6. august 2012.14 god. comment_69147 [img]http://chelseabalkan.com/media/k2/items/cache/3428a4d45eefd1bdcb76832876a2651c_XL.jpg[/img] Ekspert novinske kuće Sky Italija Gianluca Di Marzio tvrdi da je Chelsea pobijedio Napoli i Juventus u utrci za desnim bekom Fluminensea Wallaceom. 18-godiÅ¡nji Wallace djelomiÄno već pripada Chelseaju kako je dogovoreno prilikom transfera Deca u Fliminense, a nakon Å¡to je zabilježio svoj debi za prvi tim 2011. godine sve Äešće i Äešće je igrao. Wallace, koji je bio jedan od kljuÄnih igraÄa Brazilske U-17 reprezentacije koja je proÅ¡le godine igrala na Svjetskom prvenstvu u Meksiku, sada je spreman ostvariti dugo oÄekivani transfer na Stamford Bridge. 'Prije par sati Chelsea je uÄinio potez koji se Äekao. Dogovor je konkretan jer Chelsea već posjeduje 40% njegovih prava koja su utvrÄ‘ena transferom Deca', rekao je Di Marzio. 'Plan je bio dovesti ga u Englesku kada napuni 18 godina, Å¡to se desilo u maju ove godine. Sada Chelsea radi na kompletiranju njegovog transfera i dovoÄ‘enju u London.' Chelsea je i dalje u lovu na Cesara Azpilicuentu, poÅ¡to Wallace vjerovatno neće odmah biti velika konkurencija Ivanoviću. Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69149 Upoznat sam sa ovom priÄom joÅ¡ od ranije,tako da su velike Å¡anse da su ove vesti taÄne,s tim da su prvo javili da Napoli kupuje ovog igraÄa,te bi ÄŒelzi na ime njegove prodaje dobio odredjen deo kolaÄa,preostaje nam samo da saÄekamo razvoj dalje situacije. Ako se ne varam mislim da ÄŒelzi ima pravo na joÅ¡ dva igraÄa ovog kluba i da je to bio deo dogovora s obzirom da je Deko napustio klub bez obeÅ¡tećenja. Evo i izjave koja to potvrdjuje: "For Deco coming to Fluminense, they needed three players who were based in the juniors," recalled Ronan. "They sent a scout to watch the championships and to choose three players - myself and two others (Wallace and Pernao)."With Deco arriving at the club, they sold 50% of my rights to the English club" Dakle Ronan,Wallace i Pernao su igraÄi na koje ÄŒelzi ima prava Uređeno 6. august 2012.14 god., autor izmjene: chibabachi Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69150 Mozda ce biti konkurencija Banetu ali tamo nekad za 4-5 godina Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69157 Isti ekspert je prije koju sedmicu rekao da smo potpisali Maicona. Ali eto, vidjećemo. I ja znam za ovog deÄka otprije. PS. valjalo bi kakav deal napraviti i za Maloudu, da ga utopimo gdje Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69165 Nije samo ovaj mali, ima jos jedan na kojeg Chelsea ima pravo cini mi se, mogao bi Deco sta dobrog donjet u buducnosti :) Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69173 http://www.cfcnet.co.uk/2012/08/06/apparently-we-have-a-new-signing-lets-take-a-look-at-wallace-dos-santos/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook Prijavi
6. august 2012.14 god. comment_69177 ako dodje bice super mlad je napredovat ce jos,hvala Deco, brazilaca ce bit za izvoz Prijavi
7. august 2012.14 god. comment_69180 Nmg nista za covjeka reci.. Valjda je dobar iako mislim da nece zaigrati ako bi dosao za par godina Prijavi
7. august 2012.14 god. comment_69234 Iskreno ovo je dobar nacin da se zaradi nesto para. Posaljes nekog penzionera u Brazil, za minimalnu nadoknadu, plus procenti vlasnistva nad najtalentovanijim klincima. I kad neko od njih eksplodira ili ga dovedes za minimalac, ili zaradis na njemu, bez da je i dana proveo u klubu. Prijavi
7. august 2012.14 god. comment_69242 Znam za njega, al sumnjam da sam ga ikad gledao. Ajde vi koji jeste, recite kakav je, koje su mu najveće kvalitete i je li materijal za back-up Ivanoviću? Jebiga, 18 mu je godina tek, ne vjerujem baÅ¡ da će ga odmah gurnuti u vatru, Å¡to se toga tiÄe prije će to uraditi s Hutchom. Moj prvi pick za desnog beka je i dalje Azpilicueta. Prijavi
7. august 2012.14 god. comment_69245 [quote name='Brane' timestamp='1344341832' post='69242'] Znam za njega, al sumnjam da sam ga ikad gledao. Ajde vi koji jeste, recite kakav je, koje su mu najveće kvalitete i je li materijal za back-up Ivanoviću? Jebiga, 18 mu je godina tek, ne vjerujem baÅ¡ da će ga odmah gurnuti u vatru, Å¡to se toga tiÄe prije će to uraditi s Hutchom. Moj prvi pick za desnog beka je i dalje Azpilicueta. [/quote] Pa koje mogo da ga gleda,igrao u neku Å¡umu tamo do juÄe,mogu samo da ti poÅ¡aljem neku njegovu analizo od ranije http://www.weaintgotnohistory.com/2011/7/15/2277540/chelsea-may-be-adding-even-more-young-brazilians-in-the-next-several evo,proÄitaj kad imaÅ¡ vremena,mrzi me sad da kucam neÅ¡to za njega Prijavi
7. august 2012.14 god. comment_69265 Nisam nikad cuo,ali mislim da bolje za neko azplicute za mnogo vise para :) Prijavi
15. august 2012.14 god. comment_71008 Evo i nekih novosti koji se tiÄu ovog igraÄa http://brfoot.wordpress.com/2012/08/15/fluminense-looking-to-lock-up-wallace/ Dakle Äuli smo da su za njega zainteresovani Juventus,Napoli i Inter,ÄŒelzi je naravno tu. "Fluminense is known to have one of the best youth academies in the world, revealing talents like Thiago Silva (PSG), Marcelo (Real Madrid) and the Silva twins (Manchester United)" Zanimljivo "They’re also known as one of the most debt-ridden clubs in Brazil, and therefore with a huge need of selling players as soon as there’s a European side interested. Gladly, this situation is slowly becoming not as usual as it was a few years ago." E sad : "Fluminense started negotiations to renew the contract of right-back Wallace. Last Monday, a meeting was held between management and representatives of the tricolor player." Direktor [background=rgb(230, 236, 249)]Rodrigo Caetan [/background]potvrdio je interest kluba da obnovi ugovor ovog igraÄa do 2016 koji ukljuÄuje povećanje plate "With an eye on the value of the right-back, Fluminense Traffic is already negotiating with the purchase of 20% of the economic rights of Wallace that the company owns. If the deal materializes, the Tricolor will be the majority owner of the rights of the player. Currently, in addition to Traffic, the Flu has 40% and Chelsea (ING), the remaining 40%." Kakav cirkus sa njegovim ugovorom,nadam se da naÅ¡i prate razvoj situacije. "With Bruno injured, Wallace won the job. Against Cruzeiro, the player will make his 12th game in Serie A." [color=#000000][left][background=rgb(255, 255, 255)] [/background][/left][/color] Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92832 http://www.chelseafc.com/news-article/article/3000254/title/wallace-deal-agreed PotvrÄ‘en dogovor. Wallace je novi igraÄ Chelseaja, ali ostaje do kraja sezone u Fluminenseu na posudbi. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92833 Kupovina na foru Lukakua... Bolje mi nego neko drugi... Videcemo kako ce se pokazati. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92841 Vidi šminkera i satova: [img]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/315703_450095815051148_1496141613_n.jpg[/img] Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92865 Kod nas će pokazati sav svoj talenat, kao i svi mladi i perspektivni igraÄi. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92875 Evo potpisao je. Samo ne znam što će nam. Imamo Hutchinsona. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92881 Kakav samo điberski sat, Cae Wallace je 5 godina mladji od njega tako da sigurno nece konkurisati za prvi tim jos koju godinu, a veliko je pitanje oce li u klubu tada biti Sam. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92883 nisam imao priliku da pogledam kako igra ovaj momak,citao sam da je veliki talenat,nadam se da ce postat veliki igrac i sto prije dobiti sansu u prvom timu. Prijavi
4. decembar 2012.13 god. comment_92899 [quote name='Caeruleus' timestamp='1354648493' post='92875'] Evo potpisao je. Samo ne znam što će nam. Imamo Hutchinsona. [/quote] Toliko vjerujemo u njega da je Azpi doveden a ovaj se još vucara po posudbama. Pretpostavljam da je plan za par godina: Terry u penziji ili igranje u smanjenom obimu s obzirom na godine, Ivanović stoper jer je s godinama sve sporiji, Azpi glavni desni bek, Wallace zamjena, Ferreira u debeloj penziji Prijavi
5. decembar 2012.13 god. comment_92951 Koliko je placen ? Iskreno nikad ga nisam gledao tako da ne mogu nista reci . Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.