Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Everton (H) 16.12. �et [20:45]

Istaknuti odgovori

Chelsea-Everton.jpg

U neÅ¡to neobičnom terminu ovoga puta dočekujemo ekipu Evertona na Stamford Bridgeu. Usred smo mjeseca decembra koji se iz godine u godinu pokazuje kao velika boljka za naÅ¡u momčad.  Može se reći da smo imali veliku dozu sreće proÅ¡log vikenda protiv Leeds Uniteda i zahvaljujući tome ostali smo na dva boda razlike u odnosu na prvoplasirani Man City. Dobre vijesti su da se Kante i Chalobah sutra vraćaju treninzima i da ćemo vjerovatno moći računati na njih u ovom susretu. 

Everton prolazi kroz težak period. Benitezova ekipa igra jako loše, a i sve je izvjesnije da će uskoro dobiti otkaz, što bi se vrlo vjerovatno moglo desiti i nakon našeg susreta, u slučaju pobjede tima iz Londona.

Mogući izostanci:

Chelsea: Chilwell, Kovačić, Kante?, Chalobah?

Everton: Dominic Calvert-Lewin, André Gomes, Yerry Mina

Forma: 

Chelsea: WDWLDW

Everton: DLLLWL

Sudija: Michael Oliver

Stamford Bridge

ÄŒetvrtak, 16.12.2021. 20:45h

Očekivanja?

• Odgovori 56
  • Pregledi 1,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Nadam se da ce Kante moci igrati i takodjer Lukakuda ce startati od prve. Uz njega neka bude Mount a treci u napadu svejedno.
Everton nakon dobrog pocetka sezone bas pao u igri. Svi ih dobijaju, ne mogu uvezati 2 3 dobra rezultata. Prema svemu sudeci trebala ni biti lagana pobjede ali u kakvoj smo formi nista nije sigurno.
Nismo bas u situaciji da kazemo za bilo koju utakmicu u Premiershipu da je dobijamo sigurno, ne cvijetaju ni nama ruže, treba pokušati vratiti stabilnost jednom dobrom i sigurnom partijom.

Primili smo 10 golova u posljednjih 5 utakmica, i to su redom utakmice protiv Uniteda, Watforda, West Hama, Zenita i Leedsa, nije baš da smo igrali protiv Citya svaki dan, znači ranjivi smo protiv bilo koga.

Vala muka mi je da protiv nas prekidaju seriju losih rezultata, kad smo uzeli Leeds sa onakvom igrom ocekujem da je ovo utakmica na kojoj mora bolje i da je pravi trenutak da se mrdnu.

Zar smo već dogurali do 17. kola? Baš brzo ovo ide.

Everton je nama tradicionalno neugodan protivnik. Nije samo nama, svima je, dobar tim koji je uvijek u gornjoj polovini tabele. U zadnje vrijeme nam se dešava da protiv njih odigramo jednu od najboljih i jednu od najgorih utakmica u sezoni. Prošle sezone nismo šansu stvorili u prvoj utakmici, a u drugoj je bila rapsodija Kai Havertza. Pretprošle sezone su nas pregazili sa Duncanom Fergusonom u prvom dijelu, isto ovako sredina decembra bila, a u drugoj smo ih dobili 4:0, bila zadnja utakmica pred pandemiju. Ako se nastavimo vraćati dalje u prošlost sjetit ćemo se nekih ubjedljivijih pobjeda sa 5,6 datih golova, ali i bolnih poraza.

Dobro su odigrali prvih nekoliko utakmica, kao i prošle sezone. Nakon toga su jako pali u igri, tako da je teže objasniti zašto su bili dobri na početku, nego zašto su sada loši. U njihovom trenutnom sastavu skoro da nema igrača koji može stvoriti šansu. Glavni kreator igre (James) im je iznenada otišao u arapsku zemlju da uzima pare, drugi kreator igre (Sigurdsson) im je u zatvoru zbog silovanja. Još jedan igrač koji je kreativan (Digne) je u svađi sa Benitezom i nikako ne igra. Richarlison igra loše, vjerovatno još u glavi slavi medalju sa Olimpijskih igara, a nema ni Calvert-Lewina da zabije iz ničega. Na početku su ih držali u vrhu Townsend i Gray, vjerovatno na svježinu, sada nema ni njihovog doprinosa.

Ne znam zašto, ali strah me da ćemo kiksati. Znači solidan tim koji je u kanalu, trener koji je pred otkaz, klub protiv kojeg svaki drugi put loše odigramo.. Može se okrenuti utakmica i na drugu stranu, da ih rano otvorimo i da ih natrpamo uz clean sheet. Oni će igrati defanzivno i čekati kontre. Lijevog beka će im igrati Godfrey, tako da James može slobodno više da ide naprijed.

Nadam se da ćemo moći izvesti sastav: Mendy, James, Chalobah, Silva, Rudiger, _, Kante, Jorginho, Mount, Lukaku, Pulišić. Imamo dovoljno dana između dvije utakmice.

Valjda je vrijeme vise da drzimo kontrolu igre u utakmici nakon 4 utakmice racunajuci i LP gdje smo na terenu izgledali kao raspustena banda.

Igraci i citav strucni stab su imali dva dana slobodno, jucer i danas. Tek sutra pocinje novi trening i spremanje za Everton. Dakle dva dana. Mozda je ova mini pauza dobro dosla komplet ekipi da se fizicki a bogami i psihicki resetiraju.

Ocekujem pobjedu od 3:1.
Ove utakmice koje nam slijede do derbija sa Liverpulom drugog dana nove godine ce odrediti pravac nase sezone. Nadam se da cemo uspjeti zadrzati se u borbi za titulu ali bice jako tesko.
Nemamo tu lakocu u igri, poradjamo svaku sansu, patnja je bas u ofanzivi.
Ipak ovakvog Evertona sa debelim konobarom bi trebali zmireci dobiti na Bridgeu. 3-0 minimum.

Svima nama dobro poznata ekipa, i baš su u lošoj formi, ja ne znam dal sam na neki MOTD video nešto od njih u poslednje vreme

Ričarlison prosto nije taj kapacitet, jeste mi jako drag igrač ali nije on neko ko će povući taj Everton kad treba

Ja stvarno ne vdim bilo kakav drugi ishod od naše pobede, ali sve imam neki "strah" da ponovo neku glupost ne napravimo sami sebi, pošto nam to u poslednje vreme ide od ruke.

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1470804530267062273?t=1wHsIZxJqbUCiHl9n-Z59w&s=19

Sve i da nw bude bas ovoliko izostanaka ovo se mora dobiti.

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1470804530267062273?t=1wHsIZxJqbUCiHl9n-Z59w&s=19

Sve i da nw bude bas ovoliko izostanaka ovo se mora dobiti.

Ma nema problema za njih, pojavit će se opet neko kao Denis Stracqualursi i dati nam jedini gol u karijeri.

• Autor

Novosti su da imamo tri igrača pozitivna na covid. 

Nakon ovoga, vjerovatno postoji i mogućnost da se odgodi. Svejedno mislim da će brzo fudbal stati na neko vrijeme. Previše je slučajeva širom lige da bi se nastavilo.

Ta tri igraca koja su juce testirana pozitivno bili su prethodno u kontaktu sa drugim osobama unutar tima.

Vrlo moguce da bi danas moglo biti jos pozitivnih cime bi se utakmica mogla odgoditi.

Alonso pozitivan na to da je karina.

Hhahahahahhah ovo je jedna od jacih u zadnje vrijeme

koga nema bez njega se mora i moze. Nema izgovora da se ne pobijedi ekipa debelog konobara

Hhahahahahhah ovo je jedna od jacih u zadnje vrijeme

koga nema bez njega se mora i moze. Nema izgovora da se ne pobijedi ekipa debelog konobara

Jesi ti zapeo za debelog konobara, popusti malo covjece. I kakva je to argument koga nema bez njega se moze? To je nivo Barceloninog fana since 2008.

Zamislite da je Jorginho,RLC i Barkley pozitivni. Ko bi igrao u vezi (Matea nema, Kante nije dovoljno spreman)?
Jebeno nemamo srece i sve mirise na novi kiks. Zasto nije utakmica otkazana kao ostale? Ne svidja mi se ovo nimalo.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.