Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Arsenal (H) 30.11. - 17:30h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

U 13. kolu docekat cemo tradicionalnog londonskog rivala. Ovaj put nam dolaze mozda i najjaci ikad, sa trenutno najboljom formom u Evropi. Jedini imaju 5 pobjeda iz 5 utakmica u Ligi Sampiona, a u prvenstvu su vec odmakli 6 bodova od drugoplasirane ekipe. Ogromna je to prednost nakon nepune trecine odigranih mecega. Svi se s pravom pitaju, da li je konacno dosla ta godina za Arsenal?

Celzi je tu tradicionalno da svima pokvari slavlje, da se usere u cejf, da razbije predvidjanja pundita. Mozemo li to ponoviti u nedjelju? Ulazimo nakon 2 dobre pobjede poslije reprezentativne pauze. Moguce cak da i Palmera budemo imali, barem na klupi kao dzokera. Novi igraci se dobro slazu i upoznaju s ekipom, a stari su vec kreirali neko zajednistvo. 

Cinjenica jeste da imamo uzasan skor i da nas 4 godine Arsenal redovno tuce. Ipak, ovaj put smo pobijedili Liverpul i Barcelonu, malo vise samopouzdanja imamo. Tu energiju treba prenijeti od 1. minute nedjeljnog meca. Hrabro do kraja, niposto zatvarati i ici na bod. Na treneru je da se pokaze, ovo mu je sansa.

Ne treba zaboraviti ni cinjenicu da nakon Arsenala imamo 2 gostovanja u 5 dana. Leeds pa Villa. Sada krece ludilo engleskog Premiershipa, a nadamo se da je Maresca nesto naucio iz prosle sezone i da necemo novi pad dozivjeti bas u to vrijeme.

Sretno Plavci!

• Odgovori 63
  • Pregledi 776
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Niko ne pise o tome kako smo branili prekide od Arsenala. Ponovili smo isto ono kao protiv Tottenhema, slali smo nase igrace u napad i time ih vezali nazad. Cime se stvorio velik prostor u srcu 16m a

• Jebo majku al sta god da se desi do kraja ne mogu prigovorit nista igracima ni Maresci. Ako iko zasluzuje kritiku to je Caicedo. Medjutim koliko ova liga nije fer pokazuje i ova slika:  

• Bravo svima. Zvuci kao kliše ali zaista sve pohvale ekipi. Bili zu zreli a i nasi spremni da ih 3 razlike pobjedimo. Bili smo apsolutno spremni za to, takticki, energijom, hrabroscu, u svemu. Steta. Z

Objavljene slike

Nece me iznenadit ako izvede isti sastav kao protiv barse.

Samo sto arsenal nije barsa. Odlicnu odbranu igraju i igranje s laznom devetkom mislim da ne bi upalilo

Favoriti nismo. Bod bi bio ok al nadam se pobjedi da se spuste malo na zemlju

• Popularna objava

Ja sam 100% siguran da ce Joao Pedro igrat, da li ce i Delap to je upitno. Ne bih se iznenadio da zaigra i Tosin zbog visine i prijetnji iz prekida koji Arsenal forsira. Treba igrati hrabro i u kost, potuci se treba. Ovakvu ekipu ne dobijas samo na kvalitet (a i tu nismo bolji) vec na vecu zelju, borbenost, agresivnost.

Dobro je sto igramo kuci, nadam se da ce igraci biti na nivou pa ako su bolji bolji su. 
Volio bih da ih pobjedimo nego da mi neko da 1000 KM. Ne postoji mi mrza ekipa, mrzi navijaci, ne podnosim ih. 

Ne zajebavam se, ali Maresca ako ih dobije, ima moju bezuslovnu podrsku.

9 hours ago, hamco said:

Ne zajebavam se, ali Maresca ako ih dobije, ima moju bezuslovnu podrsku.

Ne misliš to, nema te pobjede koja bi mi promijenila mišljenje kad čovjek vidi da protiv slabijih ekipa djelujemo bezidejno i izgubimo.

Ako baš moramo izgubiti neka to bude s bar dva gola u njihovoj mreži.

1 hour ago, BT14 said:

Ne misliš to, nema te pobjede koja bi mi promijenila mišljenje kad čovjek vidi da protiv slabijih ekipa djelujemo bezidejno i izgubimo.

Ako baš moramo izgubiti neka to bude s bar dva gola u njihovoj mreži.

Zaista mislim, toliko te cigane ne volim. Porazi protiv Arsenala su u meni presudili trenerima kao sto su Lampard, Potter i Pochetino. Nadam se da nece i Maresci.

Palmer je spreman cak je spreman i da starta. Veliki je to boost za nastavak sezone. Pobjeda u ovom derbiju plus povratak Palmera bi nas ukljucila u borbu za titulu (iako ja mislim da nema nista od toga).

• Autor

To je super vijest pred ovaj derbi. Ogroman impuls samopouzdanja ostalim igracima kad znas da se najbolji igrac oporavio i da ce moci pruziti barem 20-ak minuta ako zatreba.

Takodjer sam misljenja kao @Zemo da se ne smije kopirati sastav od srijede, to nece dobro proci kontra Arsenala. Gurnuo bih Santosa sa Caicedom u sredinu, a James na desnog beka. Najslabiji smo u srcu odbrane i golman nam je nepouzdan. Tu ce se prelomiti mec, ako izdrzimo bez gresaka ili glupih primljenih golova imamo sansu. Recimo na Emiratima su nas dobili prosle godine jer je nas golman podletio pod loptu iz kornera i to je to bilo. Mi vise nismo prisli golu. Oni ce se braniti sa 6 nazad ako povedu, beton su u defanzivi. Najvaznije samo hrabro i napadacki, da se digne atmosfera i mozemo ih srusiti itekako. Red je da se i njih spusti na zemlju malo.

1 hour ago, Bari said:

Palmer je spreman cak je spreman i da starta. Veliki je to boost za nastavak sezone. Pobjeda u ovom derbiju plus povratak Palmera bi nas ukljucila u borbu za titulu (iako ja mislim da nema nista od toga).

Ma ako pobjedimo Arsenal sto nema nista od borbe za titulu? Mozda nismo favoriti ali ne treba odustajati, pa tek treba vidjeti kako ce Arsenal reagovati ukoliko upadnu u krizu rezultata. Lako je dok cvjeta cvijece, vidimo na Liverpulu kako je kad se upadne u krizu.

Evo opet je idiot reko da je prerano pricati o tituli, da je Arsenal favorit jer su u vrhu premier lige i lige prvaka.

Posljedica naših lutanja u rezultatskom smislu je to da nismo već dugo imali ovakvu utakmicu. Bukvalno utakmica za velike igrače, za velike odluke, utakmica samo za hrabre, utakmica u kojoj igramo za ostatak lige, utakmica koju igramo da bi vidjeli ko smo i šta smo.

Sigurno da je bilo mišljenja da je eventualna pobjeda protiv Barcelone mač sa dvije oštrice, u smislu da ćemo poletit pa onda skupljat zube protiv Arsenala. Na kraju dana ne možeš momcima "uzeti za zlo" ubjedljivu pobjedu protiv Barcelone, zaslužili su je, grizli su 90 minuta, a opet jednostavno ovoj ekipi treba par velikih pobjeda da vide da mogu. Tako da napravili smo baš jaku uvertiru za ovo što nas čeka u nedelju.

Slažem se da će greška u startu biti ako ponovimo sastav koji je igrao protiv Barcelone jer upravo nas tu oni čekaju, oni očekuju to. U suštini biće najveća pobjeda odstupiti od toga što većina očekuje a to je da se prilagodimo superiornom Arsenalu i čekamo šta će oni uraditi, da se pritajimo i čekamo. Mene ako neko pita da li je ova ekipa taj kalup, da se mi protiv najjače ekipe u ligi povučemo i čekamo, ja mislim da nije. Nemamo mi još tu čvrstinu nazad, prosto nismo ekipa za to, plus imamo posla sa ekipom koja funkcioniše bez greške, ako povedu i dodaš na to protivnika koja nešto čeka protiv njih, dobiješ to da te odrade rutinski. Smatram da trenutno ko god da se povlači pred Arsenalom i ko god bude prilagađavao svoju pristup na osnovu Arsenala da će upasti u situaciju gdje piton guši svoju žrtvu, da li će je ugušiti za 13 ili 86 minuta nebitno je, ali ishod je isti.

Utakmica protiv Barcelone nece biti ni slična ovoj utakmici, ovdje moramo iznenaditi, moramo biti korak ispred konstantno, moramo izaći iz zone "očekivanog". Ja mislim da se ova ekipa može potući sa Arsenalom samo ih treba pustiti da igraju fudbal, bez taktiziranja u smislu da počnemo igrati tek kad oni povedu.

Trenutno ja mislim da ih mozemo iznenadit, da mislim da ne mozemo ja bi rekao "pušimo rutinski", ali imamo momentum, imamo sve, samo se trebamo postaviti na pravi način. Bukvalno imamo savršen pripremljen teren i za gigantsku pobjedu ali i za veliko razočarenje, na igračima je, na Maresci je, motiva ne fali sekunde.

Ne treba pasti pod euforijom, veliki plus je što se uglavnom očekuje njihova pobjeda, tako da pripremiti se kvalitetno i zadržati onu žustrinu iz utakmice sa Barcelonom.

Dodjosmo do drugog mesta i odmah ide prica o borbi za tiruli pa ond ahladan tus pa Maresca ovo maresca ono. 

Ovaj tim je pokazao potencijal i da moze da odigra na jako visokom nivou ali za titulu je potreban kontinuitet i jos dosta toga. Jos mi nismo na tom nivou ali idemo ka tome.

Niti poraz niti pobeda protiv Arsenala nece mnogo znaciti. Ne znam da li hocemo ali tim itekako ima u nogama kvalitet da se nadigrava sa njoma isto tako i Maresca vd arteta.Nisu oni nikakav bauk , jesu zilaviji nego proslih sezona al ima nas tim jake zube. 

Svakako tim mora da se oseti podrsku i energiju.

Ponoviti sastav bi bila velika greška i to se neće desiti. Prvo što se nekim igračima dozira minutaža, a u kontekstu sezone ovo je daleko od najvažnije utakmice u sezoni da bi se išlo preforsirati igrače. Imamo štopere, krila i napadače gdje nije velika razlika u kvaliteti između prvog, drugog, trećeg izbora i ekipa neće mnogo trpiti sa promjenama. Zbog toga možemo mijenjati, možemo odmarati i možemo birati one koji više odgovaraju protivniku koji nas čeka.

Arsenal igra mnogo tvrđi fudbal od Barce i puno više na siguricu. Fizički su dosta moćniji, nemaju toliko visoko podignutu zadnju liniju i glavno oružje su im prekidi. Obje ekipe su vrhunske, ali su mnogo različite. Zbog svega toga bi bilo pametno staviti Tosina u odbranu umjesto Fofane jer je Fofani potrebno dozirati minutažu, a Tosin je najbolji u zraku od svih štopera koje imamo. Borba na sredini terena će biti najvažnije i zbog toga bi bilo dobro ići sa Santosom od početka umjesto duplog beka. Barca je ranjiva u kontrama, Arsenal ne toliko i zbog toga nam ne treba toliko kontraških igrača naprijed. Više nam je potreban igrač poput Delapa ili Joao Pedra, pa i Guiua koji je dobar u branjenju defanzivnih prekida, pored toga što će ponuditi drugačiji set kvaliteta u napadu.

To je nešto što bih ja promijenio u odnosu na Barcu. Bilo bi super kada bismo ih pobijedili, dugo čekamo na to, a i ligu bismo učinili mnogo zanimljivijom. Ako bi se i Arsenal srušio to bi bio još jedan pokazatelj da ovdje ima dosta kvaliteta i da samo 2-3 vrhunska igrača sa malo više iskustva ovoj ekipi nedostaju da bude u samom vrhu, što podrazumijeva kontinuirano dobre igre, ne samo povremeno protiv biranih protivnika.

Nema sanse da covjek izvede isti sastav, pa nije pao s marsa na klupu Chelsea, ipak zna i ima ‘malo’ vise znanja od nas.

Kao sto je neko vec rekao najgore bi bilo da izgubimo golom iz kornera, auta opcenito prekida. 

Utakmica moze se rec dolazi u pravo vrijeme.

Vecinom to bude kad smo mi u nekoj krizi pa naletime na ove topnike, sad smo par dobri rezultata zaredali, dobili barcelonu. Igraci nabrijani.

Sada ili nikada da prekinemo taj post od 4 godine.

Ma ja bi ih napao pa kud puklo

Sanchez

James.......  Fofana...... Calobah.... Cucurela

...............Enzo.............Caisedo

Estevao......       Jao Pedro.....      Neto

Delap

Ili Santos u vezu a Enzo naprijed, a u napad Jao Pedro

Nevjerovatno zaista izgledaju defanzivno. Moramo ih naceti sto prije inace ako povedu bice ko i prosle godine kad smo igrali na Emiratima, dali nam gol i stali iza lopte, sanse doslovno nismo napravili.

Nema nista gore nego kad ti igrac krene utrcavati iza odbrane a saigrac ne iskoristi priliku da ti prebaci loptu. 

A to se nekoliko puta desilo na tom videu.

Lukakunkad je zadnji put igrao kod nas, je imao dosta takvih situacija gdje ga sa saigraci nisu ispracali dok je utrcavao iza odbrane. 

Ma ako kojim slucajem zaigraju Palmer i Estevao od starta nece njima pomoci nikakvi dupli ni trodupli blokovi.

Joao Pedro na levo krilo, Guiu u spic. Middle block kod nasih, navlaciti ih na njihovu levu stranu terena da im Caicedo razmontira sve i onda gas napred. Lepota je u jednostavnosti.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.