Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 28: West Ham 0 - 1 Chelsea (04.03. sri) [3]

Matchday 28: West Ham vs. Chelsea (04.03. sri) [20:45h] 11 član je glasao

1. 1.

• Pobjeda, igrači Ä?e osvajanje trofeja krunisati pobjedom u ligi
      36%
      4
    • Bod je vrh vrhova
      18%
      2
    • Poraz, West Ham Ä?e prekinuti loÅ¡u seriju rezultata, vrijeme je
      45%
      5

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

CINWg1Y.png

ProÅ¡lo kolo odigrano je prije samo nekoliko dana, dok je se Chelsea pripremao za finale Capital One Cupa na Wembleyu i borbu za prvi trofej u sezoni, za to vrijeme Liverpool je učinio veliku uslugu Chelseaju tako Å¡to je pobjedio ekipu Manchester Citya. 28. kolo Premier Lige donosi nam londonski derbi na Upton Parku gdje će West Ham United pred svojim navijačima pokuÅ¡ati ugroziti Å¡ampionske ambicije Chelseaja, gradski derbi su uvijek utakmice koje donose viÅ¡e od tri boda. West Ham na čelu sa Samom Allardyceom je bio pozitivno iznenaÄ‘enje od samog početka sezone, ekipa je potpuno promjenila način igre, postali su ekipa koja se želi nadigravati, sve je to donijelo odlične rezultate, čak je se u jednom trenutku spominjala i borba za pozicije koje vode u Ligu Prvaka. Ipak, forma i rezultati su izostali u posljednjih par utakmica tako da West Ham trenutno zauzima 9. mjesto na tabeli sa 39 bodova. Forma svakako nije ono Å¡to ide u prilog West Hamu pred ovaj susret, ekipa Sama Allardycea nije pobjedila u posljednjih 5 utakmica u ligi a poraz kod kuće od Crystal Palace u posljednjem nastupu je joÅ¡ viÅ¡e zabrinuo navijače West Hama. Sa druge strane Chelsea je nakon neuspjeha protiv Burnleya na svom stadionu značajno popravio raspoloženje, ekipa Josea Mourinha je u finalu Capital One Cupa savladala Tottenham i tako osvojila prvi trofej u sezoni, osvojeni trofej će svakako biti veliki "vjetar u leÄ‘a" za nastavak sezone, ono Å¡to će predstavljati veliki problem za Josea Mourinha je izostanak Nemanje Matića tako da će Mourinho ponovo morati neÅ¡to smisliti ili će ipak iskoristiti "recept" iz utakmice protiv Tottenhama i mladog Kurta Zoumu staviti u vezni red. U prvom djelu sezone kada su West Ham i Chelsea odmjerili snage na Stamford Bridgeu Chelsea je slavio sa 2-0, dok je na posljednjem meču na Upton Parku Chelsea pobjedio sa 0-3. Kada je u pitanju istorija susreta izmeÄ‘u West Hama i Chelsea, u posljednjih 20 godina West Ham je 5 puta slavio pred svojim navijačima protiv Chelseaja, dok je Chelsea posljednji put poražen na Upton Parku 2012. godine rezultatom 3-1. Kada se pogleda stanje na tabeli može se reći da Chelsea ima mnogo veći motiv za pobjedu jer borba za titulu je daleko od zavrÅ¡ene, dok West Ham nema neki poseban rezultatski motiv osim naravno želje da gradskom rivalu pokvari planove i donese navijačima veliku pobjedu.  

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

XQoZbUo.png

uPqTDVM.png

>FORMA<

q7sbIpB.png

MbXfls4.png

>TIMSKA STATISTIKA<

PIFvrBV.png

fbSpMuD.png

>WEST HAM UNITED<

o79KVLc.png

D5pde8y.png

>CHELSEA<

iCsAxuj.png

LoHW0sR.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA UPTON PARKU<

c2Hyo9I.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

73yOG1Y.png

>SUDIJA<

Andre Marriner

4ZMvWo4.jpg

U posljednjih 5 utakmica kada Marriner bio sudija Chelsea ima 3 pobjede, 1 neriješen rezultat i 1 poraz.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 52
  • Pregledi 4,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Oni nisu u bogzna kakvoj formi, mi imamo pobjednički mentalitet i Josea... Mislim da možemo do sva tri boda, što bi bio ogroman korak ka tituli.

Istina, izgubili jesu od Palacea ali su ove sezone na svom terenu pobijedili City i Liverpool, nadigrali United i Arsenal i nesretno prosuli tu bodove. 

Biće ovo itekako teška utakmica, falit će Matić jako puno jer su ovo tekme prave za njega. Vidjećemo šta je Jose smislio taktički za srijedu, da li nas očekuju još neka iznenađenja... Pobjeda bi bila velika stvar za ekipu, a mislim da idemo tamo puni samopouzdanja i da ćemo je ostvariti abd.

Junajted nije bas neko merilo,nema ko se nije "proslavio" protiv njih ove sezone,mozda I'm je I jedina utakmica gde su bar na nesto licili bila ona protiv nas na OT

WH nista posebno ne radi,cinjenica je da su pogodili sa nekim transferima dok su neki zaboravljeni asovi proradili i odma se osetila razlika

Jedino veliki Nobl,miljenik Debelog Sema je nedodirljiv

Igrace sa nama verovanto kao protiv Sitija,kontre,cemtarsut to je njihovo najace oruzje,valjda ce I'm I golman kiksati

Ako odigramo u odbrani kao protiv Totenhema,verujem u pobedu,nesto ce se vec ugurati na drugoj strani
Ne ocekujem da nas WH napadne iako bi I'm znacila pobeda ovde,zato treba btiti jako oprezan.

Mozda Valensija ponovo dobije vise slobode u napadu.

Valjda je ona utakmica protiv PSG bila samo los dan,sad nam stvarno treba nase najjace oruzje,odbrana na visokom nivou.

Za nas sada počinje ključni dio sezone, svaka utakmica u PL je kao finale. U dvije utakmice možemo prosuti sve što smo uradili u dosadašnjem toku sezone. Ovo će biti vrlo težak ispit i moram priznati da još od početka sezone strepim od ovog gostovanja, kiks po meni nebi bio veliko iznenađenje.

Napravio bih par izmjena za ovu utakmicu cisto da se na terenu nadje i svjezih nogu.

Kurtonja->Cech
Luis->Aspi
Oscar-Cahila(Zumaru vratiti nazad)

Ostali nek ostanu jer do PSG ima tacno 7 dana posle ove utakmice.Ocekujem novu pobjedu i vjetar u ledja pred utakmicu sa Parizanima.

Žoze povrdio da neće izvesti isti sastav kao za vikend. Najviše me zanima šta će uraditi sa sredinom terena.

Možda startuju Cuadrado i Emboaba. Možda ostavi i 4-3-3 jer domaćin igra sa 4 u vezi.

• Autor

Ako bi birali gostovanje vjerovatno gostovanje kod West Hama ne bi bilo ni među 10 opcija, u periodu koji je od velike važnosti za titulu moramo na nezgodno gostovanje, što svakako nije činjenica koja raduje. Liverpool nas je svojom pobjedom protiv Citya stavio u dosta bolju situaciju i dosta smanjio pritisak pred ovu utakmicu, osvajanje trofeja je sigurno pojačalo raspoloženje, tako da još nam treba dobra partija ekipe. West Ham je opasan protivnik, mislim da ih ni jedna ekipa iz vrha nije nešto posebno nadigrala na Upton Parku, u posljednjih nekoliko utakmica su pali u formi, i mislim da je se taj pad poklopio sa povredom Carrolla, da li je baš to razlog ili nešto drugo to je veliko pitanje. Ne igraju oni ni sada loše, i sada oni stvaraju prilike, ali kao da se loša realizacija i propusti odbrane previše poklapaju, tako da su malo u krizi. Kao što sam već ranije rekao, mislim da će nam Matić mnogo više faliti protiv West Hama nego protiv Tottenhama, u izostanku Matića, sredina terena West Hama će biti fizički nadmoćnija u odnosu na našu veznu liniju, Song i Kouyate bi mogli imati veliku ulogu u ovoj utakmici i stvortiti nam dosta problema, pored njih tu su Downing i napadački tandem Valencia i Sakho. Što se nas tiče, teško je bilo šta reći jer ne znamo šta će Mourinho smisliti kao rješenje za izostanak Matića, sve je moguće, to je pokazao u finalu kada je Zouma igrao u veznom redu. Ono što će nam sigurno trebati je dobra defanziva, West Ham je ekipa koja ima odličnu kontru i odlični su nakon prekida, igra glavom im je jedan od aduta, tako odbrana mora biti na visokom nivou, Valencia i Sakho mogu napraviti dosta toga. Nedostaju nam golovi Coste u posljednjih nekoliko kola, neće ga gol, West Ham ima dominantne štopere u vazduhu i smatram da od Coste nećemo imati neke koristi ako u posjedu lopte bude igrao leđima prema golu, znači ili da napada slobodan prostor ili da se izvlači na stranu kao što to često radi.

Nadam se da će ekipa ovu utakmicu shvatiti kao priliku da se napavi veliki korak u borbi za titulu i da će dati sve od sebe da dođemo do cilja.

Kao što sam već rekao, veliko je pitanje šta se Mourinho smisliti za sredinu terena, velika je šteta što bar Mikel nije spreman, nakon finala Mourinho je rekao da nije mogao početi sa tandemom na sredini Ramires-Fabregas je tada ne bi imao ravnotežu u igri, biće zanimljivo vidjeti šta će odlučiti.

Idemo po pobjedu i ako je derbiji i nikad se nezna, kvalitetniji jesmo samo to treba dokazati na terenu.

Nisam bas nesto pretjerano optimistican pred ovu utakmicu. Bio bih zadovoljan i sa bodom osvojenim ovdje.
Zeznuta su oni ekipa, koja moze svaku ekipu pobjediti na svom terenu. Malo nam ide na ruku ta njihova slabija forma, ali ko ce ga znati, mozda ih usere i budu imali svoj dan, kao kokoske u Januaru.

Win, lose or tie CTID

Idemo po pobjedu i ako je derbiji i nikad se nezna, kvalitetniji jesmo samo to treba dokazati na terenu.

*iako je derbi i nikad se ne zna

• Autor

Ako Mourinho smatra da ne bi imao ravnotežu u igri ako bi Ramires i Fabregas igrali u tandemu, onda ja ne vidim drugo rješenje osim da Zouma ponovo igra u sredini.

Iako West Ham igra sa 4 igrača u sredini za razliku od Tottenhama koji igra sa 5 igrača.

Sa 3 ne sa 5.

Kontam da ce Cuadrado dobiti sansu, kao i Luis...Zouma, Oscar, mozda cak i Remy, mada za njega su mi 50-50 sanse

Treba nabiti ove slepce, skinu gace protiv ostalih sa nama igraju do zadnje kapi znoja.

• Autor

Kontam da ce Cuadrado dobiti sansu, kao i Luis...Zouma, Oscar, mozda cak i Remy, mada za njega su mi 50-50 sanse

Treba nabiti ove slepce, skinu gace protiv ostalih sa nama igraju do zadnje kapi znoja.

Nije ovo ni protivnik ni vrijeme za rotaciju u takvoj mjeri, svi igrači koje si nabrojao imaju kvalitet, ali sumnjam baš da će biti 4 promjene u odnosu na sastav protiv Tottenhama.

Ako se za nekog ne može reći da ove sezone skida gaće protiv bilo koga onda je to West Ham, od vodećih klubova niko ih nije nadigrao na Upton Parku.

Očekujem tešku utakmicu..

Ako se za nekog ne može reći da ove sezone skida gaće protiv bilo koga onda je to West Ham, od vodećih klubova niko ih nije nadigrao na Upton Parku.

Mislim da im je sada idealni trenutak za skidanje gaća.

Mislim da im je sada idealni trenutak za skidanje gaća.

Uvijek je idealni trenutak za skidanje gaća, AKO ME RAZUMEŠ kekek

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.