Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Florent Malouda (2007-2013, 149 nastupa)

Istaknuti odgovori

_47480068_malouda_still.jpg

Za Chelsea je potpisao 2007. godine trogodiÅ¡nji ugovor i bio zadnje pojaÄanje Jose Mourinha.

Prvu sezonu u klubu je zapoÄeo sjajno golom u Community Shieldu na Wembleyu, te golom u prvoj utakmici Premiershipa. Izborio je kontroverzan penal protiv Liverpoola na Anfieldu i postigao gol u Ligi prvaka protiv Schalkea.

Ipak, zbog odsustva sa terena usljed povrede koljena, dolazi do pada njegove forme.

Nakon ispadanja iz FA Kupa od Barnsleya, mjesec dana je sjedio na klupi, sve dok ga Avram Grant nije ubacio u vatru u Äetvrtfinalu Lige prvaka. Nakon toga je igrao povremeno i Äešće od Salomona Kaloua. U finalu Lige prvaka je odigrao 92 minute.

ZavrÅ¡io je prvu sezonu u klubu sa 29+9 nastupa i Äetiri gola. U Chelsea ubrzo dolazi Scolari, koji izjavljuje da želi Maloudu onakvog kakav je bio u Lyonu, sa protrÄavanjem i snažnim okom za gol.

Nakon toga postiže 4 gola u 10 utakmica, ali ga povreda odvaja od terena do kraja novembra, odnosno do Boxing Daya, kada Malouda demonstrira sav svoj kvalitet i odigrava tri sjajna napada sa Drogbom i Anelkom.

Pod vodstvom Guusa Hiddinka Malouda poÄinje pokazivati konstantnost forme. Asistencije, protrÄavanja i golovi su postali sastavni dijelovi njegovih nastupa, a imao je znaÄajnu ulogu u pobjedi u polufinalu FA Kupa protiv Arsenala, a na Nou Campu je sprijeÄio Lionela Messija u velikom broju akcija. Nažalost, te godine je Chelsea ispao u polufinalu od Barcelone.

Na Wembleyu je asistirao za izjednaÄujući gol Drogbe u dinalu FA Kupa 2009. godine protiv Evertona, a zajedno sa Ashley Coleom je terorisao odbranu Evertona u prvom poluvremenu te utakmice.

Nastavio je igrati sve bolje i bolje i u sezoni 2009/10, te imao jako dobru navedenu sezonu.

Carlo Ancelotti ga je od poÄetka smatrao prvim izborom i do kraja godine je zacementirao svoje mjesto u prvoj postavi. Nastupio je u mnogo važnih utakmica te sezone i zatresao protivniÄke mreže ukupno 15 puta.

Osim postizanja golova, Malouda je bio jako važan igraÄ za naÅ¡timavanje istih. Naime, Malouda je namjestio 12 golova Chelseaja, ukljuÄujući i onaj Joe Cola u pobjedi protiv Manchester Uniteda rezultatom 2:1.

Bio je stalan Älan ekipe, igrajući radije kao veznjak nego kao krilo u formaciji 4-3-3. Pred kraj sezone je igrao i na poziciji lijevog boÄnog, protiv Intera u Ligi prvaka, kada su i Ashley Cole i Yury Zhirkov bili povrijeÄ‘eni.

Sezonu 2009/10 je zavrÅ¡io sa joÅ¡ jednim nastupom u finalu FA Kupa i medaljom pobjednika oko vrata. ProglaÅ¡en je igraÄem godine od strane igraÄa kluba.

Tokom sezone 2010/11, došlo je do pada forme cijele ekipe par mjeseci, a Malouda je jedno vrijeme bio najbolji strijelac ekipe. Iako je ta sezona završena bez ijednog osvojenog trofeja, Malouda je ostao najbolji strijelac kluba sa 13 postignutih golova i nekoliko asistencija.

Karijera prije dolaska u Chelsea

Lyon je bio Maloudin treći klub. PoÄeo je karijeru u Parizu, sa niželigaÅ¡kim klubom Chateauroxom, gdje je odigrao dvije sezone prije prelaska u Guingamp.

U Guingampu je igrao sa Didierom Drogbom te privukao interes mnogih velikih klubova, ukljuÄujući i Lyon.

U Lyon je stigao iste godine kao i Essien. Sa Lyonom je osvojio tri uzastopne titule prije prelaska u Chelsea.

Internacionalna karijera

Florent je brzo postao standardni Älan Francuske reprezentacije, nakon Å¡to je prvi nastup za Trikolore zabolježio u novembru 2004. godine. Bio je dio ekipe koja je doÅ¡la do finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, gdje je izborio penal koga je realizovao Zidane.

Bio je i važan Älan tima koji je izborio nastup na Euru 2008, iako je cijela reprezentacija tada podbacila ispadanjem u grupnoj fazi takmiÄenja.

Postigao je jedini gol u blamaži Francuske na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. U septembru 2010. godine je postao kapiten usljed odsustva Patricea Evre.

• Odgovori 440
  • Pregledi 29,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Cesto bude nas kljucni igrac i ako ga ne gotivim toliko dobar je igrac i zna pruziti odlicne igre, takodjer je jedan od mnogih 30+ koji ce vjerovatno odigrati jos jednu ili eventualno dvije sezone a njegovu zamjenu smo vec dobili u Mati

Ma odsvirao je on svoje i u duru i u molu, njegovo vrijeme je vec proslo za 1-2 sezone ce igrati u nekom timu koji se bori za opstanak u francuskoj ligi. :unsure:

Ja bi volio kad bi ga prodali (ima zainteresiranih klubova) i uzeli koji milion jer on je relativno star iako moze igrati jos 1 maksimalno 2 sezone ali nije u onoj pravoj formi :)

toliko sam ga volio ali sad je postao toliko sebican da se to vise ne moze gledati,samo Toresu 10 zvicera nije dodao

Nema prilike co'ek, sta se odmah ljutite..:D Ipak je on najbolji igrac prosle sezone za Che..:D

Iskreno meni je drago što on nije više u prvom planu. Postao mi je mrzak zbog one njegove sebiÄnosti. Nema sebiÄnijeg igraÄa u cijelom Londonu.

Iskreno meni je drago što on nije više u prvom planu. Postao mi je mrzak zbog one njegove sebiÄnosti. Nema sebiÄnijeg igraÄa u cijelom Londonu.

Rafael van der Vart

Trenutno nije u formi a i kad igra ne igra na prirodnoj pozciji što mu dodatno otežava

Prodati Maludu i za te pare dovesti Kevina de Bruynea, koji odlicno igra po krilu, iako mu to nije prirodna pozicija...

Eto resenja B)

Slažem se s tobom, veoma dobar igrac koji bi odgovarao igri chelsea, ali neznam jel ista itko prica o njemu kako stvari stoje i hoce li ga pokušati dovesti ??

http://www.youtube.c...feature=related

Slažem se s tobom, veoma dobar igrac koji bi odgovarao igri chelsea, ali neznam jel ista itko prica o njemu kako stvari stoje i hoce li ga pokušati dovesti ??

http://www.youtube.c...feature=related

Bio je na pragu potpisa, ali ovi iz Genka nešto ukenjaše ( oprostite na izrazu). Mada ja mislim da će on Äak od Januara postati naš igraÄ. Može na lijevo krilo, ali i kao lijevi vezni. OdliÄan šut i pasovi. Rado bih ga vidio u Chelsea-ju.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.