Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

1/2 finala: Arsenal (H) 14.01 21:00h

Anketica 6 članova je glasalo

1. 1. Predvidjanja

• Pobjeda
      100%
      5
    • Poraz
      0%
      0

Glasanje u ovoj anketi je završeno

Anketa je zatvorena 14.01.2026 u 20:00

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

7 hours ago, Whisper said:

1:1 i prolaz na penale. Bicemo bolji ceo mec i primiti neki usrani gol iz auta/kornera.

Igra se na 2 utakmice.

Mora se ovdje dobiti bilo kako ako očekujemo prolaz. Sve zavisi koliko će oni ozbiljan sastav izvesti tj. je li im bitnija ova ili utakmica protiv Foresta. Ja tipujem da im je bitniji Forest i treba to znati iskoristiti.

Whis igraju se dve utakmice. 

Nadam se pobedi, pozitivan šok oko trenera, naši da se napale i da odigraju muški kao prošlu utakmicu. Nadam se da će Estevao početi.

Ovdje će se već neke stvari bolje vidjeti. Ako ne pobijedimo ovdje onda se možemo pomiriti sa ispadanjem. Treba iskoristiti prednost domaćeg terena. Draže bi mi bilo da odigramo napadački i izgubimo 3-0 nego da se branimo kao protiv Citya u prvom poluvremenu i izgubimo 1-0. Sastav se pomalo nazire kad se uzme u obzir ko je sve odmarao prošlu. Caicedo će jako nedostajati, ali nedostajao je i na pola ligaške utakmice koju smo još sa igračem manje odigrali. Potrebno nam je prije svega da Palmer i James igraju, a onda i da odigraju svoje vrhunske mečeve. Izostavljanje Estevaa u prvih 11 bi me razočaralo.

Nije lose, ali dokle vise Sancez i njegove bravure. 
Arsenal nista posebno, ali jbg opet ga primamo iz kornera. Ajde sad hrabro u drugo pa ko sta ponese.

Čak smo i malo bolji bili u prvom poluvremenu, ali su oni iskusnija i kvalitetnija ekipa pa su bili u stanju ugurati loptu u gol, makar i neregularno. Koliko je samo golova spriječeno jer je neko skinuo loptu sa gol linije. Ovdje niko nije mogao intervenisati na gol liniji jer je Gyokeres iz ofsajda ometao Guiua. Ne vjerujem da ćemo se nagledati previše fudbala u narednih 135 minuta jer ovi izvode svaki prekid po 2 minute. Probleme nam pravi trojka Sanchez, Chalobah, Fofana koji igraju kao da ih je prvi put spojilo na teren. Malo je pogriješio sa ulogama za Acheamponga i Cucurellu jer mu je Cucurella treći štoper, a Acheampong najistureniji igrač po prosječnoj poziciji na terenu. Guiu odlična igra u polju.

Nevjerovatno kolike su nam komplekse nabili, bukvalno se sve okrenulo. Sto je smijesno, nas siluje ekipa dosta slabija nego sto je onomad nasa bila kad smo mi njih dominirali.

Danas 2 gola golman im poklonio, treci stoperi. 

Nasa Uprava nek se dobro zapita kako to da su skrsili preko milijardu a nemaju nijednog dobrog stopera ni golmana.

Trener me razocarao forsiranjem neceg sto veze s mozgom nema. Malo ce tu vise hrabrosti trebati da se ekipa promijesa. 

• Popularna objava

Nista trener ovdje nije kriv. Mogo je mozda neke stvari drugacije ali ljudi moji mi smo primili 3 gola iz neceg sto nema veze sa bilo kakvom taktikom, sistemom igre. Sva 3 gola su toliko sramotna da bih pobio bez imalo milosti i Sancheza i Chalobu i Fofanu. Doslovno se ne zna koji je gol smijesniji i vise amaterski. 
Golman kod prvog gola promasuje loptu ali i na sve to White na 3m od gola sam kao duh.
Golman kod drugog gola cistu loptu ispusta iz ruku.
Kod treceg gola ne zna se koga je Zubimendi vise istrzo, Chalobu, Badiashilea ili Fofanu. Znaci toliko amaterski da ja nemam rijeci.

Jos na sve to smo i igracki bili oslabljeni. Uzevsi u obzir sve ovo nabrojano 1 razlike poraz je i vise nego dobar. 

Pa mnoge ekipe pobjedjuju sa 1:0 a mi smo danas dali 2 gola i opet izgubili. Jasno je da nam nije napad problem kakvi god igraci igrali. Problem je odbrana, problem nam je golman ali neovisno samo o ovoj utakmici, mi imamo najveci problem na stoperskoj poziciji. Nasi stoperi imaju problem u svakom aspektu igre. Ne mogu izaci na kraj sa korpulentnim stoperima koji se zagrade, nemaju dobro pozicioniranje, reakcije su i im spore i na sve to kada imaju loptu u nogama nemaju ama bas ni najmanje znanja ni mozga ni hrabrosti sta uraditi sa njom. Pas prema naprijed je misaona imenica, pri samom prijemu lopte oni okrecu tijelo prema golmanu i u 9 od 10 puta lopta ide nazad prema njemu. 

Sve polazi od odbrane i dok tu ne dovedemo kvalitetnije igrace mi cemo se patiti. 

• Popularna objava

Ovaj mec je plasticno objasnio. 

Dakle mi u odnosu na njih ne zaostajemo fudbalski gledano cak imamo veci talenat.  

Razlika se pravi u sitnicama. Oni znaju sta hoce, napucavanja sto vise kornera, ne komplikuku kad grade napad, svedu rizik na najmanji, seci igru sa faulovima i ta sitna guranja povlacenja.....I naravno mnogo iskusnija odbrana. 

Npr dovoljno da  svi njihovi igraci na sitno tuku edtevaa i ovaj pukne=iskustvo

Ima ih jos koji su se videli. 

A naseg golmana da ne spominjem , za ovo ili si placen od druge ekipe ili si tezak retard. A jos veci retardi su ovi koji su ga doveli i koji mu vec nekoliko godina veruju. Trebao je da obuce dres arsenala i sve bi bilo u redu. 

Sto se tice trenera i postavke nema mnogo zamerki, desnog beka nemamo a videcemo kako ce uklapati kad ga budemo imali.

Citavo poluvrijeme su se ovako dodavali 3 genijalca nazad, glup gluplji. Malo ih jace zaganjaju i to je izgubljena lopta. Rosenior ako misli ovo forsirati i pokusavati s tim igracima, to ce biti katastrofa. Barem da znaju odbranu igrati, oni ni to ne mogu.

• Popularna objava
20 minutes ago, hamco said:

Sva nesigurnost nasih stopera ogleda se u ovih nekoliko sekundi.

Ovo je dobar pressure bait, samo neko od njih treba da ima dva grama mozga i podigne glavu i posalje neki direktan pas ka napred.

22 minutes ago, Adi said:

Vrhunac je bio kad je Fofana vratio Sanchezu loptu na 2 metra i krenuo prema njemu, pa poslije skočio kao da lopta prođe ispod njega. To još nikad nisam vidio.

Meni je neshvatljivo da se igrac toliko boji i toliko pogubi, eto konkretno taj primjer. Kao da je lopta vruca, kao da ce mrtva glava pasti ako se pogrijesi pas i slicno. Zaista nevjerovatno.

Protiv Liverpula su igrali Achempong i Badiashile stopere, volio bih to ponovo vidjeti jer ako nista obojica su barem dobri na lopti, stalozeno igraju i ne panicare kada  je lopta kod njih.

@hamcodruze Badiashile je toliko los kao defanzivni igrac da ga par dobrih dodavanja ne moze izvaditi. Prati ga dobro kako igra odbranu, znaci ono sto je osnovni zadatak jednog stopera i vidjeces koliko stvari fali tu. On nije savladao neke proste takticke i tehnicke situacije, nesto sto se s 15-16 godina uci. Ne zna kad treba biti blizu igraca, kad stati a kad krenuti jace. Poziciono je los plus nema jacinu da barem stane uz covjeka i udje u duel nekad. Njega je Charltonov napadac pravio budalom prije par dana.

Uz toliko nedostataka odbrambeno, da je Beckenbauer licno ne bi meni igrao.

Evo ti meni objasni ako nesto grijesim al ja stvarno ne vidim nista u tom Badijasilu.

5 minutes ago, Wisey said:

@hamcodruze Badiashile je toliko los kao defanzivni igrac da ga par dobrih dodavanja ne moze izvaditi. Prati ga dobro kako igra odbranu, znaci ono sto je osnovni zadatak jednog stopera i vidjeces koliko stvari fali tu. On nije savladao neke proste takticke i tehnicke situacije, nesto sto se s 15-16 godina uci. Ne zna kad treba biti blizu igraca, kad stati a kad krenuti jace. Poziciono je los plus nema jacinu da barem stane uz covjeka i udje u duel nekad. Njega je Charltonov napadac pravio budalom prije par dana.

Uz toliko nedostataka odbrambeno, da je Beckenbauer licno ne bi meni igrao.

Evo ti meni objasni ako nesto grijesim al ja stvarno ne vidim nista u tom Badijasilu.

Ne grijesis brate nista vjeruj mi, sve se slazem. Ali makar bi mogli nesto kompenzirati kada imamo loptu u nogama, ovako sa Chalobom i Fofanom nemamo naprijed nista a i u odbrani ako i jesu bolji od Badiashilea to je neznatno, dokaz juce.

Tesko je biti pametan ni sam ne znam a vjv ni nasi treneri jer imatin4 stopera od kojih se ne zna ko je gorinje tesko povjerovati.

• 3 sedmice kasnije...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.