Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

• Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

jednostano igracina,kako se lijepo snasao i postigao preljep gol,cestitam mu i svojim igrama na terenu pokazi onim kretenima u upravi kavog igraca imamo i da ovakav igrac treba ovom klubu.

Frenki svaka cast na 200. golu. Nadam se da ces jos zabijati ove sezone a i sledece i to u plavom dresu. Romane ne zezaj se sa ovim covekom,nemoj napraviti gresku. 

Imao sam tu srecu da  da jednu ovako veliku legendu,uz Terija i Drogbu svakako jednu od najvecih u istoriji kluba,gledam od pocetka njegove karijere u Celsiju koja traje ,evo vec, 12 godina.

Na pocetku igranja u Celsiju kao skupo placeno pojacanje za to vreme igrao je bukvalno svaku utakmicu ali ruku na srce NIKO(ili retko ko je mogao) nije mogao da zamisli da ce Frenk stici do ovih visina 10 godina kasnije .Sva sreca pa je ostao u klubu cuvene 2003.godine i dan danas sam ubedjen da je kljucna sezona u njegovoj karijeri bila 2003/2004 tj.prva Romanova sezona.

U klub je usao novi vlasnik,ogroman novac,ocekivana je bila tendencija dolaska novih skupih i kvalitetnih igraca i kako je to na Frenka uticalo,videli smo i sami.Sigurno je radio mnogo vise nego do tada pokusavajuci da se izbori za status prvotimca, jer bi u suprotnom vrlo brzo napustio klub i ko zna sta bi bilo danas sa njim.

Postigao je 20ak golova te sezone ,vise nego u 2 prethodne zajedno i prakticno od te sezone krece njegova serija od 10+ golova u PL koja i dan danas traje.

Davao je golove i u Evropi i u PL,seticemo se svi onog penala protiv MU za pobedu,sjajnog gola protiv Lacija,gola na Hajberiju u istorijskog pobedi protiv nikad jaceg Arsenala u 1/4 finalu Lige Sampiona.Povrede su ga zaobisle,odigrao je oko 60 utakmica te sezone i bio jedan od najboljih igraca u timu,znacajno podigrao ugled kod navijaca i iskreno i ja sam tek u toj sezoni poceo mnogo da verujem u njega.Sjajan igrac raznornog suta,koji puno trci,odlican i u napadu i u odbranu,smrt za protivnicke ekipe kada dolazi "iza igre".Posle je dosao JM i Lampard je nastavio da napreduje i juri ka rekordima i trofejima...Postao je jedan od najboljih veznih igraca u Evropi ,za Englesku se podrazumeva.

Prolazile su godine a Frenk je nastavio da igra na vrhunskom nivou,bez obzira na promene trenera,bez obzira na igrace uz koje igra.

Njegova najimpresivnija sezona verovatno je ona u kojoj je Celsi osvojio duplu krunu 2010.godina a on kao veznjak dao neverovatna 22 gola u ligi uz 15 ak asistencija.Mnogo vaznih golova,mnogo velikih pobeda a slike na kojim on sa Terijem podize trofeje ostace zauvek u secanju svima nama koji simpatisemo i navijamo za Celsi.

Na pre svega njegovu,ali i nasu srecu,velicanstvena karijera u plavom dresu nije pracena samo individualnim dostignucima i impresivnim brojkama vec i najvecim klupskim trofejima.Celsi je sa njim u timu postao pravi gigant evropskog fudbala u ovom veku,neizostavni clan trke za titulu sampiona Engleske i za titulu prvaka Evrope.

Osvajanje Lige Sampiona u Minhenu je kruna desetogodisnje karijere u Celsiju Frenka Lamparda i kruna zlatne ere kluba koja traje isto koliko i Lampsova karijera u njemu.

Posle 200 postignutih golova za Plavce,sledi "napad" na 203.gol i mesto na vrhu liste najboljih strelaca u istoriji kluba.

Neka ga posluzi zdravlje,neka uprava ne pravi sranja, pa da se jos "druzimo"Frenki.

HVALA ZA SVE!

Lampard: Posebno dostignuće

0,,10268~11755527,00.jpg

Nakon što je prvi zatresao mrežu West Hama i zabio svoj jubilarni 200.-ti pogodak za Chelsea, Frank Lampard se osvrnuo na utakmicu, na individualnoj i momčadskoj razini.

Gol glavom u prvom poluvremenu Laparda te Hazardov odličan gol u počecima drugom djela je omogućila Chelseu da pobijedi svoje gradske rivale, te iskoristi „kiks“ Tottenhama i ponovno zasjedne na treće mjesto na tablici. Lampard, oduševljen jučerašnjom pobjedom je rekao par riječi.

„Utakmica je bila zadovoljavajuća i za mene i za cijelu momčad. Igrali smo savršeno i vjerojatno smo trebali pobijediti sa većom razlikom. Dao sam svoj 200.-ti gol za Chelsea i očigledno sam jako oduševljen. Mislim da smo igrali dobro cijelu utakmicu, nastavili smo sa dobrom formom iz proteklih par utakmica i brzo smo radili akcije. Trebalo je biti više golova za nas, trebali smo voditi sa većom razlikom i prije odlaska na pauzu. Nakon Edenovog gola smo mogli igrati više opuštenije, ali smo i nakon toga stvorili puno prilika. Osjećam se odlično nakon ovakve utakmice, drago mi je što sam bio dio nje. Osjećam se dobro, nikad nisam mislio da ću zabiti 200 golova kad sam prvi put došao igrati za Chelsea. Čast mi je biti dio ovog kluba sve ove godine. Želim zastaviti igrati za Plavce i ne želim da mi netko to oduzme.“

Lampard je izjavio da je njegovo dostignuće da bude drugi igrač Chelsea koji je zabio 200 golova bilo još posebnije zbog domaćih navijača.

„Ovo je posebno osobno dostignuće pogotovo zbog navijača koji su bili nevjerojatni nakon mog gola. Kad sam potpisivao za klub mislio sam da će najveće moje dostignuće biti nešto puno manje, kao npr 200 nastupa za klub. Nikad nisam mislio da ću dati 200 golova, tako da sam jako sretan. Od prvog dana kad sam došao u klub navijači su me zavoljeli, i ja sam njih. Bilo je tu puno utakmica, i prolazili smo kroz svakakve trenutke, ekipa, navijači i ja. Smatram se osobom Chelsea, zahvalan sam navijačima na podržavanju, i želim im nekako uzvratiti.“

Lampard je rekao par riječi i o Hazardu, koji je jučer zabio svoj dvanaesti gol ove sezone.

„On ima 22 godine, a ljudi to ne mogu vjerovati. Cijeli život je još pred njim, a on se savršeno nosi sa pritiskom koji s time dolazi, jer je odličan igrač. Jako je opušten, ima odličan karakter i rijetko mu kad nešto smeta ili utječe na njegovu igru. Svi veliki napadači imaju veliku spretnost, okretljivost i brzinu, a Eden ima toga na izvoz. Podsjeća me na Zolu, ima tu sposobnost da postane najboljim igračem svijeta. Nadam se da će nastaviti ovako dobro igrati jer je užitak gledati ga.“

Kako Chelsea sada ima jako težak raspored i mnogi misle kako će bit problem sa umorom igrača, ali Lampard uživa u velikom broju utakmica te ne smatra umor problemom.

„Svaka utakmica koja slijedi je prioritetna, a mi imamo dovoljno veliku momčad da se s time suočimo. Mnogi govore kako će biti problematično kako utakmice budu nizale, ali ja mislim da je to odlično jer to znači da se klub bori na više frontova. Pretpostavljam da je najveći prioritet liga, ali imamo prilike osvojiti FA Kup I Europa Ligu pa se moramo dobro rasporediti i imati tu odlučnost u pobijedama. Mislim da umor nebi trebao biti problem, jer dok se između utakmica dobro odmorite i pazite na sebe to se uspije riješiti. Imamo veliku momčad i trener može raditi više kombinacija. Sada je za nas najvažniji dio sezone, moramo nešto osvojiti i osigurati mjesto za Ligu Prvaka sljedeće godine.“

• 1. Gol protiv Levski Sofija (20. semptembra 2001)
• 50. Gol protiv WBA (24. avgusta 2005)
• 100. Gol protiv Huddersfielda (16. februara 2008)
• 150. Gol protiv Aston Ville (27. marta 2010)
• 200. Gol protiv West Hama (17. marta 2013) Jedan je Frank Lampard

Home 115
Away 79
Neutral 6
------------------
Total 200

Penalties 54 taken, 47 scored

Top league scorer in the top-flight
Lampard 138, Tambling 129, Bentley 128

Top FA Cup scorer
Lampard 26, Tambling 25, Bentley 21

Second highest scorer in Europe
Drogba 34, Lampard 24, Osgood 16

Second highest scorer in the League Cup
Dixon 25, Lampard 11, Osgood 10

• 1. Gol protiv Levski Sofija (20. semptembra 2001)
• 50. Gol protiv WBA (24. avgusta 2005)
• 100. Gol protiv Huddersfielda (16. februara 2008)
• 150. Gol protiv Aston Ville (27. marta 2010)
• 200. Gol protiv West Hama (17. marta 2013) Jedan je Frank Lampard

Zanimljivo da je sve te golove postigao na Stamford Bridgeu :)

"Pustio sam Scotta Canhama jer je mladi Frank sa 17 godina miljama ispred njega. To je moje mišljenje i zato sam plaćen, da procjenjujem igrače. Matt Holland će se osoviti na noge, Scott Canham je također dobar igrač, ali reći ću vam sad, bez ikakve sumnje, ono što će Frank Lampard postići u nogometu i što će Scott Canham postići u nogometu jednostavno nije usporedivo. I reći ću vam, iako to nisam htio reći pred njim, otići će do vrha, do samog vrha", rekao je između ostalog Redknapp prije 18 godina u lica navijača koji su sumnjali u njegovu odluku i optužili ga za nepotizam.

Link na cijeli članak: http://www.hrsport.net/kolumne/458321/nogomet-engleska/super-frankie-lampard-od-autogola-do-praga-vjecnosti/

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.