Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 15: Newcastle 2 - 1 Chelsea (06.12. sub) [0]

2 člana su glasala

1. 1.

• NeÄ?emo. PopuÅ¡it Ä?emo ga...
      50%
      1
    • HoÄ?emo...
      50%
      1
    • Remizirat Ä?emo!
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

preview.jpg

15. kolo Premiershipa u subotu će otvoriti Newcastle i Chelsea susretom na St. James Parku.

Chelsea je siguran na prvom mjestu i ima šest bodova više od Manchester City-a, dok je Newcastle deveti sa dvadeset bodova, isto kao Liverpool i Tottenham.

Svrake su veoma loše otvorile sezonu, slast pobjede osjetili su tek u osmom kolu kada su kod kuće savladali Leicester. Nakon toga Toon veže šest uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima 5 u BPL i pobjeda u Capital One Cup-u protiv City-a na Etihadu.

Svrake su neporažene u zadnja tri kola koja su igrali na domaćem terenu, ostvarili su tri pobjede a takođe nisu primili ni jedan gol u ta tri susreta koja su završena indentičnim rezultatom 1:0

Chelsea je pobjedom u prošlom kolu protiv gradskog rivala Tottenhama zadržao prednost nad City-em od šest bodova i produžio svoj niz na 14 utakmica bez poraza u BPL. Međutim ovo će biti treća utakimca za Plavce u poslednjih osam dana i postavlja se pitanje da li Joseov tim umoran, da li mogu izdržati ovakav tempo i ostati neporaženi ?

U subotu Chelsea će bit bez Nemanje Matića, koji je dobio žuti karton protiv Tottenhama u prošlom kolu i mora da odmori jednu utakmicu. Vraća se Diego Costa koji je odradio svoju suspenziju i to je dobra vijest za tim sa Stamforda.

Alan Pardew ima ogromne probleme sa povredama Santon, Obertan, Taylor, de Jong, Krul, samo su neka od imena na dugoj listi povreda domaćih.

Mourinho kao što smo već rekli dolazi bez Matića, povređeni su Ake i Ramires.

Poslednja dva susreta na St. James Parku završena su pobjedom domaćih, a u poslednjih šest Premierligaških susreta nije bilo nerješeno, Newcastle je dobio tri puta, Chelsea takođe tri puta.

Očekujem jako tvrdu utakmicu, bez mnogo golova i neku minimalnu pobjedu Chelsea 0:1 ili 0:2, klasično Murinjovski, postići pogodak i onda smiriti strasti ne trošiti se puno i ostvariti clean sheet u četiri vezane utakmice.

sraykGe.png

3PBQNXu.png

xowPqes.png

Probable lineups

7jDx7uX.png

Current form

Toon

k3bhw7k.png

Blues

ANdIJEU.png

nd6aqjc.png

R413jzV.png

BWVTPId.png

l69xbi4.png

Uvod: Kun

• Odgovori 74
  • Pregledi 6,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Nisam osjećao ovoliki strah pred neku tekmu još od onog gostovanja na Etihadu. Za razliku od Sunderlanda, ovdje nam bod nikako nije dovoljan i moramo ići na sva tri. Međutim, biće jako teško, ali očekujem otvorenu utakmicu sa dosta golova i naše slavlje na kraju.

Jedno od najgorih gostovanja, bar Å¡to se mene tiče, radije bi da gostujemo na Etihadu nego na St. James Parku. U posljednje dvije sezone su nas dobijali na svom stadionu i sa njima je rijetko lagana utakmica, posebno na njihovom terenu. Ova nam utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer City igra kod kuće i vjerovatno će pobjedit i u velikoj su Å¡ansi da nam doÄ‘u na -3 ili -4. I inače nisam neki optimista, tako da me ne bi iznenadio kiks, nemam niÅ¡ta od nekih optimističnih izjava kada jednostavno nemam dobar osjećaj kada je ova utakmica u pitanju. 

Očekujem jednu tešku utakmicu protiv jedne fizički jake ekipe koja tradicionalno protiv nas igra dobro. Što se nas tiče kao ekipe, nadam se da će igrači dati sve od sebe i pokušati izvući što bolji rezultat. U ovom terminu iznenađenja se često dešavaju i igraju se neke "čudne" utakmice.

Velika je šteta što nema Matića jer nam protiv njih treba baš takav igrač u sredini terena, koji je fizički dominantan i koji može lako iznijeti loptu na njihovu polovinu. Ali koga nema bez njega se mora, ja nemam predstavu ko će igrati umjesto njega i kako će to Mourinho postaviti. Fabregasa treba staviti na poziciju playmakera jer inače nećemo imati koristi od njega u ovoj utakmici, jer će ga njihovi veznjaci "ugušiti". Znači pokušati odigrati što bolje i nadati se nekom raspoloženom pojedincu..

Ja ću biti zadovoljan samo da ne izgubimo...

Ma dobit ćemo lakše od očekivanog, razmontirat ćemo ih 100%, Ramiresa stavit u vezu i to je to...

Molio bih da se Kun vrati sastavljanju uvoda u utakmicu

Pobeda je pobeda ali dosta je i nereseno, ne treba preterivati jer ipak je to gostovanje Novom Zamku. Nereseno je vrlo dobar rezultat. Nije bas da osecam strah, ali osecam neku nelagodnost, strepnju. Ne znam, mozda nisam u pravu. Moze da se desi i da dobijemo sa dva-tri razlike, ali tesko. Videcemo.

verovatno ce sredina terena biti:

Mikel-Fabregas

Willian-Oscar-Hazard

E ovo je tezak mec, sa strepnjom ga iscekujem. Treba pametno odigrati i pokusat pobediti, i ako pobedimo bice to uz 1 gol razlike, al 3 boda su 3 boda. Radije bih veleo i da izgubimo nego da podelimo bodove, samim tim sto nam remi i ne donosi nesto puno (osim 1 boda), a porazom bi skinuli sav teret koji nam mediji nabacuju na vrat, a i protivnici bi u narednim kolima sa manjom zeljom ulazili u meceve sa nama.

Dobra stvar jeste povreda 2 veoma bitna igraca Sammy Ameobi i Rolando Aarons i narvano Krula al to se znalo jos ranije, lose je sto je Matic suspendovan, Ramires povredjen pa smo osudjeni na Obija. Njimase vraca Coloccini, pose duzeg odsustva.

Kurto

Bane Kejhil Teri Azpi

Mikel Cesc

Willi     Oscar    Hazz

KOSTA (u njega polazem najvece nada, nadam se da ce na individualni kvalitet doneti pobedu).

Come on CHELSEA!!! :sal:  :sal:  :sal:  :sal:

ako su im ameobi i arons bitni igrači bem ti taj njukasl onda  :D

il nas ubacujeÅ¡ ovde  :D

ameobi zvani žirafa noge a arons mi je njukin omaž sterlingu  :)>-

i da ne bih voleo da Izgubimo da bi protivnici ulazili u duele sa nama sa manjom željom,to je stvarno smeÅ¡no  :-L

Sad cemo da vidimo koliko nam toga donosi veliki Nemanja Matic.Uz duzno postovanje Fabregasu,mislim da je on ta nasa prevaga na sredini.Volio bih da me demantuje Murinjo i da pobjedimo lakse od ocekivanog pa da znam da nije smak svijeta kada nam jedan takav gorostas i atleta nedostaje na sredini.Vidjeli smo da bez Coste mozemo jer imamo adekvatne zamjene na klupi.Sad cemo da vidimo kako je bez Nemanje i da li se bez njega moze.Uskoro ocekujem odsustvo i Fabregasa pa cemo i to da vidimo.

Sve u svemu ocekujem pobjedu jer smo ipak kvalitetniji.Posmatrajuci iz ugla neutralnog navijaca,gledajuci igrace,trenera i ambicije samog kluba,rekao bih da pobjedjuje Chelsea sa 2 gola razlike.Jer stvarno imamo takvu ekipu da cak i ako je neko indisponiran,ovaj drugi je inspirisan i to je odlika velikih ekipa sa puno vise dobrih igraca na terenu od onih prosjecnih ekipa.

Ne znam za druge,ali ja imam takav dojam da smo mi jednostavno nepobjedivi ove sezone.Imam dojam da smo toliko jaki da uprkos i losijem pristupu,nedovoljnom zalaganju(rijetko) i nedostatku srece mozemo uvijek pronaci put do gola.Kada se uzme u obzir da nam je odbrana sjajna i da imama 2 od 3 najbolja golmana na svijetu...uz sve ove nedostatke koje sam maloprije nabrojao,mislim da uvijek mozemo minimalno izvuci nerjesen rezultat.

Tako da prognoziram sljedeci rezultat:

Newcastle vs Chelsea  0:2 FT ( Costa,Ivanovic).

Sve u svemu ocekujem pobjedu jer smo ipak kvalitetniji.Posmatrajuci iz ugla neutralnog navijaca,gledajuci igrace,trenera i ambicije samog kluba,rekao bih da pobjedjuje Chelsea sa 2 gola razlike.Jer stvarno imamo takvu ekipu da cak i ako je neko indisponiran,ovaj drugi je inspirisan i to je odlika velikih ekipa sa puno vise dobrih igraca na terenu od onih prosjecnih ekipa.

Imali smo mi prednost u kvalitetu i posljednje dvije sezone pa smo gubili od njih u gostima, ne znači to nešto specijalno posebno u ovakvoj ligi, jer svako svakog može dobit bez problema.

Ja mislim da ćemo mi u ovoj utakmici teško nadomjestiti Matića, jer nam je upravo on trebao za ovakvu utakmicu i protivnika, ja bi prihvatio da nam ja Newcastle suspendovan bilo ko osim Matića.

Pa dobro,nisam ja rekao da moramo i da hocemo pobjediti 100%.Govorim zbog toga sto je uvijek neka doza straha i pesimizma prisutna kod nasih forumasa.Cilj mi je barem pokusati otvoriti oci pojedincima i skrenuti im paznju na to koliko smo jaki i samouvjereni ove sezone za razliku od prethodne dvije,tri...Evo konkretno ti King(bez uvrede) vidi se iz aviona koliko volis ovaj klub i koliko si privrzen svemu sto je povezano sa CFC pa i po tvojim stalnim komentarima na ovom forumu odnosno koliko si aktivan.Ali da se primjetiti da si preoprezan kada su utakmice Chelsea u pitanju i da poprilicno svaki put strahujes u pozitivan ishod meca.OK,postujem to.

Ali zamisli da je Arsenal na nasem mjestu,prvi sa samo  3 nerjesena.Pa oni se ne bi mogli snositi.I ovako se smatraju najboljom ekipom na svijetu,jbte ko da imaju 6 titula prvaka evrope i 30 titula domaceg prvenstva.Pa vjerujes li da u zadnje vrijeme uopste ne ulazim na forum Sportsport-a zbog njih.Gdje god da krenes tu su oni da kontriraju i da velicaju svoj Arsenal i svog profesora(poserem se i na njih i na njega).

Da ne bude da pametujem neka bude shvaceno kao dobronamjerna rasprava jer mi je stvarno to cilj.Hocu da kazem da moramo i da trebamo vjerovati u pobjedu na svakom mecu a ne zadovoljavati se remijem unaprijed,i to pogotovo protiv ekipa kao stu Njucastle,Westham,Palace i takvi slicni njima.

Zivio!

Pa dobro,nisam ja rekao da moramo i da hocemo pobjediti 100%.Govorim zbog toga sto je uvijek neka doza straha i pesimizma prisutna kod nasih forumasa.Cilj mi je barem pokusati otvoriti oci pojedincima i skrenuti im paznju na to koliko smo jaki i samouvjereni ove sezone za razliku od prethodne dvije,tri...Evo konkretno ti King(bez uvrede) vidi se iz aviona koliko volis ovaj klub i koliko si privrzen svemu sto je povezano sa CFC pa i po tvojim stalnim komentarima na ovom forumu odnosno koliko si aktivan.Ali da se primjetiti da si preoprezan kada su utakmice Chelsea u pitanju i da poprilicno svaki put strahujes u pozitivan ishod meca.OK,postujem to.

Naravno, prosto sam takav, nikada ne padam lako u neku euforiju i optimizam. Uvijek očekujem minimum jer se tako teško nešto specijalno razočaram, ali zato niko zadovoljni od mene kada Chelsea pobjedi. Naravno da ja prije svake utakmice srcem priželjkujem pobjedu Chelseaja i tako je i sada to je jednostavo navijački, ali mozak mi kaže da moram biti oprezan. Jbg takav sam..

Uvijek kažem, naši igrači su tu da vjeruju i budu uvjereni u nešto, a mi smo tu da očekujemo ili ne očekujemo nešto...

Živio! :D

Ma hajde jebote nogomet i ekipa ako ne moze pobijediti bez jednog igraca.. Ko da su Obi i Ramo invalidi pa da ne mogu nadomjestiti Matica.

Inace je ovo teska utakmica ali ako uspijemo neutralisati Mo Sissoka mislim da cemo slaviti lakse nego sto se ocekuje.
Moja prognoza 0-3 ili 1-3 za nas, Costa 2, Ramiz jedan ako bude spreman.
  • Autor

Ko da su Obi i Ramo invalidi pa da ne mogu nadomjestiti Matica.

Jesu i ne mogu, primamo dva gola minimum.

Ma hajde jebote nogomet i ekipa ako ne moze pobijediti bez jednog igraca.. Ko da su Obi i Ramo invalidi pa da ne mogu nadomjestiti Matica.

U pravu si, da su invalidi ne bi bili u Chelseaju. Obi je odlicna zamena kada je u formi, ne mogu dva Messija i Ronaldo da prodju pored njega.

Tacno tako, pobjedjivalo se i prije Matica, a pobjedivace se i posle Matica :D 

Za ovu utakmicu se ubili Schurrle i Ramires, ono Willianovo trckaranje i drzanje lopte nece prolaziti, takodje ne ocekujem nista ni od Fabregasa jer je u ociglednom padu forme, ali daj boze da je vrati bas sad. Moja procjena 1-2, odnosno pobjeda u gostima. Oscar i Costa strijelci.

Za ovu utakmicu se ubili Schurrle i Ramires, ono Willianovo trckaranje i drzanje lopte nece prolaziti, takodje ne ocekujem nista ni od Fabregasa jer je u ociglednom padu forme, ali daj boze da je vrati bas sad. Moja procjena 1-2, odnosno pobjeda u gostima. Oscar i Costa strijelci.

HAHAHAH pa koji je ovo put da se forsira ova priča prije utakmice i na kraju Mourinho sat vremena prije utakmice po ko zna koji put pokaže ko je član prve postave. <):)

Ja bi volio da Schurrle sutra odluči meč u našu korist, ali znaš kako kažu "uvijek postoji neko ali"...

A sad ozbiljno, kao što je već neko rekao pomisao na ovu utakmicu kod mene stvara osjećaj nelagode, nemam neki dobar filing, ali vidjećemo šta će biti..

Chelsea nije nikada pobjedio Newcastle u gostima pod vodstvom Mourinha.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.