1. decembar 2021.4 god. comment_321672 "Maah, samo dodaje prvom do sebe." "Ono sto on igra moze bilo koji igrac." "Pass master" "Mase rukicama." itd itd Dao Bog da se oporavi, da ne gledamo vise ovu muko od veceras. Toliko. Ma Zlatna Lopta, nas carobnjak. Prijavi
2. decembar 2021.4 god. comment_321684 Ma Zlatna Lopta, nas carobnjak. Ne nego treci, broncana lopta Prijavi
2. decembar 2021.4 god. comment_321698 Billy radi bolje i vise nego Jorginho, samo sto je Jorginho iskusniji. Izgurati jos jednu sezonu ovako, pa vratiti mladice da razvale. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321763 Dobar je ali bi bilo još bolje da ga uvalimo nekome za dobre pare Ona lopta protiv Uniteda nije bila tako lagana btw iako sam mu jebo mrtve Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321766 Koliko smijesan igrac Boze.. Ova scena iz 22. minute najbolje opisuje sposobnosti naseg Zlatne lopte. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321773 Ma nosi, daj West Hamu 150 miliona za Rice i onda ćemo moći igrati protiv svake ekipe na svijetu, a ne da Tuchel igra šaha. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321779 Ponovo sam gledo, slazem se mogao je Mendy ipak ispucati imao je vremena, ali i ovaj njegov pas je za kurac. Koji mu je jebo ga brat, ok ima on neke dobre strane ali daj nam Rice-a pa ces vidjet razliku. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321783 ne da je imao vremena nego je triput mogao ispucati loptu. Pogledaj nas drugi go, ko je izgubio loptu? #samoKazem Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321785 Pogledaj United,pogledaj Arsenal prošle sezone pogledaj xy situacija sa masterom.Za nekog čiji glavni adut pass igra mnogo griješi. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321812 Na kraju će ispasti da je Jorginho dao regularan pas i da je Mendy imao 5 sekundi. Pogriješili su obojica, Jorginho zbog lošeg pasa kojeg je Mendy nekako spasio, da bi onda napravio veliku glupost. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321825 Ko je Zlatnoj Lopti kapitensku dao? Ko bruka ovaj klub na taj nacin? Cak sam i Alonsa vidio nekoliko puta s kapitenskom? Sramotno da ovi igraci dobijaju traku. Mora da misle to sto ovaj picopevac mase rukama na terenu da je neki vodja. "Maah, samo dodaje prvom do sebe." "Ono sto on igra moze bilo koji igrac." "Pass master" "Mase rukicama." itd itd Dao Bog da se oporavi, da ne gledamo vise ovu muko od veceras. Toliko. Oporavio se nasa igracina Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321826 "Ljudi koji razumiju fudbal vide njegov kvalitet i koliko je u stvari bitan faktor." - Ova mi je najjača. Prihvatiću da sam glup i da ne kontam zašto je ovaj lik toliko bitan. Prijavi
4. decembar 2021.4 god. comment_321827 Oporavio se nasa igracina Amin da ga zdravlje posluzi jos dugo dugoo Prijavi
5. decembar 2021.4 god. comment_321862 Jorginho je igrač koji nam je jako važan. On nije svjetska klasa, ali ovaj tip igrača mi u trenutnom sastavu nemamo, a igra je postavljena tako da od njega sve počinje. Njegov zadatak je da odigrava kratke i sigurne passove na prvu pod pritiskom. Protivnici na poseban način vrše pritisak na njega tako da on može nekad na sebe vezati više igrača. Nakon kratkih i brzih dodavanja oslobađamo se pritiska i prelazimo na protivničku polovinu. Niko od naših igrača nije to, Kante nema tako dobru tehniku dodavanja, Loftus-Cheeka smo vidjeli protiv Watforda da to nije njegova pozicija, Kovačić ima dobar pass, ali mislim da ni on nije to. U svakom timu ikada je postojao jedan igrač za kojeg se svi pitaju šta ovaj radi na terenu, ali se sa njim iz nekog razloga ostvaruju bolji rezultati. Jedan od boljih primjera je Jordan Henderson u Liverpoolu, pa Mikel kod nas ranije itd. Jorginho je taj novi, moderni, drugačiji tip zadnjeg veznog koji više služi za organizaciju napada, nego za odbranu svog gola. Uporedio bih ga sa slavim zemljakom Pirlom, koji je jedan od prvih igrača sa tom ulogom na terenu. Pirlo je imao te mirne i sigurne passove u izgradnji napada i prosjećnu igru u odbrani kao i Jorginho, ali je imao i sjajne duge lopte i odličan šut sa distance i iz prekida i iz igre. Jorginho pošalje dugu loptu jednom na utakmici, a šut iz daleka nema. Čini mi se i da je Xabi Alonso bio sličan igrač kao i Pirlo, a svakako bolji nego što će Jorginho ikada biti. Već sam negdje napisao da je igrač koji ga može naslijediti Billy Gilmour. Njegova najbolja pozicija je taj povućeni veznjak, ima siguran kratki pas, može se dodavati do sutra i odbrana je korektna. Nisam gledao dovoljno utakmica njegovih da procijenim šta nam dodatno može donijeti, ali sa godinama sigurno može napredovati. Pošto je mlad vjerovatno će u početku imati grešaka, ali vidimo kakve Jorginho greške pravi tako da to izgleda nije ništa neobično. Možemo uvijek i kupiti zadnjeg veznog. Takav tip igrača je Ruben Neves iz Wolvesa koji ima i šut i duge lopte i kratka dodavanja i defanzivu. Prošle godine je stagnirao, ove ga nisam puno gledao. Rice je onaj klasični zadnji vezni koji je beton u odbrani, ali sve bolji i bolji u ostalim segmentima igre. I da, nemojte porediti grešku Ricea jučer sa greškom Jorginha, neuporedivo je. Zaključak: Dobar igrač, bitan za našu igru, ali precijenjen i postoje bolji. Prijavi
5. decembar 2021.4 god. comment_321869 Jorginho je ok igrac i nista vise od toga. Vazan je za ovaj sistem ali samo zato jer nemamo boljeg igraca na toj poziciji. Problem je sto trenutno nema puno dobrih opcija na trzistu za tu poziciju. Ovako na prvu mi na pamet pada Brozovic koji jos uvijek nije potpisao novi ugovor. Takodjer i Bissouma ili Phillips mogu biti solidno rjesenje ali bih vise volio nekog tehnicki kvalitetnijeg igraca na toj poziciji. Nije los ni Freuler iz Atalante ali valjda mozemo bolje od toga. Rice bi bio generalno dobro rjesenje na duze staze pogotovo sto je mlad i sto Kante nece moci jos dugo vuci. Al on ce biti 100 miliona i pitanje je da li su nasi spremni toliko kesirati za defanzivnog veznog. Problem je sto nema puno opcija. Svi dobri igraci na tim pozicijama vec igraju u dobrim klubovima. Prijavi
5. decembar 2021.4 god. comment_321882 Billy je taj stil igraca, samo bolji igrac od Jorginha. Jedva cekam iducu sezonu. Prijavi
11. decembar 2021.4 god. comment_322127 Igrao je povrijeđen, zabio dva penala, za onaj drugi je trebalo herca, jer ko zna koliko bi ga navijača navukao na grbaču da je promašio. Bravo za njega, igra srcem. Prijavi
11. decembar 2021.4 god. comment_322133 S njim smo puno bolje izgledali u odnosu na Zenit. Ali definitivno kad se vrate Kovačić i Kante, to će biti potpuno druga priča. Prijavi
12. decembar 2021.4 god. comment_322148 Nemojte više omaložavati našeg drugog najboljeg igrača. Prvi je Mount. Možda je spor ali itekako klikera. Prijavi
12. decembar 2021.4 god. comment_322150 Drugi najbolji igrač? De reLo obriši me s foruma da ne čitam ovo. Prijavi
19. decembar 2021.4 god. comment_322429 Pa mozda 11 najbolji igrac. Mount je najbolji, pa Reece, pa dalje to ide. Tu je negdje Jorghinho sa Alonsom negdje. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.