Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u Premiershipu 2021/22

Istaknuti odgovori

• Odgovori 110
  • Pregledi 8,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

Nije problem ovaj poraz i nikad neće biti problem jedan poraz i jedna utakmica. Svakom se omakne jedna loša utakmica, ali kod nas je u pitanju druga stvar. Ove sezone smo odigrali previše ovakvih utakmica. Taktika nam se svela na to da čuvamo loptu, igramo maksimalno strpljivo, kružimo sa loptom okolo i čekamo da se nešto desi. Na momente krenemo malo riskantnije i nekad se desi da ga zabijemo, nekad se desi da ga ne zabijemo, a nekad se desi da ga primimo. Protiv Evertona i Arsenala se desilo da primimo zbog individualnih grešaka igrača u odbrani, protiv West Hama se desilo da zabijemo, a na mnogim utakmicama se ništa nije desilo. Bilo je utakmica gdje smo ganjali rezultat i nismo dali sve od sebe da zabijemo gol. Bilo je utakmica u kojima smo sudijsku nadoknadu proveli na svojoj polovini radeći beskonačna dodavanja.

Ja ne mogu naći ništa dobro u posljednjim utakmicama. Arsenal izgubi 3 zaredom i pobijedi nas, West Ham igra na dva fronta, u ligi gubi od svakoga i patimo se do zadnje sekunde, Manchester United igra na nivou ekipe koja ispada iz lige i ne možemo da ih pobijedimo, a Everton je zaista ekipa koja ispada i gubimo od njih tako što ne stvorimo nijednu šansu na utakmici. Ne znam da li je sreća što imaju još samo 4 utakmice do kraja i treba se čudo desiti da nas Tottenham stigne, ili mi igramo ovako baš zato što je uskoro kraj i igrači imaju u glavi da nema potrebe da se trude. Ovo drugo je još gore od prvog. Do kraja je još jedna utakmica bitna, finale kupa, a mi smo uspjeli da lošim igrama uništimo pozitivno raspoloženje koji smo dobili pobjedama nad Southamptonom i Realom. Tempiranje forme za finale je nikakvo. Ne mogu da shvatim profesionalne fudbalere koji nemaju motivacije. Pa Ronaldo gine 90 minuta na terenu protiv neke europske mikrodržave da im zabije hattrick, a kod nas su sve igrači koji se itekako moraju dokazivati, posebno ovi prema naprijed. Nikome mjesto nije zagarantovano i svi su na izlaznim vratima iz kluba.

Tuchelu zamjeram to što ne mijenja dovoljno sastav. Ne može ekipa odigrati loše i onda sljedeće sedmice da ti isti ljudi dobiju šansu. Mora se napraviti par promjena. Prvi razlog je umor, a drugi razlog su loše partije. Kao što se griješilo sa forsiranjem Lukakua u januaru, tako se sada griješi sa forsiranjem Havertza. Ako je 11 igrača nezainteresovano, promijeni ih svih 11, neka igra Chalobah, neka igra neko iz akademije, neka brani neko drugi, neka igraju Kenedy i Barkley ako će imati želju za dokazivanjem. Svakako svi skupa odaju dojam kao da im nije bitno, mogu i drugi igrači da gube. Mora da postoji glad, moramo da budemo ozbiljna ekipa. Ne smijemo se dovesti u situaciju da protivnici sebi unaprijed upisuju bodove protiv nas u ovom dijelu sezone, jer nama kao ne trebaju. To su neozbiljne ekipe. Ovi isti igrači i ovaj isti trener su pokazali da mogu puno bolje, krajem novembra smo bili najbolji tim na svijetu.

Trenera ne treba mijenjati. Ne smije se Tuchel otpustiti nakon što mu se doveo 1 igrač za 1,5 godinu i nakon što nije odradio nijedne pripreme sa ekipom.

Zar nije proslo ljeto odradio pripreme?
Slazem se da ga ne treba mijenjati, ali cinjenica je da su treneri kod nas i za manje dobijali otkaz.
Di Matteo je uspjesniji od Tuchela bio pa su ga sutnuli nakon 3 mjeseca. Ancelotti takodjer slicna situacija, noga nakon samo jedne sezone.

Tuchel ce jedini imati i tu "srecu" da nema vise Abramovica. Dolaze novi ljudi kojima se, vjerujem, i ne daju bas basnoslovne cifre na odstete otpustenim trenerima. Zatim ce dobit ce priliku na konto tog prelaznog perioda. I trece sta ga izvlaci jeste cinjenica da smo mi mnoge trenere potrosili vec, a na trzistu i nema dostupnih koji su kvalitetniji.

No, njegovo shvatanje fudbala i ovo sto radi s timom, pristup igri, ako se nastavi slicno, ja mislim da cemo mi jos godinama gledati u ledja Sitiju i Liverpulu.
Iskreno bih volio da me razuvjeri i mozda s pokojim novim igracem unaprijedi nasu ofanzivnu igru. Ne zelim jos jednu sezonu gdje cu od 35 ligaskih utakmica uzivati u max njih 6-7.

Nisu to bile prave pripreme. Bili smo klub sa najviše igrača na EURU i naši su se tamo najduže i zadržali. Skoro svi bitni igrači su bili tamo, a on je radio pripreme sa rezervama. Finalisti su toliko kasno došli da u nekim klubovima nisu ni igrali prvo kolo.

Tačno je da su drugi imali bolje rezultate i dobili otkaz, ali svi se slažemo da ti otkazi nisu bili opravdani i ne trebamo se tom logikom voditi.

I to je u redu. Oboje su validni argumenti.
Zelim nakon odradjenih priprema vidjeti i efekat tih priprema, da se provedeno vrijeme s igracima mudro koristi i da dovede do izrazaja svoje takticke sposobnosti. U prvih 5-6 kola naredne sezone moramo vec vidjeti napredak i pomake u igri, preciznije u napadu.
Jel ovo ljeto "free" sto se tice tih reprezentativnih obaveza? Svjetsko prvenstvo je u decembru, tako da bismo sve igrace trebali imati na raspolaganju sljedecu predsezonu. Eto im prilika, prvo Tuchelu a onda i svima da se nesto konkretno odradi. Da vidi na koga moze racunati a na koga ne moze.

Mislim da je ovo ljeto odlična prilika da proguramo par omladinaca, citaj Gallagher, Broja, Colwill. Po mom mišljenju nam fali opet te mladalacke energije koju smo imali kao one sezone pod transfer banom kada su se probili Mount i James, Tomori i ekipa. Nadam se da ce uzeti njih u obzir Tuchel jer ne vidim razloga zasto to ne bi uradio. Na ljeto ce ici refresh u odbrani a i u napadu nije iskljuceno. Ko zna sta ce biti sa Lukakuom i Timom. Ne mozemo dovesti toliko zamjena na toliko pozicija. Moramo se malo osloniti i na akademski pogon, a nije da nema kvalitete tamo, to smo svi vidjeli.

Liga Sampiona i FA kup > Liga Sampiona

Prosta matematika.

Jedini branilac titulu koji je sljedece sezone ispao u grupnoj fazi. Chelsea 2013te
Jedini Europski klub koji nije osvojio Svjetsko klupsko unazad 15tak godina Di Mateov Chelsea.
Na tablici nismo bili u prvih 4, na vrijeme je dobio otkaz pa nismo stigli ispasti u kupu.

Mnogo je trenera neopravdano dobilo otkaz u Chelsea, jedan od njih nije RDM, on je sasvim zasluzeno dobio otkaz.

Liga šampiona, superkup europe, svjetsko klupsko (finale Fa) >>>> Liga Sampiona, FA Cup.
Vrlo prosto ako si iole objektivan.

Superkup i Svjetsko klupsko skoro pa egzibicioni trofeji u poredjenju sa FA, ali ajde, ne mislim ni da je RDM bio nesto poseban.

Jedini branilac titulu koji je sljedece sezone ispao u grupnoj fazi. Chelsea 2013te
Jedini Europski klub koji nije osvojio Svjetsko klupsko unazad 15tak godina Di Mateov Chelsea.
Na tablici nismo bili u prvih 4, na vrijeme je dobio otkaz pa nismo stigli ispasti u kupu.

Mnogo je trenera neopravdano dobilo otkaz u Chelsea, jedan od njih nije RDM, on je sasvim zasluzeno dobio otkaz.

Liga šampiona, superkup europe, svjetsko klupsko (finale Fa) >>>> Liga Sampiona, FA Cup.
Vrlo prosto ako si iole objektivan.

Koliko znam svjetsko klupsko nas nije vodio Di Matteo, nego spanski konobar.

Ajde sto egzibiocioni trofej ali je uspio "zaboraviti" da di Matteo nije ni vodio ekipu na Svjetskom klupskom prvenstvu na kojeg ju je odveo. 😅

Nismo bili u top 4 jer je preuzeo ekipu mnogo kasnije nego Tuchel. I to da ne idemo uopste u pricu kakvu je skupinu igraca vodio.

Ah jake stete sto je ispao u grupnoj fazi. U zadnjoj deceniji se vise puta dogodilo da se ni ne plasiras u LS, pa jednom cak ni u Ligu Evrope.

Naravno ne samo da je nezasluzeno vec je najveca nepravda u novijoj eri kluba.

Nepravda ili ne, kad pogledas sto bi se po naskom reklo 'in hindsight' ispostavilo se kao dobra odluka, kad pogledas kojim puttem je Di Matteu krenula trenerska karijera nakon toga.

Aj da uzmemo taj FA kup pa da makar Tuchel bude makar ravonpravan sa Di Matteom lol.

Ja zaista ne vidim svrhu rasprave o tome da li je Di Mateo dobio zasluzeno otkaz ili ne. Ajmo reci i da je dobio nezasluzeno otkaz, sta sad, jel treba zato i Tuchelu dati otkaz ili upravo Di Mateo treba da bude primjer kako se ne treba davati otkaz?
Ovdje ljudi pisu kao da je Tuchel ispao od nekog nizeligasa u FA u 3 kolo, a covjek dogurao do finala (i to dvije sezone za redom).
"Jake stete sto je ispao u grupnoj fazi..." da li si ozbiljan? Nevjerovatno hahaha

RDM trenerski mag, kakav angazman je imao poslije Chelsea?
Ma svaka cast Di Mateu za osvojenu ligu prvaka, i uvijek ce biti legenda kluba zbog svega sto je ucinio, ali porediti ga sa Tuchelom je bezveze.

Sto Bari kaze, kakav je to angazman imao poslije Chelseaja? Sjecam se da je imao jednu epizodu u Schalkeu gdje se nije proslavio, vrlo brzo je dobio otkaz. Od tada ga nema ni na mapi. Ispao je u grupnoj fazi s nama, a to je uvijek bilo sramota za klub poput Chelsea, a i grupa nije bila Bog zna sta teska, Shakhtar nas izgurao iz pozicije za Ligu Prvaka.

a i grupa nije bila Bog zna sta teska, Shakhtar nas izgurao iz pozicije za Ligu Prvaka.

Posljedica toga je bila kupovina Williana koji je briljirao protiv nas.

Ja bih trenutnu situaciju uporedio sa onom kad je bio Villas-Boas. Imaš nepovoljan rezultat, gubiš ili je neriješeno, ima 20 minuta do kraja i znaš da nećeš preokrenuti. On čučne u svoju legendarnu pozu i gleda. Potpuno isti osjećaj u nekim periodima ove sezone.

Poredi frajer Di Matea s Tuchelom, haha

Izgleda zaboravio na koji smo nacin osvojili LP tada, vile nas nosale u svakoj utakmici, nikome ni dan danas nije jasno kako smo osvojili bas mi tu LP.

A prosle sezone, sve utakmice nadigrali protivnike i apsolutno zasluzeno osvojili takmicenje.
Ove godine samo zbog pojedinih debila u odbrani, koji poklonise Realu golove, nismo zavrsili u polufinalu, a mozda i finalu LP.

Osvojili SP, osvojili superkup, bili u finalu liga kupa koje smo na penale izgubili, dvije godine za redom igramo finale FA kupa, proslo nepravedno izgubili, ove godine cemo da vidimo.

Da nije bilo povreda kljucnih igraca, vjerovatno bi se za titulu borili i sada.

Ali da, Tuchel nije ni od Di Matea bolji, hahah

I shvatati ozbiljno takvog forumasa, jasta.

Ovdje ljudi pisu kao da je Tuchel ispao od nekog nizeligasa u FA u 3 kolo, a covjek dogurao do finala (i to dvije sezone za redom).
"Jake stete sto je ispao u grupnoj fazi..." da li si ozbiljan? Nevjerovatno hahaha

RDM trenerski mag, kakav angazman je imao poslije Chelsea?

Vi sami poredite dvojicu trenera. Ja sam napisao jednu cinjenicu, a to je da je di Matteo bio uspjesniji od Tuchela u Celziju.

Ne znam sta ti je tu nevjerovatno. Covjek je prvi trener u dotad 112 godina kluba koji je osvojio Ligu/Kup Sampiona. Prvi koji je uspio uhvatiti sveti gral za Abramovica. Prije njega smo godinama bili opsjednuti osvajanjem tog trofeja i 2012. ga konacno uzimamo. Da smo imalo normalan klub i normalni navijaci, ne bi nikakav problem bio ako se u sezoni poslije, usput receno u toku igracke smjene generacija, i zavrsi 3. u grupi. No, klub je sutnuo trenera i u narednom desetljecu pokazalo se da redovito igraju Ligu Evrope, nekad se ne plasiraju uopste u evropska takmicenja, a u LS su samo jednom imali izlet dalje od osmine finala.

Pa jeste, otisao je u finale FA kupa. Nije ga osvojio protiv Lestera. Nista od ovoga ne znaci da je Tuchel los trener niti da ga treba otpustiti. No, cinjenica jeste da su i uspjesniji treneri za manje stvari dobijali nogu. I to je problem Abramovica, nije moj problem niti Di Matteov. Ne shvatam sto vam je toliko tesko prihvatiti da je Di Matteo imao fenomenalan uspjeh u svojih nekoliko mjeseci i da je zlatnim slovima upisan za sva vremena. Ne mogu da razumijem niti jednog ljubitelja Celzija koji ce iz bilo kog razloga nipodostavati te uspjehe.
No dobro, nismo svi isti.
Liga Europe se igrala još samo jednom, a samo jednom se nije otišlo nigdje.

Oba puta su se ti neuspjesi desili nakon osvajanja titule. Po tvojoj logici to nije nikakav problem, a koristiš kao protuargument. A i lakše je biti drugi u grupi Lige Prvaka nego četvrti u PL.

Di Matteo je nezasluženo dobio otkaz, ali se kasnije pokazalo da nije neki trener.

Smiješno je porediti njega i Tuchela.

Liga Europe se igrala još samo jednom, a samo jednom se nije otišlo nigdje.

Oba puta su se ti neuspjesi desili nakon osvajanja titule. Po tvojoj logici to nije nikakav problem, a koristiš kao protuargument. A i lakše je biti drugi u grupi Lige Prvaka nego četvrti u PL.

Di Matteo je nezasluženo dobio otkaz, ali se kasnije pokazalo da nije neki trener.

Smiješno je porediti njega i Tuchela.

A ostala 4 puta je zavrsilo max do osmine finala. To sad neki ogroman uspjeh postao u poredjenju sa ispadanjem u grupi. Aferim.

Da, i sta se desilo? Nijedan od trenera nije dobio otkaz radi neuspjeha u LS. Mourinho je morao propasti skoro do zone ispadanja sa igrom 10 puta slabijom nego sto je imao di Matteo, da bi fasovao otkaz. Conte nije ni dobio radi rezultata, cak niti igre. Dobio ga je jer se posvadjao sa svim zivim i nezivim unutar kluba.

Za mene uopste nije problem imati nesto slabiju sezonu ako je smjena generacija i ako igra ima dobre naznake. Nebitno ko je na klupi. 

Zasto je smijesno porediti mandate dva trenera koji su vodili isti klub? 

Srecom bio je dovoljan uzorak ligaskih utakmica u sezoni 12/13 sa Di Matteom da se vidi da to i nije toliko katastrofalno kako se sada pokusava predstaviti. Imaju cak i na ovom forumu teme tadasnjih utakmica, sa postovima nekih i od ovih forumasa koji danas tvrde je Di Matteo bio smece. Slobodno prelistajte.

Matteo je otjeran ja mislim jer je dobio pojacanja hazarda i oscara i ocekivao se nekakav napredak a njega nije bilo

Ja bih rekao da je za klub poput Chelseaja četvrtfinale ok rezultat, osmina finala slab rezultat, a ispadanje u grupi katastrofa. On je ispao iz grupe od Shakhtara, a ovi poslije njega su ispadali u osmini finala od Barcelone, PSG-a i Bayerna. Naravno da je veća tragedija ispasti iz grupe od Shakhtara nego u osmini od velikana. Ne mogu se te dvije stvari izjednačavati.

Da budemo precizniji, ti poslije njega su se zvali Mourinho, Conte i Hiddink. Mourinho je u prvoj sezoni stigao do polufinala, u drugoj ispao od PSG u osmini, ali se već u ligi nametnuo kao veliki favorit. Treću knock-out fazu nije dočekao. Dobio je otkaz tek negdje na polusezoni. Trebao ga je dobiti i ranije, ali je to najveći trener u historiji kluba i zaslužio je malo više vremena. Tu treću knock-out fazu je odradio Hiddink i nije bilo nikakvog smisla davati njemu otkaz. Conte bi dobio otkaz i da se nije posvađao jer nije odveo tim u Ligu Prvaka.

Već sam napisao da je Di Matteo nezasluženo dobio otkaz, a dobio ga je jer je ispao iz grupe i jer je imao 1 pobjedu na 8 utakmica. U to vrijeme su nam treneri redovno letili sa posla u takvim situacijama. Nisam ga ja otpustio.

• 2 sedmice kasnije...

Dragi moji,

Ovako kako ste danas odigrali skoncentrisano, ozbiljno i požrtvovano se treba igrati svih 38 utakmica u ligi. Ne samo kad je finale sa Liverpoolom ili kad gori pod nogama u Ligi Prvaka. Zbog toga je razlika na tabeli -20, a ne -10. Liverpool je na -10 dao sve od sebe da ugrozi City, a mi smo na -10 prestali da se trudimo i čekali da prođe sezona. Pobjednički mentalitet ovdje još nije prisutan kako bi trebao. Sa pravim pristupom ćemo osvajati po 10 bodova više, a za ostalih 10 treba još da se radi.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.