Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ben Chilwell (2020-2025, 107 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 905
  • Pregledi 50 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

19 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Vrati se hamco na pudlicinu temu i prisjeti se njegovih bravura i kako su se svi smijali za šta smo dali 60 miliona pa je čovjek na kraju bio treći u rotaciji za poziciju lijevog beka, odjednom nakon 4 dobre utakmice je igračina

Ajd jebes i pudlicu. Jel vama Chilwell dovoljno dobar? Evo ajmo reci da je prije i bio dobar, jel vam sad dobar?

Koje su najvece kvalitete Chilwella kao beka? 

Ćućurelja odigra 5 utakmica kad je sezona rijesena i odjednom je igracina. A i u tih 5 je imao svojih nekoliko klasicnih bravura.

Cilvel ima losiju sezonu i sad je smece. Problem Cilvela je isti kao i Dzejmsa, mozda cak veci u smislu povreda. Jednostavno nije u stanju da uhvati konstatnost, noge ga ne sluze. Prodaja dolazi u obzir samo iz razloga jer se ne mozes pouzdati u njega kao prvotimca, osudjen si 70% utakmica upravo da improviziras i guras Ćućua.

8 minutes ago, Wisey said:

Ćućurelja odigra 5 utakmica kad je sezona rijesena i odjednom je igracina. A i u tih 5 je imao svojih nekoliko klasicnih bravura.

Cilvel ima losiju sezonu i sad je smece. Problem Cilvela je isti kao i Dzejmsa, mozda cak veci u smislu povreda. Jednostavno nije u stanju da uhvati konstatnost, noge ga ne sluze. Prodaja dolazi u obzir samo iz razloga jer se ne mozes pouzdati u njega kao prvotimca, osudjen si 70% utakmica upravo da improviziras i guras Ćućua.

Kao prvo nije to 5 utakmica, vec je i kod Pochetina zadnjih 5 utakmica bio odlican. Cak sta vise, bilo je utakmica i tokom sezone gdje je bio odlican, Arsenal i Citu kuci, doslovno razvalio.

Ali ipak ajmo ostavit po strani i Cucurellu, nije bitan on, nek ga i prodaju.

Pricamo o Chilwellu. Da li je on vama dovoljno dobar da bude u prvih 11? Ako jeste zbog cega? Koje su njegove kvalitete kojih evo ja nisam ocito svjestan?

Brzina, prodornost, igra u tranziciji, centaršut, šut. U prvoj sezoni ne samo da je bio jedan od startera, nego je bio velika snaga ekipe. Zabijao, asistirao, probijao, imao je statistički visoku uspješnost duela, driblinga, čak i zračnih duela.

Ne bih ga ovog ljeta prodao. Dao bih svim igračima koji su imali problema sa povredama još jednu sezonu, da probaju sa drugim trenerom i drugim medicinskim timom da se sastave. Chilwell ima ugovor do 2027. godine, prodali ga sad ili sljedećeg ljeta ne mijenja puno stvar. Druga stvar je što je tržište lijevih bekova tanko. Mnogi jaki timovi nemaju uopšte lijevog beka, pa se krpe sa štoperima i desnim bekovima, prilagođavaju igru da prevaziđu taj problem. Najpopularniji lijevi bek ovog proljeća je bio Maatsen i njega smo prodali. Najpopularniji lijevi bekovi prvenstva su Cucurella koji je naš i Kadioglu koji je dešnjak. Ako ga prodamo opet ćemo izvaliti 50+ miliona za nekoga, nemam uopšte ideju za koga. A mislim da u tom slučaju moramo dovesti nekoga, iako će Marescin inicijalni plan biti da tu igra igrač Cucurellinih i Colwillovih karakteristika. Koliko god moderne formacije forsirale invertovane bekove i lažne devetke, kada zagusti uvodi se ofanzivan bek i klasična devetka.

Moje mišljenje.

Vrati se malo u Tuchelovo doba, pogledaj tko je nam je nosio ekipu tada i čijom ozljedom smo propali pa ćeš vidjeti zašto je vrhunski bek. Statistiku tog doba može adi izvuć, al sjećam se da su on i James bili zaslužni za većinu kreacije u našoj igri.

E sad, može li iduće sezone bit prvotimac? Po meni ne, iz dva razloga, prvo ozljede su ga ubile i mislim da nema povratka na staro, drugo profilno ne paše novom treneru koji voli invertirat bekove, što nisam siguran da on može. Naravno, nije nužno da će Maresca igrat identično kao u Leicesteru i da se neće prilagoditi igračima koje ima, ali s obzirom na točku 1 i na dobru formu Cucurelle (i na vjerojatni dolazak Viega) sumnjam da će zbog Chilwell mijenjat svoj sistem.

Svi se sjecaju dobrih igara Chilwella prije 3-4 godine. Zadnje ga dvije sezone covjek i zaboravi da je on uopste u ekipi. A povrede vuce otkako je dosao, i da ce se nesto po pitanju toga promjeniti cisto sumnjam.

Ja se zalazem da imamo zdravu ekipu i zdravu konkurenciju.

Sto se tice prodaje, ja sam za prodaju, Kukurelja je svakako podigao formu prosle sezone a i na europskom je pokazao da je dobar. Mislim da se Matsen nije trebao prodavati al jebat ga.

Ne znam sta tacno moze Chillwell doprinijeti ovoj ekipi, kad ce se decko povrijediti kad tad i onda mjesec dva out.

Odlican bek, to niko ne spori. Steta povreda jer je mogao jos vise postici.

Evo konacno konstruktivni odgovori i analiza. Hvala svima.

Ok, ja mozda pretjeram jer upravo zbog te zadnje dvije godine kada je ekipa zapravo i u najdubljoj krizi pronalazim krivce i on je jedan o njih. 
Ipak ja i dalje cvrsto stojim iza svoje odluke: Chilwell i u svom prajmu je dobar-ok bek i nije vrhunski.

Chilwellovo najjace oruzje je osjecaj za prostor, utrcavanje u prostor i citanje igre. Distribucija lopte i centarsut su mu bas losi, malo bolje od toga ima sut.

Chilwell nakon povrede je dosta slabiji, evo sad se makar svi s time slazemo. Zato mislim da je najbolje da ga prodamo i unovcimo dok jos ima kakvu takvu cijenu na trzistu. 
30 miliona bi bila puna kapa.

Pa Ashley Cole je igrac koji ti jednom naidje u 30 godina. Covjek je u svim parametrima jedan od najboljih bekova ikad a imao je konstantnost niz godina u tako teskoj ligi.

To sto je Cilvel slabiji do Colea ne znaci da je prosjek i nista posebno. Mi smo pod sahistom skoro godinu dana svaku utakmicu igrali napad na Cilvela i Dzejmsa. Taj covjek nije imao pojma da slozi ofanzivnu akciju, sve mu se svodilo na njih dvojicu. I sad zamisli kakvi su oni bekovi kad su nosili citavu ofanzivu i dogurali ekipu do osvajanja Lige Sampiona i finala FA kupa. Povrede su mu unistile potencijalno vrhunsku karijeru. 

Vidjecemo kad Ćućurelja starta sezonu, vjerujem da ce ga Mareska zvani ubaceni bekovi forsirati od pocetka pa cemo ispratiti kako to izgleda.

Ćućurelja jeste poboljsao svoju igru naspram onog kad je dosao. Mada to nije tesko, jer kad je dosao igrao je kriminalno lose.

Chilwell nas nosio? Jel znas ljudino da je Kante u nokaut fazi 3x bio igrac utakmice? Mount 2x? Imali smo barem 7-8 vaznijih igraca od njega.
Mendy
James
Rudiger
Silva
James
Kante
Mount

su daleko bili vazniji od njega u tom pohodu. Cak sta vise i jedan Giroud sa klupe je dao veci doprinos. Upitno je jel i od Havertza i Jorginha bio vazniji. 

Praviti od Chilwella neku klasu je suludo. On nije los, on je ok igrac i nista vise od toga. Vrhunski bek? Ni blizu.

Procitaj sta sam napisao. 

Sigurno su Mendi, Ridiger, Silva i Kante nosili ofanzivu. A o Tuchelovoj taktici i kompletnoj ekipi, svim ostalim igracima se najvise saznalo upravo kad su zbog povreda izletjeli Cilvel i Dzejms. Raspalo se ko kula od karata. Vidjela se onda ta magija Zorzinja i Haverca. 

Mislim da ne vrijedi dalje da raspravljamo. Jebat ga. Da hoce biti najbolji igrac iduce sezone da me svi redom prozivate ja cu biti najsretniji. Medjutim skeptican sam i to najiskrenije mislim.

Prodavati Chilwella sad nakon što smo prodali Maatsena i Haala bi bilo ludilo, da su makar ostavili Maatsena i prodali Chillza za iste pare to bi onda bilo ok ali ostati na Pudlaću kao lijevom beku i Colwillu bi bila smrt, pudlaćev maksimum je trka i borba za bilo šta u napadu je limitiran dok je Colwill stoper realno.

Chilwellu u ovoj sad situaciji obavezno dati još jednu sezonu, ono što je meni najveći upitnik kako to da se naši igrači godinama ne mogu oporaviti Kante, Pulišić i RLC su bili sinonim za povrede, odmah poslije odlaska iz kluba svi imaju preko 30 utakmica u sezoni u kojima su starteri i igraju 90 minuta, tako da zapitam se šta medicinsko osoblje radi

Daj Boze da ćuću nesto odigra za ovaj klub. Red bi bio. Koliko smo pare ulozili a nagledali se cirkusa njegovog. Sta radi za reprezentaciju, libo me.

• 1 mjesec kasnije...

Ne može mu pronaći right position, neka proba sa left position. dobro, sam ću se banovati

Kad sljedeće godine dođe novi trener tražit će da mu se dovede ovaj profil igrača.

Želim mu sve najbolje i nadam se da neće otići u Manchester United. Malo je i do njega jer da je dobro odradio prošlu sezonu kad je bio zdrav onda bi se trener više potrudio da mu nađe mjesto. Ovako se nije previše trudio.

Al sere ovaj Mareska. Nije dao covjeku ni priliku a vec zna da mu se nece uklopiti. Plus s ovim izjavama mu obori cijenu pofino. Svi sad znaju da ga se zelimo rijesiti.

Vidjecemo kako ce Ćuću iznijeti sezonu kao prvi bek.

23 minutes ago, reLo said:

Na osnovu prikazanog u zadnje vrijeme, nismo ni na kakvom gubitku - štaviše finansijski je dobitak. Ako ga iko bude htio. 

Good riddance sto bi englezi rekli.

Momak je konstantno povrijedjen, bez kontinuiteta. Da je dobar bek bio u to nema sumnje.

Naravno, sad ce emocije forumasima proraditi pa obicno sve zaborave i sad ce ici zaljenje kako ga nismo trebali nikako prodavati, a cojka trebali jos prosle sezone prodati.

Spaha je pogodio srz, bio je dobar bek, vise nije. Nismo ga na strijeljanje poslali pa da toliko zalimo, on je u padu forme a s obzirom na povrede kojih sve vise ima ovo je idealan trenutak da ga prodamo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.