Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: Man. City 1 - 1 Chelsea (21.09. ned) [1]

21 član je glasao

1. 1.

• Pobjedu Cityja
      15%
      3
    • Pobjedu Chelseaja
      65%
      13
    • Remi
      20%
      4

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

man-city-chelsea-600x318.jpg

hsQFwhM.png

Nakon loših rezultata u 1. kolu Lige šampiona Manchester City i Chelsea ce odmjeriti snage na Etihadu u nedjelju.

Chelsea je remizirao na svom Stamfordu protiv Schalkea, dok je City imao teško gostovanje u Munchenu gdje je izgubio od Bayerna.

Građani nisu počeli sezonu onako kako se od njih očekivalo, iznenađujući poraz od Stokea na domaćem terenu ih je uzdrmao, ona su uzeli bod Arsenalu pred sami kraj meča tako da se sad nalaze na 5. mjestu sa 7 bodova, 5 manje od prvoplasiranog Chelsea.

Za razliku od domaćeg tima Plavci su imali ekspresan start sezone, barem kada je u pitanju domaće takmičenje, maksimalan učinak nakon prva četiri kola i već 15 golova u mreži protivnika i Chelsea se nalazi na liderskoj poziciji. Remi u srijedu ih nije uzdrmao puno, ali im je dao par lekcija. Relativno laka skupina u grupnoj fazi LP pa se ovakve greše mogu proći nekažnjeno.

U prošlosezonskom obračunu na Etihadu u okviru 24. kola EPL, Chelsea je slavio rezultatom 0:1 a gol je postigao Bane Ivanović. Ipak treba naglasiti da se mnogo toga promijenilo pogotovo gostujućem timu. Dovedena su veoma jaka pojačanja, igra se podigla na viši nivo, Chelea ponovo igra napadački, lako kreira šanse i dominira tokom čitavih 90' minuta, za razliku od prošle sezone kada se Chelsea mnogo puta morao braniti i čekati svoju šansu iz kontri.

Zadnji međusobni susret ova dva tima bio je u okviru FA Cupa, a City je odnio pobjedu rezultatom 2:0

Najveća prijetnja po Courtoisa dolazi od Aguera koji je postigao 3 gola na startu sezone, dok odbranu City-a očekuje okršaj sa strašnim trojcem Fabregas-Hazard-Costa.

Match stats last 5 BPL games

lO8sQa4.png

Last corresponding meeting

WQP3N8O.png

League table and form

FMBg6T6.png

Key players head to head

57peJtg.jpg

Match appointments

KOnGWlD.png

Uvod: Kun Aguer0

• Odgovori 88
  • Pregledi 4,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Kako smo se vec navikli za ovu sezonu, od svake utakmice ocekujemo pobjedu. I kad bi remizirali ne bi bilo lose s obzirom da igramo u gostima i da smo ubjedljivo prvi na tabeli. No, naravno da svako zeli pobijediti City. .

Kad se setim prosle godine kako smo osecali strah od City-a... Sada ocekujemo pobedu, ali ne bi bilo lose ni da uzmemo bod.

Videcemo kako ce se veza Costa-Fabregas pokazati u derbi mecevima. Jedva cekam utakmicu.

Samo da se ne izgubi.

Prosle godine sam ih se "bojao" i pobjedili smo. Ove godine nemam nikakav los osjecaj, jaci smo, bolji smo. Zato cemo remizirat.

Pitanje je kako će onaj kiks protiv Schalkea uticati na ekipu kada je u pitanju ova utakmica, taj uticaj može biti i pozitivan i negativan. Idemo u goste glavnom rivalu u borbi za osvajanje Premierhipa i svakako da će nam trebati dobra partija ekipe ako želimo bodove/bod. Oni već dva kola nisu pobjedili i naravno pod mnogo većim pritiskom su nego mi, mi tamo idemo sa +5 u odnosu na njih i sa puno većim mogućnostima za kaukulacije. Naravno očekujem da igramo na kontre, dok ćemo njima prepustiti loptu i posjed i onda brzom tranzicijom tražiti svoje šanse. Mislim da ćemo imati bar jednu dobru šansu i ako je iskoristimo imamo priliku da izađemo ne poraženi. Nadam se da Hart neće biti raspoložen kao protiv Bayerna takođe sumnjam da može ponoviti takvu partiju. Moramo odigrati pametno i hrabro i što je najvažnije pristup utakmici nam mora biti na nivou, biće tu mnogo duela od značaja Matić vs. Toure, Hazard vs. Zabaleta, Costa vs. Kompany, Aguero vs. Cahill i naravno moramo sprečiti Silvu da on mnogo utiče na igru. Ja se samo plašim kako će naša odbrana odigrati, jer ako odbrana bude na nivou dosadašnjeg dijela sezone, mi se realno malo čemo možemo nadati jer je City ekipa sa velikom napadačkom snagom i mjesta za jeftine golove nema, oni ako nam daju gol oni se neće vratiti nazad i čuvati vodstvo kao Swansea nego će tražiti drugi gol. Znači odbrana mora biti na puno većem nivou nego do sada ako hoćemo bodove. Očekujem raspoloženog pojedinca jer će nam trebati neko ko će nositi ekipu, a idealno bi bilo kada bi trojac Fabregas-Hazard-Costa uspostavio vezu kao do sada. Što se sastava tiče, kao što sam već rekao na nekoj temi, ja mislim da Oscara nećemo gledati u sastavu, ne zbog igra protiv Schalkea već zato što milsllim da on nema taktičke sposobnosti koje zahtjeva ova utakmica. Sada smo u mnogo boljoj situaciji nego kada smo prošle sezone igrali protiv njih i zato idemo ovo odigrat muški i pokušati izaći neporaženi iz ove utakmice. Moje mišljenje ja da su ovo dvije moguće varijante sastava..

3ReBb0k.jpg4kKnmd6.jpg

ocekujem vezu

Hazard-Oscar-Ramires

Matic-Fabregas

ili mozda

Hazard  - - -  Schurrle

---- ramires fabregas

----------Matic

Ubjedjen sam da cemo ovu utakmicu igrati dosta povucenije nego sto smo navikli ove sezone.2 su glavna razloga tome, a to je da igramo protiv veoma jakog protivnika kakav je City i to u gostima,a drugi razlog je taj sto ce Murinjo igrati takticki,na kontre pogotovo sto je s tom taktikom prosle sezone imao itekako uspjesne rezultate protiv timova iz vrha.Daj boze da se ponovi ona igra i rezultat iz prve utakmice prosle godine kada smo ih pobjedili 0:1,ali smatram da je i bod ravan pobjedi.Ocekujem Ramiza u prvoj tj. 3 centralna vezna,sa 2 krila i jednom spicom.Ovo su utakmice koje Murinjo obozava i ubjedjen sam da ce opet iznenaditi Pelegrinija i nasamariti ga.

I ja ocekujem Ramiresa u prvoj. Trebace mnogo kopanja, oranja i fizickog posla a Ramo je industrijalac teski.

• Autor

ne znam za vas ali ja sam optimističan pred ovu utakmicu :D

Očekujem baš težak meč i prvi pravi test za nas u ovoj sezoni šanse su 50:50 jednostavno nema favorita, mislim da im je malo odbrana šuplja, Costa bi mogao malo Demichelsa da izvoza, takođe i od Hazarda očekujem puno jer mi Zabaleta nije nešto naročito u defanzivi.

Nadam se da će Pellegrini biti inteligentan i staviti Džeka u napad da ga Cahill i Terry zatvore lakše je njega zatvoriti nego letati za Kunom...

Pobjeda ! :sal:

Ma najbitnije od svega je da ne izgubimo. Neka bude 0:0 sa nasim bunkerom, samo da ne izgubimo. Ocekujem odbranu na vecem nivou nego do sada, mada kad god igramo bunker, nasa odbrana je uvijek na nivou.   :sal1:  :sal:  :zastava:  :sal2:

Mozda bi trebalo s Mikelom od prve minute. Taj sigurno moze izgurat dobru defanzivnu partiju, s Maticem pored sebe koji u tom slucaju dobija malo vise slobode naprijed.. ili u drugom slucaju Ramires+Matic, samo ne zelim gledati gusenje Fabregasa na toj poziciji. Lijevo Hazard, desno Willian. Naravno Kostinja nastavlja pocetak iz snova s pobjednickim golom   :sal:

prošli put je david luiz sa Maticem savršeno držao sredinu, sad nzm ko će ga zamjenit jbg ipak treba defanzivnije ući u ovaj meč 
ja bih stavio Mikela uz Matica, pa kud puklo a ispred njih bi stavio Schurlea i Fabregasa i Hazarda u napad Diegoal

al mislim da će ipak mourinho staviti ramiresa

šta bih dao da se ponovi ona zadnja utakmica, savršeno je bilo

Šta ste se usrali pa tako pičkasto oćete da počnete utakmicu, isto ko protiv Schalkea samo sa Costom,Azpijem

Usrali se mi ili ne, svi smo svjesni da ce Murinjo igrati bunker. Prema tome se svi vjerovatno ravnaju u predvidjanju sastava za sutrasnju utakmicu.

Te slike su već po malo glupe i dosadne, posljednji put kada smo ih dobili 0-1 smo i realno nadigrali sa minimalnim posjedom lopte..

Sutra hrabro i muški, onako kako pravi Chelsea zna odigrati..

Zasto smo se usrali, treba Fabregas igrati CMFa? A Oscar iza Koste? Samo ne bih tako postavio utakmicu protiv Sitija i to je sve. Ko se usro, dobicemo ih!

Fabregas nikako ne smije igrati CMF-a jer bi moglo biti mnogo rupa na sredini kada bi lopta sa boka dijagonalom otisla na drugu stranu. U tom slucaju 2 centralna veznjaka moraju mnogo raditi, imati brze noge i brzo se prebacivati na stranu lopte i cuvati ledja krilu koje ce izaci na igraca s loptom. To Fabregas ne moze dugo igrati i tu bi nas City ubio. Zato ce, pretpostavljam, na sredinu Ramires Matic. 

Bicu sasvim zadovoljan bodom sa Etihada, ali ako smo ih mogli dobiti prosle sezone sa slabijim sastavom mozemo vala i ove.

Postavljanje Fabregasa na mjesto centralnog veznog ne dolazi u obzir, u ovoj utakmici su nam tu potrebne radilice, sa Matićem u tandemu će igrati ili Ramires ili Mikel. Ali pošto ja smatram da Ramires počinje na krilu onda ne bio iznenađen da vidim tandem Matić-Mikel..

Što se rezultat tiče, ja zadovoljan samo da ostanemo neporaženi..

• Autor

Zasto smo se usrali, treba Fabregas igrati CMFa? A Oscar iza Koste? Samo ne bih tako postavio utakmicu protiv Sitija i to je sve. Ko se usro, dobicemo ih!

Oscar da mi igra, nema pičke kontao sam ko protiv Šalkea Matić-Ramiz Cesc na AMF i krila Hazard i vjerovatno Andre mislim da ga Mou čuvao za City, napad Costa.

10685340_1525132957728305_69738636026052

Naši momci na putu za Mančester :D

10632734_1532588973625198_67964964719368

1510699_365781193578239_7046867508497419

;)

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.