Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 24: Aston Villa 1 - 2 Chelsea (07.02. sub) [3]

Matchday 24: Aston Villa vs. Chelsea (07.02. sub) [16:00h] 11 član je glasao

1. 1.

• Pobjeda Chelseaja, jednostavno Aston Villa je u užasnoj formi
      54%
      6
    • Podjela bodova
      18%
      2
    • Pobjeda Aston Ville, nema Å¡anse da nastave niz očajnih utakmica
      27%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

OOf7YGr.png

Nakon derbija sezone između Chelsea i Manchester Citya situacija je ostala ista, razlika između najvećih rivala za titulu Chelsea i Manchester Citya je 5 bodova, tako da neizvjestna borba se nastavlja. U okviru 24. Kola Premier Lige Chelsea gostuje na Villa Parku protiv Aston Ville, svaka utakmica u borbi za titulu je važna pa je to slučaj i sa ovom utakmicom, a i domaćim ima svoje ciljeve. Aston Villa trenutno zauzima 16. poziciju na tabeli sa samo tri boda više od klubova iz zone ispadanja, ekipa Paula Lamberta mora šro prije početi osvajati bodove kako ne bi došli u situaciju da se u finišu sezone moraju boriti za opstanak. Forma Aston Ville nije nešto čime se mogu pohvaliti, oni trenutno zauzimaju 20. poziciju u ligi kada je forma u pitanju i trenutno su ekipa da najlošijom formom u prvenstvu. U posljednjih 8 utakmica u ligi ekipa Aston Ville ne zna za pobjedu, posljednju pobjedu su ostvarili početkom decembra kada su savladali Leicester, dok su u međuvremnu pobjedili samo niželigaše u FA Cupu. Jedan od osnovnih razloga za ovako lošu formu je i katastrofalna realizacija, Aston Villa je od početka sezone u ligi postigla samo 11 golova što je najmanje od svih engleskih profesionalnih klubova, dok gol u ligi nisu postigli već 540 minuta, jedino što ih drži van zone ispadanja je njihova odbrana koja primila 30 golova što ih čini 8 najboljom odbranom u ligi. Chelsea nije u formi sa početka sezone ali ipak su i dalje lideri Premiershipa, ekipa Josea Mourinha je i dalje pogođena povredama igrača ode velike važnosti, Diego Costa i Cesc Fabregas neće biti u mogućnosti da pomognu ekipi ni u ovoj utakmici, tako da je sposobnost Plavaca da pobjede bez ovog bitnog tandema ponovo na ispitu. Prošle sezone u susretima ova dva rivala domaći teren je bio ključni faktor, Chelsea je pobjedio na Stamford Bridgeu sa 3-0 dok je Aston Villa slavila na Villa Parku sa 1-0. Ciljevi su različiti, Aston Villa traži izlazak iz krize, protivnik je dovoljno snažan da bi pobjeda mogla preokrenuti sezonu, dok Chelsea želi da ostane na istoj distanciji od Manchester Citya.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

d6PbKtH.png

2N3AZuQ.png

>FORMA<

dWP88xT.png

luNifdt.png

>TIMSKA STATISTIKA<

yCweSCW.png

2a8mEtz.png

XZjBmqI.png

5FNxoyd.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA VILLA PARKU<

jP0XBEo.png

>POVREDE<

56YzKDG.png

>SUDIJA<

Neil Swarbrick

73eyFqp.jpg?1

U posljednjih 5 utakmica kada je Swarbrick bio sudija Chelsea ima 3 pobjede i 2 neriješena rezultata.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 68
  • Pregledi 5,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Jos 15 utakmica do kraja. Svaka je od njih za nas kao finalna, pocevsi od Ville.

Iako su u losoj formi svima je jasno da ce protiv nas odigrat utakmicu sezone i da je onako katastrofalan Swansea bio samo izuzetak od tog pravila. Nadam se startu Cuadrada i Zoume, te pobjedi bez primljenog gola.
Kinze da ti pohvalim uvode. Veoma dobar posao radis.

Sto se utakmice tice, ovakve su mi najgore. Kada nije u pitanju ekipa koja je tek dosla iz druge lige, i koja zna/je znala da igra fudbal i ekipa koja trazi utakmicu sezone da izadje iz krize, da preokrenu sezonu.
Nravano da se ocekuje pobjeda i s obzirom u kakvoj se formi oni nalaze, ista bi i trebala doci.
Sto se tice startnih 11 ocekujem iste igrace kao protiv City-ja, a Cuadrada tek u drugom poluvremenu.
Nadam se da nam nece bas u velikoj mjeri nedostajati najbolji strijelac i najbolji asistent lige, i da cemo ih pobjediti i bez njih.
Ovo je must win pogotovo sto City igra protiv Hulla kuci, a tu se ocekuje njihova lagana pobjeda.
Znaci za ostanak na + 5

:sal: :sal: :sal:

Ocekujem clean sheet.

Jedva cekam da vidim Cuadrada u akciji. Sto se mene tice moze i od prvog minuta. :D

Bice tesko, samo da pobedimo. 3 boda uzeti, i vozi kuci

Ocekujem dosadan mec, sa malo pravih prilika ali i sa dobrom realizacijom, pobeda po mogucnosti sa clean sheet-om

Jedva cekam da vidim onu tribinu iza nase klupe bez Salaha i Sirlea.

• Autor

Očekujem tvrdu utakmicu sa dosta "prazne" igre, mislim da će Aston Villa prikazati puno bolju igru nego u posljednjih mjesec dana, prosto mi smo magnet za one ekipe koje žele dobrim rezultatom protiv jačih klubova preokrenuti sezonu u pozitivnom smjeru, tako da očekujem nekog pojedinca koji će odigrati utakmicu sezone tipa Agbonlahor, Benteke, Delph itd. Za nas je veliki udarac izostanak Coste i Fabregasa, mislim da je veći hendikep izostanak Fabregasa nego Coste, to je se pokazalo i protiv Citya, imamo napadače koji mogu zamjeniti Costu i pogoditi, ali nemamo igrača koji može zamjeniti Fabregasa i naravno da naša igra dosta trpi zbog toga. Utakmica kao utakmica je važna baš kao i svaka utakmica u ligi jer bez obzira na prednost koju imamo prostora za kiks nema, protiv Citya smo sačuvali +5, ali da bi taj bod imao smisla treba uzeti na Villa Parku tri boda. Svako gostovanje je teško, nije bitno o kojem se gostovanju radi tako da se nadam da će igrači pružiti maksimum i dobru igru, Hazard već dugo nije odigrao neku konkretnu partiju, Oscar je neko ko zna bljesnuti na gostovanjima, valjda ćemo imati raspoloženog pojedinca. Valjda nas igrači ne razočaraju i odigraju utakmicu sa dobrim pristupom od početka do kraja..

Smatram da će za nas biti veliki uspjeh ako povratak Coste i Fabregasa dočekamo sa +5 u odnosu na City..

Ovako na prvu, najviše mi ovo ide na remi.

Što se sastava tiče, imamo povreda i suspenzija tako da nema baš mnogo razmišljanja oko sastava, jedina možda dilema je Willian ili Cuadrado, sve ostalo je poznato..

ne znam dal si namerno izostavio da Murinjo nikad nije pobedio na tom stadionu  :-*

ne volim one otrcana fraze tipa "ovo moramo dobiti ako želimo titulu" itd al jbg na ovakvim utakmica se osvaja titula

imamo pobede ove sezone u gotima protiv CP,Stuika,Barnlija,Evertona,Svonsija 

Vila iako mutava ove sezone,imam utisak da Lambert ne zna Å¡ta oće od one ekipe,straÅ¡no,u gostima su ipak tvrd orah 

videćemo da li če Fabregas biti spreman,radi se dosta na tome da se što pre oporavi

ps;jedva čekam da Vespa istrči na teren 

apsolutno nema opravdanja ako ove ne dobijemo,nerešeno bi bilo ravno porazu

jbt pa Vila je dala 9 gola manje nego Å¡to smo mi primili  :hljeb:

Smatram da će za nas biti veliki uspjeh ako povratak Coste i Hazarda dočekamo sa +5 u odnosu na City..

kakav povratak Azara,od čega da se vrati,sa bureka ??

pps;nadam se da će Zuma igrati,da ne gledam scena kao ranije kad je Benteke pretrčavao Kejhila 

nakon toga imamo utakmicu sa Evertonom posle par dana,mora se voditi računa i o tome 

Očekujem da ih rastavimo na proste faktore. Rezultat između 8-0 i 11-0 za nas. Da Courtois zabije s gola na gol, a Mikel hattrick da postigne, a jedan od ta tri gola da budu škarice iz okomitog volea poznatog kao centripetalno-centrifugalna interakcija. Zadnji gol da Terry zabije ćunom u erekciji na nabačaj Rubena Loftusa-Cheeka iz slobodnjaka s 30 metra. Ništa manje ne očekujem.

Jebena će bit tekma svakako, ali ne zato što su oni jaki i što će imati svoj dan, već zato što smo mi u gostima skroz druga ekipa u odnosu na Stamfordu, a u zadnje vrijeme nismo uvjerljivi ni kući. Mislim da je vrijeme da Hazard nešto zabije, već dugo posti. Možda i Cuadrado zabije u debiju. Zabijali su i Mata, Remy i Demba, može i on.

• Autor

kakav povratak Azara,od čega da se vrati,sa bureka ??

Ma na Fabregasa sam mislio :D

Iako ne bi bilo loše da se i Hazard vrati postizanju golova, treba nam on ko hljeb u izostanku Coste i Fabregasa..

Samo da negledam bezidejnu igru pojedinih igraca pogotovo Oscara, ako nebude igrao Fabregas onda vratiti Oscara na zad sa Maticem a Wiliana u sredinu, Cuardada odmah na pocetku ubaciti da vidimo od cega je i sta moze.

Da igramo po tom sistemu, ne bi sigurno im napunili mrezu do vrha skoro, nego bi ih iz respecta dobili sa 2:0 ... ne verujem da igramo sa njima 3 za 3.. mi smo uzeli mnogo vise bodova od 3 samo..

• Autor

Velika stvar za nas je oporavak Fabregasa, ako on bude raspoložen blizu smo pobjede, protiv Citya nam je falila ta njegova ideja..

Courtois, Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta, Matić, Fabregas, Hazard, Willian, Oscar, Remy.

Pa šta bude...

Ako nebude Mourinho trolo sa Fabregasom onda ovako nesto:

Courtois

Ivanovic.........Cahil..........Tery..........Azpilicueta

Fabregas.........Matic

Wilian..............Oscar............Hazard

Remy

Ako nebude Fabregasa onda ovako:

Courtois

Ivanovic........Cahil..........Tery...........Azpilicueta

Oscar..........Matic

Cuardado..............Wilian..............Hazard

Remy

Moguce je Kvadrado da ce startat, mada nisam siguran, cekam informacije  iz prve ruke od Zema.

• Autor

Moguce je Kvadrado da ce startat, mada nisam siguran, cekam informacije  iz prve ruke od Zema.

Najavljeno je vanredno uključenje u studio Chelsea TV, objavljeni su samo inicijali gosta Z. C.

A biće i prevod na Sportklubu tako da uživanje.. :D

Mourinho o startovanju Cuadrada.. citiram

"Moguce je da ce nastupiti, jedino ako FA ne misli da mozda ne bi trebao da igra odmah ili ako ima neko drugo pravilo"

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.