Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 10: Tottenham (A) 01.11. ~ 18:30h

Istaknuti odgovori

• reLo mijenja naslov u Matchday 10: Tottenham (A) 01.11. ~ 18:30h

Ocekujem da ih dobijemo jedva nekako m, pa da podereml qarabag, i onda se popisa wolves po nama u ligi i prospemo tu pobjedu protiv tottenhama

Mi imamo redovne musterije u smislu prosipanja bodova.

11 minutes ago, soxx said:

Ocekujem da ih dobijemo jedva nekako m, pa da podereml qarabag, i onda se popisa wolves po nama u ligi i prospemo tu pobjedu protiv tottenhama

Ne ocekujem nista. Zapravo ne znam ni sta ocekivati od ove ekipe sa ovim trenerom. Uvijek taman kad pomislis sad ce proigrati ili da ce pobjediti, oni podbace. Opet, igra se protiv Totenhama, tako da bi opet trebali i ovako i onako pobjediti. 

Utakmica dosadašnjeg dijela sezone bar za mene, ovdje ako ispušimo već od sljedeceg kola i utakmice protiv Wolvesa mozemo pocet spašavat sezonu tj. pokušavat spasit.

Neka momčadija skupi muda i neka odigra pristojnu utakmicu znaci bar pristojnu utakmicu, ako su i to u stanju, nista vise ne trazim. 

Ne mislim da cemo lako do bodova ovdje. Frank je mnogo ozbiljniji trener i bolje organizira svoje ekipe od Postecogloua. Mi smo se Brentfordom patili mnogo puta i nikad ih nismo lagano rijesili. Moramo dobro braniti prekide inace smo najebali.

Koliko iritira kad se svaki kontranapad ili tranzicija zaustavlja i lopta vraca nazad... Tacno da ispidzis. A ironija je sto su nam gol i najbolja sansa na utakmici dosli upravo nakon takvih situacija, osvojena lopta i na nepostavljenu odbranu ide sut.

Iako vodimo i oni nisu ni zaprijetili posteno dosad, ne moze osjecati sigurnost s ovom odbranom i golmanom. Ako hocemo 3 boda moramo barem jos jedan gol zabiti.

Tako, dobili Liverpula i Totenhema na gostovanju, a Sunderland nas sjeba. Bas je frustrirajuce gledati ovaj tim jer vidis da mozemo mnogo vise i bolje. 

Danas apsolutna dominacija, svaka cast @Adina vrhunskoj prognozi. Ovo je bas lagana pobjeda bila, cak i sa nasom odbranom. Nisu nam 2 puta pogledali opasnije prema golu. Jedan sut Kuduza pamtim, ostalo horuk na prekide koje smo branili perfektno. Naravno da je lakse kad golman hvata lopte i kad je siguran, kamo srece da ovako brani svaku.

Caicedo, Reece i Fofana fenomenalni, borbenost i koncentracija na maksimumu. Iza njih odmah Cucurella, Chalobah, Gusto i Sancez. Napad podbacio. Maresca opet kasni s izmjenama, dobro smo i prosli na kraju. Ostalo je takticki postavio odlicno. Trebaju nam ovakve utakmice kad je odbrana besprijekorna.

Tko bi rekao da će klauni u obrani ovo izdržat.

Tko prati klub nakon odlaska gdina. Abramovića, ovo je sto puta proživljen deja vu i poraz 2-1 je smrdio u zraku, ali uspjeli smo.

• Popularna objava

Samo cu vam reci jednu stvar a to nije da pohvalim jednog vec vise da iskritikujem drugog. Sanchez je za Jorgensena prajm Buffon. Nevjerovatno ali Jorgensen je uspio napraviti situaciju da mi Sachez ulijeva sigurnost jer sam mec prije njega gledao Jorgensena. 

Apsolutna dominacija od prvog do zadnjeg minuta, da smo ih pobjedili 5:0 moglo bi se opet posle meca reci, pa moglo je mozda i vise.

Pohvale za trenera i za igrace.

Thomas Frank me razocarao. 

2 hours ago, Wisey said:

Tako, dobili Liverpula i Totenhema na gostovanju, a Sunderland nas sjeba. Bas je frustrirajuce gledati ovaj tim jer vidis da mozemo mnogo vise i bolje. 

Danas apsolutna dominacija, svaka cast @Adina vrhunskoj prognozi. Ovo je bas lagana pobjeda bila, cak i sa nasom odbranom. Nisu nam 2 puta pogledali opasnije prema golu. Jedan sut Kuduza pamtim, ostalo horuk na prekide koje smo branili perfektno. Naravno da je lakse kad golman hvata lopte i kad je siguran, kamo srece da ovako brani svaku.

Caicedo, Reece i Fofana fenomenalni, borbenost i koncentracija na maksimumu. Iza njih odmah Cucurella, Chalobah, Gusto i Sancez. Napad podbacio. Maresca opet kasni s izmjenama, dobro smo i prosli na kraju. Ostalo je takticki postavio odlicno. Trebaju nam ovakve utakmice kad je odbrana besprijekorna.

Jedan od razloga za to jeste taj sto je ekipa vrlo mlada i takve oscilacije (a ponekad i oscilacije u poluvremenima, prvo super drugo ocaj) je sasvim normalno kod ovako mlade ekipe. Mogu dobiti Arsenala ali i kiksati protiv Burnleya kuci. Taj proces sazrijevanja ne mozemo ubrzati, moramo se naoruzati strpljenjem i celicnih zivcima.

Nema sta. Pojeli smo ih. Fenomenalan skauting, preiprema i izvedba, koncentrisano, agresivno bez padova. 

Caisedo fantasticno. Ekipa polako dolazi na onaj nivo koji je trebao biti mnogo ranije da su imali normalne pripreme

Usput mali Simons je izgledao bas lose, i to vec treci put kako ga gledam. Cak ga je Frank izveo iako je usao s klupe. Spor, nekreativan, samo trazio sigurne pasove, bez driblinga i ideje. Jel moguce da smo mi jednom "izbjegli metak", sto kazu Britanci? Zasad tako izgleda. Zabrinjavajuce je naravno da smo mi skautirali ovog igraca, cekali ga cijelo ljeto i smatrali ga dobrim pojacanjem, a jedini razlog sto ga nismo potpisali su finansije.

9 hours ago, Bari said:

Jedan od razloga za to jeste taj sto je ekipa vrlo mlada i takve oscilacije (a ponekad i oscilacije u poluvremenima, prvo super drugo ocaj) je sasvim normalno kod ovako mlade ekipe. Mogu dobiti Arsenala ali i kiksati protiv Burnleya kuci. Taj proces sazrijevanja ne mozemo ubrzati, moramo se naoruzati strpljenjem i celicnih zivcima.

Kad smo uzeli titulu u sezoni 04/05 recimo, vecina kljucnih igraca bili su tu negdje otprilike godina kao i danasnja okosnica ekipe. Drogba i Lampard 25, Terry 23, Cech 22, Joe Cole 24, Robben 20...

Nisu to bas djeca s 25, 24 ili 27 godina. Jucer iz prvih 11 mozes izdvojiti mozda Gusta i Garnacha da su bas mladi, ali i njih dvojica imaju ogroman broj velikih seniorskih utakmica iza sebe. Jos dosta drugih igraca sa gomilom Premiership iskustva kao Pedro Neto, Joao Pedro ili Caicedo. 

Jos jedna godina u kojoj necemo biti ni blizu trke za titule je premalo. Sazrijeva se jedino kroz napredak. Taj napredak znaci sa svakom novom sezonom, novim pripremama i uigravanjem pokazivati bolju igru, pobjedjivati sto vise i biti konstantan. Znaci ove godine je prirodno i normalno ocekivati da bude lagano u top 4 i barem do proljeca u realnoj borbi za vrh tabele. Ok, imam dozu tolerancije jer smo ostali bez najboljeg igraca na dug period ali svejedno bi trebali prestati sa oscilacijama ili ih smanjiti na minimum.

6 minutes ago, Wisey said:

Kad smo uzeli titulu u sezoni 04/05 recimo, vecina kljucnih igraca bili su tu negdje otprilike godina kao i danasnja okosnica ekipe. Drogba i Lampard 25, Terry 23, Cech 22, Joe Cole 24, Robben 20...

Nisu to bas djeca s 25, 24 ili 27 godina. Jucer iz prvih 11 mozes izdvojiti mozda Gusta i Garnacha da su bas mladi, ali i njih dvojica imaju ogroman broj velikih seniorskih utakmica iza sebe. Jos dosta drugih igraca sa gomilom Premiership iskustva kao Pedro Neto, Joao Pedro ili Caicedo. 

Jos jedna godina u kojoj necemo biti ni blizu trke za titule je premalo. Sazrijeva se jedino kroz napredak. Taj napredak znaci sa svakom novom sezonom, novim pripremama i uigravanjem pokazivati bolju igru, pobjedjivati sto vise i biti konstantan. Znaci ove godine je prirodno i normalno ocekivati da bude lagano u top 4 i barem do proljeca u realnoj borbi za vrh tabele. Ok, imam dozu tolerancije jer smo ostali bez najboljeg igraca na dug period ali svejedno bi trebali prestati sa oscilacijama ili ih smanjiti na minimum.

Ja se ne bih slozio s tobom. Nama je najstariji igrac u ekipi Kukurelja koji ima 27 godina, nijedan igrac preko te granice. Pa proslu utakmicu smo postavili rekord kao ekipa koja je imala 4 strijelca tinejdjera u jednoj utakmici. 

Za titulu se isto ne bih slozio, smatram da je to prerano jer jos uvijek imamo rupa u ekipi ali i igraca koji su daleko od svog peaka. Estevao,Gittens,Acheampong,Santos,Lavia,Hato…da dalje ne nabrajam, su daleko od svojih najboljih godina ali ce po prirodi stvari svake sljedece godine biti bolji. 2022/23 smo bili  12.ti na tabeli, sezonu nakon toga smo bili 6.ti sa 5 bodova manje od mjesta za Ligu prvaka. Sezonu 2024/25 smo bili 4ti, do zadnjeg kola se borili za mjesto u Ligi prvaka.  I budala vidi da je to napredak.

Ove sezone ocekujem siguran top 4. Znaci ne da budemo u borbi kao prosle sezone, nego da budemo sigurni 4ti, i to bi za mene bio napredak. Ne mislim da cemo se nesto pribliziti Arsenalu jer od njih ocekujem bas rutinski osvojenu ligu. To je ekipa koja ima 22igraca kvalitetna, a vecina njih je iskusna i u najboljim igrackim godinama. Tri godine zaredom su bili drugi i ovo je taj iskorak.

Sto se napretka u igri tice, to je relativno, od osobe do osobe. Meni licno Arsenal igra veoma neatraktivno, mozda i Top3 ekipe koje je ‘najteze’ gledati a sjecam se kad je Arteta dosao kako su lijep fudbal igrali. Ljudi su poboljsali odbranu, smanjili rizike i nerijetko pobjedjuju zahvaljujuci prekidima. Da li je to napredak u odnosu na Arsenal prije 2-3 sezone ostavljam vama na sud. 

Ja bih volio da nasi sljedeci prelazni rok dovedu 2-3 igraca i nista vise ne diraju, ne mjenjaju previse. Da li ce to biti dovoljno za borbubza titulu sumnjam, da li ce to biti dovoljno da se smanji bodovni zaostatak za prvakom, siguran sam.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.