Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Community Shield: Arsenal 1 - 0 Chelsea (02.08. ned) [L]

Community Shield : Arsenal vs. Chelsea (02.08. ned) 16 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda Chelseaja, leže nam u svako doba
      46%
      7
    • Poraz, ako Ä?e nas nekada pobjediti neka to bude sada
      53%
      8

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Mora se promijeniti igra ili bi mogli imati neuspjesnu sezonu sto se tice trofeja. Procitani smo i to se jasno vidi. Mi bekove uopste nemamo, nasa igra se svodi vracanju lopte, bezidejni napadi i dugo zadrzavanje lopte kod odbrambeni igraca. Ivanovic danas tri puta pogadja igraca tokom centarsuta, pa kakav si igrac da neznas ni jednom centrirati za citavu utakmicu, Fabregas je kreirao najbolju sansu na utakmici, ali ubacaji su kraki da protivnicki igrac svaki put izbije loptu. Ne bi bilo lose da se promijeni i formacija, losija od ove trenutne nece biti.

• Odgovori 89
  • Pregledi 5,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

A eto arsenal je mnogo bolji bio od nas i izdominirao nas na terenu. Usao im jedan sut i to je to. Imali smo dobre prilike da se vratimo, nije uslo i to je sve. Prelosa tekma sa obe strane

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Par ljudi ovde, ukljucujuci i mene, od 30. kola prosle sezone iz nedelje u nedelju pise da Murinjo mora da promeni vidjenje fudbala, ako zeli da se odrzi na klupi Celsija na duze staze.

Tada smo bili izdajice, nezahvalnici, pljuvali po tituli, i ko zna sta jos.

Sad je taj alibi istekao. Sezona je nova, problemi su stari.

Da vidimo sad majstora na delu.

Evo ga, samo sam čekao da i mi počnemo s onim: Ali... Imali smo veći posjed

'Bili smo bolja ekipa. Imali smo incijativu, kontrolisali smo igru i imali veći posjed lopte', rekao je Portugalac.

'No, bilo je teško okrenuti rezultat jer se Arsenal branio sa desetoricom. Sve igrače su postavili ispred svog gola i organizovano su se branili, zbog čega im čestitam.

'Imali su par prilika preko kontra napada, ali imali smo i mi svoje prilike. Odigrali su utakmicu taktički i postigli pogodak ni iz čega, nakon čega su uspjeli sačuvati rezultat.'
Source: http://chelseabalkan.com/index.php/201508025286/vijesti/izjave-i-intervjui/mourinho-bili-smo-bolji-arsenal-se-branio-s-desetoricom.html

'Bili smo bolja ekipa. Imali smo incijativu, kontrolisali smo igru i imali veći posjed lopte', rekao je Portugalac.

Poludim na ovakve izjave. Tri šamarčine zaslužuje ko god ovakve gluposti izjavljuje nakon poraza, pa tako i Mourinho.

Ja se iskreno ni trunke nisam nešto iznervirao,ne znam,totalno mi nebitna ova utakmica i moram da priznam da iako sam postao veliki hejter Oca ima moju podršku sad ali i pored toga stojim iza svega onoga što sam već pisao za njega 

dal sam valjda već potrošio sve živce,pa mi sad sve ravno

A eto arsenal je mnogo bolji bio od nas i izdominirao nas na terenu. Usao im jedan sut i to je to. Imali smo dobre prilike da se vratimo, nije uslo i to je sve. Prelosa tekma sa obe strane

Ajde ne pričaj bezveze. Arsenal nije briljirao igrom danas, ali su bili DUPLO OZBILJNIJA ekipa na terenu i to uzmi u obzir da su igrali bez najboljeg igrača - Sancheza. Odlično su pokrivali naše igrače i imali su taj jedan bljesak Oxa sasvim dovoljno za pobjedu. A uz to Courtois je dobro branio, visili smo par puta. Mogli su pobjediti i s 2-3 razlike. Ja ih više ne namjeravam zajebavati. Ako do kraja prijelaznog roka dovedu vrhunskog špic-napadača smatrat ću ih zaist jakim bez obzira na redikula Wengera koji je danas nadmudrio Mourinha. Oni su s Kokelanom dobili odličnog DMF-a, Koščelni je napokon sazrio (ne zabija autogolove), imaju arhitektu igre Oezila, imaju jednog od najboljih i najubitačnijih igrača na svijetu Sancheza, imaju na golu golmana kojeg smo im poklonili a spada u top5 golmana svijeta. Još samo da dovedu pravog napadača (Giroud i Welbeck su smješni) i bit će zaista kompletni. A tu su i Ox i Ramsey i Wilshere. Pa taman Wilshere i da propadne od svojih provoda i izlazaka, ostaju ova druga dvojica. Walcott je isto igračina, samo ga ozljede jebu. I jebat će ga i dalje. Ali činjenica je da je Arsenal ove godine ipak jako ozbiljan favorit za titulu ma ko šta mislio. Meni je njihov napadački dio veznog reda ozbiljniji od naših polutana Oscara Williana Ramiresa Mosesa Cuadrada itd.

Cae i pojedinci docekali svojih 5 minuta pa osuli paljbu po Murinju ko da je prosto nemoguce izgubiti neku utakmicu.Ponekad imam osjecaj kao da jedva cekate kiks ekipe i trenera kako bi nama ostalim mogli otvoriti oci i pokazati kako smo losa ekipa. Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Cae i pojedinci docekali svojih 5 minuta pa osuli paljbu po Murinju ko da je prosto nemoguce izgubiti neku utakmicu.Ponekad imam osjecaj kao da jedva cekate kiks ekipe i trenera kako bi nama ostalim mogli otvoriti oci i pokazati kako smo losa ekipa. Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Pa nitko riječi ne bi rekao da smo igrali i recimo izgubili 2-2. Mi smo već na početku bili šokirani kad smo Ramiresa vidjeli u prvoj postavi na krilu. Ostalo je povijest...

Jesi li ti svjestan da mi njima danas nismo ozbiljnije zaprijetili i da izgledaju kao ozbiljnija ekipa od nas, a da je pedofil nadigrao Mourinha?

Ja znam Cae sta pricas.I ne bi to meni smetalo da se to odnosi samo na ovu utakmicu.To traje vec 2 godine od kako je Murinjo trener.Jos si ti na osnovu ove utakmice vec proglasio ovu sezonu unaprijed propalom.Na osnovu jedne sasvim nebitne utakmice.

Krivo mi je samo sto smo izgubili od Arsenala. Jebe mi se za ovaj trofej, vise boli poraz od profe. Losa igra se nastavila, ali ja se sve nesto nadam da ce se to sad popraviti kad pocne sezona i kad krenu prave takmicarske utakmice.

Willian jedini od ofanzivaca koji po meni moze dobiti prolaznu ocjenu, ostalo sve goli kurac, posebno Hazard i Fabregas(mozda zato sto od njih i najvise ocekujem).

Bekovi ocajni. Nadam se da cemo u Babi dobiti novog Cole-a(ako uopste dobije priliku za igru), jer su bekovi stvarno kriminalni sa ubacajima.

Vidjet cemo sta ce biti sad u ligi. Nadam se ponavljanju pocetka prosle sezone, ali iskreno ne vjerujem u to.

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/11822457_932347323490826_6862391937343638269_n.jpg?oh=27f6a4b998d34040bce2b3b192a4ebff&oe=564CF86F

BAUHAHAHAHAHAHAHH, ovo je presmijesno znaci

Btw. Ramires nije igrao na krilu uopste prvo poluvrijeme, vec je to bila 4-3-3 formacija, koja nije imala ucinka, i onda je presao tek na desno krilo kada je usao Falcao na poluvremenu. Tada je sve vec postalo bolje. Ali to ti je, kada covjek nece da izvadi najlosijeg igraca na terenu, a to je Hazard, ne mozes nikako ici po gol. Bane retardiran, i ovdje se vec vidi da mora Azpi na desni bek, a baba na lijevi.

Nisam vidio odavno losiji Chelsea, a vala Arsenal je u tom rangu inace, ne znam sta vi mislite, da ce Arsenal nesto uraditi ove sezone, ne budite smijesni!

Diablo ne seri. Zar ne vidis da su ljudi osvojili treble :hljeb: :hljeb: :hljeb: X_X X_X X_X X_X

Sta tek ocekivati kad se sezona zakuha :hljeb:

Staticno, predvidljivo, nikakvo.. 2-3 desetominutna bljeska dobre igre cijelu utakmicu, ako i toliko.. Primimo gol kao djeca, Terry izlijece naprijed na Walcotta cini mi se, umjesto da Matic vec radi flastera na njemu, Fabregasa nema u toj situaciji kad nam stvaraju visak.. Terry ostaje na 12 metara od gola ne pokrivajuci nikoga, Bellerin odvlaci Matica i otvara prostor Oxladeu za sut, Azpilicueta skoro pa i ne pokusava blokirati. 

Spusti obranu niže, još bliže Kurti, povuci krila kad nemaš loptu i starim dobrim receptom idi na kontre, jer ovakvom staticnom igrom protiv Arsenalovih brzanaca smo bili osuđeni na poraz, nismo smjeli dozvoliti da nas lako izigraju na sirokom prostoru nekoliko puta, oko 40m od gola, i onda lagano loptom u prostor za krilo stvaraju paniku i "spasavaj se Boze" situacije.

Ivanovic je ranije imao sjajan centarsut, koji mu je vrag, ne znam, al ovo nije dobro. Azpi isto. Fabregas s onim ubacajima iz slobodnjaka koji lete jedva 15m ne moze nista produktivno napraviti. Prijatelju, ili ih radi kako treba i predaj taj posao nekom drugom, ovako jedino muci stopere koji moraju trcati nazad dok ovi ne potegnu kontru. 

Hazard, osim onog suta iznad precke, nevidljiv, Willian imao par prodora, Remy nista, Falcao nista. Zgusnuli su nam sredinu i doslovno jeli za dorucak oba nasa napadaca, nisu im dali disati, nijedan nije imao suta na gol koliko se sjecam. Ramires, osim sto je trebao dobiti zuti karton, nista. 

Jos sezona nije pocela, jasno je da su teske noge igracima jos, da nisu u nekom natjecateljskom ritmu, ali puno se stvari mora popraviti u odnosu na ovih par utakmica predsezone ako se misli braniti titula. 

Steta radi poraza, jebes CS, gubimo ga evo ne znam ni ja koji put, al zao mi je radi Mourinhove statistike protiv Wengera. A onda ipak, mozda je to i dobro, nek vidi i on da nije nepobjediv i da se uozbilji dok nije kasno. Jer Wenger ga je danas nadmudrio. Njegovom taktikom.

Nista bolji nisu bili od nas, tekma za kurac. U ligi cemo im kozu odrat, tuki ce oni dobit ove sezone ko sto su i navikli. Al cuj mogli smo izgubit 2-3 razlike. Cae ti stvarno puno gutas

jbt ne može da spusti odbranu niže jer je Venger povuko svoje,morali smo da izadjemo na njih ,Vengeru je trebalo 5 utakmica da provali neke stvari

Vengerica je maltene primenio našu taktiku i tolko al to me i ne brine nešto posebno kolko naši igrači nisu skoncentrisani što u suštini nije ništa zabrinjavajuće,mi smo i dalje u fazi pripreme tako da ovo nije za neko ubistvo 

Videli smo kako loše to izgleda kad se Fabregas i Oskar pogube a juče smo prvi put mogli da vidimo kako to izgleda kad se i Azar pogubi

Kad ti je Vilijan jedini nešto napravio onda znaš da je zadnje vreme došlo

Ma ljudi boli i mene poraz ko i vas,pogotovo sto je to od Arsenala.Medjutim kao sto chiba kaze,juce smo odigrali kao da su pripreme jos uvijek u pitanju,nit zalaganja,nit truda,koncentracije pa ni energicnosti i svjezine.

Uostalom taman i da je sve to bilo kako treba i da smo opet izgubili,pa sta sad?Nije nas Arsenal sad nadigrao,ubio boga u nama ili sta ti ja znam pa da to bude neka blamaza ili sramota.Komotno je rezultat mogao biti i drugaciji da je Ramires dao onaj gol glavom ili da je Hazard pogodio.Tek nakon tih promasaja usljedile su njihove nove sanse za eventualnih 2:0

Pa jbte kao da je zabranjeno odigrati lose ili izgubiti.Nasi direktni rivali nas ne mogu pobjediti evo vec 2 godine zaredom.Nije to slucajno,.Cak i te utakmice koje nismo pobjedili smo takodjer vodili a oni su izjednacavali rezultat i vadili se u zadnjim minutama utakmice.

Arsenal je i prosle godine pobjedio City 3:0 pa znamo svi kako im je tekla sezona.

Vidim spominju ljudi Wengera kako je nadmudrio Murinja,ovo ono bla bla bla... pa haloooooo 13:1 u korist Murinja,pa jebo me sav svijet ako ja ne bih imao bolji omjer od Wengera.I sad mi trebamo dramiti oko nekog sasvim nebitnog trofeja i proglasiti sezonu vec unaprijed propalom a Wengera kao nekog strucnjaka,odnosno Murinja kao totalnu neznalicu.

Ako budemo igrali dekadentan fudbal ove sezone kao presle sezone zadnjih 10.kola stvarno zelim da vidim Murinju ledja ono je prosto mucenje i silovanje vida...Protiv Arsenala nismo povezali dva pasa,nemamo igru.

Par ljudi ovde, ukljucujuci i mene, od 30. kola prosle sezone iz nedelje u nedelju pise da Murinjo mora da promeni vidjenje fudbala, ako zeli da se odrzi na klupi Celsija na duze staze.

Tada smo bili izdajice, nezahvalnici, pljuvali po tituli, i ko zna sta jos.

Sad je taj alibi istekao. Sezona je nova, problemi su stari.

Da vidimo sad majstora na delu.

E moj druze ja sam to govorio i prije 30.kola. Malo ozbiljnija ekipa nas procita, jos ako dodas izostanak Hazarda ili Fabregasa mozes kiks u najavi ocekivati.

• Autor

Ne možemo svaku kritiku dočekati sa "ma to ste jedva čekali.." jer nije tako, kritika na račun igre je osnovana u svakom smislu, nismo mi loša ekipa ali smo zato pročitana i plitka ekipa, ekipa koja nema široku lepezu opcija za posljednih 30 metara u ofanzivnom dijelu, nego ako Hazard nešto uradi i uradio je, ako Hazarda ne ide kao što je to juče bio slučaj nas nema, ne postojimo. Toliko pasivne igre na protivničkoj polovini počinje da frustrira, bekovi katastrofa u napadu, Ivanović u 90% situacija napucava loptom njihovog igrača + nema uz sebe krilnog igrača koji može probiti po strani, Azpilicueta igra na lijevoj strani i zato je hendikepiran u napadu, znači nismo dobili ni jedan jebeni centaršut od bekova. Pričati o desnom krilu je već vrtić, za tu poziciju nije kriv ni Willian ni Cuadrado ni Moses ni neko desesti od igrača, kriv je komplet stručni štab zajedno sa upravom, znači da ljudi toliko izbjegavaju rješiti tu poziciju pa to je strašno, bilo je kritika na račun Williana prošle sezone, Mourinho odlučio da dovede konkurenciju i kupio mrtvog Cuadrada u kojeg toliko vjeruje da ovaj nije ni 5 izmjena u Community Shieldu, i onda neko priča priče kako nam ne treba Pedro već će se Cuadrado pokazati. Kad se sjetim kakva je nekada bila odbrana Chelseaja ovo danas je propuh, toliko se osjeti neka haotičnost, bar ja to tako vidim ne znači da je tačno. Mourinho se gubi totalno, prvo priča da imamo balansiranu ekipu pa onda u prvoj služebenoj utakmici kao dokaz balansa gura Ramiresa, ne znam samo kako mu se izjava da mi imamo 5 odličnih wingera poklapa sa činjenicom da RAmires igra na krilu, onda posle utakmice daje izjavu da smo mi imali "posjed lopte" hey posjed lopte, to spominje Mourinho koji je uvijek bacao troll na izjave tog tipa od strane rivala. Nije problem samo ova utakmica, eto ti u drugom kolu gostovanja na Etihadu, šta tamo očekivati, opet pasivno razvlačenje i moliti se da samo Hazard bude na nivou jer u suprotnom nećemo imati priliku za gol. Ova ekipa nema šanse u borbi za LP, ja mislim da se u 95% stvari ne slažem recimo sa Cae ali u ovom slučaju se slažem, jer mi sa ovakvom ekipom i razmišljanjem sa klupe nemamo šta tražiti u LP, u PL možemo eventualno iskoristiti loše sezone rivala, ali to smo imali slučaj prošle godine. Pojačanja su potrebna podhitno ako se misli bilo šta napraviti ove sezone. Nije problem izgubiti utakmicu, bilo koju, ali je problem kada mi pola prošle sezone imamo probleme i onda kada se isti ti problemi vide već na početku ove sezone, to je najveći problem, to što stojimo u mjestu..

Ne treba kritiku shvatati kao nešto loše, i ko kritikuje ne radi to jer mrzi Chelsea, to radi jer želi Chelseaju bolje.

Uredu je kad to kaze neko ko zaista tako misli i ima opravdan i valjan razlog za to.Ali ima njih par sto evo vec 2 godine pljuju po Murinju i nasoj igri.2 godine.Pa gdje su bili da pohvale Murinja i igrace prosle godine kada smo derali guzove svim ekipama u prvom dijelu sezone?Kada smo ovojili 2 titule?Pa jbte i kad pobjedjujemo i kad gubimo ne valja.Neki igraci su meta kritike kako god da odigraju.Willian je proslu sezonu bio itekako dobar.Ali ne...zasto ga pohvaliti kada je lakse imati dezurnog krivca?To je samo jedan od primjera,ima ih mali milion.Cudno zar ne?Daj ba budite prvo iskreni prema sebi pa tek onda nesto napisite...

Odgovorno tvrdim da bi njih pola voljelo vidjeti ledja Murinju i da nas dodje trenirati Guardiola i da igramo sexy tika taku ali nece da priznaju.A sve ko fol,Guardiola i njegov sistem igre smara,tusi loptu,ovo ono...a dali bi lijevo jaje da imamo posjed lopte 70 % svaku utakmicu.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.