Jump to content

Matchday 25: Chelsea 1 - 1 Man. United (07.02. ned) [1]


Whisper

  

9 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • Postova 79
  • Otvorena
  • Posljednji odgovor

Forumaši sa najviše postova

Hehe kad već netko spominje United pod Fergusonom:

 

4-4-2, Å¡iroka obrana u s ciljem da se zaustave protivnički krilni igrači, napad kreće tako da zadnji vezni uzima loptu od obrane i daje srednjem veznom - kreatoru, jedan od dva napadača ide duboko po loptu, jedno od krila se povremeno  ubacuje na mjesto napadača i to rade naizmjenično. Napada se presingom, brani se u dva bloka i igra se na kontre. Sva mudrost Fergusonove igre. U 4-2-3-1, osim napadača koji je fiksiran, poluÅ¡pica i srednji vezni se mijenjaju, krila mijenjaju strane, obrana man to man, napad presingom. 

 

Danas će Van Gaal igrati na nulu, to sam sto posto siguran. Motiv je jači kod Uniteda zbog prva 4 mjesta za LP. Nama pobjeda ne igra veliku ulogu, ali ćemo sigurno imati dobre Å¡anse. Nadam se da Oscar ne igra jer je beskoristan. 

Link to comment
Share on other sites

Kad čitam ove opise taktika, pomislio bih kakav je to fudbal, uzima se lopta, Å¡alje povratna, kreator daje krilu, krilo beku, u meÄ‘uvremenu kreator i krilo mijenjaju mjesto, pa ju bek vraća kreatoru i sve se ponavlja u for petlji 22 puta dok se ne stvori prostor za napadače i da gol. Ako Ferguson žvaće žvaku u smjeru kazaljke na satu to znači da traži da se suzi zadnja linija i namame protivnička krila i bekovi naprijed da bi ih maherski dotukli, a ako ju žvaće u suprotnom smjeru onda je jasno da je to taktika No. 2145. koju je svaki igrač trebao naučiti preko raspusta da bi mogao da teoretsko gradivo pretoči u praktičan rad. 

 

U praksi to izgleda ovako, pola netačnih pasova, 50 faulova, nijedna normalna akcija (Kerik brat kreator uzme loptu pogodi prvog protivnika jer mu nije dobro sjela i sjebe cijelu taktiku i čitavu lekciju) i na kraju gol poslije prekida ili neke individualne greške. I ovo je ovako kod 99% fudbalskih klubova.

 

 

Manite me tih taktika i idealnih fora, nije ovo Top Eleven.  

 

Kontam neÅ¡to da je to toliko komplikovano i da se radi pomoću Kirhofovih pravila ne bi igrali ovi prepametni fudbaleri već neki fudbalski inžinjeri. 

Link to comment
Share on other sites

 

A zasto ti toliko hejtas ne kontam?

Kakvo je to razmisljanje da je sve jednostavno i da ne treba mudrovat, taktizirat i izmisljat nove jebade svaku tekmu za svakog protivnika. Ne treba kad imas najbolje igrace na svijetu u ekipi, slazem se. Evo vam lopta i nabijte ih koliko mozete. Koji kurac uospte imamo trenere, treba romana na klupu stavit i tjt
 

Link to comment
Share on other sites

 

 

U pravu si ali mozda malo preterujes. Malo. Fudbaleri nisu genijalci ali ti si previse uprostio stvari.

Mislim i Champion je preterao, opisuje delove akcije, to uopste ne mora tako da ide. Ali neke osnove i ideje moraju da postoje.

 

 

Ocekujem X. Da nastavimo "nepobedivost".

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...