Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Sead Kolašinac (BiH, 1993)

Istaknuti odgovori

potvrda i od Telegrafa stigla 

�ak šta više, klub ne želi da �eka do leta...

Despite the fact he is available on a free transfer when his Schalke contract expires at the end of the season, Chelsea are working on a deal to land Kolasinac before this month’s transfer window shuts on Tuesday night.

https://twitter.com/Matt_Law_DT/status/826104068087091200

• Odgovori 68
  • Pregledi 6,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ozbiljno valja, ili ga uzdižemo samo zato što je sa ovih prostora? Prema raznim sajtovima, pokriva čitavu levu stranu i poziciju štopera, onda mi nema toliko smisla vraćanje Akea.

Ozbiljno valja, ili ga uzdižemo samo zato što je sa ovih prostora? Prema raznim sajtovima, pokriva čitavu levu stranu i poziciju štopera, onda mi nema toliko smisla vraćanje Akea.

Ake ce na stopera a moze i veznog. Alonso u rotaciju.

Aaa ovako to izgleda kad se zamjerite Seu

https://www.youtube.com/watch?v=L-j2Im8fbrU

https://www.youtube.com/watch?v=Yv2sPr6p31g

Jel to onaj sa kockastom glavom koji je Jeseu nogu slomio :D. E ako će nam to bit na stoperu, ne treba nikog dovoditi. 

Da je toliko dobar izabrao bi da igra za Nemačku pošto je rođen tamo. :P

Ajde malo detaljnije vi koji ga znate, je l' ima tehniku, brzinu, da li ume da zapreti sa strane, kakav je u napadu, kako mu ide odbrana...

Mislim iskreno da nije dovoljno dobar. Ako stvarno doÄ‘e, već vidim da će skupiti 17 minuta igre do kraja sezone i onda na leto pozajmica i tako par puta i onda ga prodaju za 15 miliona u recimo Galatasaray. Å to na kraju ispadne kao pametna kupovina ako ga sad dovedu za manje od 10m.  :-bd

Ake je očigledno doveden kao backup za stopera, a Kolašinac će biti backup Alonsu. Bane odlazi i prosto se morao dovesti još jedan bek. Mislim da je Kolašinac sasvim solidan izvor za backupa, a ako se dokaže što ne bi bio i novi Ashley Cole :D

Skontajte da momak ima samo 23.

Za poziciju LWB mi on nije baš idealan, mislim da nema baš brzinu i 'pluća' za tu poziciju. Al ipak bi mi bilo drago da dođe i bio bi dobro pojačanje. Multifunkcionalan je ove sezone u Schalkeu igrao lijevog bočnog, stopera a u zadnjim tekmama i LM.

Kolasinac je odlican igrac, nije nista losiji od Alonsa, cak bi u skoku mogao ponuditi vise od Alonsa, plus moze ici na stopera za nuzdu.

Što se tiče Kolašina, mlad i perspektivan igrač, dovodio se i on na menadžeru :D

Sjećam se da je prije par sezona imao jebenu povredu ali oporavio se i u protekle dvije sezone se nametnuo u salkeu primarno na poziciji lijevog beka.

Jak, prejak u duelu, nabijen i brz u odbrani bolji od Alonsa dok je Alonso bolje tehnički potkovan i bolji prema naprijed. Ali dva mlada igrača pogotovo Sead ako dođe, mogle bi to biti slatke muke za Kontea koga da stavi od prve minute.

Znam da su ga u Salkeu znali koristiti i na DMF i LMF pored lijevog beka i to je to. Jedino sto nisam zapazio jer jebiga igra na beku često kakav je u skoku a to je vazna stavka dobro bi se bilo pojačati i u tom segmentu igre.

Sve u svemu dobar dodatak na postavu našu jer će se on rotirati sa Alonsom, Ake moze da izbaci Cahilla, Zouma je tu Azpi moze da uskoci nekad da se Moses odmori.

Kolasinac je odlican igrac, nije nista losiji od Alonsa, cak bi u skoku mogao ponuditi vise od Alonsa, plus moze ici na stopera za nuzdu.

Koliko god on bio naš moramo skontati da se Alonso kotira kao trenutno bolji igrač jer se uspio dokazati u Chelsea-u i PL-u, Kolašin tek treba da dođe i da se dokaže

a keneđi

Dvije opcije

Definitivno otpada iz tima i vucara se po posudbama ili Conte ima planove da ga gurne više naprijed.

Slažem se sa ovim Kunovim postom gore, samo se nadam da sa ovim transferom Ake neće ispaštati. Nikada Kolašinca nisam smatrao nekom uber klasom i igračinom, već onako solidnim igračem. Mogao bi uletiti tu u rotaciju sa Alonsom, ali ako se dovodi da konkuriše na lijevog stopera onda sam apsolutno protiv ovog transfera.

Ma Kolasinac je duplo fizicki jaci, brzi i eksplozivniji od Alonsa. Medjutim, nije sve u tome. Alonso toliko dobro cita i prati igru, tako da sve svoje nedostatke nadoknadjuje time. Tajming mu je perfektan, zna kad treba trcati naprijed a kad nazad, pa obratite paznju samo koliko je cesto u sesnaestercu kada s druge strane se ubacuje lopta? Covjek skoro da ima najvise dodira s loptom. Ne znam, meni se Alonso bas svidja kao igrac, i koliko god volio Kolasinca, mislim da se nece pored njega naigrati.

Za rotaciju svakako je odličan plus ako ga dovedu za male pare, sa druge strane moramo razgraničiti, KolaÅ¡inac je tip kao Bane recimo, a Kenedi je kao Moses i po mom miÅ¡ljenju mnogo viÅ¡e može da napreduje Kenedi nego KolaÅ¡inac. 

Dakle moje neko miÅ¡ljenje je da u situaciji ako dovedu KolaÅ¡inca postava i rotacije treba da izgleda ovako: 

Levi spoljni Alonso i Kenedi, desni spoljni Azpili i Moses, Å¡toperska linija levo Ake KolaÅ¡inac, sredina Luiz Teri, desno Kejhil Zuma. 

Sjajna je stvar što je tu dosta igrača polivalentno i mogu da pokrivaju više pozicija odnosno u zavisnosti od postavke, ofanzivnije ili defanzivnije odabrao bi različitu kombinaciju fudbalera ali svakako može da doprinese Sead.

Ako gledamo siru sliku, tj da je ovo transfer koji ne bi previse kostao, uz kvalitet koji ima Kolasinac bi bio sasvim solidan izbor.
Treba nam bek razlicitih karakteristika od Alonsovih, neko sa vise snage, brzi, ko moze fizicki da parira rivalima,posebno jer na toj strani odbrane igra usporeni snimak Geri Kejhil.
Podrzavam ovaj transfer i verujem da bi bio vise od pukog epizodiste.

Nema napadački potencijal kao bek, Alonso ima, ali je defanzivno slab. On može jedino koristiti za zatvoriti utakmicu. Ivanović kao bek u napadu je uglavnom bio beskoristan osim u prekidima, a KolaÅ¡inac nema ni upola takav centarÅ¡ut, tako da s njim u napadu Chelsea ne dobiva niÅ¡ta. Skok igra tako tako. Kao stoper ne vjerujem da može ikoga izgurati iz prvih 11. U sredini Kante i Matić bolji. Dakle, KolaÅ¡inac nije pojačanje nego igrač za rotaciju. Ni na jednoj poziciji ne može donijeti kvalitetu viÅ¡e. 

Za njega ne bi bilo dobro da potpiše za nas,dobar igrač mogao bi u nekom dobrom klubu izboriti se za mjesto u prvih 11,a ovako će samo biti rotacija,a budući da nam je poznato kako Conte rotira sumnjam da bi imao više od 3 nastupa u jednoj sezoni osim ako u kupovima ne doguramo daleko.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.