Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Community Shield: Arsenal 1 - 0 Chelsea (02.08. ned) [L]

Community Shield : Arsenal vs. Chelsea (02.08. ned) 16 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda Chelseaja, leže nam u svako doba
      46%
      7
    • Poraz, ako Ä?e nas nekada pobjediti neka to bude sada
      53%
      8

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

VxdL5OE.jpg

Početak nove sezone Premier Lige je sve bliže, tradicionalno uvod u novu sezonu će napraviti najuspješniji iz prošle sezone, pobjednik Premier Lige i pobjednik FA Cupa će odmjeriti snage na legendarnom Wembleyu. Ovaj put popularni meč Community Shielda donosi obračun dva velika rivala, Arsenal i Chelsea će ispisati još jednu stranicu međusobnih utakmica, susret gradskih rivala, susret Arsena Wengera i Josea Mourinha, je garancija još jedne sjajne utakmice u režiji londonskih rivala. Možda se ne radi o meču koji će bitno imati uticaj na sezonu bilo koje od ekipa, ali stvar prestiža je uvijek tu, niko ne želi poražen napustiti Wembley i ostaviti rivala da slavi, pa radilo se i o proslavi osvajanja Community Shielda. Arsenal je posljednji put nastupio u Community Shieldu prošle godine kada su kao osvajači FA Cupa slavili protiv prvaka Manchester Citya sa visokih 3-0. Zanimljivo je da će ovo biti Arsenalu drugi nastup u Community Shieldu zaredom, dok su prije toga učesnici ovog meča posljednji put bili 2005. godine kada ih je pobjedio upravo Chelsea sa 2-1, a jedini gol za Arsenal je tada postigao danas jedan od najbitnih igrača Chelseaja Cesc Fabregas. Arsenal ima ukupno 13 pobjeda u utakmicama Community Shielda, na posljednjih 5 nastupa u Community Shieldu Arsenal ima 3 pobjede i 2 poraza. Chelsea je posljednji put nastupio u Community Shieldu 2012. godine kada su poraženi od Manchester Citya rezultatom 3-2, Chelsea je poražen u posljednja dva Community Shieldu od klubova iz Manchestera, posljednji put Community Shield osvojili su 2009. godine pobjedom protiv Manchester United nakon izvođenja penala. Chelsea ima ukupno 4 osvojena Community Shielda, na posljednjih 5 utakmica Community Shielda Chelsa ima 4 poraza i 1 pobjede. Poseban "začin" utakmici naravno daje i duel Arsena Wengera i Jose Mourinha, menadzeri koji imaju veliku istoriju medijiskih ratova, njihov umalo fizički obračun na susretu Premier Lige na Stamford Brigdeu je samo pokazao njihov rivalitet. Arsene Wenger nikada nije pobjedio protiv Chelseaja kada je Chelsea sa klupe predvodio Jose Mourinho, takođe Wenger ima samo jednu pobjedu protiv Chelseaja na posljednjih 10 utakmica. Arsene Wenger i Arsenal će dati sve od sebe da pobjede ekipu Chelseaja nakon 4 godine čekanja, dok će Jose Mourinho i Chelseaja pokušati da produže niz uspješnog perioda u međusobnim utakmicama protiv Arsenala. Sjeverni London protiv zapadnog Londona, Arsenal protiv Chelseaja, Arsene Wenger protiv Jose Mourinha..

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 89
  • Pregledi 5,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Chelsea je poražen u posljednja dva Community Shieldu od klubova iz Manchestera, posljednji put Community Shield osvojili su 2009. godine pobjedom protiv Manchester Citya nakon izvoÄ‘enja penala. 

Koliko znam pobijedili smo Manchester Utd na penale, tada nas je vodio Anceloti, molim da se ispravi to.

Hoću Zemo, Isuse ovog foruma..

Kad je sve transparentno i tacno neka bude i ovo.

Bravo na Uvodu Kinže.

Nevažna utakmica, ali važan protivnik. Spuštanjem na zemlju na samom početku možemo ih malo i uzdrmati u ligi. Ne bi bilo loše jedno 4:0 ili 5:0 za nas, da puknu kao prije dvije godine i da ih natrpamo.

Pobeda nad velikim rivalom jje uvek vazna. Jos su sada oni poceli nesto da se duvaju, paradiraju gradom.... Treba to spustati na zamlju, na vreme.

Murinju je najveci rival bio Ferguson. Kad se on povukao taj teret pao je na Vengera. 

Ocekujem da se Arsenal razleti po terenu, kao sto to i obicno rade, i da se to zavrsi kako se obicno i zavrsi, kad igraju protiv Celsija, porazom.

Isto tako mislim da Murinjo nece previse forsirati napad, da ce uci u utakmicu puno opustenije, te da ce cekati greske protivnika.

Ne znam da l da Bane pusti Sanceza malo, nije zanimljivo vise.

Pobeda nad velikim rivalom jje uvek vazna. Jos su sada oni poceli nesto da se duvaju, paradiraju gradom.... Treba to spustati na zamlju, na vreme.

Murinju je najveci rival bio Ferguson. Kad se on povukao taj teret pao je na Vengera. 

Ocekujem da se Arsenal razleti po terenu, kao sto to i obicno rade, i da se to zavrsi kako se obicno i zavrsi, kad igraju protiv Celsija, porazom.

Isto tako mislim da Murinjo nece previse forsirati napad, da ce uci u utakmicu puno opustenije, te da ce cekati greske protivnika.

Ne znam da l da Bane pusti Sanceza malo, nije zanimljivo vise.

Whisper svaka cast :D

• Autor

Očekujem standardnu utakmicu Arsenala i Chelseaja, oni siluju loptu mi strpljivo čekamo svoju priliku, mislim da je Arsenalu mnogo više stalo nego nama kada je ova utakmica u pitanju. OK nije sada ove neka utakmica u kategoriji "biti ili ne biti" ali gradskog rivala nije loše pobjediti ni na humanitarnom turniru, to su uvijek lijepe pobjede, očekujem napaljen Arsenal, baš kao prošle godine kada su u Community Shieldu dobili kombinovani City sa 3-0. Naši mislim da neće iznenaditi sa pristupom i igrom, stari recept teško da će se mjenjati, samo što nam onda treba defanziva na visokom nivou jer Arsenal ima dosta kreativnosti u veznom redu i mogu nas lako probiti ako budemo konfuzni, takođe ne pamtim kada smo u jačim utakmicama rivala ubili kontrama, nadam se da to možemo uraditi u nedelju, nema mi bolje pobjede nego kada protivnika razbiješ kontrama. Jbg, dati sve od sebe i to je to, znamo protiv Arsenala igrati samo da defanziva bude na nivou..

Nisam nešto detaljno pratio pripremne utakmice tako da ne znam pojedinačno u kakvom su stanju igrači, mislim da ovi što su se kasnije vratili sa odmora neće početi od prve minute.

Možda nešto ovako..

Courtois, Ivanović, Cahill/Zouma, Terry, Azpilicueta, Matić, Fabregas, Hazard, Moses, Oscar, Costa(ako bude spreman).

Naravno ne bi bilo iznenađenje ni da Oscar ostane na klupi da šansu dobije recimo Mikel. :D

Što se tiče Alexisa mislim da on ne igra, ili je došlo do nekih promjena.

Ma ko ce se razletit, ko i u ligi minule sezone... Daj ba, ne mogu nam meda jebote

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Mislim da ću biti na roÅ¡tilju sa ekipom. Iako se mislim da otkažem pa da ovo pogledam. Jebem ti roÅ¡tilj ionako moram na dijetu. Hahaha 

Što se tiče utakmice očekujem dobru igru Arsenala ali mislim da im to neće biti od neke koristi. Iskoprcat će se pobjeda, Mou je stari lisac. :D ne mora biti 6-0 ali 4-0 dovoljno. :D

diablo dogovori sa wiseyem i dodjite zajedno u Tz,ja povedem Azru i ona jos neku drugaricu i nakon sto dogledamo utakmicu,hajmo napolje :D Mozemo i na jezero :D

Igrat cemo defanzivno to je sigurno. Volio bih da ih napadnemo i stvorimo dosta sansi da vidimo Cecha na djelu.

Prenos ima na sportklub1.

Murinjo:"Pobjede protiv Arsenala mi ne predstavljaju nista specijalno."

Neko ce reci puno prica,ali budimo iskreni.Ovdje ne postoji nikakvo rivalstvo.Mou unistava Wengera,brutalno.Umjesto da se Wenger i njegovi igraci,navijaci pokriju po usima i ustima na spomen rijeci Chelsea,oni se nesto kurče...ali haj uvijek ima ona njihova: "But they aint got no history". hahaha kako ih ne mogu BOZEEEEEE

Boga mi grehota bi bilo kad bi otišao u Tuzlu a ne upoznao se sa nekim forumašima, posebno hamcom.

Prije da Hamco bude srao :D Nesto mi mulja, da nije zensko, pa nece da kaze :P 

Hajde ba vise tekma, da ih sjebemo, pa cemo vidjeti :D Nazvat cu i onog Mirzu sto mi je prodao dres, mozda on bude htio :D

Prije da Hamco bude srao :D Nesto mi mulja, da nije zensko, pa nece da kaze :P

Hajde ba vise tekma, da ih sjebemo, pa cemo vidjeti :D Nazvat cu i onog Mirzu sto mi je prodao dres, mozda on bude htio :D

Hahaha pazi diabole jest se nafuro,moramo naci kakav lokal dje se smije hljeb psovati :D

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.