Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20 - Everton 1 : 2 Chelsea (30.12. ned)

Istaknuti odgovori

evertonvschelsea_1348676485.png

PREMIER LEAGUE

30.12. 2012. SUNDAY, 14:30H

EVERTON FC vs. CHELSEA FC

Uvodničar: reLo

Nakon poraza u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, naša momčad uspjela je konsolidirati vlastite redove te je upisala 3 uzastopne pobjede ( nad Leedsom, Aston Villom te Norwich Cityem ).

Na redu je najteži ispit mjeseca prosinca - dvoboj s Evertonom; klubom koji je ove sezone srušio trenutno vodeći United te Tottenham, a ostvario remije s Liverpoolom, Arsenalom i Manchester Cityem. Iz toga je vidljivo da su svima spremni prouzročiti probleme, a ne treba ni napominjati da su ove sezone neporaženi na svom stadionu. Uzevši u obzir sve te činjenice, sigurno je da će i našim momcima biti težak zadatak utišati Goodison Park.

Chelsea trenutno zauzima 3. mjesto Premiershipa s 35 bodova, 11 manje od Uniteda te 4 manje od Citya od kojih ima utakmicu manje.
Everton je, s druge strane, zauzeo 5. mjesto s 33 boda.

Vaša očekivanja?

• Odgovori 66
  • Pregledi 6,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

teško teško
nadam se pobjedi, ali nisam baš previše uvjeren
mislim da će biti X

što se tiče sastava, očekujem da se Hazard vrati u prvu umjesto Oscara
Veoma teska utakmica , Everton je odlicna ekipa i u solidnoj je formi .

Nisam siguran ali mislim da im nece biti Fellaini-a , ako je tako onda nam je malo lakse ali naravno nije sam Fellaini - Everton .

Bit' ce tesko ali vjerujem u pobjedu , Mata ce imati 2 asistencije , Torres ce dati gol , kao i Oscar . Primit cemo i mi jedna gol . :D
na krilima ove 3 pobjede mislim da mozemo izvuc dobar rezultat po nas...nadam se pobjedi, barem minimalnoj...a uostalom vratiti se iz gostiju sa goodison parka neporazen, sasvim zadovoljavajuce imajuci u obzir da je i United tamo pao :D i molim lijepo naseg dragog menadzera da uvrsti Hazarda od prve minute...ne mogu da vjerujem !!!
kod Evertona nece biti Felainia i Gibsona,ocekujem tesku utakmicu i nadam se bilo kakvoj pobjedi.
Uvik je teško reć za neku utakmicu da nije bitna ili da je od iznimne važnosti ali mislin ako ovo prođemo neokrznuti i dobijemo u 1 misecu doma qpr i zaostalu šta je realno mislin da se možemo uključit u utrku s manchesterom... Mislin da je vrime da i oni počmu gubit tu i tamo bodove ali zato mi moramo bit 100 postotni bar idućih 4,5 utakmica da vide da mislimo ozbiljno...
Sa Luizom u sredini imamo smirenost u igri i igraca vise u pogledu kreativnosti i mastovitosti. Luiz za ove 2-3 tekme koliko je igrao u sredini (jednom kao box-to-box jednom kao zadnji vezni) pokazao je da ne igra sablonski. Nema problem da provuce loptu prema naprijed a ne da je samo predaje najblizem do sebe. Ekipa ima samopouzdanja, vjerujem i svjesti o tome koliko je ovaj mec bitan. Trese me dobar predosjecaj i mislim da mozemo srusiti Everton.
Lakse ce biti igrati protiv Evertona, nego protiv Norwicha. Karamele su ekipa koja zeli da se nadigrava, da igra fudbal. Ne zatvaraju se u svoj sesnaesterac, vec teze ka postizanju golova i pobedjivanju kroz igru.
Fellaini je dusa i srce ovog Evertona, i njegovo odsustvo ce se znatno osetiti u njihovim redovima, ali to ne znaci da ih treba potcenjivati.
Najveci problem Chelsea-ja moze biti cinjenica da Rafa ima samo jednog klasicnog spica u rosteru. Everton je mnogo ozbiljnija i napadacki jaca ekipa i od VIlle i od Norwicha, tako da u slucaju da postignu gol nece biti lako sustici ih.
Ozbiljno i realno gledano vreme je da se Islam Feruz pridruzi prvo timu.
[quote name='Zemo Celikovic' timestamp='1356626957' post='97309']
kod Evertona nece biti Felainia i [b]Gibsona[/b],ocekujem tesku utakmicu i nadam se bilo kakvoj pobjedi.
[/quote]
Gibsonu je ponisten crveni karton tako da ce nastupati protiv nas.
Ma uzimamo ovo abd,samo da se ne zatvorimo jer Everton igra napadacki nogomet,a to je dobro po nas u slucaju ako i mi budemo igrali kao protiv Aston Ville i Norwicha napadacki onda cemo ih dobiti i nadam se da cemo tako i odigrati.
  • Autor
Everton je izgubio samo jednu od zadnjih 8 utakmica s Chelseajem u Premiershipu.

U svakoj od zadnjih 16 utakmica ove sezone u Premiershipu Everton je uspio zabiti gol. Isto tako, u zadnjih 14 utakmica svaki su put i primili gol.

Samo u sezoni 2004./05. Everton je imao više bodova nego ove sezone u ovoj fazi natjecanja.

Everton još nije poražen na Goodison Parku ove sezone u Premu.

Rafa Benitez je u zadnjih 6 susreta s Evertonom u Premiershipu ostvario 5 pobjeda i jedan remi.
Svi mi znamo da je Everton jako nepredvidiva ekipa ali uprkos tome mi ovaj mec ne smijemo kiksat,to bi znacilo odmah 16 bodova manje od udt-a,sto bi nas izbacilo iz utrke za titulu.Trebamo iskoristit to sto nema fellainija.Od 1. minute do 90. trebalo bi vrsiti pressing na njih i pobjeda ne dolazi u pitanje.
Malo se zajebo jbg a i zaboravio da Chelsea ima i utakmicu manje sa Southamptonom, i to smanjuje razliku na 8 poena :)
Biće jako teško s obzirom da Everton još nije izgubio kod kuće u ovoj sezoni.Da ne budem previše optimističan reći ću remi,a nadam se pobedi.Očekujem sledeći sastav Čeh-Ivanović,Kejhil,Luiz,Kol-Mikel,Lampard-Mozes,Mata,Azar-Tores.
Mislim da Rafa neće rizikovati sa Azpijem na boku,pa samim tim Luiz se vraća u odbranu.Mikel je neophodan jer će Everton napadati i njegova uloga će biti jako važna.Na klupi Turnbul,Ejk,Azpilikueta,Ramireš,Oskar,Marin,Piazon.Nadam se i Feruzu jer vreme je da vidimo šta on stvarno zna,ali jako teško da će sada dobiti šansu.
Mislim da imamo realne sanse za trijumf,jeste Everon cvrsta ekipa,ali u zadnje vreme igramo odlicno. Neko je spomenuo da je Utd jaci od Chelsea 3x....ne bih se slozio. Utd je samo ekipa koja ima previse srece i naklonost sudija. Razbijeni su ove godine i bez pomoci sudija bi izgubili od plavaca,da sudija nije uzeo stvar u svoje ruke, nisu nam mogli prici, doduse jesu jedva iz 2 kontre i dali 2 gola,ali vise od toga nisu mogli,igralo se samo na njihovoj polovini. Nego da se vratim na utakmicu... mozemo mi sa Evertonom,nisu oni bauk ekipa,,za respect jesu,ali nam odbrana deluje jako i stabino, tako da ce evertonu biti tesko da zatrese mrezu. Imaju lep niz bez poraza u svim takmicenjima dok kuce od kraja marta ove godine,ali svaki niz se jednom mora prekinuti. Everton jeste ekipa za postovanje,ali ne i za strah...Nasi momci su motivisani i zeljni bodova sto mi je drago videti,inace voleo bi da vidim ovaj sastav :

Cech
Azipicuelta, Ivanovic, Cahil, A.Cole
Luiz Lampard
Hazard Oscar Mata
Torres

Sa tim da Mazacar menja mesta stalno i izludjuje karamele... :)
jedva cekam utakmicu :)
Na posljednjih 15 mečeva Evertona bilo je oba daju gol
[img]http://img833.imageshack.us/img833/4056/94637517.png[/img]
Ja sam igrao 2&gg ali me danas srusi Wba,nije dao gol Mnachesteru. Mislim da ce everton postici gol,ali takodje mislim da cemo mi dati gol vise.
[img]http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/710086500.jpg?key=480640&Expires=1356872228&Key-Pair-Id=APKAIYVGSUJFNRFZBBTA&Signature=d9xH23hT8WMjE0RyPo4Z~xA8UlkpAwu80ikvAsW4oQIybxIpL9tLbmFsN6xiA1TovaawS4ZOASlA91kQeDtesuWloSNg4kPKi~hJaZ7YbTavzBveWeynMDXed-BK7MUPJf3llfoi1f~CscodmqCryqdN-MFYON6z4lA4NLEkUoM_[/img]
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.