17. septembar17. sep comment_375264 Da otvorimo temu na vrijeme. Joao Pedro sigurno out, James upitan Caicedo, Palestra i Henderson treniraju sa ekipom. Misljenja Prijavi
17. septembar17. sep comment_375267 Ocekujem poraz, eventualno nerjeseno. Ne vidim kako ce nasa odbrana izaci na kraj sa njihovim prekidima, ljudi su cak iz auta opasni kamoli iz kornera i drugih prekida. Na sve to ni igra u polju im nije losa. I da igramo dosta bolje od ovog sto prikazujemo nisam siguran da bi ovdje ppbjedili a kamoli sad. Ipak nadam se ko i svaki drugi navijac, da mozemo do pobjede i da ce ovo biti prekretnica. Najveca boljka trenutno mi je Colwill, spor, fizicki nedovoljno dobar a ne pruza nista posebno ni sa loptom u nogama da kazemo kompenzira to na drugi nacin. A nemas boljeg od njega sto je najzalosnije. Vidim li Gusta ponovo u prvih 11, onda sam deff misljenja da nas vrli trener nema pojma sta radi i da ce ovo biti jos jedna duga sezona u kojoj cemo svi na kraju dozivjeti razocarenje. Prijavi
17. septembar17. sep comment_375268 Nisam ni ja nešto optimističan, brentford je vrlo dobra ekipa s glavom i repom, pogotovo doma. Mi nismo za sada pokazali nekakvu stabilnost da bi se s ovima nosili, pogotovo naš vezni red. Još je JP out, ne znam, nadam se da će nas iznenaditi nekako, valjda rade nešto na treningu. Nadam se da će barem Caicedo biti spreman za neke minute, ne mogu gledati ovog Gusta više. Prijavi
17. septembar17. sep comment_375273 Brentford je ekipa cija igra ima glavu i rep, znaju se u dusu i ginu na svom terenu. Sto @hamco rece, i da smo 3x jaci bilo bi optimisticno najaviti pobjedu. Realno s 3 boda protiv Hulla ovdje bi zadovoljan nerijesenim bio. Ovako, moramo se negdje vaditi i mozda je najbolja prilika ekipi da odmah vrate samopouzdanje. Hato i Gusto moraju letjeti van za ovaj mec. Hato vec 2 utakmice zaredom katastrofalan, a o ovom drugom je sve receno. Vrijeme je da Chavarria starta. Takodjer bih radije gledao Josha pored Lacroixa i Kolvila nego mrtvog Fofanu. U sredini nadam se da Henderson moze barem 20ak minuta dati. Ako Joao nije spreman mozda krenemo sa Palmerom na laznoj devetki iako mrzim te eksperimente. Prijavi
17. septembar17. sep comment_375274 Najgori moguci termin ako izgubimo, ima suljevi na usi i na kurac da mi izadju Prijavi
17. septembar17. sep comment_375277 Ovdje dobijamo po ušima, vjerovatno šamar koji je odgađan još od prvog kola. Vec ste rekli u suštini sve, sve i da smo duplo jači ovdje bi bilo upitno da li bi dosli do pobjede, a trenutno da nd pricamo. Situacija je da mi ovdje dolazimo bez bilo čega vrijednog pomena u smislu mogli bi ovako mogli bi onako, prosto nemas sta ponuditi ovakvom gostovanju, nemas ni naznaka nekog sistema i igre a da ne govorimo o postojanju bilo cega od toga. Najprostije receno ides nesto kupiti ali nemas novca, nemas sta ponudit osim nadanja da ce ti neko nesto poklonit e to je nasa situacija. Od Alonsa očekujem minimum, znači samo neku razumnu selekciju za prvih 11, bez Gusta, bez Jamesa u sredini itd, znači minumum minimuma, samo malo razuma trazim i moze nova prica posle utakmice da napredujemo iako se ne mozemo sastavit sa životom. Sve nam je stalo u to hoce li Caicedo igrati ili nece, a znamo i sami da su problemi puno dubolje od izostanka Caiceda. Wing bekovi su stvarno problem, u ovoj formaciji ako imas dobre wing bekove dobijas mnogo, ali ako ih nemas gubiš duplo više, jedino eto da Pellestra malo poboljša situaciju na desnoj strani, lijeva strana je jedna ogromna rupa, Hato i onaj Španac su pretanki za sve ovo. Gostovanje Brentfordu je trenutno prekomplikovan zadatak za nas, ovo je utakmica gdje ce sve naše slabosti izaci na vidjelo, prosto takav je protivnik, nažalost. Poraz kao kuća. Prijavi
17. septembar17. sep comment_375278 Al zamisli dovedes trenera od kojeg su ocekivanja kao da dovodis novog Guardiolu a zapravo dobijes Ole Gunar Solskjera. Nevjerovatno zaista, eto toliko razocarenje imam u Alonsa u ovim prvim danima. Mozda sam nerealan, ko ce ga znati.. Prijavi
17. septembar17. sep comment_375279 gol razlika nam je 10:9, totalno smo pregaženi kao plitak potok daj jebote, ako nešto nije upalilo, promeni više, skloni prokletog beka iz sredine, gledaj ti šta on radi, mislio sam da će napokon da proba sa prokletom ribaćom četkom i Lavijom, on vadi Laviju i UBACUJE BEKA PONOVO u sredinu, pa jebemu mater više ako je Pedro povredjen sutra, ne bi me čudilo da proba nešto ovako Lakroa - Kolvil - Fofana Neto Lavija Henderson onaj španac sa temua Estevao Palmer Rodzers mada bih ja iskreno više išo na 4-3-3 ali čisto sumnjam da će menjati formaciju Gusta i Hata nikako sutra Prijavi
18. septembar18. sep Autor comment_375281 Jako zajebana ekipa, ostavili su sve kljucne igrace u ekipi od prosle sezone i plus na to doveli par jako kvalitetnih pojacanja, tako da sad izgledaju jos bolje i na papiru a na terenu su jako organizovana i opasna ekipa. Doveli su Sangarea koji ima instant impact i odlicno se pokazuje (odlicno bi i nama dosao da smo ga doveli), pojacali i napadacke opcije sa Jadon Antonyem i iskusnjarom Wilsonom, i ugrabili Dioufa iz WHU, zaista fenomenalan posao za jednu manju ekipu. Nerealno mi je da su jedini igraci koji su im otisli starci Pinok i Hendo, te par igraca iz rotacije. Ne izgleda dobro po nas ali opet ne bi me iznenadilo ni da ih dobijemo i to ono lagano, ova sezona ce izgleda biti takve, nikada ne znas sta mozes da ocekujes od ove ekipe i nisi siguran u bilo sta. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375285 Kad moram birati izmedju ponedjeljka u 9 i petka u 9, ipak je puno bolji petak. Mada nijedno nije idealno. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375286 Veliko će iznenađenje biti ako ne izgubimo. Nažalost. Neću gledati tekmu jer sam na putu, ali ipak ću se nadati da nešto možemo uraditi. Evo objavljeno je i da postoji veoma mala šansa da James zaigra, a vjerovatno neće. @hamco i @ostali sretno večeras sa Gustom u veznom redu. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375287 4-2 brentford gol pada u prvih 15 minuta. Raspad sistema. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375288 pogodio sam sastav osim sto estevao ne igraz i barko umesto Lavije Prijavi
18. septembar18. sep comment_375289 Da mi je netko prije mjesec dana rekao da će nam Henderson i Barco biti vezni red mislio bih da se zajebava. Dobro pa ne igramo Europu, valjda bi nam juniori onda igrali pošto nam pola ekipe već u bolnici Prijavi
18. septembar18. sep comment_375290 Vezni red, Barco i Henderson, 2026. godina. Sta je se dozvolilo i dokle se došlo, ali da smo zaslužili sve ovo stvarno jesmo, nebriga o samom sebi dolazi na naplatu. E moj Chelsea putujući cirkusu. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375294 Ovo poluvrijeme je dosta bolje od onog protiv Hulla. Jos dok smo im tukli presing nisu se sastavili s loptom. Da im nije sudije koji se ne drzi pravila 5 sekundi na autu ne bi presli centra prvih 30 min. Poslije smo malo pali i povukli se, pa su nam zaprijetili nekoliko puta iz daljine. Prema naprijed smo premalo ponudili. Palmer ne moze sam, Rogers nije veceras na nivou a Welbeck nekako izoliran. Neto je imao jedan dobar sut ali je zasrao 2 dobre sanse. Chavarria dosta dobar veceras. Nista nije doslo s njegove strane, a prema naprijed je stalno utrcavao u prostor. Samo treba da se oslobodi i igra. Jednu je loptu izgubio na centru, ostalo bez greske. Colwill je najveci promasaj od stopera. Proklinjem medije i drustvene mreze za forsiranje tog narativa o stoperima koji igraju dobro s loptom. Iz nekog meni nejasnog razloga se tu Colwill istice, a decko zive veze nema. Nabio je samo u prvom poluvremenu 5 lopti napamet i nikome, 5 posjeda izgubio bezveze. Majke mi jedan Terry je takve duge lopte davao i dijagonale slao slabijom lijevom nogom, pa niko to spominjao nije. Za Colwilla je Xabi Alonso po igri s loptom. Daj nam konacno jednog pravog stopera, koji ce primarno raditi svoj posao kako treba u odbrani. Fofana je kiksercina i debil, ziva kiksara koja nas samo pukom srecom nije kostala gola dosad. Budite sigurno da ce u drugom imati jedan od onih svojih momenata, hoce li Brentford to iskoristiti vidjet cemo. Ne znam na koju foru je on jos tu, vjerovatno ga se nisu mogli rijesiti. Uvijek cu radije gledati malog Josha nego njega. Henderson ako ovako nastavi zacementirat ce mjesto u prvom sastavu. Bas me pozitivno iznenadio, sve radi na terenu i jos diriguje kao pravi kapiten. Smiren, ne bjezi od lopte i u odbrani ne luta. Uvijek na lopti kad treba. Moram jos spomenuti sudjenje. Ovo je strasno sta se radi, covjece 3 ocigledna faula nam ne svira. Kad god navijaci huknu ide pistaljka. Da ne pricam da se niko ziv ne drzi pravila igre vezano za 5 sekundi kod auta. Svaki aut po pola minute se izvodi. Sramota, koje je ovo gostovanje da nas kolju. Henderson jedini ima muda poslati sudiju u pm. I trener nam je premekan, treba ih hebati sve tamo od reda pocevsi sa mrtvim Andrewsom. Valjda sta iskemijamo u drugom, ali problem je odbrana koja ce tesko izdrzati da ne primi barem 1. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375302 Blamaza se nastavlja. Bravo Alonso. Briljiras, nema trenera koji nije u stanju da te oduci od fudbala. Nije proslo ni 10 kola a ekipa je odvedena u mod slobodnog pada. Kocnice nema. Maresku i poketina cemo praviti od blata Prijavi
18. septembar18. sep comment_375303 Bar ćemo odmoriti 20 dana od ovog putujućeg cirkusa sa dobro poznatim licima poput Fofane i sličnih. Henderson nije toliko loš meč odigrao ali je amaterski izgubio loptu kod drugog gola. Jadni smo mi kada smo spali na to da nas Henderson i Welbeck vade u 2026. godini. Alonso je opet kasnio sa izmjenama, a i vođenje utakmice je upitno kao i u svakoj utakmici do sada. Na kraju šamarčina i poraz od tri gola razlike, kao što sam na početka naglasio bar ćemo odmoriti 20 dana od cirkusa. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375306 Sramotno drugo poluvrijeme. Ali očekivano, ima ovdje hrpu posla za odraditi. Preko 20 utakmica za redom bez clean sheeta u ligi, 12 komada primili u 5 utakmica. Najgora obrana lige. Vezni red jedan od lošijih u ligi ovako na papiru gledajući a i igrom. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375309 20 dana bez ovih idiota, bože hvala ti. Očekivan poraz, naša realnost, sakrili smo se iza dvije pobjede ali nema vise sakrivanja ovo smo mi i naša realnost. 80% ekipa u ligi su bolje ekipe od nas i to ce se dokazivati iz kola u kolo, ovo je vec novi slobodan pad ovog cirkusa. Opet ponavljam, zaslužujemo sve ovo. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375310 Opet velim protiv Hulla smo losiju utakmicu odigrali. 2-2 zavrsilo, ali su nas ljudi nadigrali i masili zicere redom. Ovima je sve palo na nogu sto je moglo pasti. Do prvog gola egal mec bez previse sansi. Nesto su oni pokusali, sve bezopasno. Naravno dolazi prekid iz kojeg se ponovo prima gol sto je prelomilo mec. Mi s druge strane dvocifren broj kornera plus koji slobodnjak i ne mozemo sanse napraviti. Ovo nije vise ni do kakvog trenera, jednostavno je previse igraca koji ne vole fizicke duele, ne snalaze se kad ide visoka lopta, ne znaju napadati skok itd.. Izmjene Alonsa vrlo zabrinjavajuce, posebno da se Estevau daje 5 minuta a najbolji je igrac na klupi. Na kraju gubis 3:0 ovakvu utakmicu i kako sad dalje? Necemo otpustiti trenera nakon 5 kola, to je cak i za nas previse. Medjutim, morat ce se nesto novo, drugacije, pokusati od oktobra. @King Chelsea zbog cega zasluzujemo? Zbog toga sto smo prodali Enza i nismo doveli veznog? To ponistava sve i zbog toga zasluzujemo propast? Sva ostala prodaja skarta i dovodjenje nekih dobrih igraca, to nista? Dovodjenje na papiru trenera koji bi svaki navijac pozelio u tom momentu? Davanje slobode treneru, davanje titule menadzera i ucestvovanje u transfer politici? Sta su ljudi mogli jos odraditi na ljeto pa da ne zasluzimo tamburanje od Brentforda? Prijavi
18. septembar18. sep comment_375316 7 minutes ago, Wisey said: @King Chelsea zbog cega zasluzujemo? Zbog toga sto smo prodali Enza i nismo doveli veznog? To ponistava sve i zbog toga zasluzujemo propast? Sva ostala prodaja skarta i dovodjenje nekih dobrih igraca, to nista? Dovodjenje na papiru trenera koji bi svaki navijac pozelio u tom momentu? Davanje slobode treneru, davanje titule menadzera i ucestvovanje u transfer politici? Sta su ljudi mogli jos odraditi na ljeto pa da ne zasluzimo tamburanje od Brentforda? Moj odgovor je da. Wisey, mi mozemo slaviti jos godinu dana to sto smo prodali par polovnjaka, kvaka je što dok mi slavimo prodaju par polovnjaka klubovi koje mi nazivamo konkurencijom poduplavaju pozicije kvalitetnim igračima. "Dovođenje nekih dobrih igraĉa" se svodi na Rogersa, ostalo go kurac i nivo sredine tabele. Alonso se nije pomakao od te titule najboljeg izbora na papiru, nista nije uradio, apsolutno nista. Prodati jednog od nosioca igre, kičmu ekipe prodati rivalu u ligi i ne dovesti nikog, to samo mi mozemo, za mene ne postoji oprost, zaslužujemo sve ovo zbog toga. Izlaziš na ligašku utakmicu sa veznim redom Barco-Henderson, pa zaslužuješ ispadanje iz lige a ne tamburanje od Brentforda. Sve smo Wisey opet promašili, ali opet sve. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375317 Sto se Enza tice, to je ispricana prica. Da se ne vracam previse kako i zasto. Rogers, Lacroix i Martinez su dobra pojacanja. Pogotovo kad uporedis sa proslim ljetom. Henderson i Welbeck za klupe ce bit sasvim ok. Donijet ce malo iskustva a nece poremetiti atmosferu. Po meni je morao doci jos jedan stoper nakon sto smo izvisili za Jacqueta zimus. Sad treba posteno reci, ko je nama konkurencija? Bili smo 10. prosle godine. Godinu prije jedva se ugurali u LŠ u zadnjem kolu. Ako mislis na City i Arsenal mi u tu ligu ne mozemo. Za pocetak bi ih bilo dobro pobijediti nakon pola desetljeca neuspjeha pa cemo onda pricati. Svi ostali su manje-vise sporo startali. Ne bih se slozio da smo promasili sve. Vise je bilo dobrih poteza nego losih. Alonso ako bude promasaj to ce biti samo do njega samog. Mora se priznati da zasad izgleda zabrinjavajuce, ne stima mnogo toga. Al od mene ima podrsku, ne zelim nakon 5 kola da otpustimo ovog trenera. Prijavi
18. septembar18. sep comment_375318 kakvo crno otpustanje jedva si doveo kolko tolko respaktiblnog trenera i koga dovesti onda mckennu Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.