18. juli18. jul comment_373344 Morgan Rogers je novi fudbaler Chelsea. 117M£ ugovor na 6+1 sezonu. Dobrodošao Prijavi
18. juli18. jul comment_373346 Koji kurac jebote? Ne znam da me ikad išta šokiralo kao ovo. Vrijedi li fakat ovih para? Prijavi
18. juli18. jul comment_373348 Ne vrijedi ni pola al ajde. Za ove pare su mogli dovesti dva kvalitetna stopera, ili stopera i golmana. Prijavi
18. juli18. jul comment_373350 haha, Grilis postavio donji prag izgleda🙃 ali siguran sam da bi Bajern ovakve tipove izvuko u zadnjoj godini ugovora za minimalnu cifru nestvarno je koje sa kojim se ciframa razbacuju u premiershipu Prijavi
18. juli18. jul comment_373352 Dobro pojacanje. Dosta vise nekoh casadeia, santosa i prospekta Dobro pojacanje. Dosta vise nekih casadeia, santosa i prospekta Dobro pojacanje. Dosta vise nekih casadeia, santosa i prospekta Prijavi
18. juli18. jul comment_373353 Mislim da me niko pogresno ne shvati, Rogers je odlican igrac, bas je agilan i fizicki jak i tesko ga je cuvati ali vise govorim zbog drugih potreba kao sto su stoperi a ogromne pare dali. Gdje ce sad igrati Estevao, Palmer, Quenda, Gittens? Sta cemo sa Palestre? Prijavi
18. juli18. jul comment_373355 Pa ne mogu da vjerujem da jos ima ljudi koji očekuju nesto od Gittensa i ostali amatera. Pa lik je jebeni promasaj i vi bi ga opet vracali u prvu postavu. Pozdravljam transfer. Prijavi
18. juli18. jul comment_373356 7 minutes ago, hamco said: Mislim da me niko pogresno ne shvati, Rogers je odlican igrac, bas je agilan i fizicki jak i tesko ga je cuvati ali vise govorim zbog drugih potreba kao sto su stoperi a ogromne pare dali. Gdje ce sad igrati Estevao, Palmer, Quenda, Gittens? Sta cemo sa Palestre? Hajd sve Hamco al sto Palestra? On je wingback, sto njega tu ubroji? I ja sam mislio da ce Estevao i Palmer biti te dvije pozicije iza spica medjutim Xabi ima drugo u planu. Quenda mislim da ce biti WB. Prijavi
18. juli18. jul comment_373358 13 minutes ago, Bari said: Hajd sve Hamco al sto Palestra? On je wingback, sto njega tu ubroji? I ja sam mislio da ce Estevao i Palmer biti te dvije pozicije iza spica medjutim Xabi ima drugo u planu. Quenda mislim da ce biti WB. Kako ne kontas sto? Pa doveden je kao wb, skoro da nije igrao nikad ili skroz rijetko kao bek, platili ga skoro 60m eura a i postoji velika sansa da cemo igrati sa 3 stopera i 2 wb sto automatski znaci formacijski manje prostora za krila. U tom slucaju Palestra vrlo moguce ima startnu poziciju kao desni wb a naprijed imas Rogersa, Palmera, Gittensa, Estevaa, Quendu, Joao Pedra, Jacksona, Delapa, Emeghu, Neta. Prijavi
18. juli18. jul Popularna objava comment_373359 Dobre strane transfera: - Rogers je igrač kojem je idealna pozicija lijevi ofanzivni vezni u 3-4-2-1 formaciji. Naša daleko najbolja opcija za tu poziciju je Joao Pedro, koji se bolje pokazao na poziciji špica. Palmer je ljevak i njegova najbolja pozicija je desno, Estevao i Neto su desna krila, Garnacho ne može tu da igra, Gittens teoretski može, ali nije igrač na kojeg se možemo osloniti, Quenda ljevak čisto krilo, Enzo nije igrač za ovu poziciju, ako uopšte ostane u ekipi za narednu sezonu. Igrač na idealnoj poziciji koju nemamo riješenu. - Zaista je kvalitetan igrač koji po današnjim cijenama ne vrijedi puno manje od ovoga što smo platili. Englez je, vodi se kao domaći igrač, dolazi iz engleske lige, neće biti nikakav problem prilagodba, a njegov najbolji jaran koji mu je ukrao proslavu gola je Palmer. Sigurno da će se podići voljni momenat našeg najboljeg igrača. - Uvijek je zdrav, doslovno jednom bio povrijeđen i propustio 3 utakmice. Loše strane transfera: - Dati tolike pare na jednog igrača, na poziciji koja trenutno nije esencijalna, u finansijskoj situaciji u kojoj se klub nalazi, je nenormalno. Klub još uvijek isplaćuje rate za Fofanu, Mudryka, Badiashilea, igrače kupljene prije 4 godine, da ne govorimo o svim kasnijim skupim investicijama. Klub ne igra nikakvo europsko takmičenje, klub je završio 10. na tabeli, klub nema toliko potencijala za prodaju za čisti profit. Bojim se da će posljedice ovog transfera biti neke nepotrebne prodaje ili izostanak potrebnih kupovina. Rekao sam da nemamo riješeno pitanje ove pozicije, ali to je pozicija u napadu, lako se snaći za napad. U odbrani i na golu nema snalaženja. - Navikli smo prethodnih godina da se prelazni rokovi obavljaju po principu: jedan shema iz Brightona, jedan shema Joe Shieldsa, jedan shema iz Strasbourga i jedan defanzivni talenat iz Francuske. Ako se ograničiš na kupovinu samo igrača iz jednog kluba, igrača sa kojima je radio jedan čovjek i igrača samo jednog tipa iz samo jedne lige, dosta dobrih prilika ćeš propustiti. Bit ću siguran da je projekat prestao onda kada se prestane kupovati po ovom principu. - Zemo je napisao da ima provjerenu sezonu. Tačno je, ima provjerenu sezonu iza sebe. Ali samo jednu-dvije. U zadnje vrijeme se pojavio jako zabrinjavajući trend kada su u pitanju ofanzivni veznjaci u Engleskoj. Odigraju 1-2 vrhunske sezone kao jako mladi i onda se negdje izgube. Dele Alli, 2 vrhunske sezone i više ništa, Mason Mount, 2 vrhunske sezone i više ništa. Šta je Palmer odigrao prošle sezone? Šta Foden igra otkako je bio igrač godine u Engleskoj? Gdje je Maddison, gdje je Grealish? Gdje je nestao Lingard poslije West Hama? Kako je propao Smith-Rowe? Prijavi
18. juli18. jul comment_373361 25 minutes ago, hamco said: Kako ne kontas sto? Pa doveden je kao wb, skoro da nije igrao nikad ili skroz rijetko kao bek, platili ga skoro 60m eura a i postoji velika sansa da cemo igrati sa 3 stopera i 2 wb sto automatski znaci formacijski manje prostora za krila. U tom slucaju Palestra vrlo moguce ima startnu poziciju kao desni wb a naprijed imas Rogersa, Palmera, Gittensa, Estevaa, Quendu, Joao Pedra, Jacksona, Delapa, Emeghu, Neta. Razumijem sta pricas ali se ne slazem. Najveca nepoznanica je formacija koju cemo igrati. Medjutim koju god da budemo igrali Rogers bi trebao biti starter, ako bude sa 4 nazad Rogers je bolji od svakog naseg lijevog krila, ako bude sa 3 nazad Rogersu je idealna pozicija neko lazno lijevo krivo uz Palmera (ili neke dvije 10tke). Pretpostavimo da ce igrati sa 3 nazad zbog cege je i hajmo reci dovedem Palestra, tu je visak krila Garnacho/Gittens/Neto/Quenda i sigurno ce neko ici. U napadu Joao Pedro ima sigurno mjesto a ostali pobrojani Emengha,Delap,Jackson ce svoje mjesto traziti kroz predsezonu, sigurno nece sve trojica ostati u timu. Na njih ne utice transfer Rogersa. Mene vise brine veliki broj krila, sta s njima? A mozda ce Xabi malo miksati, ponekad 3 nazad ponekad 4, ne znam. Prijavi
18. juli18. jul Autor comment_373363 Transfer je tom prilikom sladji jer smo ga uzeli Arsenalu koji je vec neko vrijeme htio da ga dovede. Provjeren igrac u engleskoj, ima kvalitet, ima dobru sezonu iza sebe. To su sve pozitivne strane. Jedino sto mi se nikada nije svidio ovako sa ponasanjem djeluje kao da je malo seljak i bahat ali vidjet cemo. Prijavi
19. juli19. jul comment_373391 Rogers je pojačanje koje upada u oba kriterija i uprave (tek 23 godine) i navijača/nadam se i Alonsa (ok, nije idealan WC igrač kakve bi smo voljeli dovoditi, ali ima nekakvo PL iskustvo, dobru sezonu i to u ipak vrlo dobroj Aston Villu ne nekom mid tablu klubu, reprezentativac...). Cijena sama po sebi nije previsoka, ovakav igrač toliko košta danas, pitanje je trebamo li u ovom trenutku dat toliko novaca na jednog igrača? Odgovor na to pitanje dobit ćemo na kraju ljeta. Ako se ne dovede stoper i ne riješi pitanje sredine, onda će ovo bit portošen novac na manje prioritetniju poziciju... Što se tiće Rogersa, dobar igrač bez sumnje, i nije da nam ne treba naprijed još netko pored Palmera tko ima kvalitet, tako da bih rekao da je itekako potrebno pojačanje. Također dobar je u presingu, ima tu agresivnost i fizikalije koje su nam preko potrebne. Može na desetku može na krilo, vidjet ćemo gdje će ga točno Alsono koristi al neće ga bit problem uklopiti... Sve u svemu, po meni dobar transfer, uz pitanje jesmo li ovime potrošili preveliki udio buđeta na potrebnu, ali ipak ne najnužniju poziciju u ovom trenutku. Prijavi
19. juli19. jul comment_373393 Protiv sam ovog transfera ako to znaci da ce Estevao biti rezerva. Prijavi
19. juli19. jul comment_373394 Bit će minuta za njega, 19 mu je tek, ne treba imat zagarantirano mjesto Prijavi
19. juli19. jul comment_373395 14 minutes ago, ja13 said: Bit će minuta za njega, 19 mu je tek, ne treba imat zagarantirano mjesto Klinac od 19god koji je world class potencijal se ne razvija minutima na kasicicu. On MORA da igra da bi dostigao zeljeni kvalitet. Prijavi
19. juli19. jul comment_373396 Nema edit butna.... Ugl, još malo razmišljanja u vezi Estavea: Ne znamo još kako će Alosno igrat, ali po meni jedini dvije (ili najvjerojatnije) opcije su: 1. Dvije 10ke i wing backovi koji drže širinu, bez pravih krila. U tom slučaju Rogers i Palmer su prvotimci, a Estaveo je PRVA zamjena - što znači da će imat jako puno minuta 2. Prednja trojka iza napadača Rogers - Plamer - Estaveo - u ovoj kombinaciji je prvotimac Kako god okreneš, minuta će itekako bit... Prijavi
19. juli19. jul comment_373397 Za proslu godinu ima smisla sto ja13 prica, medjutim za ovu godinu kada nema vise potrebe za privikavanjem na ligu i klub, on mora igrati mnogo vise nego prosle godine i mora se malo vise gurati i trpiti njegove greske za vece dobro kasnije. Estevao je unikat, mora se i takticki malo vise forsirati i ne umarati ga defanzivnim zadacima previse. Klopp je to radio sa Salahom, dok su svi igrali odbranu on je ostajao naprijed ili barem najistureniji i uvijek je bio glavna meta kontra napada i svih drugih akcija. Ne kazem da drka kurac na terenu, ali nema potrebe da se vraca do naseg 16rca da bi pomagao beku. Jbte led sta ovo bi Prijavi
19. juli19. jul comment_373399 Bukvalno transfer u skladu sa svim što se dešava sa klubom u posljednjih par godina, u smislu da je bilo toliko drugih poteza koji bi imali više one zdrave čiste logike. Najnegativnija strana ove price je da imamo toliko drugih pozicija u koje je trebalo uložiti novac, dok neke pozicije "plaču" mi dajemo 117 miliona za Rogersa, ne znam stvarno gdje plovi ovaj brod. Mene takođe zanima sta bi sa onom pricom da nemamo lovu za ozbiljna pojacanja i kako ce se ovaj transfer odraziti na ostatak prelaznog roka. Ono neka sirotinjska prica, nemamo lovu za ozbiljnu zamjenu za Cucurellu, i onda ovakav transfer, ali to smo mi posljednih par godina. Rogers je odličan igrač, stvarno kvalitetan igrač koji može biti još bolji, ako ništa drugo transfer mi se sviđa iz ugla da je doveden kvalitetan igrač, igrač koji je na cijeni, igrač koji poznaje ligu i koji se već dokazao u Premiershipu. Mi smo u takvoj poziciji da nemamo više mjesta za lutanje, mi moramo biti bolji od prvog dana nove sezone, u takvoj smo poziciji da više ne mozemo trpiti razne nedokazane anonimuse i poluigrače. Treba nam samo što više kvaliteta i nista drugo, ne treba uopste biti bitno koliko taj kvalitet ima godina. Ovaj transfer bi takođe mogao imati jednu pozitivnu stranu u smislu da našim glavnim igracima pokaže da smo "još živi" i da još uvijek postoji ambicija, da nije sve pušteno niz vodu. O cijeni stvarno ne bi, jer te cijene vec odavno nemaju smisla, posebno premierligaši su totalno izgubili kompas u vrijednovanju igrača, Rogers samo zato što je Englez košta 30 miliona više. Anderson 130 miliona, Tonali 100 miliona, Mateus Fernandes 90 miliona, samo u ovom prelaznom roku, o cemu pricati, nebitno je vise koliko je ko placen, suvišne su diskusije o preplacenim igracima. Tako da kada pogledam neke naše pozicije ovaj transfer stvarno brine, ali sa druge strane raduje jer je dosao kvalitetan igrač, tako da vidjet cemo. Prijavi
23. juli23. jul comment_373515 FDownloader.Net_AQPxQXE4PqHE_-lsDjxihdSkM0WlI1dkclRZs5JhH2cYcJRY6FfAIB0rdFYt3BZJGpuKIaedIdH2ShssPWofE_OO2hBkwCpG6Pqy-vX8hYzKUg_720p_(HD).mp4 Prijavi
23. juli23. jul comment_373516 Meni je ovaj tip nekako antipatican, djeluje dosta arogantno. Al svidja mi se sto ima dobar sut i ne boji se potegnuti iz daljine, a to nam itekako fali. Nadam se da ce sada Palmer malo brze odigravati loptu, a ne cariniti je predugo kako je znao. Ipak mu je jaran tu. Prijavi
12. august12. aug comment_374167 ovaj tip je krupniji od nasih stopera a barco i onaj novi levi bek kao deca u odnosu na njega Prijavi
24. august24. aug comment_374349 Postigao gol odlično, ali u više navrata imao problema sa kontrolom lopte. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.