Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Wallace (2013-2018, bez nastupa)

Istaknuti odgovori

[img]http://chelseabalkan.com/media/k2/items/cache/3428a4d45eefd1bdcb76832876a2651c_XL.jpg[/img]

Ekspert novinske kuće Sky Italija Gianluca Di Marzio tvrdi da je Chelsea pobijedio Napoli i Juventus u utrci za desnim bekom Fluminensea Wallaceom.

18-godišnji Wallace djelomično već pripada Chelseaju kako je dogovoreno prilikom transfera Deca u Fliminense, a nakon što je zabilježio svoj debi za prvi tim 2011. godine sve češće i češće je igrao.

Wallace, koji je bio jedan od ključnih igrača Brazilske U-17 reprezentacije koja je prošle godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, sada je spreman ostvariti dugo očekivani transfer na Stamford Bridge.

'Prije par sati Chelsea je učinio potez koji se čekao. Dogovor je konkretan jer Chelsea već posjeduje 40% njegovih prava koja su utvrđena transferom Deca', rekao je Di Marzio.

'Plan je bio dovesti ga u Englesku kada napuni 18 godina, što se desilo u maju ove godine. Sada Chelsea radi na kompletiranju njegovog transfera i dovođenju u London.'

Chelsea je i dalje u lovu na Cesara Azpilicuentu, pošto Wallace vjerovatno neće odmah biti velika konkurencija Ivanoviću.
  • Odgovori 110
  • Pregledi 12,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Upoznat sam sa ovom pričom još od ranije,tako da su velike šanse da su ove vesti tačne,s tim da su prvo javili da Napoli kupuje ovog igrača,te bi Čelzi na ime njegove prodaje dobio odredjen deo kolača,preostaje nam samo da sačekamo razvoj dalje situacije.

Ako se ne varam mislim da Čelzi ima pravo na još dva igrača ovog kluba i da je to bio deo dogovora s obzirom da je Deko napustio klub bez obeštećenja.

Evo i izjave koja to potvrdjuje: "For Deco coming to Fluminense, they needed three players who were based in the juniors," recalled Ronan. "They sent a scout to watch the championships and to choose three players - myself and two others (Wallace and Pernao)."With Deco arriving at the club, they sold 50% of my rights to the English club"

Dakle Ronan,Wallace i Pernao su igrači na koje Čelzi ima prava

Uređeno , autor izmjene: chibabachi

Isti ekspert je prije koju sedmicu rekao da smo potpisali Maicona. Ali eto, vidjećemo. I ja znam za ovog dečka otprije.

PS. valjalo bi kakav deal napraviti i za Maloudu, da ga utopimo gdje
Iskreno ovo je dobar nacin da se zaradi nesto para.
Posaljes nekog penzionera u Brazil, za minimalnu nadoknadu, plus procenti vlasnistva nad najtalentovanijim klincima. I kad neko od njih eksplodira ili ga dovedes za minimalac, ili zaradis na njemu, bez da je i dana proveo u klubu.
Znam za njega, al sumnjam da sam ga ikad gledao. Ajde vi koji jeste, recite kakav je, koje su mu najveće kvalitete i je li materijal za back-up Ivanoviću? Jebiga, 18 mu je godina tek, ne vjerujem baš da će ga odmah gurnuti u vatru, što se toga tiče prije će to uraditi s Hutchom.

Moj prvi pick za desnog beka je i dalje Azpilicueta.
[quote name='Brane' timestamp='1344341832' post='69242']
Znam za njega, al sumnjam da sam ga ikad gledao. Ajde vi koji jeste, recite kakav je, koje su mu najveće kvalitete i je li materijal za back-up Ivanoviću? Jebiga, 18 mu je godina tek, ne vjerujem baš da će ga odmah gurnuti u vatru, što se toga tiče prije će to uraditi s Hutchom.

Moj prvi pick za desnog beka je i dalje Azpilicueta.
[/quote]

Pa koje mogo da ga gleda,igrao u neku šumu tamo do juče,mogu samo da ti pošaljem neku njegovu analizo od ranije

http://www.weaintgotnohistory.com/2011/7/15/2277540/chelsea-may-be-adding-even-more-young-brazilians-in-the-next-several

evo,pročitaj kad imaš vremena,mrzi me sad da kucam nešto za njega
Evo i nekih novosti koji se tiču ovog igrača

http://brfoot.wordpress.com/2012/08/15/fluminense-looking-to-lock-up-wallace/

Dakle čuli smo da su za njega zainteresovani Juventus,Napoli i Inter,Čelzi je naravno tu.

"Fluminense is known to have one of the best youth academies in the world, revealing talents like Thiago Silva (PSG), Marcelo (Real Madrid) and the Silva twins (Manchester United)" Zanimljivo

"They’re also known as one of the most debt-ridden clubs in Brazil, and therefore with a huge need of selling players as soon as there’s a European side interested. Gladly, this situation is slowly becoming not as usual as it was a few years ago."

E sad : "Fluminense started negotiations to renew the contract of right-back Wallace. Last Monday, a meeting was held between management and representatives of the tricolor player."

Direktor [background=rgb(230, 236, 249)]Rodrigo Caetan [/background]potvrdio je interest kluba da obnovi ugovor ovog igrača do 2016 koji uključuje povećanje plate

"With an eye on the value of the right-back, Fluminense Traffic is already negotiating with the purchase of 20% of the economic rights of Wallace that the company owns. If the deal materializes, the Tricolor will be the majority owner of the rights of the player. Currently, in addition to Traffic, the Flu has 40% and Chelsea (ING), the remaining 40%."

Kakav cirkus sa njegovim ugovorom,nadam se da naši prate razvoj situacije.

"With Bruno injured, Wallace won the job. Against Cruzeiro, the player will make his 12th game in Serie A."
[color=#000000][left][background=rgb(255, 255, 255)]
[/background][/left][/color]
  • 3 mjeseca kasnije...
http://www.chelseafc.com/news-article/article/3000254/title/wallace-deal-agreed

Potvrđen dogovor.

Wallace je novi igrač Chelseaja, ali ostaje do kraja sezone u Fluminenseu na posudbi.
Kakav samo điberski sat, Cae Wallace je 5 godina mladji od njega tako da sigurno nece konkurisati za prvi tim jos koju godinu, a veliko je pitanje oce li u klubu tada biti Sam.
nisam imao priliku da pogledam kako igra ovaj momak,citao sam da je veliki talenat,nadam se da ce postat veliki igrac i sto prije dobiti sansu u prvom timu.
[quote name='Caeruleus' timestamp='1354648493' post='92875']
Evo potpisao je. Samo ne znam što će nam. Imamo Hutchinsona.
[/quote]

Toliko vjerujemo u njega da je Azpi doveden a ovaj se još vucara po posudbama.

Pretpostavljam da je plan za par godina: Terry u penziji ili igranje u smanjenom obimu s obzirom na godine, Ivanović stoper jer je s godinama sve sporiji, Azpi glavni desni bek, Wallace zamjena, Ferreira u debeloj penziji :D

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.