgate. Mislim da ce Srbija vise dogurati od Hrvatske, ali i tu ima taj faktor srece.

Inače kada dobiju pare da naprave te dokumentarce nikada to lijepo ne izgleda...

Englezi još nisu skontali da je Southgate prevara 

• 2 sedmice kasnije...
  • Autor

Još uvijek nisam odgovorio na postavljenu anketu jer mi se niko ne izdvaja kao veliki favorit. Brazil i Argentina su u najboljoj formi, ali to su sve pobjede protiv južnoameričkih ekipa, a u prijateljskim utakmicama ne smiju igrati sa Europljanima, osim ako to nije neka Estonija. Obično nabijanje statistike i samopouzdanja. Izašli su spiskovi za sve najjače reprezentacije. Southgate vodi Maguirea i mislim da će zbog toga ostati bez posla kad mu pruži jedan masterclass u četvrtfinalu. Ne znam kako su on, Dier i Coady ispred Tomorija. Nedostatak im je rezervni napadač koji je dobar u skoku, Toney ili Abraham bi im značili. Francuska bez Kantea i Pogbe ima jako lošu sredinu, sigurno će igrati bunker, znaju to igrati i sa njima. Pozvao je jednog igrača manje, taj posljednji je po meni morao biti Clauss. Reprezentaciju Barcelone ne bih komentarisao. Njemačkoj se opet desilo da Reus zbog povrede propušta prvenstvo. Flick je pozvao premalo veznjaka, ako se povrijedi Kimmich gotovi su. Portugal standardno, iznenadilo me samo što nema Moutinha. Brazil je zadnjih 25 godina bio poznat po vrhunskim bekovima, a sada će im igrati rezervni bekovi nikad lošijeg Juventusa.

Rosteri se mogu vidjeti ovdje: https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA_World_Cup_squads

Prognozirati grupe i simulirati knock-out fazu se može ovdje: https://www.ea.com/games/fifa/fifa-23/world-cup/predictor

Meni je ispalo finale Brazil-Francuska.

Na prvenstvu ću, kao i na svakom od 2014. godine, navijati za Belgiju. Jasno je zbog koga.

• Autor

Tačno je da smo prije imali više i da su bili bitniji, ali ni sada situacija nije tako grozna. Imamo 12 predstavnika na prvenstvu i 3 igrača koja su na posudbi. Sa tih 12 smo sedmi klub na svijetu i šesti u Europi. Katarski Al-Sadd se tu umiješao. Pulišić i Ziyech su najveće zvijezde reprezentacija, Mendy i Koulibaly su poslije Manea glavni, Kovačić, Havertz i Silva sigurni prvotimci, Mount, Sterling, Zakaria i Azpilicueta će dobiti priliku na svakoj utakmici. Jedino od Gallaghera ne očekujem da igra. Da su zdravi Kante, James i Chilwell i oni bi išli, možda i Fofana da je nastavio sa dobrim igrama.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.