Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 07: Chelsea 2 - 0 Arsenal (05.10. ned) [3]

anketa 20 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda Plavaca
      84%
      16
    • Remi
      10%
      2
    • Pobjeda Topnika
      5%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

237243_dreambox-sat.com.jpg

Arsenal-v-Chelsea-Premier-League-Preview

http://www.youtube.com/watch?v=lxwSblcmBl8

Anf17DP.png

Sedmo kolo Premiershipa, najveći Londonski derbi. Sudar plavog i crvenog dijela Londona, susret između Chelsea i Arsenala.

Sa jedne strane Jose Mourinho sa druge strane Arsene Wenger dvije totalno različite fudbalske filozofije i staro rivalstvo još od prvog Mourinhovog mandata u Chealseau. Wenger koji još uvijek traži pobjedu protiv Portugalca.

Plavci predvođeni Kostom, Fabregasom i Hazardom još uvijek ne znaju za poraz u Premier ligi, pet pobjeda, jedan remi i gol razlika 19:7 i naravno prvo mjesto na tabeli. Kako bi se ovaj sjajni niz nastavio u nedelju mora da padne Arsenal.

Topnici su takoÄ‘e bez poraza ali oni imaju čak četiri remija u prvih Å¡est kola. Jako težak raspored za Arsenal na startu sezone. Sa obzirom na to  da su već odmjerili snage sa City-em, Evertonom,Tottenhamom. Nalaze se na 4. mjestu sa Å¡est bodova manje od svog gradskog rivala.

Sredinom vikenda oba tima su ostvarili pobjede u LP.

Chelsea je pobjedio Sporting u gostima (0:1), dok je Arsenal u Londonu rutinski savladao Galatasaray (4:1).

Igrači i navijači Arsenala nerado prisjećaju zadnjeg gostovanja na Bridgeu. Tog kobnog dana u okviru 31. kola Arsenal je sa Stamforda isprašen sa "šesticom" u mreži, još gore po Wengera je bilo to što je ovu katastrofu doživio na svoj jubilej, to mu je bila 1000 utakmica za kormilom Topnika.

Igrač koji će biti u centru pažnje je naravno Cesc Fabregas. NekadaÅ¡nji kapiten Arsenala  je 2011 godine preÅ¡ao u Barselonu za nekih 30 miliona evra, ali nije se baÅ¡ najbolje snaÅ¡ao u Å paniji. Odlučio je da se ponovo vrati u London ali ovoga puta u Chelsea, tu se preporodio i ponovo pruža odlične partije i za kratko vrijeme je postao jedan od naÅ¡ih ključnih igrača.

Wenger kao što smo navikli ponovo ima probleme sa povredama, samo u prošlom kolu zbog povrede teren su morali napustiti Ramsey, Wilshere i Arteta. Doduše Jack se oporavio i zaigrao sinoć protiv Galate. Debuchy, Monreal, Walcott, Giroud, Sanogo to su neka imena na koje Arsene neće moći da računa u nedelju.

Jose u utakmicu ulazi bez Ramiresa.

pFk7IL2.png

HEAD TO HEAD

nyGFteK.png

65TkVWh.png

vaGNxvB.png

BPL TOP GOALSCORERS

CHELSEA

HyPv251.png

ARSENAL

WqYpsXo.png

ASSISTS LEADER

CHELSEA

Sx5Zprq.png

ARSENAL

CYoNvUV.png

GM47d5A.png

zPKz6rp.png

SFX2dA8.png

3uPQ3c0.png

Uvod: Kun Aguer0

• Odgovori 73
  • Pregledi 4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

alal ti k*** za uvod,vrhunski :D Sve sam procitao,a video je preteran (nisi ga ti pravio,ali nema veze :P) 

Sto se tice utakmice,jedva je cekam.  Posle utakmice sa Cityem i derbi gostovanja,sada da vidimo sta je Jose spremio za derbi utakmice kod kuce. Nadam se da cemo ih igracki i rezultatski pregaziti,upravo zbog njihovih navijaca i placljivaca o ruskim parama. Ali zadovoljan sam i minimalnom pobedom,mada ce mi to rusiti tiket pretpostavljam.

Utakmica pred pauzu, uvijek je tesko prognozirati derbiji utakmice, nadam se bilo kakvoj pobjedi, vidim da nam sudi Martin Atkinson, nama dobro poznat sudac, sudio je i onu utakmicu kad smo razbili Arsenal kad je Scezny napravio penal nad Ramiresom, koliko se sjecam i tad smo ih glatko dobili.

jebat jebat i jebat.

Sve osim pobjede je za mene sramota. Arsenal moramo dobiti. Nadam se da smo se isfulali u utakmici protiv sportinga za naredni period.

Kurto - Bane, JT, Garry, Dave - Matic, Cesc - Hazard, Oscar, Schurrle - Costa

Tom se sastavu nadam. Da ih izjebemo da ne znaju za sebe.

Rezultat 4-0

Golovi Costa, Schurrle, Fabregas i Hazard (P).

[media]https://www.youtube.com/watch?v=zFBN8M1pCxo[/media]

KomÅ¡ije brzo zaboravile proÅ¡logodiÅ¡nji poraz , jadna pobjeda protiv Galate im kao vratila samopouzdanje.Taman prilika da ih spustimo i pokažemo ko je gazda u Londonu .  

JEDVA ÄŒEKAM UTAKMICU <3

Bitno je da uzmemo 3 boda. Gol razlika ili clean-sheet su samo bonusi.

Plasim se da ih ne potcenimo, ali sa druge strane verujem (znam) da ce se Mou pobrinuti da izborimo pravi rezultat.

Kao i uvijek ja sam oprezan, prosto bez obzira protiv koga igramo ja ne pišem nikakve pobjede prije završetka utakmice. Isti je slučaj i sada, daleko od toga da je Arsenal neka drugorazredna ekipa, ipak je ovo derbi a svaki derbi je nova priča za sebe i nema veze sa predhodnim međusobnim mečevima. Oni su ekipa koja može napraviti probleme svakoj ekipi u Premiershipu a isto tako su i ekipa koja zna izgledati užasno na terenu, oni isto imaju individualce poput Sancheza koji ako imaju svoj dan mogu napravit probleme, tako da vidjećemo kakvi će biti protiv nas. Ova utakmica je važna ne samo iz razloga što je derbi i što želimo nastaviti seriju u Premiershipu, važna je i zato što nakon utakmice dolazi reprezentativna pauza i od velikog značaja je otići na tu pauzu nakon dobrog rezultata, jer u slučaju lošeg rezultata prosto si nemoćan da bilo šta da uradiš jer slijedi pauza od 15 dana. Znači idemo jako i pametno i naravno sa pravim pristupom, jer mi smo takva ekipa koja sa pravim pristupom može dobit bilo koga, ali isto tako znamo i podbacit protiv bilo koga. Trenutno smo jači i kao ekipa i individualno i to trebamo pokazati na terenu. Mislim da ni mi ni Arsenal neće strogo igrati odbranu tako da će biti prostora za kontre, i Chelsea i Arsenal u ekipi imaju brze krilne igrače a kod Arsenala bi izdvojio Alexisa ili Oxa. Naravno idemo na pobjedu, jači smo i boljoj smo formi i idemo to pokazati na terenu..

Sastav: Courtois, Ivanović, Terry, Cahill, Azpilicueta, Matić, Fabregas, Hazard, Oscar, Willian, Costa.

Nadam se da će se trio Fabregas-Hazard-Costa uspješno povezati od samog starta meča, Matić je u odličnoj formi i on mora biti naša prevaga na sredini, naravno odbrana da bude na nivou. Ne treba skretati misli sa utakmice i zamarat se recimo kako će Fabregas igrati protiv Arsenala to nam ne treba, smatram da je Fabregas profesionalac i da tu neće biti problema.

:sal:

Iskreno ne radujem se Fabregasovom nastupu protiv Arsenala, nešto nisam uvjeren kako će to izgledati.

Očekujem da Oscar nastavi sa dobrim partijama i da ih pritisne zajedno s Costom silovito.

Mislim da će rezultat da zavisi od našeg pristupa. Ako Mou krene preoprezno i pičkasto može i na loše da okrene, npr remi ili čak poraz. Ako pak krenemo lavovski svim mogućim raspoloživim sredstvima silovito u prvih 15 min mislim da smo u stanju da im zabijemo dva gola, da tako moralno padnu da ih razmontiramo opet. Jer oni su bili i ostali propuh prema pozadi. Znači ishod ovisi isključivo od nas i našeg pristupa igri. Tu se Arsenal ništa ne pita. Sve je u Mourinhovim rukama, nadam se da neće zasrati.

Oprezno i fizicki jako u duelima. Ubiti ih nogama. 

Naplatit im sve promaÅ¡aje protiv Sportinga, siguran sam da nastavljamo dominaciju. 

Navijači su nam pičke. Dosta njih ne vjeruje u klub. Evo danas sa nekima pričam, svi u fazonu: a bojim se da nas ne pobjede, bojim se ovo, bojim se oni...

Šukurac lebtejebo podrži malo klub jebo te Arsenal raspali usrali se isto pičke

Fazon je u tome što je Arsenal ekipa protiv koje se ne smije upisivati tri boda, ma u kakvoj bili oni formi ili mi, treba malo spustiti loptu na zemlju, a ne padat u neku euforiju i davati prognoze 4,5,6-0. Ako je neko oprezan prilikom davanja prognoze ne znači da je pička koja se boji Arsenala, svi ali baš svi od nas očekuju da dobijemo Arsenal, od kladionica do vanzemaljaca svi očekuju da mi pobjedimo, i naravno da je to najbolji put za "hladan tuš".

Jači smo i bolji smo, ali hajde da ipak sačekamo kraj utakmice..

• Autor

Fazon je u tome što je Arsenal ekipa protiv koje se ne smije upisivati tri boda, ma u kakvoj bili oni formi ili mi, treba malo spustiti loptu na zemlju, a ne padat u neku euforiju i davati prognoze 4,5,6-0. Ako je neko oprezan prilikom davanja prognoze ne znači da je pička koja se boji Arsenala, svi ali baš svi od nas očekuju da dobijemo Arsenal, od kladionica do vanzemaljaca svi očekuju da mi pobjedimo, i naravno da je to najbolji put za "hladan tuš".

Jači smo i bolji smo, ali hajde da ipak sačekamo kraj utakmice..

Rođeni ne shvataš šta hoću da kažem, vidiš da ja nigdje nisam upisao nama tri boda ako kažem da je utakmica zajebancija vidiš da to pričam u šali.

Ja samo govorim ne treba se plašiti nikoga, ne treba podcijeniti nikoga i uvijek uz ovaj klub do kraja pobjeda poraz nije bitno.

Rođeni ne shvataš šta hoću da kažem, vidiš da ja nigdje nisam upisao nama tri boda ako kažem da je utakmica zajebancija vidiš da to pričam u šali.

Ja samo govorim ne treba se plašiti nikoga, ne treba podcijeniti nikoga i uvijek uz ovaj klub do kraja pobjeda poraz nije bitno.

To nikada ne dolazi u pitanje, barem kada sam ja u pitanju, znači govorim u svoje ime..

A što se tiče ove utakmice i nekog straha, mene je strah prije svega naše slabe partije ili da prosto nemamo svoj dan, dok kada je u pitanju Arsenal njih se kao protivnika ne plašim ni sekunde i isto važi i za sve ostale klubove.

kada ste vec spomenuli navijace i njihove izjave, ne mogu a da ne ponovim ovo :D uvek se nasmejem kada procitam njihove komentare.

10675564_647913135330287_381584913667847

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.