Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Everton (H) 16.12. �et [20:45]

Istaknuti odgovori

Pa dovoljna su ta 3-4 igraca da jebu citavu koncepciju. S kim je juce mogao Mount kombinovati, odigrati neku akciju? Svaki dodir s loptom su Ziyech i Pulisic sjebali. Isto vazi i za Azpija i Alonsa, Saula, pa cak jeni RLC juce bio katastrofalan.

Saul i Alonso nisu bili zajedno na terenu, sumnjam da problem leži u 2 do 3 igrača. Velika većina nije imala veze sa životom, Mount je nešto pokušavao, ali jako jalovo, možda i James i to je bilo to. Ne znam da li je taktika takva ili su oni jednostavno nesposobni da bilo šta izmisle, ali su nekreativni i nedirektni od bola.

• Odgovori 56
  • Pregledi 1,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Saul i Alonso nisu bili zajedno na terenu, sumnjam da problem leži u 2 do 3 igrača. Velika većina nije imala veze sa životom, Mount je nešto pokušavao, ali jako jalovo, možda i James i to je bilo to. Ne znam da li je taktika takva ili su oni jednostavno nesposobni da bilo šta izmisle, ali su nekreativni i nedirektni od bola.

Brate jel ti treba taktika za prijem lopte? Jel ti treba taktika da masis pas 10m pogresno od igraca kao sto je Ziyech radio? Jel ti treba taktika da Mount pogodi gol sa 3m? Ne branim Tuchela ali vecina igraca je totalno van forme, jebu nas povrede sto dodatno otezava, stalno rotiramo zbog toga sto kao posljedicu ima i neuigranost i nekonstantnost. 

Da ne pricam o vaznosti nekih igraca koji stalno fale, kojii su nespremni ili povredjeni. 

Nama treba pauza podhitno i sad bi nam godila odgoda kola vise nego ikad.

Brate jel ti treba taktika za prijem lopte? Jel ti treba taktika da masis pas 10m pogresno od igraca kao sto je Ziyech radio? Jel ti treba taktika da Mount pogodi gol sa 3m? Ne branim Tuchela ali vecina igraca je totalno van forme, jebu nas povrede sto dodatno otezava, stalno rotiramo zbog toga sto kao posljedicu ima i neuigranost i nekonstantnost. 

Da ne pricam o vaznosti nekih igraca koji stalno fale, kojii su nespremni ili povredjeni. 

Nama treba pauza podhitno i sad bi nam godila odgoda kola vise nego ikad.

Ah bokte napisao sam "da li je do taktike ILI su nesposobni da nešto izmisle". Jasno je meni da je nekima komplikovanija radnja primiti loptu ili uputiti dobar pas, jasno mi je i da Mount mora pogoditi sa 3 metra gol, ali šta god bilo u pitanju (taktika ili igrači) oni su nesposobni da stvore šansu već godinu i po unazad. Šanse se stvaraju kad se protivnik otvori jer je primio gol pa onda živimo u zabludi da smo bog zna kakva mašinerija.

Ne znamo igrati protiv protivnika koji nema želju da napada valjda je to svima jasno, bolje se igra protiv Cityja ili Liverpoola nego protiv ovih olupina.

Mislim da su nam potrebni i plan b i generalno alternativna rješenja jer ovaj tim to nema.

I da ne bude zabune, ne mislim ništa protiv Tuchela, takođe mislim da je trenutno najbolja opcija za klub.

Sad sam procitao, u tri utakmice (Burnley, United i Everton) uputili smo 72 suta, a zabili samo 3 gola. Da li je do taktike pitam vas ja? Je li problem sto su 3 nazad? Ili je mozda slucajno problem sto debili ne znaju zabiti gol, ono najvaznije u fudbalu?

Onaj jedini sto zna zabiti, vec 2 mjeseca ga nema, sad jos i koronu dobio. Mi bi trebali skoro cijeli napad promjeniti, samo Mount i Lukaku da ostanu, ovo ostalo nista ne valja. Mislim da ce nas i dalje zajebavati ta neefikasnost.

U kupovima je uredu, na jednu ili dvije tekme da se proci i sa malim brojem golova, ali liga se ne moze osvojiti ako ne trpas protivnike, narocito ako vec dobro igras.
Mi smo pokazali u prvom poluvremenu da možemo šansu da stvorimo. Jamesova šansa 100%-tna, Mountova što je Pickford odbranio isto. Pulišićeva peta nije loša prilika, Ziyechova i prva Mountova.. ono Ronaldo, Salah, Mbappe zabijaju. Meni je najveće razočarenje u ovih 5-6 utakmica naša sinoćnja igra nakon primljenog gola i ona nemoć.

City je protiv Leedsa imao expected goals 3.3 i dao 7 golova, a mi smo sinoć imali 3.2 i dali samo 1.
E to je srz problema taj expected goals tj losa realizacija. Samo neuk moze reci da ne stvaramo prilike, da je losa igra.
Zato ja i ne tvrdim da smo u nekoj krizi i sl. Realizacija nam je problem, ogroman.

Mi svaku tekmu stvorimo sansi za bar 3 cista gola, da to zabijemo sve bi skoro dobijali, a ovako nam odnesose bodove i junajted i Burnley i Everton i West ham...

Isto tako malo je problem sto su City i Liverpool nezaustavljivi trenutno, zabijaju sve sto sutiraju i imaju rezultate, da nisu toliko jaki nebi ni mi ovako nezadovoljni bili, jer realno mi igramo dobru sezonu.

Nadam se da ce protivnici poceti kiksati bar malo, a mi da pocnemo zabijati sanse koje stvorimo, druga prica bi bila.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.