Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10: Tottenham (A) 01.11. ~ 18:30h

Istaknuti odgovori

Nije čak toliko stvar ne iskustva koliko kvalitete. Pogledaj nam obranu, koji naš stoper je sposoban igrat konstantno iz kola u kolo? Krila nam Granacho (lol), Gittens (ako i bude ikad igrača od njega to još nije), Neto (koristan sistemski igrač, ali nikako vođa napada) i jedva punoljetni Estevao, s takvim krilima se titula ne osvaja. Špic? Delap koji ima jednu punu sezonu u PL-u... Kakva titula ljudi, daleko smo mi od toga... A zašto smo u takvoj situaciji nakon potrošenih milijardi je druga priča, al ovaj kadar je daleko od titule...

Madueke nije igrac za titule pa ce Arsenal s njim uzeti titulu a sto? Zato jer ce ga ostali igraci uciniti sampionom. 

Madueke sada je bolji igrac nego Madueke kada je dosao u Chelsea = sazrijevanje, napredovanje. 

Niko ne garantuje da ce Gittens,Estevao,Delap,Achempong biti igraci za titule tj svjetski igraci ali niko ne moze tvrditi ni da nece, vrijeme ce pokazati. Ja garantujem da ce svi oni biti bolji za 2-3 sezone nego sto su danas i u je tome sustina i ova prica. 

Za odbranu je suvisno trositi rijeci, sve je vec ispricano, i ovo za titulu se apsolutno slazem. Da li cemo za sezonu dvije tri biti kandidati ostaje da se vidi.

2 hours ago, Bari said:

Ja se ne bih slozio s tobom. Nama je najstariji igrac u ekipi Kukurelja koji ima 27 godina, nijedan igrac preko te granice. Pa proslu utakmicu smo postavili rekord kao ekipa koja je imala 4 strijelca tinejdjera u jednoj utakmici. 

Za titulu se isto ne bih slozio, smatram da je to prerano jer jos uvijek imamo rupa u ekipi ali i igraca koji su daleko od svog peaka. Estevao,Gittens,Acheampong,Santos,Lavia,Hato…da dalje ne nabrajam, su daleko od svojih najboljih godina ali ce po prirodi stvari svake sljedece godine biti bolji. 2022/23 smo bili  12.ti na tabeli, sezonu nakon toga smo bili 6.ti sa 5 bodova manje od mjesta za Ligu prvaka. Sezonu 2024/25 smo bili 4ti, do zadnjeg kola se borili za mjesto u Ligi prvaka.  I budala vidi da je to napredak.

Ove sezone ocekujem siguran top 4. Znaci ne da budemo u borbi kao prosle sezone, nego da budemo sigurni 4ti, i to bi za mene bio napredak. Ne mislim da cemo se nesto pribliziti Arsenalu jer od njih ocekujem bas rutinski osvojenu ligu. To je ekipa koja ima 22igraca kvalitetna, a vecina njih je iskusna i u najboljim igrackim godinama. Tri godine zaredom su bili drugi i ovo je taj iskorak.

Sto se napretka u igri tice, to je relativno, od osobe do osobe. Meni licno Arsenal igra veoma neatraktivno, mozda i Top3 ekipe koje je ‘najteze’ gledati a sjecam se kad je Arteta dosao kako su lijep fudbal igrali. Ljudi su poboljsali odbranu, smanjili rizike i nerijetko pobjedjuju zahvaljujuci prekidima. Da li je to napredak u odnosu na Arsenal prije 2-3 sezone ostavljam vama na sud. 

Ja bih volio da nasi sljedeci prelazni rok dovedu 2-3 igraca i nista vise ne diraju, ne mjenjaju previse. Da li ce to biti dovoljno za borbubza titulu sumnjam, da li ce to biti dovoljno da se smanji bodovni zaostatak za prvakom, siguran sam.

1. Iz tog "projekta" koji je zavrsio 12. na tabeli nije puno igraca ostalo. Tako da ne mozemo posmatrati neki uspon ili razvijanje igraca. Jednostavno se neke lose kupovine zamijenilo drugim. Slozio bih se s @ja13, na nekim pozicijama nedostaje kvalitete i pojacanja su vrlo upitna. Samo zato sto su mladi ne znaci da posjeduju talent, da ce biti dobri igraci. S druge strane, mislim da trener malo radi na nekim taktickim stvarima, da nije posvecen rjesavanju problema pa se onda lako uhvatiti jeftine price o nedostatku kvaliteta. 

2. Prosle sezone napredak je vidjen samo do Bozica, nakon toga sve je stagnacija i cupanje bodova u mnogim mecevima. Bodovni saldo kaze da smo mi u sezoni 24/25 imali tek 2 pobjede (odnosno 6 bodova) vise ostvarili nego u sezoni 23/24 i da smo se u godini gdje 5 timova ide u LS provukli kroz iglene usi. Nije to toliko evidentan progres kako pricas, vrlo male su razlike. 

3. Arsenal je ogroman napredak u igri ostvario. Vrlo prosta stvar: godinama su se patili u odbrani i sad su to rijesili sistemski kroz uigravanje cijele ekipe. Njihova defanziva dolazi iz toga sto svi igraci rade bez lopte, pokrivaju i drze disciplinu. Nije atraktivno, ali postujem to ako donese titulu nakon 20 godina. Na neki nacin se mora razbiti dominacija Sitija i Liverpula, tako da ako je ovo taj nacin i to je uredu. Bolje i to, nego kao mi samo cekati da odu Klopp/Guardiola pa se nadati necemu bez ikakve osnove. Da igracki imaju 22 kvalitetna pojedinca, to nije ni blizu istini. 

4. Kad ce nasa Uprava postaviti jasan cilj treneru da zelimo titulu? Neka izidju i kazu jel to sad, za godinu, dvije, pet. Da znamo na cemu smo i koliko fore imamo. Prije se uvijek znalo da je svake sezone isti cilj i nema odstupanja. Ako im to nije cilj, vec zele kupovati pa preprodavati neka i to obznane. Onda je svima lakse.

Apsolutno se ne slazem s tobom, u bilo cemu izgovorenom iznad. 
Samo cu se osvrnuti na jednu cinjenicu: Hincapie koji je u Arsenalu 3-4ta opcija bi u 2/3 ekipa Premiershipa bio stardardni clan prve jedanaestorke. Doveli su startno krilo Chelsea zbog sirine (prije njega je i Eze programiran kao starter i Saka, da se bori s Martineliem). 

Havertz, Martineli, Odegard povrijedjeni niko i ne prica o tome jer imaju toliko opcija da se to i ne primjeti. 

12 mjesto pa 6 mjesto pa 4 mjeesto je za mene napredak pa makar to bilo i za 6 bodova kao sto pricas. Usput receno osvojili smo Svjetsko klubsko sto sigurno ne bismo uradili prije 2-3 godine. 

Opet kazem, niko ti ne garantuje da ce Gittens biti svjetska klasa, kao ni Estevao, Hato, Delap i slicni to ce vrijeme pokazati. Potencijal je tu, ostaje da vidimo kako ce da se razvijaju. Ako se razviju kao Enzo i Caisedo, uz par pojacanja u odbrani, zasto ovo ne bi mogla biti ekipa za trofeje?

Za ovu 4tu stavku ne znam sta zelis reci. Prosle sezone su rekli da je cilj vratiti se u Ligu sampiona. Ove sezone je isti cilj uz odredjeni napredak, bodovni u ligi i mozda uzeti neki kup. Sta ce za 5 godina to niko ne zna, a sigurno je da ce biti cilj borba za titulu pa nisu bez razloga toliko novca ulozili. 

Druga je stvar sto ti u svemu vidis negativu, na sve gledas pesimisticno vec godinama i to traje (ne kazem da nisi imao pravo). Nijedan trener ti nije dobar, vlasnici sta god urade ne svidja ti se i negodujes. Siris negativu , trava je uvijek zelenija kod komsije u dvoristu. To je tvoje pravo. 

Od 10 igraca nominovanih za najboljeg mladog igraca 5 je Chelseajih (Estevao,Hato,Emengha,Sarr,Quenda) ne sjecam se da je to neko nesto posebno pohvalio a trebalo je,itekako. Zasluge za to idu skautima i ljudima iz uprave. Ja u ovoj ekipi vidim potencijal i radujem se buducnosti koja je, nadam se svijetla. Da li Enco Mareska pravi covjek za to, sumnjam ali ima moju podrsku. Njega smatram odgovornom za poraz protiv Uniteda zbog onih glupih izmjena, nije uospte kriv za poraz protiv Brightona npr kada smo dobili crveni karton a poluvrijeme odigrali perfektno. Smatram ga glavnim razlogom pobjede protiv PSG u finalu (gdje si ti prvi pisao da ne vidis nacina na koji bi dobili Psg), jucerasnja pobjeda je njegova, super je postavio ekipu. Smatram da nema razloga da Gusto/James igra u vezi kad su zdravi Lavia Santos Enco i Moi , to je nesto o cemu se moze diskutovati. Ja kad udjem na forum 90% komentara su crni, vrijednjanje i napadanje trenera, nemam volje ni pisati, ulaziti u bilo kakve diskusije a i kad nesto napisem ispada da branim nekog. 
Da se razumijemo, ja nisam zadovoljan startom ove sezone, trebali smo imati barem 4-5 bodova vise. Nisam zadovoljan ni partijama pojacanja. 

Za kraj, sta je za tebe napredak? Sta se treba desiti da bi sezonu okarekterisao kao uspjesnu? Da li je to osigurana liga prvaka 3-4 kola pred kraj ? Da li je to osvojen neki kup? Da li je to pobjeda protiv najvecih rivala? Da li je to mozda 1/4 finale Lige prvaka? Nisam spomenuo titulu jer od toga nema nista, sigurno. Takodjer nisam spomenuo ni napredak u igri jer je to stvar oka, osjecaja (meni Arsenal igra dosta losije nego prije 2 sezone dok tebi igra neuporedivo bolje).

• Popularna objava

Da je vise ovakvih diskusija i rasprava forum bi bio jos bolje mjesto. Bari svaka cast na postu, nisam pristrasan, vise hvalim zbog generalne rasprave.

S moje tacke gledista upravu ste obojica na neki svoj nacin. 

Ja mislim tj siguran sam da ova ekipa ima potencijal veci nego i jedna druga ekipa Premiershipa. Trenutno jos nismo tu, ali temelji ekipe su tu i toliko su jaki. Potrebno je samo jos dodatno pojacati ekipu na krucijalnim pozicijama kao sto su stoperi i napadaci, pa i golman. 
Sto se tice Maresce, on nije los trener samo je jos neiskusan dovoljno. Bukvalno se uci na ovoj ekipi. Njegove izjave kao prosle godine da nismo kandidati za titulu, pa onda hendlanje izmjena tokom evropskih i ligaskih meceva, hendlanje izmjena tokom utakmice, onda stavljanne igraca van pozicija, izmjene protiv Uniteda nakon crvenog kartona... sve je to odraz neiskustva.

S takticke strane on nije los i vremenom ce biti bolji. Samo smatram da je mozda Chelsea prevelik zalagoj za njega barem trenutno i da njegov pozicioni fudbal nije mozda najbolje rjesenje za ovu omladinu koja se ubila za brz i direktan fudbal pun presinga po citavom terenu.

@Wisey nije realno porediti tadasnju ekipu sa ovom koju imamo sada. Samo na osnovu mentaliteta su oni bili dva koplja ispred.

Drugo tadasnja ekipa imala je Murinha, jednog od najvecih motivatora i najboljih trenera u to vreme. To je ogromna razlika.

I trece mislim da ni Maresca jos uvek nije spreman za velike stvari i pitanje je da li hoce jer vec drugu sezonu pati od istih boljki. Naravno da je lakse pripremiti i motivisati ekipu da se nadmece sa protivnikom koji zeli nadigravanje i samim tim ostavi prostor pozadi. Ono sto zelim da vidim od Mareske je da manje kuka kako ga protivnici iznenade promenom taktike i malo vise smelosti u pripremi utakmica protiv slabijih bunker ekipa.

Pored ocigledih taktickih nedostataka smatram da nasem treneru fali i sposobnost da motivise igrace, jer titule se gube i osvajaju na malim utakmicama, a one su nama ogroman problem vec drugu sezonu.

1 hour ago, Whisper said:

@Wisey nije realno porediti tadasnju ekipu sa ovom koju imamo sada. Samo na osnovu mentaliteta su oni bili dva koplja ispred.

Ne poredim buraz moj, nego mi je pocela ici na ganglije prica kako je ekipa mlada i kako moramo biti strpljivi da bismo docekali nesto vise. To je banaliziranje problema, supljiranje modernih analiticara i prosipaca magle kakvi nazalost i u nasoj Upravi sjede.  Doslo mi je da razbijem te mitove. 

Vrlo jeftino se gube bodovi. Naveo si sve greske Maresce vrlo jasno i precizno, sad da ja tebi odgovorim pa jbg ekipa je mlada, to je normalno. Daj Boze da mi imamo taj uspon kao sto je u idealnom svijetu zamisljeno i docekamo bar za 3 godine da osvojimo Premiership, ali samo zato sto ce vrijeme proci ne znaci da ce se nesto zaista ispuniti.

@Bariza pocetak bi napredak bio ne biti 20 poena od lidera u januaru i ne raspasti se nakon 2 kiksa. Konkretno mislim da ove sezone trebamo biti do kraja februara ispod 10 bodova od 1. mjesta. Naravno, osim ako neko ne odigra nenormalnu sezonu sa 100 bodova, a nece. U kupovima zavisi od zrijeba ali evo vec sad se otvara za Liga kup, imas drugoligasa kojeg moras proci, a od polufinala je sve moguce. U ovakvom formatu Lige Sampiona apsolutni minimum je biti medju 24. Sasvim realno je ocekivati da prodjemo tu jednu rundu knock-out faze, osim ako nam dodju Real, Bayern ili PSG.

Dobro je da si nezadovoljan, osim par bljeskova koje smo svi pohvalili ne moze se biti zadovoljan. Ja cak nisam ni zazivao otkaz Maresci dok nije obrukao klub izmjenama protiv Uniteda. Poslije sam vidio koliko se povrsno bavi svojim poslom. Zasad je tu i nadamo se da moze barem nesto nauciti, navijamo. Sporo ide.

Druga stvar, druze moj trava je zelenija kod vecine "komsija" tj rivala, svidjelo se tebi ili ne. I to ne zato sto ja kazem vec jer su nas Arsenal i Liverpul odavno presisali. Toliko je zelenija da nasi sopstveni treneri pricaju kako ce nam trebati godine samo da "dodjemo na njihov nivo". Za City necu uopce da rijeci trosim. U nas klub treba vratiti neke principe i standarde, da se zna sta je Celzi i sta se ocekuje od igraca svaki put kad obuce plavi dres. Kad to uspijemo onda cemo poceti pobjedjivati. Imamo dobrih igraca u pravim godinama, samo nemamo ovaj mentalitet o kojem @Whisperprica. 

@Wisey i to je isto veliki promasaj, javno stavljati sebe u inferioran polozaj u odnosu na rivale. To cesto moze biti kontraproduktivno jer unosi medju igrace, posebno nasu mladu ekipu osecaj laganosti i neobaveznosti da uvek daju 100% sebe jer su deo nekog dugackog procesa. Igras za Celsi, to nosi istu tezinu kao bilo koji drugi top klub na svetu. Previse su danasnje generafije fudbalercica razmazene.

Veliki je problem i sav taj rolerkoster trenera i igraca, premalo se njih zadrzava u klubu dovoljno dugo da usvoje taj neki sampionski DNK koji smo nekad imali. 

Trenutnoj ekipi Celzija fale ili bolji mentor/motivator sa klupe ili pravi lider u odbrani i neka gol masina. 

"Problem" je što gotovo svake sezone imas bar jednu ekipu koja gazi, koja je u stanju praviti pobjednicke serije bez problema. Rival za titulu takvim ekipama znaci da moras biti baš ozbiljna ekipa, a mi to trenutno teško mozemo dohvatit što zbog manjka sirovog kvaliteta, što zbog manjka iskustva. Mislim da bi ovoj ekipi baš dobro legla jedna sezona bez neke dominantne ekipe u ligi gdje bi se mogli umješat u borbu za titulu, mislim da bi nam dosta značilo da osjetimo malo te borbe za titulu, malo mirisa titule.

Tako da mislim da je teško posmatrati naš napredak kroz ukljucivanje u borbu za titulu, ja mislim da je za nas napredak trenutno da budemo sigurni u TOP4, moze biti surovo ali je tako.
Da bi ove sezone bio konkurentan Arsenalu u borbi za titulu ti moras biti ozbiljna mašina, mašina koja fercera bez greške. U suštini nemas prava za greske ako hoces da se boriš sa njima. Mi smo daleko miljama od takvih ekipa, ne mislim samo na Arsenal, mislim na Liverpool iz prosle sezone, pa City kada su bili na vrhuncu, United iz najboljih dana, mi isto u svojim dominantnim sezonama, to su ozbiljne mašinerije koje ce pobjeđivat do besvjesti. Takvim ekipama se ne događa slucaj Sunderland.

Kada pogledaš kroz godine i sve te ekipe koje su dominirale u Premiershipu, svaka od tih ekipa je nastala kupovinom "gotovih proizvoda" uz ponekog omladinca iz vlastitog pogona i svaka je bila dopunjavana sa odlicnim vođenjem sa klupe. Mi smo krenuli totalno drugim smjerom, putem u kojem smo svjesno pristali da budemo ranjivi i nestabilni, da li ce nam se u jednom momentu isplatit nemam pojma, tako da ne gledam naš napredak u smislu neke borbe za titulu jer smo svjesno van te borbe.

Apsolutno nije bilo lako biti navijac Arsenala proteklih 20 godina, ali trenutno su oni ekipa kojoj je uspjeh dati gol a kamoli uzeti bodove, jebiga realnost sa kojom se moramo nositi i mi ostatak lige. Ponavljam manje me to dotiče jer smo mi svjesno otisli u totalno drugom smjeru i svjestan sam da ovaj Chelsea nema veze sa Chelseajem zbog kojeg sam poceo pratit fudbal.

"Problem" je što gotovo svake sezone imas bar jednu ekipu koja gazi, koja je u stanju praviti pobjednicke serije bez problema. Rival za titulu takvim ekipama znaci da moras biti baš ozbiljna ekipa, a mi to trenutno teško mozemo dohvatit što zbog manjka sirovog kvaliteta, što zbog manjka iskustva. Mislim da bi ovoj ekipi baš dobro legla jedna sezona bez neke dominantne ekipe u ligi gdje bi se mogli umješat u borbu za titulu, mislim da bi nam dosta značilo da osjetimo malo te borbe za titulu, malo mirisa titule.

Tako da mislim da je teško posmatrati naš napredak kroz ukljucivanje u borbu za titulu, ja mislim da je za nas napredak trenutno da budemo sigurni u TOP4, moze biti surovo ali je tako.
Da bi ove sezone bio konkurentan Arsenalu u borbi za titulu ti moras biti ozbiljna mašina, mašina koja fercera bez greške. U suštini nemas prava za greske ako hoces da se boriš sa njima. Mi smo daleko miljama od takvih ekipa, ne mislim samo na Arsenal, mislim na Liverpool iz prosle sezone, pa City kada su bili na vrhuncu, United iz najboljih dana, mi isto u svojim dominantnim sezonama, to su ozbiljne mašinerije koje ce pobjeđivat do besvjesti. Takvim ekipama se ne događa slucaj Sunderland.

Kada pogledaš kroz godine i sve te ekipe koje su dominirale u Premiershipu, svaka od tih ekipa je nastala kupovinom "gotovih proizvoda" uz ponekog omladinca iz vlastitog pogona i svaka je bila dopunjavana sa odlicnim vođenjem sa klupe. Mi smo krenuli totalno drugim smjerom, putem u kojem smo svjesno pristali da budemo ranjivi i nestabilni, da li ce nam se u jednom momentu isplatit nemam pojma, tako da ne gledam naš napredak u smislu neke borbe za titulu jer smo svjesno van te borbe.

Apsolutno nije bilo lako biti navijac Arsenala proteklih 20 godina, ali trenutno su oni ekipa kojoj je uspjeh dati gol a kamoli uzeti bodove, jebiga realnost sa kojom se moramo nositi i mi ostatak lige. Ponavljam manje me to dotiče jer smo mi svjesno otisli u totalno drugom smjeru i svjestan sam da ovaj Chelsea nema veze sa Chelseajem zbog kojeg sam poceo pratit fudbal.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.