Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 4: Hull City (H) Sub, Sep 12 16:00

Istaknuti odgovori

O Alonsu sam rekao na njegovoj temi, on mi je najveći krivac nakon ove utakmice.

Opet cu ponovit vec ne znam koji put, ovo smo potpisali nakon ne dovođenja veznog igrača. Toliko nekvaliteta, toliko igrača nedoraslih Premiershipu, osim napada mi nemamo nista al apsolutno nista, imas Palmera, Rogersa i Joao Pedra, i imas ostale statiste. Ne želim vise biti blizu bilo kakve diskusije o tome da imamo vezni red koji moze izdržat do januara, ne želim vise biti blizu diskusije da ne trebaju pojačanja u zadnjoj liniji, ne želim biti blizu diskusije kako ovaj moze odigrati kad zatreba malo tamo pa malo ovamo a onaj moze isto tako malo tamo malo ovamo, besmislene diskusije. Hrpetina prosječnih igrača i nista drugo.

Fuj.

5 minutes ago, Zemo said:

Zaboravi pohvaliti Martineza, jedina svijetla tacka, odbranio je 2 cista gola.

Plivao je on dosta u prvom poluvremenu da budem iskren, kod onog drugog gola pogotovo.

Hato je bio kriminalan danas, Colwill je jako nepokretan, Gusto tanko, James nije veznjak, bukvalno istu pricu vrtimo iz kola u kolo

• Popularna objava

Kako god bilo, s kakvim smo igracima danas izisli na utakmicu ne bi se smjelo desiti da ti Hull zabije 2 gola, stvori jos 2 mrtva zicera i 2-3 dobre poluprilike. Problem je sistemski, ne radi se o nedostatku jednog igraca. Morat ce Xabi brzo uciti i mijenjati, inace smo u problemu do decembra.

Cijela ekipa ne stoji kompaktno, linije su predaleko. Nema kohezije i uigranih kretnji u odbrani. Kad se igra presing, kad se krece u kontrapresing po izgubljenoj lopti, kad se istrcava na loptu itd.. Sve to fali. Ne djeluje mi da smo fizicki slabi, ali trosimo energiju na gluposti tokom utakmice. Unatoc 2 pobjede u prvenstvu ne mozemo biti nikako zadovoljni ovim startom. Previse smo mi forumasi toga vidjeli da ne znamo procijeniti kad nesto ne ide u dobrom smjeru.

Meni je ama bas sve o Alonsa, manje do igraca. Ovo je nestvarno lose kako izgleamo, pa pod Marescom smo bolje izgledali jebem ti fudbal da ti jebem, sta dalje pricati. Sto je najgore, jel moguce da smo svi mi pogrijesili u procjeni naseg novog trenera, pa gdje je ta igra po kojoj je on poznat iz leverkuzena? Zar nije on trener koji je trebao donjeti bas tu kontrolu koju nemamo, mi igramo kao da je Murinjo usao u njega, i to onaj izlapjelji Murinjo a ne prajm. 

Svasta, i dalje ne mogu da sebi dodjem koliko je ekipa rastimovano izgledala protiv jebenog Hulla.

• Popularna objava

Da mi igramo visoki pressing, brzo osvajamo loptu, rizikujemo u igri sa odbranom koja stoji visoko i da nas kazne par puta po utakmici ja bih to prihvatio. Uživao bih u tome. Kao što više uživam u ovih 2-2, onih 6-3, 3-2, 4-3 nego u mrtvim 1-0 i 0-0 utakmicama. Da kažeš odbrana loša, pa iz te 2-3 prilike koje naprave ti zabiju gol, pa hajde. Međutim, ovdje ima puno više problema. Najbolje smo igrali protiv Fulhama kada smo stajali visoko, poslije toga sve dalje od protivničkog gola, sve manje trčanja i sve više vremena dok se lopta vrati u posjed, a sve manje se zadržava u našim nogama.

Možda su neke individualne greške dovede do toga da se primi prvi gol, definitivno jesu, ali to što nam protivnici tako lako ulaze u prilike, to je krivica stručnog štaba. Plaćeni su da istaknu vrline i sakriju mane igrača, a danas su mane igrača izašle na vidjelo protiv ekipe koja je 5x lošija, koja je dovela 17 novih igrača, kojoj su starosjedioci drugoligaški igrači i trener im je neko ko je do jučer trenirao u HNL i BH ligi. I takva ekipa ti je eksploatisala mane.

O kakvoj formaciji pričamo, ovdje su problemi puno veći od samog rasporeda igrača u fazi odbrane ili napada. Niti individualne greške, niti sistemski nedostaci imaju ikakve veze sa tim što je nacrtano da se igra 3-4-3. Hoće li Gusto odjednom postati bolji jer je na tabli nacrtana neka druga formacija, hoće li golman bolje braniti ako je nacrtano nešto drugo, hoće li se Hato bolje snaći u onoj situaciji ako se na tabli napiše 4 nazad, hoće li se prekidi bolje odraditi, hoće li se više trčati, više pritiskati, visočije stajati? Naravno da ne.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.