Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko prvenstvo 2022

Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje? 17 članova je glasalo

1. 1. Koga vidite kao najvećeg favorita za osvajanje?

• Brazil
      50%
      8
    • Argentina
      6%
      1
    • Engleska
      6%
      1
    • Francuska
      6%
      1
    • Španija
      6%
      1
    • Njemačka
      0%
      0
    • Portugal
      6%
      1
    • Belgija
      0%
      0
    • Hrvatska
      12%
      2
    • Srbija
      6%
      1
    • Niko od navedenih
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 143
  • Pregledi 7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

9 minutes ago, hamco said:

Jos da vam ne igra toliko rodjenih Bosanaca... al dobri ste, realno svaka ćas.

nisu to bosanci to su legitimni hrvati

Najezim se i gorim svaki put iznova kad god pogledam ovo. Preveliki trenutak.

U petak u 16h ponovo sa velikim Brazilom. Morati cemo puno bolje od ovoga, i cvrsce, sigurnije i jace, preciznije i strpljivije ali kako god zavrsilo, dobro ce zavrsiti pa makar nas i nasamarali kao Koreju ili gore, nebitno. Preveliki je ovo rezultat i uspjeh da bi itko bio tuzan i razocaran, a san o ponovnom ulasku u polufinale (da ne kazem finale) ce zivjeti sve dok se ne odsvira kraj, a imam pravo vjerovati da ce zivjeti i nakon posljednjeg zvizduka, i da cemo proci.

Samo borba, krv i gristi do kraja, samo je tako sve moguce!! 

L u d n i c a  opet, uzimam godisnji u petak boli me briga, cijeli dan ce biti teska ludnica i onda spektakl u 16h, a nadam se ludnica i nakon utakmice..

U PETAAAK GORIIII SVEEEEEE

Ukidanje produzetaka je prvo sto bih ukinuo i podrzao kod uvodjenja promjena. 

Spanija i Maroko pravo dosadni produzetci. Lijepo na penale i rijesi pitanje pobjednika. 

• Autor
On 12/5/2022 at 6:58 PM, Adi said:

Posljednjih 8 hrvatskih utakmica u knock-out fazama prvenstava:

2008 - Turska - penali

2016 - Portugal - produžeci

2018 - Danska - penali

2018 - Rusija - penali

2018 - Engleska - produžeci

2018 - Francuska

2021 - Španija - produžeci

2022 - Japan - penali

Posljednjih 5 španskih utakmica u knock-out fazama prvenstava:

2018 - Rusija - penali

2021 - Hrvatska - produžeci

2021 - Švicarska - penali

2021 - Italija - penali

2022 - Maroko - penali

---------------------------------------------

Veliki uspjeh Maroka. Drago mi je što je Španija ispala nakon što su namjerno izgubili da igraju protiv slabijeg protivnika na papiru.

Svaka cast portugalu i santosu danas i ako ga ne gotivim, al jos uvjek nekuzim zasto leao klupa a jedan bruno fernandes igra wingera. Leao na wingera bruno nazad na cm i jos bi bolje bilo.. sve u svemu brazil jos uvjek glavni favorit i nek thiago digne titulu

Moja prognoza

Holandija vs Argentina - 40%-60%
Brazil Vs Hrvatska - 90%-10%
Francuska vs Engleska 60%-40%
Portugal vs Maroko - 70%-30%

Mogu se sloziti s vama osim sa Portugal Maroko.

Apsolutna pobjeda Portugala, ne moze Maroko ovaj nivo izdrzati niti su oni te srece da se sad provlace kao kod Spanije. 

Pa i nije baš da su se provukli protiv Španjolske. Španjolska je imala posjed, al su bili totalno tupi, sasvim zaluženo su izvukli remi a onda u penalima bili bolji i zasluženo prošli.

On 12/5/2022 at 11:03 PM, drogba 11 said:

Najezim se i gorim svaki put iznova kad god pogledam ovo. Preveliki trenutak.

U petak u 16h ponovo sa velikim Brazilom. Morati cemo puno bolje od ovoga, i cvrsce, sigurnije i jace, preciznije i strpljivije ali kako god zavrsilo, dobro ce zavrsiti pa makar nas i nasamarali kao Koreju ili gore, nebitno. Preveliki je ovo rezultat i uspjeh da bi itko bio tuzan i razocaran, a san o ponovnom ulasku u polufinale (da ne kazem finale) ce zivjeti sve dok se ne odsvira kraj, a imam pravo vjerovati da ce zivjeti i nakon posljednjeg zvizduka, i da cemo proci.

Samo borba, krv i gristi do kraja, samo je tako sve moguce!! 

L u d n i c a  opet, uzimam godisnji u petak boli me briga, cijeli dan ce biti teska ludnica i onda spektakl u 16h, a nadam se ludnica i nakon utakmice..

U PETAAAK GORIIII SVEEEEEE

ŽIVI SAN!

Nerealne prve dvije utakmice cetvrtfinala, nerealne. Svaka čast hrvatskoj, odoliti onakvom brazilu i nakon primljenog gola onako iskusno odgovoriti, ne krenuti ko muha bez glave i na kraju zabiti, svaka čast. 

Druga tekma ništa manje zanimljiva, kakav povratak Holandije, onda Argentina u produžetcima napada sa svim igračima kao da gube, nerealano.

Što se tiče nokaut  faze, ovo prvenstvo je jedno od najzanimljivijih osim naravno kad igraju retardirani Španci.... njihov fudbal nikada nije bio zanimljiv čak i kada su na vrhu bili... mislim da su oni SP osvojili sa 8 datih golova onomad, toliko o toj kurčevoj masterclass ekipi...

Inače ovi francuzi nisu dobri sekunde, ove utakmice u 4 ne prenose uzivo nego ti stave neka dva ratardirana komentatora koja gledaju utakmicu i komentarišu, bacaju se tamo po studiju, urlaju na svaku moguću šansa

• Autor

Hrvatska je po čistom kvalitetu negdje oko 10. mjesta na svijetu. Prema tome očekivan rezultat za njih je prolazak u osminu finala. Već četvrtfinale se može smatrati uspjehom, a sve preko toga velikim iznenađenjem. Malo ti se otvori žrijeb sa Japanom, onda napraviš veliki podvig i izbaciš prvog favorita i eto te u polufinalu. Samo su najveći u stanju 2 puta zaredom proći tamo. Ne može se 2 puta u nizu zalutati. Nakon svega što sam vidio ove godine, a i nekih prethodnih ne znam je li Modrić najsretniji čovjek na svijetu ili ima takav mentalitet koji prenosi na saigrače da igraju bez straha i da održavaju koncentaciju od prve do zadnje sekunde. Jer osvojiti onako Ligu Prvaka i ovako doći u polufinale i finale je nevjerovatno. Svaka im čast na rezultatima, izgleda da ih samo Francuzi mogu zaustaviti, nikom drugom ne bih dao ulogu favorita protiv Hrvatske. I da spomenem da su najzaslužniji za prolaz 3 igrača Dinama: Livaković, Oršić i Petković. Njih trojica se ne bi našli ni na širem spisku Brazila, onom od 55 imena.

Argentina je na domaćem terenu izbacila Nizozemce. Imali su puno veću podršku sa tribina, a i sa terena u vidu sudije. Nije donio neku lošu odluku koja je svima očigledna, ali je svaki put kad Argentinac padne svirao faul. Kako se utakmica bližila kraju sve sam više želio da Argentina ispadne, pogotovo kad su na scenu stupili Paredes, Otamendi, Lisandro i kompanija. Njihovo ponašanje je ispod svakog nivoa, da ne kažem nešto grublje. Zbog toga preferiram reprezentacije iz Afrike i Azije ispred južnoameričkih i pirinejskih. Za njih je Afrika civilizacija. Nije Argentina nezasluženo prošla, bili su bolji u produžecima. Nizozemci nisu nastavili istim tempom sa kraja utakmice i nisu koristili to što im je najniži igrač na terenu Timber od 180 cm.

Danas se nadam da će Maroko nešto napraviti iako nisam optimista. Previše su se istrošili protiv Španije, nemaju kvalitetnu klupu i teško će napraviti još jedno iznenađenje. A što se tiče para Engleska-Francuska očekujem da pobjednik osvoji na kraju.

Dobro ne treba sad pretjerivati i podcjenjivati Hrvatsku, ljudi su tu gdje jesu i zasluzeno. 

Ne znam koja to ekipa igra prelijep i atomski fudbal stalno. 

Jedna tako mala drzavica kakva je Hrvatska a izbacuje jednog Brazila koji je 10x brojniji.

Ljudi vec par velikih takmicenja daleko doguraju, igraju najpozrtvovanije. 

Gledas ih protiv Brazila i jednostavno vidis da ce ljudi izjednaciti, dodju penali, jednostavno znas da ce proci. 

A evo sad ce izbaciti i Argentinu. 

Proslo svjetsko da je bila bilo koja druga ekipa osim Francuske, uzeli bi definitivno. 

• Autor

Mislim da smo upravo svjedočili najvećem iznenađenju u historiji prvenstava. Koreje iz 2002. se ne sjećam, ali kažu da su ih sudije pogurale. Ovi su pošteno prešli preko Hrvatske, Belgije, Španije i Portugala i došli u polufinale. Prva Afrička reprezentacija ikada među 4 najbolje.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.