Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Premiership (ENG)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 14,5 hilj.
  • Pregledi 687,3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Hamco kad vidi tabelu:  

• Juče sam tekmu gledao u Pubu na skupu navijača Arsenala iz Bosne. Kakve su to glave, zanimljivo je bilo, šteta što mi nemamo razloga da se okupimo, plus onako dobra tekma... Poslije utamice snima

• Adi, poceo si pratit fudbal kao nasa uprava preko statistika nekih. Kao arsenala ne mozemo svakako stic, bolje da oni uzmu da imamo sansu citia stic u titulama.   Nek ima jos 5 titula vise o

Objavljene slike

[quote name='Caeruleus' timestamp='1336553138' post='47047']
Tako znači: [url="http://www.klix.ba/sport/nogomet/manciniju-novi-trogodisnji-ugovor-po-zavrsetku-sezone/120509032"]http://www.klix.ba/s...ezone/120509032[/url]

A našem Di Matteu ništa :/
[/quote]
Odlično zanaci od City-a nema nista za sledece 3 sezone.
RDM ce takodje dobiti novi ugovor ;)
A malo previse potcjenjujete Mancinia, jeste on pomalo tupav ali ipak je sa svakim klubom koji je vodio osvojio najmanje 1 trofej tako da...
  • Autor
Osvojio bi i ja ta jedan trofej, a sa Cityjem bi do sada osvojio barem 4 na njegovom mjestu. Čovjek koji ima toliko dobrih napadača, a zna odigrati samo s jednim u vrhu napada ili nijednim. Kreten. Imao je i dosta sreće.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1336556675' post='47059']Osvojio bi i ja ta jedan trofej, a sa Cityjem bi do sada osvojio barem 4 na njegovom mjestu. Čovjek koji ima toliko dobrih napadača, a zna odigrati samo s jednim u vrhu napada ili nijednim. Kreten. Imao je i dosta sreće.[/quote]

Gluposti pričaš, nije lako napraviti momčad od hrpe zvijezda koje su tu stigle zadnje 2 godine.
  • Autor
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1336569218' post='47127'] Gluposti pričaš, nije lako napraviti momčad od hrpe zvijezda koje su tu stigle zadnje 2 godine.[/quote]

Ali ako to može Mourinho, trebao bi moći i ovaj.
Mancini bi najradije igrao sa 6 zadnjih veznih, ali eto stavi napadaca jer ih ima citav sleper u klubu.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1336599751' post='47387']
Ništa od Premiershipa za Birmingham dogodine, sad svim srcem uz Blackpool. Samo hrabro momci!
[/quote]
Također, Blackpool sam prošle godine strašno zavolio i bilo mi je krivo kad su ispali ko kad Chelsea gubi.
[quote name='Wisey' timestamp='1336601287' post='47403'] Također, Blackpool sam prošle godine strašno zavolio i bilo mi je krivo kad su ispali ko kad Chelsea gubi.[/quote]

Da, sjećam se Fergusonove izjave za menadžera Blackpoola, u stilu kako je on za njega menadžer sezone jer se uz daleeeeko najslabiji budžet žestoko opirao jačim klubovima u Premiershipu, nažalost nije uspio osigurati ostanak.
Ma Holloway je legenda. Šteta za ligu što su izgubili takvu karizmu, ali i stručnjaka. Uvijek sam se divio načinu na koji igraju nogomet i zaista su bili osvježenje tada nakon što su prije njih u ligu ušli Stoke, Birmingham i slične ekipe. A evo sada gledamo jedan Swansea, pa Norwich koji njeguju sličnu filozofiju. ;)
Ljudi, sta mislite ko ce biti trener godine?

Moji neki favoriti su: [b]Lambert[/b] (Norwich), [b]Rodgers[/b] (Swansea) i [b]Pardew[/b] (Newcastle).

Lambert je napravio cudo od Norwicha ove sezone. Svi su im predvidjali borbu za opstanak, a evo oni u 'ladovini, u sredini tabele sa samo 3 boda iza WBA koji je na 10. poziciji. Norwich igra sasvim pristojan fudbal i simpaticna su ekipa. Cas bi se nadigravali sa dosta vecim ekipama, pa cas svi u bunker, mogu i na kontre. Kompaktna ekipa koja se moze u potpunosti prilagoditi bilo kojoj protivnickoj ekipi. A realno Lambert ima govno od rostera. Ali Kanarinci su ipak tvrd orah. Drago mi je sto cemo ih gledati i naredne godine.

Rodgers je imao istu sudbinu kao i Lambert. Njegovom klubu je predvidjane teska sezona u eliti engleskog fudbala, ali je i Swansea na sjajnoj 12. poziciji. Ono po cemu je Swansea postao poznat ne samo u PL, vec i u Evropi je fudbal koji gaje. To je fudbal sa dosta pasova, fudbal koji je leprsav i koji nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Swansea nikada ne odustaje od svog stila i zbog toga ih mnogo cijenim, ne samo ja vec i mnogi strucnjaci. Na Liberty stadionu se niko nije naigrao mnogo fudbala. Swansea je u stanju svakoj ekipi sakriti loptu i diktirati tempo. To je konkretan fudbal sa kojim uvijek teze da sa sto manje dodira dodju u sansu. Sve ovo je zasluga Rodgersa. Mnogo vece ekipe ne igraju lijepo kao Swansea. Da dovedu 2-3 igraca, vidio bih ih u LE.

Pardew je covjek koji je pokazao da zna znanje. Newcastle je pod njegovim vodjstvom nakon dosta godina vratio radost svojim navijacima. Najvece otkrovenje je dvojac Ba - Cisse. Citava Evropa je pisala o ovim igracima. Prvo o Dembi, a sada o Cisseu. Taj dvojac je svojom bolesnom realizacijom doveo Newcastle na korak od LS. Newcastle je komapktna cijelina. Od sjajnog Krula na golu, preko Tiotea koji kontrolise sredinu, Cabayea koji drzi puls ove ekipe, Ben Arfe koji je pravi umjetnik i klasni igrac do dvojca Ba - Cisse, jasno je da je Pardew uradio fantastican posao. Nekim igracima je vratio samopouzdanju, druge sjajno doveo u klub i sve to ukomponovao u cijelinu koja ima vjeru da moze u LS. Sve ovo dobija jos veci znacaj ako se u obzir uzme da su Pardew i njegov Newcastle bili pod konstantnim pritiskom. Stalno se pricalo da ce ih sreca napustiti kad-tad i da ce posustati. Ali sada se vidi da to nije sreca, vec znanje ovog strucnjaka . Njemu dajem najvece sanse za titulu trenera godine u PL.

Eto, to su neki moji favoriti. Ali moze se desiti da niko od ovih ne dobije ovo priznanje. :)

Da cujem vas...
Ma Pardew bez premca, ipak uci u PL i u prvoj sezoni boriti se za LP nije mala ni lagana stvar, i da ne govorimo sto je pogodio sa pojacanjima (Ba, Cabaye, Santon, Cisse).
Slažem se da su Rodgers i Lambert napravili ogroman posao u svojim klubovima, ali ako Newcastle izbori LP, uopće ne sumnjam da će to biti izvrsni Pardew.

Po meni, tu u konkurenciju još mogu ući Martinez zbog finiša sezone, te Moyes ili O'Neill koji je preporodio Sunderland svojim dolaskom.
Kako brutalno. Kada su TV prava regulisana, moze svako dobiti komad torte. A ne u onoj raspaloj Spaniji u kojoj samo 2 kluba uzimaju TV prava.

PL <3.
Jest da nije samo osvajanje 9 mil, gdje je svaka pobjeda od grupne faze pa do finala cini mi se preko 300 000 e, za remi preko 100 000 e, te od TV prava sto ce inkasirati 20tak, uglavnom i LP donosi oko 40-50 mil minimalno.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.