Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Liverpool (H) 20.09. (17:30)

Istaknuti odgovori

Stavi li formaciju s petoricom nazad jos jednom, sto se mene tice neka mu momentalno uruce otkaz i citavom strucnom stabu. I to prije pocetka utakmice, cim vide da je to naumio. Jebem im vise to sranje od formacije i igre, rokanje dugih na Zirua.

• Odgovori 108
  • Pregledi 4,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Prvo i osnovno odbrana je deo tima koji se najteze uigrava a tek se teako uigrava kad imas stopere kakve imas. Pa odakle mu ideja da te stopere uparuje sa jednim a nekad sa 2 igraca. Aj da ima 2 vrhunska i inteligentna stopera koji ce sve na treningu brzo da ukopcaju nego sa Zumom Rydiferom Kristensenom.....ali ajd, mozda se opametio, videcemo. Mozda sada zna sta hoce.
Ovaj mece ce bar pokazati jesmo li mnogo daleko od forme (posebno se odnosi na pojedine igrace) koja nam treba ili smo toplo hladno sto je prirodno za pocetak sezone

Mislim da treba da se forsira uigravanje jedne formacije pa kasnije praviti male izmjene, nema smisla ovo vrtenje jer u tom slučaju igra nema ni glave ni repa. Ta formacija naravno ne smije da bude ono sranje sa 5 nazad.

Mislim da nece biti sa 5 pozadi ovaj put, sami pocetak je sezone, ne vjerujem nesto da ce igrati na siguricu.

Mada ocekujem isto protiv Liverpoola kao i prije, ono znamo zaprijetiti imamo sansi, ali ne znamo gola zabiti + nema Pulisica.

Ali vidjecemo, Lamps zna biti malo nadrkan protiv Kloppa, mozda nas i iznenadi.

Isto mislim.

Napad treba da bude:

Mount Werner Odoi
KAI

U sredini Kova i Kante

Odbrana Azpi Zouma Christensen i James

Na golu ne mora niko. Svejedno je.
Samo da Kai ne bude krilo, tu je skoro pa beskoristan.
Moramo se strpiti jos nekoliko kola sa Barkleyem, Alonsom i ostalim polovnjacima. Povrede nas unakazise, opet 5 igraca fali, i od tih 5 sigurno bi barem 4 bila u prvih 11 da su fit.
Niko od nas ne voli formaciju sa tri stopera, evo ja prvi, prosto ne volim te ziheraske pristupe.

Medjutim, mi danas osim Odoia koji je u kurcu, nemamo postenog krilnog igraca. Havertz i Werner to mogu igrati ali nisu im to najbolje pozicije. Sto znaci da ako bi Lampard danas izveo tu formaciju sa tri stopera, imalo bi nekako smisla, rekao bih vise smisla nego i u jednoj utakmici prosle sezone. Sirinu bi dobio sa wingback pozicijama, sredinu jaku sa Kovacicem, Kanteon i Havertzom, u napadu bi mogli Werner i Giroud recimo.

Nije da prizeljkujem ovo, ali samo kazem.
Werner itekako može dobro odigrati na krilu pogotovo ako ima jakog lijevog beka (što dok se Chilwella ne oporavi nema) i napadača koji mu može spuštati lopte a tu je Giroud najbolji na svijetu.
  • Autor

Ne bi imalo smisla, sve to stoji sto si ti rekao ali pogledas samo zadnje dvije tekme sa tom formacijom, Arsenal i Liverpool, njihovi brzi igraci su sa lakocom prolazili izmedju nasa tri stopera, svaku loptu koju su nabili na Aubu, bila je ako nista poluprilika

Opet ovaj glupi termin, sacekacu postave ako budu 3 pozadi odo na trening, da se ne nerviram dzaba

Werner je bolji iza napadača nego na krilu, a prošlu smo igrali bez pravih krila pa smo vidjeli na šta igra liči. Nećemo napadati sa Azpijem i Reeceom. Kakav god da je Odoio mislim da trenutno ni nema drugog izbora po strani.

Ako opet gurne Mounta na krilo onda nemam riječi.

Red Bull - daje ti krila.

Frank Lampard - pretvara veznjake u krila.

https://www.youtube.com/watch?v=_V2sBURgUBI

Jedva čekam 3-5-2, Thiago Silva Cristensen i Zouma, u sredini Alonso, Kante, Kova, Mount, Reece, naprijed Timo i Giroud. 

Takodjer pitanje, zar Havertz nema velik broj utakmica i na krilu? Nije da je protiv Brightona prvi put tu zaigrao.

Takodjer pitanje, zar Havertz nema velik broj utakmica i na krilu? Nije da je protiv Brightona prvi put tu zaigrao.

Gledao si meč protiv Brajtona. Sa onakvim fizičkim predispozicijama da li tebi Haverc izgleda kao krilo? Ali krilo u pravom smislu te reči i pozicije, kao što je Pulisic.
Naravno da nije klasicno krilo kao Pulisic, ali pitam ponajvise iz razloga jer njegovu losu igru protiv Brajtona pravdaju time sto je igrao na poziciji krila. Jebem ga ja, prijem lopte, dodavanje iste ili neki dribling, finta i slicno ne trebaju toliko zavisiti od pozicije, makar te osnovne stvari.

Naravno da nije klasicno krilo kao Pulisic, ali pitam ponajvise iz razloga jer njegovu losu igru protiv Brajtona pravdaju time sto je igrao na poziciji krila. Jebem ga ja, prijem lopte, dodavanje iste ili neki dribling, finta i slicno ne trebaju toliko zavisiti od pozicije, makar te osnovne stvari.

Nek bude da je imao tremu na prvom meču.
Ali tu se bogami i Lampard zajebava.
Kad igras sa lažnim krilima sirinu u napadu ti daju isključivo bekovi. Posebno kada je formacija sa trojicom pozadi. Dzejms jeste dao gol na prosloj utakmici ali nije svaki dan Uskrs jebiga. Xy puta je njega gurao u sredinu, a Maunta, u ovom slučaju Haverca držao na silu na strani. I to u 99% slučaja bude promašaj. A to mi posebno nije jasno jer Dzejms ima izuzetan centarsut, zna da istrci u prostor i kombinuje s krilom ispred sebe. On je bek i treba da igra beka. Hibride ostaviti Gvadioli.
Haverc je desetka, ili CAM kako je kome draže. Uz dobru rotaciju na terenu i saradnju sa saigračima moze u neko momentu da se spusti na stranu i napravi nesto korisno. Ali da igra krilne pozicije u kontinentu ne može.

Nije problem jednog izgurati na krilo, al nek makar na suprotnoj strani onda bude klasicni krilni igrac. Al jok, mora Mount igrati taman na golu stajao

Ima super brzi pretalentovani, sjajni dribler Mount koji ce to igrati.

Lampard ukratko receno sere.

Definitivno sto je previse, previse je nesto kontam kada se oporave Pulisic i Ziyech da ce opet Mount igrati krilo. 

Lampardu je izgleda problem Mounta ostaviti na klupi...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.