Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20: Wolverhampton (H) 27. 1. (19:00)

21 član je glasao

1. 1. Da li ce Tuchel uspjeti prodrmati ekipu odmah?

• Da
      75%
      9
    • Ne
      16%
      2
    • Bit ce katastrofalan mec
      8%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 78
  • Pregledi 3,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ma 4-2-3-1 meni tako izgleda..

Nadam se da ovo ne znači da je Azpi ispred Jamesa na duze staze.

I ja se to nadam. Možda samo zbog "mira" je Azpi unutra kao kapiten kluba, tek došao trener ...  Inače James je za klasu bolji bek. 

I što je neko rekao na kutiji fali veznjaka na klupi, nepotrebno i Alonso i Emerson.

Sastav mi se iskreno ne svidja ali vidjecemo sta ce biti zamisao. Daj da nekako izvucemo 3 boda.

Meni se postava uopste ne svidja. Jorginho nema sta traziti u sredini sa samo jos jednim igracem. I nekako u 4-3-3 kao neko ko dolazi po loptu ali i to je davno ispricana tema. Azpi ne beku, hmm nadam se da je ovo nesto u fazonu 3-4-3 pa Azpi igra stopera, inace mi nema smisla. I onda za neki totalni fudbal sa visokim presingom, Giroud je tu visak. Pulisic i Werner su prosto morali u prvih 11. 

Ajd vidjet cemo na sta ce to liciti. Samo treba imati na umu, nije Wolves naivna ekipa, nadam se da se Tuchel nece u to uvjeriti vec prvu utakmicu.

Hajde da vidimo kako će izgledati na terenu. Na prvu bih dosta zamjerki imao. Desna strana je problem u svakom slučaju. Odoi nema nikakav defanzivni kapacitet za wing backa, a Azpilicueta više ne može da igra full backa kao nekada. Ako je Odoi desni bek onda ne znam ko bi bio lijevi napadač jer su i Havertz i Ziyech ljevaci. Mislim da je ovo ipak 4-2-3-1. Imamo krila, imamo brzinu, imamo kreaciju, imamo igrače koji znaju zadržati loptu. Nema ništa da fali. Oni igraju 3-4-3 lažna devetka sa Traoreom, Netom i Podenceom. Tako su igrali pred kraj prošle utakmice protiv nas i isplatilo im se.

Za prvi put postava mi se ne sviđa. Izbacio je ono što je valjalo ove sezone, Reece, Zouma, Mount a na klupi jos Werner i Pulisic.

Azpi je možda tu jer je kapiten i ovo je prva tekma pod novim menadžerom, Jorginho vjerovatno jer tu nema Kantea a Mount i Kova ce se tuci za tu poziciju sto je i ok.

Giroud ne znam sto ali hajde...

Sjetih se još jedne bitne stvari. Ne zaboravimo da je zadnja utakmica bila prije 3 dana. Ovih 11 što je danas izveo vjerovatno nije njegovih idealnih 11. Werner je igrao svih 90 minuta čini mi se, Abraham je igrao od početka, sad je red na Girouda. Jorginho je isto odmarao, Kovačić ušao pred kraj. Sa druge strane Mount pregorio zadnjih par mjeseci, ne izlazi iz igre.

Svidja mi se ovaj presing sto igramo kad izgubimo loptu i to je jedino sto valja, ostalo sve kao i kod Lamparda, jalovo i bez sansi.
Potpisujem ovo sto je Zemo rekao. Imamo posjed igramo presing ali i ovi igraju bunder za ocjenu 10.

Za razliku od prethodnih utakmica, danas lopta ide puno više naprijed. Nije neka ogromna razlika, ali se lako može uočiti. Prvih 10-15 minuta je bila dobra igra, kasnije se dosta prekidalo što je ubilo ritam utakmice. Oni su došli turistički bez ikakve želje da se nadigravaju. Ne znam otkud im i ovih 21% posjeda. Traore jednom dotakao loptu i to glavom, više dodira ima sudija. Imamo jednu novu akciju, a zove se lopta u prostor za Hudson-Odoija. Vidi se da je Tuchel u klubu samo 24 sata. Kad razgovara sa njima to izgleda kao kad na stadionu prokomentarišeš nešto sa random likom koji stoji/sjedi pored tebe. Valjda će se utrpati neki gol do kraja.

• Autor
Bez šansi opet, previše besmislenog dodavanja, isto sviđa mi se samo to što brzo vraćamo loptu i tu sve staje

Giroud treba izaci sto prije, takodjer Ziyech ili Havertz napolje da udje Pulisic, treba nam neko ko driblingom moze visak napraviti, tesko je sve pasom kada ovi igraju ovoliko povuceno. Takodjer Jorginho ili Kovacic van a Mount umjesto jednog og njih.

Presing je odlican bio pogotovo prvih 20 minuta, nakon toga su se nasi malo umorili(ko ne bi) pa je opao intenzitet. Ocekujem da uvaljamo do kraja makar jedan.

Steta sto ovo ne dobismo, utakmica slabog sadrzaja, Volvsima zelim da ispadnu iz lige gori su od Stouka.
  • Autor
Izmjene su bile dobre, malo kasne ali sviđa mi se što nije pozicija za poziciju.
Inače, nismo uspjeli šansu stvoriti za cijelu utakmicu, morat će tuchel raditi na toj bezidejnosti.
Također su pokazali malo više energije nego u prošlim tekmama
Ove ekipe sto su dosle da ne igraju fudbal zasluzuju da ispadnu. Centar nisu presli. Da imamo umesto najboljeg fudbalera planete girua spica koji ucestvuje efektivno u igri dali bismo gol. Tek se sad vidi koliko je tim ukanaljen.
Jedina zamerka tuhelu za kasne izmene. Da su pulisic i mount usli u 55 60 minutu verovatno bi dali gol.
Vernera nije uvodio u igru jer je mentalno skroz u kanalu. Dovesce on tim na takmucarski nivo ali je samo pitanje koliko ima vremena. Ovo je trebalo davse desi odmah posle nove godine.
Postoje i dalje igraci koji efektivno nista ne daju na terenu, jorginjo, giru. Da je znao da ce ovi igrati bas ovakav bunker verovatno bi od prve igrao james.

centar nisu presli, pa mi jesmo presli pa nam je isti kurac, ustvari oni jos zadovoljniji od nas. a mi ogorceni i zelimo im da ispadnu jer kao ne igraju fudbal. toliko smo mali

mi smo dosta vaznih utakmica dobijali na isti nacin kao volvesi danas i ljudima se povracalo od nase igre pa sta nas boli briga. neka igra svako kako hoce. sa konteom smo bar osvajali trofeje, a sa ovim presingom izgleda nema hljeba

Nisam toliko razocaran jer nisam neke velike promjene ni ocekivao, ipak je tu manje od 24 sata.
I sam Tuhel je objasnio selekciju igraca za ovu utakmicu, mislim da do kraja sezone vise necemo istrcati s ovih prvih 11.
Svidio mi se presing sto su igrali u velikom dijelu prvog poluvremena, CHO je opet dobio muda i napada protivnika, Havertz je danas bio dobar, lagano se opusta (ili navikava na Premiership, bit ce to jos bolje). Steta sto nismo uvalili taj go al Boze moj.

Losa formacija je urodila plodom, da smo imali dodatnog igraca u napadu, mozda bi nesto i bilo. Reece je morao poceti mec.

trebo je reece desno a cho lijevo al no je ocekivo ovakvj partiju chilwella

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.