Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 06: Chelsea 2 - 0 Arsenal (19.09. sub) [3]

10 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjedom Arsenala
      0%
      0
    • Remijem
      0%
      0
    • Pobjedom Chelsea
      100%
      10

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

epl.jpg

Chelsea-vs-Arsenal-e1395364382180.jpg

Najžešći Londonski derbi u otvaranju 6-og kola EPL-a, odličan početak sedmice za sve fudbalske zaljubljenike.

Drugi okršaj ova dva tima u novoj sezoni, prvi je bio u Community Shield-u, meč koji je Arsenal dobio sa 1:0, iako je Chelsea bio bolja momčad na terenu, bila je to prva pobjeda Arsenala nad Chelsea-jem u svim takmičenjima nakon četiri godine i prva pobjeda Wengera protiv Mourinha.

stamford-bridge-mourinho-wenger_3211175.

Početak nove sezone za Chelsea neuobičajeno loš, u zadnjem kolu poraz protiv Evertona i pobjeda protiv slabašnog Maccabia u prvom kolu Lige Šampiona, ipak pobjeda koja je dobro došla da smiri kako navijače tako i naše igrače. Novi momci su dobili priliku Rahman koji je odigrao jako dobro na poziciji lijevog beka, momak iz akademije Ruben Loftus-Cheek koji je odigrao fenomenalno.

Važna stvar da je Cesc Fabregas upisao asistenciju u pogodak, nekadašnji kapiten i uzdanica navijača Arsenala, sada u dresu Chelsea, ponovo u centru pažnje kada je ovaj derbi u pitanju.

Sa druge strane tu je Petr Cech, legenda Chelsea koja je ovo ljeto prešla u Arsenal, na negodovanje mnogih navijača.

Arsenal solidan početak sezone kada je u pitanju domaće prvenstvo, nakon prvih pet kola, tu su na svome standardnome četvrtom mjestu sa 6 bodova više od Chelsea koji je 17-i.

Sinoć, na Maksimiru u Zagrebu, senzacija. Ekipa Dinama je savladala Arsenal rezultatom 2:1, tome je pomogao i crveni karton koji je dobio Giroud u 40-oj minuti.

Što se sastava tiče, Mourinho neće moći da računa na Courtoisa, Williana i najvjerovatnije Pedra, dok bi Falcao mogao da zaigra.
Da li će mladi Kenedy dobiti šansu od prve minute na krilu ili ćemo tu gledati Ramiresa.

Wenger neće moći da računa na Welbecka, Wilshere-a, Mertesackera a povrijeđen je i Tomas Rosicky.

g6EcZby.png

B1jne03.png

LAST SIX

Chelsea

PCWJN31.png

Arsenal

PowmBdY.png

jxu6mdW.png
  • Odgovori 103
  • Pregledi 6,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najgore sto se vracaju Bane i Terry, a Ramires desno krilo, sa bodom trebamo da budemo zadovoljni

Veliko je pitanje ko će igrati umjesto Pedra na lijevom krilu, nadam se samo da tu neće igrati Ramires.

Može se pokušati i sa 4-3-3.

...Hazard.....Costa.......Remy...

..................Oscar................

...........Matić.......RLC..........

Azpi.....Terry.....Zouma......Baba

...................Begović...............

Ali pošto nema šanse da Fabregas bude izostavljen onda pojma nemam kako će to izgledati.

Umesto Pedra na LEVOM krilu?
Azpi LEVOM a Baba DESNO?

Bro, da nisi popio neku? :D

Popio sam majke mi, da me sada pitaš kako sam uspio napraviti sve ove greške ne bi ti mogao objasniti :D

Slažem se, ne može, niti je Chelsea Dinamo niti je Mourinho Mamić, tako da pobjeda nije sigurna. :D

Uglavnom biće ovo zanimljiva utakmica, mi cijele sezone nokautirani tek sinoć odigrali nešto protiv jadnog Maccabija, Arsenal mnogo bolje stoji u ligi od nas + skinuli su mrak kada je u pitanju pobjeda protiv Chelseaja ali su nokautirani sinoć, tako da sve je moguće.

Sve zavisi od postavke na terenu.  Ne može se brzo, atraktivno lijepo i efikasno igrat sa Ramiresom na krilu, Banetom na desnom beku, sa sporim Fabregasom te Matićem u paru, mora se postaviti ekipa slično kao protiv Maccabia., uz naravno par izmjena.

Nadam se da je MOu uvidio kako je bolje izgledalo sve skupa u Srijedu, nego u svim dosadaÅ¡njim utakmicama sezone, pa valjda neće sve pokvarit.   

Meni Å¡to se tiče bekova Bane-Azpi nije problem Å¡to se tiče defanzive, ovaj prvi hoće plivat, ali problem je Å¡to oni naprijed apsolutno niÅ¡ta ne nude. Azpi desno definitivno je malo je reći fenomenalan i naprijed i nazad, a Baba je u ofanzivi svemirski brod za Baneta.  Mora se gledat prema naprijed, ne možemo samo svoju guzicu branit, trebamo nekad i tuÄ‘e ganjat pa razvalit  :D

Očekujem sigurnu pobjedu, no ipak sa druge strane mislim da će biti poteško doći do nje. Ali koliko mi se čini polako izlazimo iz krize, to će potvriditi najvjerovatnije pobjeda protiv Arsenala. Arsenal kao Arsenal mislim da trenutno nema nikakvih šansi, potresao ih je poraz od Dinama jer su ušli u utakmicu misleći da ih Dinamo ne može ugroziti, smatram da ne respektuju protivnika i smatram da će im Čelzi dodatno nauditi i otežati naredne utakmice.

---------------- Begovic ----------------

Azpilicueta - Cahill - Zouma - Baba

------------------ Matic ------------------

-------- Fabregas - Loftus-Cheek ---

----------------- Oscar ------------------

------------ Remy ---- Costa ----------

Ovako bih ja sastavio startnih 11, ali ovo je ipak nerealno :D

Nemam pojma kakav ce biti sastav, previse veznih igraca u odnosu na premalo pozicija zasluzuje da pocne utakmicu, uz Hazarda koga cekamo da se osvesti i pocne da igra fudbal.

Ne znam sta da ocekujem. Sve je otvoreno, nijedan rezultat nece biti iznenadjenje. Pravi uslovi za odlicnu derbi utakmicu.

Uređeno , autor izmjene: UziceCFC

Begovic; Baba, Cahill, Zouma, Azpili; Matić - Loftus Cheek, Ramires, Oscar, Hazard; Costa

Pa sta bude, problem desno krilo al nek krpe nekako.

U drugom uvesti Fabregasa i obavezno Remya.
Zavisice i od igre i rezultata

Da je odigrao lose protiv Makabija, pa i da se razmislja u tom pravcu, ovako ce Fabregas sigurno u startnih.

Nikako dva napadaca, treba nam brojnost na sredini. U CS su nas nadtrcali i nadigrali bas na tom delu terena, i to bez krstenog zadnjeg veznog, cisto na dobro pozicioniranje i voljni momenat.

To je osnova njihove igre, dobra kretnja bez lopte, i ako nasi opet budu staticni i sterilni u tom pogledu, rezultat ce biti isti.

Mora da postoji jassna ideja kako napadati.  Ma zaigrati fudbal, jednostavno !

Ma Fabregas ce igrati sigurno.RLC ce na klupu siguran sam.Da je neki laksi protivnik mozda bi i startao.Mislim da nije losa opcija iako bi mi svi voljeli da zaigra.Bitno da je on Murinju pokazao da zna i da moze,bice utakmica za njega ove sezone siguran sam.

S obzirom na povrede nasih krilnih igraca ocekujem da zaigramo u 4-3-3 sa Ramiresom u sredini pored Matica i Fabregasa.Oscar,hazard i Costa naprijed.

Ono sto je pod moranjem je da Azpi zaigra desno a samim tim Baba Rahman lijevo.Bojim se da ce Ivanovic dobiti ponovo sansu kao veliko povjerenje od strane Murinja.Ukoliko uprska i ovaj put mislim da ce to biti to i da ce definitivno izgubiti ukazano povjerenje od Murinja.

Sto se tice utakmice,mislim da cemo ih dobiti i da ce nam ta pobjeda biti vjetar u ledja za naredni period.

Od ocekivanog sastava:

1336807_Chelsea.jpg

Klasicna 4-3-3.  

Zamisao sa Oskarom na krilu se bazira na tome da kada treba da se brani ta strana, Ramires ide da duplira Sanceza, Ozila, koga vec treba, a Oskar zauzme njegovo mesto u sredini, jer moze napadacki vise da pruzi od njega. Takodje, tokom naseg pozicionog napada, Oskar bi se ubacivao kao lazna devetka, a Ramires davao sirinu, igrajuci ispred Azpija.

Od ocekivanog sastava:

1336807_Chelsea.jpg

Klasicna 4-3-3.  

Zamisao sa Oskarom na krilu se bazira na tome da kada treba da se brani ta strana, Ramires ide da duplira Sanceza, Ozila, koga vec treba, a Oskar zauzme njegovo mesto u sredini, jer moze napadacki vise da pruzi od njega. Takodje, tokom naseg pozicionog napada, Oskar bi se ubacivao kao lazna devetka, a Ramires davao sirinu, igrajuci ispred Azpija.

Slažem se sa ovim, mislim da će biti ovakav sastav, al kao što kažeš očekujem rotaciju ramires-oscar, mislim da će se oscar u nekim fazama povlačit a ramires ići na desno krilo..

Jedva cekam utakmicu. Ja bih metno ovaj sastav:

---------------Begovic------------------

Baba-----Cahill-----Zouma----Dave

---------Matic-----Cheek--------------

Hazard------Fabregas--------Oscar

----------------Remy-------------------

4-2-3-1

Ustvari ne znam za sastav, al bi'ga svakako metno.

Jose Mourinho reports Willian is out of Arsenal game but every other player is selected for the squad, but there are some doubts. #CFC

Included in the fitness doubts are Pedro, Willian and Oscar. #CFC

Onako kako bi ja:

Bega

Azpi-Zuma-Kejhil-Baba

Loftus-Matke

Oskar

Remi   Kosta    Hazz

u drugom pol. ubaciti Kenedija.

Onako kako ce biti(nazalost)!

Bega

Ivanovic Kejhil Teri Azpi

Matic Fabre

Ramires  Oskar  Hazz

Kosta

Svi osim Williana su u protokolu za utakmicu, neki su pod znakom pitanja zbog nekih manjih povreda, tako da ostaje nam da vidimo kako će to izgledati.

Ako Pedro ne bude igrao onda sam za to da se pruži šansa na desnom krilu recimo Kennedyu nego da tamo igra Ramires, iako bi Ramires mogao biti od koristi u formaciji 4-3-3, i nadam se da Ivanović neće biti starter.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.