Jump to content

#20 Cole Palmer


apeiron

Recommended Posts

Protiv ovakve ekipe na mestu spica treba neki teskas koji moze da primi i odlozi loptu al mi ga nemamo. 

Celo prvo poluvreme trazimo kako da probijemo taj njihov prvi blok u zonu sa 5 + 1 igraca, i nisu imali potrebu da skupe odbranu ni na jednom delu terena i teze se igra. Pa cak i kad je bilo prilike da neko primi loptu izmedju njihove 2 linije, losa distribucija Enza i Caiseda. Da smo imali teskasa ili klasicnog AMCa  mnogo je lakse. Tesko je igrati celu sezonu bez klasicnog napadaca. 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Adi said:

Odigra slabu utakmicu i spakuje 2 asistencije. Pozicija lažne devetke ga guši u ovakvim utakmicama. To može igrati protiv Liverpoola, Citya i sl. Na protivnički bunker nam treba njegova kreativnost.

Ako se malo takticki analizira njegova pozicija kao napadaca i njegova pozicija na desnom krilu, evo vam najbolji primjer prvo i drugo poluvrijeme igre Gusta.

U prvom poluvremenu Madueke i Gusto su bili u ravni, skoro da Gusto nije mogao ni protrcati naprijed jer je Madueke bio stalno u liniji sa njim, da ne kazem smetao mu.

U drugom poluvremenu, Palmer umjesto Maduekea i odjednom Gusto ima kilometar prostora iz cega smo i dali gol i generalno sve nase golove dali sa te desne strane. Sasvim jednostavno je to bilo uociti, ulazak Palmera u sredinu, nekad cak dolazak i na centar po loptu je otvorio ogroman prostor Gustu po toj strani a sposobnost Palmera da uputi pravovremni pas i otvori Gustu tu stranu je to samo jos vise pokazalo o kakvom se igracu radi. 
Na sve to i sam je zabiljezio 2 asistencije.

Palmer je realno igrac sezone kada je Chelsea u pitanju. Apsolutno najopasniji i najkonkretniji igrac. Na sve to igrac poteza.

Link to comment
Share on other sites

To samo govori o igrackom kvalitetima Palmera I Maduekea. I Maduekea je nominalno tip igraca koji ulazi u sredinu al su zatvarali tu stranu pa je morao tako. 

Drugo, i u prvom poluvremenu je Palmer "silazio" po loptu pa opet nista.... 

Poenta je bila rasiriti njihovu odbranu i bolje eksploatisati prostor. Sto smo i uradili. Naravno i iskoristiti njihove greske u kretnji u tom prvom bloku. 

Npr kod 1:1 3 igraca prate Palmera 2 krecu za njim unutra. Maduekea je bezopasan tu i ne bi bilo potrebe za tim. Ostalo je dobar pas Caiseda i dobar centar sut i realizacija. 

Link to comment
Share on other sites

Isto sam i ja opazio odmah kod prvog gola. Madueke i Palmer su različiti igrači. Palmer puno više ulazi u sredinu i bolji je u kombinatorici, a Madueke je puno više uz aut liniju i bolji je dribler. U prvom poluvremenu je na desnoj strani Madueke uglavnom igrao 1 na 1, a na lijevoj strani se pokušavalo kroz dodavanja izbaciti Chilwella. Beku više prostora ostavljaju igrači kao što je Palmer, a lijevo je bio Jackson koji je isto više ulazio u sredinu. Tako smo u drugom poluvremenu dobili više prostora za bekove i više igrača u 16-ercu. Trenutno je Gusto u boljoj formi od Chilwella pa zato ne čudi da je više napada išlo preko desne strane.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...