16. septembar 2013.13 god. Autor comment_144313 Svaka čast Torcidi (prvi video) ali ebem onaj trans od Hajduka. Ebem im politiku. Prijavi
20. septembar 2013.13 god. comment_144960 ma nema šta stvarno, navijači su im onako po mom ukusu baš...napulj doslovno gori svaki put... obožavao sam vidjeti na hajlajtsima ili tekmu baš ako sam gledao, kada je cavani svojevremeno zabijao tamo...i onda kad on raširi ruke i onako divljački trči prema tribinama...a rulja eruptira ko vulkan.. točno se osjeti ta simbioza navijača i kluba, ta njihova strast, temperament i radost..nešto prekrasno zbilja, bez obzira što nemam nikakvih dodirnih točaka sa napolijem, i milan mi je najdraži u italiji, ali što se navijača i te neke hemije tiče, napoli mi je vrh u italiji definitivno.. Prijavi
28. septembar 2013.13 god. comment_145881 http://www.youtube.com/watch?v=Re1Y_uploeU Znam da je košarka, ali tema se zove Svijet navijača, jbg promenite podforum il nešto Prijavi
29. septembar 2013.13 god. comment_146028 Nisam mislio da je Torcida takva stoka, bacali likovi baklje i kamenje na obične navijače Rijeke gdje je bilo i puno djece. http://www.youtube.com/watch?v=qSWLIFFJ4y4 Ali šta je je, veliki propust organizatora. Ako ostaviš neandertalce nekontrolirane, normalno da će raditi sranja. Prijavi
1. oktobar 2013.13 god. Autor comment_146227 Nisam mislio da je Torcida takva stoka, bacali likovi baklje i kamenje na obične navijače Rijeke gdje je bilo i puno djece. http://www.youtube.com/watch?v=qSWLIFFJ4y4 Ali šta je je, veliki propust organizatora. Ako ostaviš neandertalce nekontrolirane, normalno da će raditi sranja. Dobro jutro Kolumbo. :) Evo još nešto: http://www.index.hr/sport/clanak/pogledajte-kako-je-rijecki-junak-benko-branio-armadu-od-policije/703466.aspx Prijavi
3. oktobar 2013.13 god. comment_146559 http://www.youtube.com/watch?v=yRjsYhKsk9Y i onda mi neko spomene strumfove Prijavi
5. oktobar 2013.13 god. comment_146732 http://www.youtube.com/watch?v=qpam_UeuKEY&feature=youtu.be utakmica je još u toku Prijavi
6. oktobar 2013.12 god. comment_146964 nocas najveci derbi na svetu,bice dosta materijala za ovu temu dale dale boca Prijavi
9. oktobar 2013.12 god. comment_147249 Jest da nisu neke ogromne rezolucije, ali evo par slikica sa Superclasica Prijavi
9. oktobar 2013.12 god. comment_147254 Gledo sam Gorana Milića dokumentarac kad je išao u Buenos Aires, na ovu utakmicu.. Preporučam svakom definitivno, da se još više upoznate sa tamošnjim prilikama. Prijavi
10. oktobar 2013.12 god. comment_147287 E sad si me sjetio kad si spomenuo dokumentarce. Ne znam ako je vec bilo u ovoj temi, u slucaju da jest ja se ispricavam, ali vi koji ste gledali Football Factory onda se mozete sjetiti glavnog lika. On je nakon filma napravio dvije sezone dokumentaraca o tim nacijacima i skupinama. Prva sezona se odnosi iskljucivo na UK, dok je druga po svijetu u navijacki najpopularnijim zemljama. Sezona 1 se zove Real football factories, a 2 isto tako, samo je dodano international.Sent from my microvawe using Tapatalk Prijavi
21. oktobar 2013.12 god. comment_148105 Stvarno bruka koliko dobrih navijačkih grupa na Balkanu imamo, od Torcide, Grobara, Delija, Manijaka...teško da nam je ijedna regija u svijetu ravna, al ipak jedna mi se navijačka skupina gadi, po mom mišljenju uvjerljivo najgluplja skupina ovih prostora, a to su Horde Zla, hrpa mlatimudana koja skače i pjeva nanananana cijelu utakmicu, niti imaju pojma zašto su tu, niti tko igra, niti što pjevaju, isto da si ovce doveo da mekeću na tribini. Navijačke grupe sa Balkana su klošari koji nemaju zrno kućnog odgoja a valjda za to i ne treba odgoja niti mozga ako želiš postati jedan od njih, pa rušiti sve na što naiđeš!! To je najlakše. Tako je najjednostavnije riješiti frustracije, a te budale ih imaju previše. Prijavi
22. oktobar 2013.12 god. comment_148281 Navijačke grupe sa Balkana su klošari koji nemaju zrno kućnog odgoja a valjda za to i ne treba odgoja niti mozga ako želiš postati jedan od njih, pa rušiti sve na što naiđeš!! To je najlakše. Tako je najjednostavnije riješiti frustracije, a te budale ih imaju previše. Ne podnosim ljude poput tebe koji kompletne navijačke skupine etiketiraju kao takve debile zbog 10% članova koji su debili i koji uvijek naprave sranje. Prijavi
22. oktobar 2013.12 god. comment_148297 Podnosio me ili ne tvoja stvar. Ako vođa jedne navijačke skupine ne može da dovede u red tih 10% (iako ja mislim da je postotak mnogo veći) onda ih treba udaljiti iz skupine a ako mu to ne uspjeva onda je on nesposoban vođa. Uredu to što oni navijaju i bodre svoj tim ali zašto vrijeđanje na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili nekoj drugoj osnovi. Ja stojim iza svojih riječi da oni na stadionima liječe svoje komplekse. Zašto se pri povratku sa gostujucih utakmica uvijek dese neki neredi npr, navijački klošari Borca iz BL polupali trafike, stakla, radnje po Travniku ili Sarajevski mangupi što su protekli vikend polupali radnje po Tuzli?? Problem je kada izgube u gostima, da bi oni izbacili bijes iz sebe zbog loše igre njihovog voljenog kluba prave probleme drugim ljudima koji im ništa nisu skrivili... Ima dobrih navijačkih skupina ali balkanske nisu za primjer!! Ja sam gledao NK Čelik XXX puta, navijao sam, išao na utakmice ali se nikada nisam vidio kao Robijaš. Robijaši su uvijek bili na jugu, ali istok i zapad su itekako znali zapjevati i navijati tokom cijelog susreta. Tako da nisu samo te navijačke skupine koje navijaju, navija i običan narod i to glasno i strasno i pri tome ne prave pizdarije... Prijavi
23. oktobar 2013.12 god. comment_148366 Podnosio me ili ne tvoja stvar. Ako vođa jedne navijačke skupine ne može da dovede u red tih 10% (iako ja mislim da je postotak mnogo veći) onda ih treba udaljiti iz skupine a ako mu to ne uspjeva onda je on nesposoban vođa. Uredu to što oni navijaju i bodre svoj tim ali zašto vrijeđanje na nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili nekoj drugoj osnovi. Ja stojim iza svojih riječi da oni na stadionima liječe svoje komplekse. Zašto se pri povratku sa gostujucih utakmica uvijek dese neki neredi npr, navijački klošari Borca iz BL polupali trafike, stakla, radnje po Travniku ili Sarajevski mangupi što su protekli vikend polupali radnje po Tuzli?? Problem je kada izgube u gostima, da bi oni izbacili bijes iz sebe zbog loše igre njihovog voljenog kluba prave probleme drugim ljudima koji im ništa nisu skrivili... Ima dobrih navijačkih skupina ali balkanske nisu za primjer!! Ja sam gledao NK Čelik XXX puta, navijao sam, išao na utakmice ali se nikada nisam vidio kao Robijaš. Robijaši su uvijek bili na jugu, ali istok i zapad su itekako znali zapjevati i navijati tokom cijelog susreta. Tako da nisu samo te navijačke skupine koje navijaju, navija i običan narod i to glasno i strasno i pri tome ne prave pizdarije... Tu priču o običnom narodu okači mačku o rep, je obični narod je taj koji, kada sve ide odlično i nižu se pobjede, pjeva iz sveg glasa, a kada ne ide tako dobro, sjest će i gledati u tišini, možda i ne gledati uopće. Oni koji će uvijek biti najglasniji, bez obzira na rezultat, podržavati svoje momke jednako u 1. i u 91. minuti i kod 1:0 i kod 0:4, e to su navijači i to je smisao navijanja u nogometu. Prijavi
23. oktobar 2013.12 god. comment_148424 Ja sam gledao NK Čelik XXX puta, navijao sam, išao na utakmice ali se nikada nisam vidio kao Robijaš. Robijaši su uvijek bili na jugu, ali istok i zapad su itekako znali zapjevati i navijati tokom cijelog susreta. Tako da nisu samo te navijačke skupine koje navijaju, navija i običan narod i to glasno i strasno i pri tome ne prave pizdarije... Iskreno objasnio ti covjek . Ja sam "Robijas" pratim Celik , volim Celik vise od Chelsea . Ne znam kad su zadnji put Robijasi napravili neki nered . Dalje te price o navijanju zapada i istoka ti ne piju vodu . Pa oni bolan nece navijati i kada ih jug "zove" (ono ajmo cijeli stadion ili ajmo istok , ajmo zapad) oni nisu nikakvi navijaci . Pogledaj trenutno malo stanje na tabeli i posjetu Celika naravno najveci procenat je upravo taj problematicni jug . A zasto ? Zato sto Celiku ne ide a nema tih "navijaca" na istoku i zapadu ! I nevezano sad za Celik , jel stvarno mislis da jedan navijac (vodja) moze kontolirati 5-6 hiljada navijaca , sve ijednog od njih o.O ? Prijavi
23. oktobar 2013.12 god. comment_148471 Ako je vođa, on mora imati kontrolu nad grupom, ili nije dobar vođa koji ne zna kako voditi grupu. Ako neki već napravi grešku taj isti se treba kazniti osim ako im takve stvari dopušta navijačka grupa. Vođa je lider i kao takav se mora poštovati. Ako lider ne može da uspostavi red onda je takva skupina propala. Lider ne može i ne smije biti svako, barem gledajući sa neke etičke, moralne ili rukovodstvene strane. Vođa nije samo onaj koji predvodi navijače dok su na tribinama. Ili ja imam pogresno misljenje kakav vođa navijača treba da bude?! Problem je što svako sebi uzima za pravo da sebe navija Robijašem? Jesu li svi navijači koji su na jugu Robijaši? Je li onaj Amer još vođa, nisam ga vidio 100 godina? Sto se tice gledanja nase lige, Ne mogu, ne mogu da gledam smor od lige, proklinjem dan kada su na BHT uveli nasu premier ligu a izbacili dvije utakmice premiershipa. __________________________________________________________________________________________http://www.tuzlanski.ba/sport/71-fudbal/10017-policija-kod-navijaa-pronala-kokain-i-sataru.html - Noževi, satare, bokseri + kokain. Odeš na utakmicu, navijaš ko čovjek i ni kriv ni dužan možeš da dobiješ nož u leđa, bokser u glavu. Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148491 Primjer dobro organiziranih navijačkih skupina, ali samim time veoma nasilnim u isto vrijeme se može naći u Turskoj. Stavimo sad sa strane ubijanje tuđih navijača, nošenje noževa i ostalih kirurških pomagala na utakmice, te ostale kriminalne radnje koje ne podržavam nikako. Turci su jako dobro organizirani, posebice Besiktas, Galatasaray i Fenerbahce. Znači njih ima puno, jako puno i to jedan čovjek ne može sve sam voditi, evo uzet ću za primjer Besiktas jer su mi oni najdraži. Znači oni imaju nekih 8-9 vođa sigurno na utakmici, podijeljeni na dijelove po tribini i svaki vodi svoje, ali u skladu sa otalim vođama. Stavr je u tome da je njihov mentalitet što se tiče utakmica i navijanja jako strog. Običan navijač mora poštivati i slušati vođu svog djela stadiona više nego rođenog oca jer je takva politika. Ljepota njihovog navijanja je ta usklađenost, strast, oni koji idu konstantno na utakmice bi dali život za klub, bez sumnje. [media] http://www.youtube.com/watch?v=uAao3IkDvqI [/media] Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148496 http://www.youtube.com/watch?v=bRo5tGEl0qU Evo ovaj voditelj isti ti -.-'' Da Amer je i dalje vodja . Hoces reci da je Amer huligan ili neko ko pravi probleme ? o.O Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148497 Ne znam ko je od robije, al bude uvijek na tekmama repke - ćelo jedan, okrenut prema jugu i zadaje navijanje čitavu tekmu. Legenda živa. Ako ga neko zna, nek ga pozdravi od mene. ;) Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148498 Evo jedan zgodan filmić od navijača Ajaxa na njihovom gostovanju kod Celtica. [media] http://www.youtube.com/watch?v=siLiKnO_1Cg [/media] Prijavi
24. oktobar 2013.12 god. comment_148499 Amer je dobar momak ali on zbog posla se nema kad zabaviti Robijasima van stadiona. Robijasi su valjda udruzenje i kao takvi trebaju da vise paznju obrate i o navijacima kada se utakmica zavrsi, da pri povratku sa gostovanja ne prave probleme ili da se jednostavno ograde od takvih stetocina.Mislim da nase navijacke skupine nisu ili skoro pa nikako organizovane niti dovoljno komuniciraju medjusobno.U zadnje vrijeme BHFanaticosi su pokazali kako to jedna navijacka skupina treba da izgleda.Nekada su se upravo ti sa juga oglasavali zvizducima na himne reprezetacija kada gostuju u Zenici, i ne samo u Zenici nego i u Sarajevu. Hvala Bogu vise ne zvizdimo. Treba mladez potaknuti da se ponasa u skladu sa moralnim principima a ne kada dodju Manijaci ili Horde zla izbije rat ili obrnuto kada idu u Sarajevo, pa nastradaju tudji auti, radnje, autobusi, glave itd. Nedavno su navijaci Borca polupali radnje po Travniku a ovaj vikend Sarajlije po Tuzli. Neko je za to citav zivot radio a onda dodju neki maloumnici i ruse, razbijaju itd... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.