Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Sunderland (H) 25. 10. ~ 16:00 h

Istaknuti odgovori

Sunderland je dobro poceo sezonu, posebno jer su ljetos pola ekipe promijenili. Imaju fizicki jake igrace, opasni su iz prekida, centarsuteva. Isidor je udarna igla naprijed. Skupili su dosta bodova i guraju fino zasad. Ovo ce im biti prilika da odigraju opusteno, jer se od njih ne ocekuje nista. Nasi ako ne udju silovito u mec i ako se pocnu zahebavati, moglo bi problema biti.

Imamo konacno sirinu, pogotovo u veznom redu. Maresca nek bude malo pametniji ove godine, nema potrebe raubati Caiceda i Enza do iznemoglosti kad su spremni Santos, te Lavia. 

Guiu bi trebao takodjer dobiti minutazu, mozda ne od pocetka ali barem pola sata sigurno.

Sujevjerje je zavladalo ulicama foruma, niko nece da komentariše crne mačke😁

Svake sezone imamo ekipe koje odigraju daleko iznad očekivanja, vjerovatno ne postoji idealan trenutak igrati protiv "hit ekipe" pogotovo na pocetku sezone. Sunderland bar do sada apsolutno nema "simptome" ekipa koje tek upadnu u Premiership, čast izuzecima. Cvrsti su, kompaktni, žilavi, prava radnička ekipa, svi znaju svoje zadatke. Momente kada se raspadaju nemaju bar do sada, momenti koji su karakteristicni za novajlije u ligi.

Znaci nemaju momente kada se pretvaraju u razbijenu bandu, mislim da ni u jednoj utakmici u ovih 8 kola nisu bili "van utakmice". Protiv Ville npr. su ostali sa igracem manje vec nakon pola sata, čak i gubili ali su izvukli bod, protiv Uniteda gubili 2-0 nakon pola sata ali nisu se slomili pa primili jos 2 gola vec nastavili igrati. 

Samo na utakmicama Newcastlea pada manje golova ove sezone, malo daju, malo primaju, u pitanju je druga najbolja odbrana lige odmah iza Arsenala.

Tako da ce apsolutno biti posla ovog vikenda, morat cemo odigrati jednu dobru takmicarsku utakmicu ako želimo bodove. Nadam se da necemo ponovo potrositi poluvrijeme na trazenje taktike. Ekipe poput Sunderlanda koje su u naletu a plus uz to igrat ce rastereceno nece to trpiti, kaznit ce te i cekati neku ludnicu da ta rasterecenost jos vise dođe do izražaja. Nije u pitanju Forest kojem je gorilo pod nogama i kojem ne ide nista od ruke, vec ekipa koja je premasila svaka svoja ocekivanja.

Nadam se da mozemo doci do malo kreacije prema napred, da mozemo malo lakse dolaziti pred gol protivnika, fali nekako onih dodavanja koje otvaraju protivnika. 

Što se sastava tiče, želja mi je da Enzo ne pocne na ofanzivnom veznom, toga se nekako pribojavam, jer bi to bilo nesto slicno Santosu u proslom kolu, a valjda bi trebalo da ucimo na greskama.

Sanchez, James, Achempong, Hato, Cucurella, Caicedo, Enzo, Gittens, Estavao, Joao Pedro, Guiu.

Neto je sigurniji u prvih 11 nego to da ce sutra subota.

Sta god napisali je suvisno, igramo kuci i to protiv slabijeg protivnika, ako ne pobjedimo onda nas popisaj. 

Za razliku od prosle godine kada smo igrali protiv Ispwicha kada je Maresca promjenio komplet sastav i uglavnom je igrala B ekipa, ovaj put bi trebala igrati prva postava.

Mislim da ce Neto i Estevao na krila, Pedro 10ka i Guiu u spicu.

Must win naravno, vreme je da se slabije ekipe pocnu redovno preslisavati i ispracati kucama pune mreze. 

Sunderland jeste jako poceo sezonu ali su od jacih igrali samo protiv Uniteda i izgubili, dok su protiv Ville i CPa uzeli po bod. 

Ako se shvate ozbiljno ne sme da bude problema.

• Autor

Mislio sam da će biti zadnji dok nisu doveli Xhaku. Od tada mislim da će ostati u ligi. Utakmica se neće sama pobijediti, ali nije mi nezamislivo ni da riješimo meč u 50. minuti. Idu pobjede sve dok otvaram teme u najneozbiljnijem mogućem tonu. Nadam se da neće startati Garinćo. Za očekivati je da će se najviše igrati pred njihovim golom i tu njegove kvalitete ne mogu doći do izražaja. Neto treba da igra zbog hijerarhije i Estevao zbog zasluga i upotrebljivosti, a prva izmjena treba biti Gittens ako će rezultat biti aktivan za Sunderland.

Josh opet starta to mi je drago. Guiu dobio sansu od prve minute pa eto da ga vidimo. Garnacho isto starter dok je nazalost Estevao na klupi. 
Idemo dobiti ovo.

Lose prvo poluvrijeme. Nema zustrine, nema energije, olako primljen gol nakon laganog vodstva. Najvise mi je krivo sto se zna kako nam Sunderlend moze zaprijetiti iz auta i bas tako primamo gol. Pa majku mu jebem, zar su sad auti postali opasni jebem i fudbal i sve. Najlosiji mi je Joao Pedro, apsolutno ne nudi nista. Ne radi nikakav presing, ne nudi kada imamo posjed, previse anemican. Zaista smatram da ne bi bilo lose poslati ga na klupu pa nek se zapita.

Ovo ako kiksamo, borba za top 4 i to zestoka. Bilo kakva prica o bilo cemu vise ce biti smijesna i nepotrebna.

Mi isto kao da u vrhu kluba imamo nekog ko nam kroji igru,a treneri su tu samo da se mijenjaju. Jedino čelična ruka kao Conte ili Mourinho svoje nešto nametnu, ovo ostalo ko god da dođe ideja mu je da se kruži okolo šesnesterca.Svaki pas je pas koji gotovo ne nosi nikakav rizik da ga protivnik presječe, bilo da je to pas caiceda netu na krilo, ili reeceov prema štoperu ili štopera prema golmanu i svaki novi trener koji dođe je isti takav. Krive se igrači bezveze, nemamo prodornosti kroz sredinu uopšte. 

18 minutes ago, King Chelsea said:

Garnacho jedina svijetla tacka prema napred, ostali veliko ništa.

Nismo mogli odoliti da ne primimo gol nakon jebenog auta.

Mareska je ova dva dana pre meca stallno pricao o tim autima i branjenju istih... Baksuz

Neki put u fudbalu prodje i parkiran autobus. Marseca je uradio sve sto je do njega ali jbg. Kad nema Palmera kad nemas spica to je to, bolje tada ne moze protiv parkiranog autobusa. 

Visoko postavljena linija napred to je uvek rizik. 

Teraj dalje! 

Biće ovakvih utakmica još takva smo ekipa nažalost.

Boli što je takva nasa realnost ali sta da se radi, ni trener ne pomaže puno da to popravi.

Pedro je neupotrebljiv kao desetka, to smo videli prvi put, to se vidi i sad, ova budala priča o nekakvom SS napadaču Pedru, on uopšte to ne igra, mi smo ponovo igrali sa jednim špicem

Pedro njemu nikad nije igrao kao drugi špic, nego samo ovde trči u krug i izigrava nekakvog Oskara, više bi nam značio Gitens/Estevao/Bonanote na terenu nego Pedro na ovoj poziciji, to treneru zameram, on nema rešenje ako je Palmer odsutan (a ko je za to kriv?)

evo zašto se protiv Ajaksa nisam radovao, upravo zato što je to samo mazanje očiju, ovo je povratak u realnost, gde će nama biti i ostati grčevita borba za top 4

Sanderlend je ispred nas na tabeli, čeka se izjava totalno nebitnog lika

Mene što se tiče Maresci mogu zamjeriti jer je npr. izvadio jedinog igraca koji je bio opasnost po gol protivnika. 

Ali ne mogu mu zamjeriti što se ostali pokemoni nisu sastali sa loptom, anemicni nikakvi, kako dobiti ovakvu utakmicu kada ti se ofanzivni vezni i napadac nisu pojavili, Joao Pedro užas, Guiu nista bolji. Jedino sto nas je moglo izvuci je neka bomba Caiceda ili neka greska protivnika tako nesto. Maresca nije kriv što Neto unistava čistu kontru 2 na 1.

Nemamo ni na klupi igrace koji mogu mijenjati tok utakmice, koji mogu malo povezati redove, sve neka krila, sve nesto na isti kalup. Izostanak Palmera je za ovu ekipu kao da covjeku sa slomljenom nogom uzmeš štake.

Ma mogu oni sad da seciraju još iz 15 uglova kretanje Čalobe i Tosina, ja ne mogu da lažem sebe, Čaloba je otpadak koga smo šutnuli i koji se vratio jel nije imao ko drugi da igra, Tosin je došo besplatno, a spucale se pare na Fofanu koji je povredjen, Badiašila koji je isto povredjen i jedan je odstranjen iz tima... dal treba još da pišem o štoperima

Drugo je da ti dovedeš Kejihla koji igra uz Terija, Ivanovića, Azpilkuetu....Čeha, i sl. ti sad pored Tosina nemaš igrače takvog kalibra, a ti spucaš 200m na igrače koji ne vide teren, a Pedra jedini koji je nešto i uradio, ukanališ ga

zadnji pogodak za štopera nam je bio Silva u 37 godine, tolko o tome, ove godine je kupljen Hato koga verujem da niko od nas i ne zna ni kako se zove

fakt jeste da mi loše igramo, mi smo zato izgubili, nismo mi izgubili zbog Čalobe, pogledajte našu igru u poslednjoj trećini, ona nije ništa bolja od Sanderlenda, to valjda neke stvari govori o našoj trenutnoj situaciji

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.