18. juli18. jul comment_373374 Nekoliko izvora nas povezuje sa ovim igračem, vjerujem svima koji su pratili BiH dobro poznato lice. Alonso ga vjerovatno poznaje jer je prosao mlade selekcije Leverkuzena dok je on bio tamo tako da prica ima smisla. Mislim da bi mu za dalju karijeru bolje bilo da se odluci za Englesku nego za Italiju jer se spominjalo kako je presao u Atalantu. Buduci da ima tek 19 godina ne znam koliko minuta moze dobiti u Chelsea sledece sezone, ne bi bilo lose da ostane jednu sezonu na posudbi u Leverkuzenu ukoliko moze tamo da dobije dobru minutazu. Prijavi
18. juli18. jul comment_373378 Ne bi bilo loše da se malo i u Strazburu oka li. Mlad je još i teško je prognozirati kako će mu karijera teći, ali svakako da će mijenjati klub ovog ljeta i zašto da mi ne probamo? Prijavi
18. juli18. jul Autor comment_373381 Upravo tako, na stranu to što je iz Bosne i što je naš, momak je pokazao da ima kvalitet na prvenstvu i bio je jedan od boljih mladih igraca. Takodjer sezona iza mu je bila odlicna i prosao je skolu Leverkuzena. Pored toga ne mogu mu nabijati cijenu u nedogled jer su vec imali sve dogovoreno sa Atalantom. Na kakve smo sve nedokazane igrace dali pare, ovaj transfer bi nam i bio dobar pokusaj da ulovimo dobrog mladog igraca. Prijavi
18. juli18. jul comment_373384 Ako će ga dovesti i poslati u Strasbourg onda sam za. Sve drugo je loše za njegov razvoj. Prijavi
18. juli18. jul Autor comment_373388 1 hour ago, Adi said: Ako će ga dovesti i poslati u Strasbourg onda sam za. Sve drugo je loše za njegov razvoj. To je i najsigurnija opcija za posudbu kada je minutaza u pitanju, naravno ukoliko ga Alonso ne vidi u svojim planovima da mu daje minute odmah ove sezone Prijavi
18. juli18. jul comment_373389 Mislim da bi prevelik skok bio iz austrijske lige u englesku za tako mladog igrača. Čak je i Haaland kao malo stariji i dosta fizički razvijeniji, pa i kvalitetniji, imao međustepenicu. On bez sezone gdje će biti standardan i izdominirati u nekoj Njemačkoj ili Francuskoj nije spreman. Tim više što nema ni Konferencijske lige da se razigra. Prijavi
19. juli19. jul comment_373400 Ako je pametan nece doci. U ovom momentu, niti Chelsea moze pomoci Alajbegoviću, niti Alajbegović može pomoći Chelseaju. Prijavi
23. juli23. jul comment_373504 Za igraca sigurno los potez doci u ovakav klub. Na poziciju gdje je prethodno doveden igrac od 117 miliona. Jedino ako Alonso vjeruje u njega i on vjeruje Alonsu na rijec da ce ispostovati svoja obecanja. S druge strane, za klub bi bio odlican posao uzeti jednog mladog igraca sa seniorskim iskustvom na trazenoj poziciji, jer tesko da moze mnogo izgubiti na vrijednosti. Nisam nista pisao dosad zbog upitnih izvora, ali Telegraph je ipak prilicno ozbiljan medij. Prijavi
23. juli23. jul Popularna objava comment_373505 U moru nejasnih transfera ovaj bi bio pri samom vrhu, u momentu kada si istresao 117 miliona za Rogersa, u momentu kada ti je prvi golman Sanchez, u momentu kada nemas poštenog stopera u klubu, u momentu kada ti sredina terena stoji na Caicedu jer ostali ili žele da idu ili su pokazali da ne mogu spojiti 3 utakmice, ti bi da daješ 30 miliona za Alajbegovica. Nista loše o momku stvarno, pokazao je i kroz kvalifikacije i na SP da zna preuzet odgovornost i da ima kvalitet, ali ipak toliko je drugih pozicija na kojima su nam potrebna pojačanja da mi je ova priča nejasna. Pogotovo sad kad pokazujemo ideju da u ekipu dodamo više iskustva i formiranih igraca. Koliko sam vidio on je dogovorio licne uslove sa Atalantom ali je zapelo oko 4 miliona, Atalanta nudi 26 a Bayer hoce 30, naravno žabari ce prije ugasit klub nego dodati jos 4 miliona. Prijavi
23. juli23. jul Autor comment_373510 1 hour ago, Wisey said: Nisam nista pisao dosad zbog upitnih izvora, ali Telegraph je ipak prilicno ozbiljan medij. Kun kao izvor je ozbiljniji, pouzdaniji i brzi od Telegrapha. Nisam ja ko diablo i cae pa da otvore teme random Prijavi
23. juli23. jul comment_373511 Ako dođe to će biti drugi igrač sa Begović u prezimenu koji je zaigrao za klub. Sa strane uprave, ovo je transfer gdje daju 30 miliona za igrača koji može uskoro vrijediti 80. Posudba u Strasbourg i ako Newcastle dogodine ponudi 50 ide prodaja. Jedino se tu Alonso može umješati. Prijavi
23. juli23. jul comment_373513 A dobro, dovodjenje Alajbegovica ne znaci da se nece dovesti stoper i vezni. Kerim je izuzetan talenat, mislim da bi mu pozajmica u Strazbur godila samo tako. Jaka liga, fizicki zahtjevna a sigurno bi imao dovoljno minuta i utakmica da napreduje. Ne vidim da je los potez ni za Chelsea ni za njega, bolje mu je ovo nego mrtva Atalanta sa Sarrijem. Pa tu ne bi napredovao sekunde sa tim rigidnim sistemom koji pušač forsira. Prijavi
23. juli23. jul Autor comment_373514 Realno iz ugla igrača ako imaš opciju Atalanta i opciju Chelsea, trenutno mislim da je bolje da izabereš Chelsea. Bilo bi dobro da završe transfer što prije, da odradi malo treninga sa ekipom, možda i pripreme čisto da ga Alonso malo vidi. Nakon toga ukoliko ne bi imao neke minutaže može posudba u Strasbourg ili neki Coventry kod daddy Lampsa. Treba iskoristiti Coventry i Hull možda, makar po jednu posudbu uraditi jer im fali igrača Prijavi
23. juli23. jul comment_373517 3 hours ago, hamco said: Ne vidim da je los potez ni za Chelsea ni za njega, bolje mu je ovo nego mrtva Atalanta sa Sarrijem. Pa tu ne bi napredovao sekunde sa tim rigidnim sistemom koji pušač forsira. Apsolutno. Vidim neki menadzercici i pokusaji (citaj Pjanic) se guraju tu da zavrnu transfer u mrtvu talijansku ligu, jebe se njima za malim i njegovim napretkom. Kod nas ako i ne bude igrao trazit ce se rjesenje da mu ne padne trzisna vrijednost. Ne vjerujem da bi to bio neki transfer kao Kellyman i slicni. Jedan Guiu je finih prilika dobio, Madueke tada s manjim pedigreom od Alajbegovica se naigrao, George iz akademije i slicni su imali sasvim dovoljno sanse. Problem je sto su Rogers i Palmer gotovo sigurni, a onda ostaje eventualno trece mjesto gdje su konkurencija Estevao, Neto, Gittens, Quenda. Tu nisi siguran ni da ces s klupe biti prvi. Vjerovatno ce neko morati otici, pa barem na posudbu. Prijavi
23. juli23. jul Autor comment_373518 48 minutes ago, Wisey said: Problem je sto su Rogers i Palmer gotovo sigurni, a onda ostaje eventualno trece mjesto gdje su konkurencija Estevao, Neto, Gittens, Quenda. Tu nisi siguran ni da ces s klupe biti prvi. Vjerovatno ce neko morati otici, pa barem na posudbu. Estevao i Quenda su tu kao najveći talenti, pogotovo Estevao koji se jako dobro pokazao prošle sezone, budući da je mlad i da je tek došao u PL a ni povrede ga nisu mazile. Moguće da će jedan od njih i u prvu postavu, zavisi od formacije. Gittens je imao par dobrih trenutaka ali jednostavno previše povreda i bukvalno ga nije nikako bilo a siguran sam da bi dobio šansu prošle sezone. Tu ostaje Neto koji je najiskusniji i od kojeg već znaš šta možeš da dobiješ, ne vjerujem da ima nekog prevelikog prostora za napredak. Prijavi
23. juli23. jul Autor comment_373526 24 minutes ago, Zemo said: Apsolutno sam protiv. Ništa onda, nećemo ga dovoditi, klub se izvinjava Zemo ! Prijavi
24. juli24. jul comment_373528 Pa da ode i u Strazbur ne vidim drugi scenario osim da ga preprodaju, bolje za njega da ide u neku "normalnu" sredinu, da ga video kao deo tima, pisalo bi se drugačije zapravo mislim da je najbolja opcija za njega da produži ugovor pa vidi za godinu, dve, nema šta da izgubi ako ostane u Bundesu Prijavi
24. juli24. jul Autor comment_373544 Gittens zaslužuje još jednu sezonu ! Prodati Neta, ne bi me nešto nasikiralo. Mada i dalje je najbolja opcija da Kerim u slučaju dolaska ide na posudbu gdje će igrati jednu sezonu i u tom periodu se može završiti Neto/Gittens situacija ukoliko je potrebna prodaja. Prijavi
24. juli24. jul comment_373545 Slažem se da se treba rješavati Neta dok je na cijeni. Nikakav igrač. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.