Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Bertrand Traoré (2014-2017, 16 nastupa)

Istaknuti odgovori

http://w1.nst.com.my/polopoly_fs/1.323972.1374419885!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_454/image.jpghttp://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/07/21/article-2372267-1AEC1CEE000005DC-78_634x432.jpg

Ime: Bertrand Isidore Traore

Datum i mjesto rodjenja: 6.Septembar 1995 Bobo-Dioulasso,Burkina Faso

Bivsi klubovi: ASF Bobo-Dioulasso, AJ Auxere

Pozicija: Ofenzivni vezni, Desno krilo

Ovaj 17to godisnjak koji nas je jucer vjerujem sve prijatno iznenadio u utakmici protiv Malaysia XI je jedan poseban slucaj u Chelsea-u!

U Chelsea je dosao 2010 iz francuskog Auxere-a. Od tada jos uvijek nije dobio "radnu dozvolu" od engleskog FAa.Do sada je nastupao samo za u18 i u prijateljskim utakmicama,trenutno sa studentskom vizom boravi u ENG

3. Septembra 2011, 3 dana prije njegova 16og rodjendana je debitirao u reprezentaciji Burkine Faso

Sta mislite o ovom momku? Hoce li Chelsea izborit tu radnu dozvolu za njega i da li cemo ga jednog dana oficijalno vidjeti u prvom timu

• Odgovori 295
  • Pregledi 27,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Izborit će sigurno do početka sezone 2013/14.. Sada će na posudbu vjerojatno, tu će se dokazivati, igrat će za reprezentaciju i eto mu radne dozvole. Ipak, sumnjam da će zaigrati za nas prije no što napuni 20.
U njemu je veliki potencijal, nevjerojatno je ležeran s loptom, kao da se rodio s njom. Ima fantastičan udarac. Vidi se da Mou zna zanat čim ga je poveo. Ove pripreme će sjajno doći i njemu i Wallaceu da odu na posudbu u dobre klubove.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2

Blago onim klubovima koji maznu njega i Wallace na posudbe naredne sezone. Samo ću to reći.

A naravno da će biti naš igrač, nema tu sumnje. Ipak su ga naši davno doveli, vjerovali u njega i pružili mu ovako mladom šansu da igra sa prvim timom. To se ne zaboravlja. Čeka se sad da napuni 18 godina, nešto slično kao Piazon, pa da potpiše profesionalni ugovor. Onda ćemo vidjeti šta mu slijedi..

http://www.youtube.com/watch?v=zbQLLvMXimE&feature=player_embedded

Ogroman je talenat, to je definitvno, a sad da li će uspjeti u profesionalnom fudbalu vidjet cemo..

Å to se tiče tehnike, potezi s loptom, tu me podsjeća na Kakutu, samo Å¡to je ovaj za razliku od Kakute mnogo spremniji igrač.  Ovaj će se i pogurat i uklizat tj. borit će se za ekipu, a takvi uvjek prije uspiju.   

Ako dobije radnu dozvolu ubrzo, te nastavi se razvijati, ovog momka ćemo sasvim sigurno gledati u Chelseaju. Ljevak, a igra desno krilo (baš takav nam treba), nešto kao naš Di Maria da bude, sa čini mi se mnogo boljim šutem od Argentinca.

7ff9e7b7-d854-4a13-8c1b-fca855ff8fbd.jpg
Chelsea manager Jose Mourinho is keen to keep trialist Bertrand Traore, but will have to wait until he turns 18 in December before a transfer can be made permanent. 

On ce uskoro postati home-grown igrac :D

koji december on u september puni 18

Bas me iznenadilo kad sam vidio da je dobio priliku, poznat mi je odranije zbog ranih nastupa za svoju reprezentaciju. Valjda ce mu naci neki dobar klub za posudbu...

Kad Barcelona može pokupit sve zasluge za Fabregasa i hvaliti se da je produkt La Masije,  iako ga je Wenger napravio igračem koji danas je, e pa onda možemo i mi reći da je Traore iz naÅ¡e Å¡kole. 

Inače kad sam ga prvi put vidio u sastavu dobrano sam se iznenadio jer mi ime nije bilo poznato, al eto jedno od najugodnijih iznenaÄ‘enja ovih priprema. 

E ovo je reć iskorištena prilika. Momak dobio nekoliko minuta, razvalio i sigurno će ga Mou forsirati, čim ovaj dobije tu dozvolu za igru.

Sjajan je.

I mene je odusevio. Vrli pokretljiv i bas igrac po mom ukusu. Trci, otkriva se, trazi loptu, ima ga svugdje po trerenu, a ima i tehniku. Veoma talentovan.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Kako mali igra to nisu istine  ^:)^  ^:)^  ^:)^  

U TOP5 igraca ovih priprema ako ne u medju TOP3 .  Pozitivno me iznenadio . 

ma tonmi je glupo, pa i neka sad ne dobije radnu dozvolu moze ici negdje na posudbu

njemu je sad 17 godina, i da ode negdje ko da ce imati mjesta u prvih 11

Ako odluči napustiti klub nakon Å¡to smo ga primili ko balavca, odgojili ga u akademiji, dali mu priliku da kao igrač bez ugovora trenira sa naÅ¡im najboljim timom i joÅ¡ mnogo toga, onda neću žaliti ni sekunde. 

Koliko znam on je od 2010 medju Plavcima, i ako sam u pravu, a mislim da jesam home-grown pravilo glasi da igrac mora provesti 3 godine igrajuci u Engleskoj od svoje 15. do 21. godine. A to dalje znaci da bi on vrlo brzo mogao postati "domaci" igrac. 

Zato nasi i vode toliku borbu da mu obezbede WP.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.