Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Nottingham Forest (A) 18.10 ~ 13:30 h

Istaknuti odgovori

• Adi mijenja naslov u Matchday 08: Nottingham Forest (A) 18.10 ~ 13:30 h

Oni trenutno ne da su u kanalu nego su otisli u tri kurca, znaci svi uslovi ispunjeni da im mi damo vjestacko disanje. 

Očekivao sam da Postecoglou dobije nogu u toku ove pauze ali eto nije, mi smo imali momentum nakon velike pobjede protiv Liverpoola al onda nas sasjece jebena reprezentativna pauza.

Sva tri znaka su apsolutno moguca.

Ovdje ako ne donesemo 3 boda onda cemo se posrati na onu pobjedu protiv Liverpula. Upozoravao sam vec na rani termin, protivnik ce biti izuzetno nabrijan jer su sami sebi nabili pritisak proslosezonskim uspjebom i sada im gori pod nogama a vec drugom treneru se ljulja stolica. Nasoj igri vise lezi Postecoglou nego Nuno ali se ne bih iznenadio da i on malo povuce rucnu s ofanzivom u ovakvom mecu.

Bez potpune koncentracije od prve do zadnje minute nema bodova. Na Maresci je da ovu utakmicu pripremi kao protiv Liverpula, ne smije se potcijeniti Forest. 

Bez Palmera smo i bit ce jako tesko. Izmjene moraju biti pravovremene, mozemo kroz svjezinu doci do golova u zadnjih 15-20 minuta, zabili smo ih vec nekoliko ove sezone.

Maresca na pressu kaze da su Palmer i Badiashile out do Decembra. 
Caicedo, Enzo i Joao Pedro nisu trenirali juce, probace ih danas. 
Colwill od ranije out.

Vracaju se Tosin, Fofana i Santos. 

Koji kurac je s Palmerom, kaze jos SIC MORE WEEKS. Taman sam pomislio super dosla pauza igraci ce se polako vracati… kurcina.

Sta je sa Pedrom i Caisedom, oni uopste nisu putovali na reprezentativnu stanku, sto nisu trenirali?

James je ocekivano spreman, barem nesto pozitivno.

Ipak je Pedro Neto upitan s ne Joao Pedro

Znam da ce Maresca gurnuti Enza ako bude spreman na mjesto Palmera ali mislim da bi tu trebali pokusati malo vise improvizovati jer Enzo nije za tu ulogu plus je van forme, jer cijelu tu situaciju riješavaš tako što jednog od bitnih igraca ekipe guraš na neprirodnu poziciju, a u suštini ne moraš to raditi. Mišljenja sam da je uvijek najbitnije posložiti igrače na njihove prirodne pozicije pa tek onda razmisljati o svemu ostalom.

Nedostatak Delapa se iz sedmice u sedmicu potvrđuje kao ogroman hendikep jer izgubio si tog drugog napadaca kojem se vjerovalo, koji bi nudio dosta opcija u napadu, da je Delap spreman, Joao Pedro bi mogao na mjesto Palmera i to bi bilo to. Trenutno nemas Delapa, nemas Palmera, na to dodaš nepovjerenje Maresce u neke igrace i to ti je to jednostavno si osakaćen u napadu. 

Ja bi pokusao J. Pedra spustiti na mjesto Palmera a Guiu dao šansu u špicu, od toga nema nista jer se Guiu ne vjeruje, tako da bi sa Estavaom pokusao na 10. Razlog je sto momak ima taj vic u igri i što bi vjerovatno ostvario uticaj na igru sa bilo koje pozicije u napadu lakse nego bilo ko drugi u ekipi. U sustini ako prebobamo uspjesno sutra bez Palmera onda imamo 3 sedmice do nove reprezentativne pauze posle koje bi se Palmer trebao poceti polako vracati.

Okej Estevao 10tka (iako je i on putovao s Brazilom i igrao dvije utakmice, ali reci cemo da je spreman) koga bi onda stavio na desno krilo?

Pedro Neto je upitan i takodjer je igrao obe utakmice za Portugal.

Ako vec nece Enzo igrati tu 10tku jedina opcija jeste Buanonote 

• Autor

Ko nam je zapravo spreman u odbrani? Chalobah je bio samo suspendovan, Fofani bi trebala proći pauza zbog potresa mozga, Acheampong je bio samo umoran, Hato bi trebao biti neokrznut? Ako su ova četvorica izbor, vjerovatno će po ovom redoslijedu biti raspoređeni prioriteti za igranje. U ovoj situaciji je dobro što je tako jer bi Acheampong mogao imati problema sa Woodom. Je li Tosin zaista spreman da zaigra?

Mislim da bez obzira na to kako se Forest postavi mi trebamo da igramo sa Bonanoteom iza napadaća i sa dva krila. Nema potrebe za trojicom centralnih veznjaka ili sa trojicom vršilaca dužnosti centralnih veznjaka. Posebno ako je situacija sa Enzom i Caicedom loša. Ako njihova defanzivna linija bude stajala visoko moglo bi se to iskoristiti sa Garnachom ili Netom ako bude spreman.

Nisam optimista ne budul nam igrali Caicedo, Neto i Enzo uz odsustvo Palmera, Colwilla i Badia. Caicedo i Enzo nadam se da nije nista ozbiljno ali steta za Badija koji daje skroz drugu dimenziju svojim pasovima. Volio bih da Hato igra lijevog stopera a ne desnjak.

Lavia ce vjv u prvih 11 ako su ova dvojica odsutna ali niposto da igra svih 90 minuta inace mu bolnica ne gine.

Uz pretpostavku da nam ne igraju ovi igraci, postava koju bih izveo:

Sanchez
James, Achempong, Hato, Cucurella
                 Lavia, Santos
         Estevao, Pedro, Gittens
                           Guiu

Zamjene pravovremene: Gusto, Bounanote, Garnacho, George, Chalobah

14 minutes ago, Adi said:

Zašto Acheampong prije Chalobe?

Zato sto bih zelio da mu pruzim kontinuitet igranja pogotovo nakon partije koju je pruzio protiv Liverpula. Na lijevom stoperu zelim vidjeti ljevaka prije svega i tu zelim vidjeti Hata, zato Achempong prije Chalobe. Smatram da je svaki igrac mnogo bolji kada dobije samopouzdanje i povjerenje trenera a Achempongu je bas to potrebno. Siguran sam da bi bio jos bolji kada bi zaredao nekoliko utakmica bez straha od pogreske i da ce ga trener vaditi.

Ma nema šanse da Maresca počne utakmicu bez Gusta. Ako je u Čelsiju išta sigurno onda je to Gusto od prve minute.

Ja mislim da će početi ovako:

Sanchez

James Chalo Tosin Cucu

GUSTO Caicedo

Estevao    Enzo       Enzo

Joao P

Jedino za Estevaa nisam siguran da će početi.

• Autor
6 minutes ago, hamco said:

Zato sto bih zelio da mu pruzim kontinuitet igranja pogotovo nakon partije koju je pruzio protiv Liverpula. Na lijevom stoperu zelim vidjeti ljevaka prije svega i tu zelim vidjeti Hata, zato Achempong prije Chalobe. Smatram da je svaki igrac mnogo bolji kada dobije samopouzdanje i povjerenje trenera a Achempongu je bas to potrebno. Siguran sam da bi bio jos bolji kada bi zaredao nekoliko utakmica bez straha od pogreske i da ce ga trener vaditi.

Dobro, a šta ako počne Wood za Forest, vidjeli smo koliko je problema imao sa Matetom?

7 minutes ago, Adi said:

Dobro, a šta ako počne Wood za Forest, vidjeli smo koliko je problema imao sa Matetom?

Slazem se, to mu je deff slabost i mogao bi biti targetiran od strane Foresta. Sve zavisi sta zelimo i kakvu igru zelimo igrati, nisam siguran ni da ce Forest sa Angeom igrati isto kao Palace sa Glasnerom. Ovdje ce biti prostora, ne ocekujem da stoje svi iza i igraju duge lopte na Wooda kao sto je to Palace radio. Ovaj mec treba igrati na gol vise jer se mi braniti ne znamo.

Takodjer u zadnje vrijeme mi je Chaloba i pao sa formom. 

Ako je takvo stanje s veznim redom onda nam je najbolja varijanta gurnuti Ćućurelju u sredinu (ionako veci dio utakmice provede tu nego na beku) a lijevo Hata. Nasa 2 najbolja stopera su Chalo i Acheampong, malog treba isforsirati definitivno. Mada, kad udjoh maloprije na instagram i vidjeh onu blentavu facu Fofane pa jos s izblajhanom kosom na naslovnoj stranici sluzbene stranice, iste sekunde me muka neka uhvati. Nada umire posljednja da danas ipak nece zaigrati.

Moises i Enzo su trenirali kao i Pedro Neto, sumnjam da ce sve trojica biti offline za ovu utakmicu. 
Takodjer mislim da ce Fofana poceti zajedno sa Tosinom/Chalobom iako bih i ja zelio vidjeti Acheamponga.
Ovo sto je Wisey rekao da se gurne Cucurela u sredinu ja ne bi nikako iz vise razloga. Prvi razlog je taj sto je Cuci odlican ja lijevom beku i nema razloga da ga se odjednom gura u sredinu. Drugi razlog ako vec neko od bekova mora u sredinu (a ne mora jer ima Lavia,Santos,Moi) nek to bude Gusto/James koji su ove sezone vec X puta igrali na toj poziciji. I treci razlog zasto Cucurelu ne bi gurnuo u vezu jeste taj sto nema zamjene na lijevom beku. Da znam, reci cete da je to Hato, medjutim mali Hato se puno bolje pokazao na poziciji stopera nego na poziciji lijevog beka.

Mene vise brine pozicija 10tke tj ko ce to igrati (pod uslovom da je Estevao desno a Pedro Neto nedovoljno spreman)? Ova opcija sa Guiuem u vrhu napada bas ali bas sumnjam da ce se desiti.

• Autor

Sanchez; Gusto, Acheampong, Chalobah, Cucurella; James, Lavia, Santos; Neto, Pedro, Garnacho

Sels; Williams, Murillo, Milenković, Morato, Zinchenko; Sangare, Douglas Luiz; Gibbs-White, Taiwo, Anderson

Na kraju Achempong i Chalobah u zadnjoj liniji. Nadao sam se bez Jamesa u vezi za početak sa jednim ofanzivnijim igračem. Kod njih prilično defanzivna postavka na papiru. U napadu Taiwo koji je prije povrede bio još jači od Wooda i mogao bi nas namučiti. Ako bude visoka linija Neto i Govnacho bi mogli biti neuhvatljivi.

Uh sastav mi je baš onako šaren, šaren do mjere da ne znam ni sta bi mogao ocekivat.

Bez Enza i Caiceda, sa tri beka u sastavu, sta ce ovo biti ili ce James igrati treceg stopera ili ce James ili Gusto opet u sredinu nemam pojma, uglavnom ni srednje linije ne znam ko bi mogao nesto kreirati. 

Mogu shvatiti sve, ali sto opet Estevao na klupi cak i kad je Neto rovit. Ne svidja mi se postava ali tesko je ocekivati nesto puno bolje s obzirom na silne izostanke. Ne treba ni rizikovati pogotovo sa kljucnim igracima kao Enzo i Caicedo. Sto kaze Wisey, evo Santosu prilike nek pokaze, sta zna, kad ce ako nece sad.

44 minutes ago, hamco said:

Mogu shvatiti sve, ali sto opet Estevao na klupi cak i kad je Neto rovit. Ne svidja mi se postava ali tesko je ocekivati nesto puno bolje s obzirom na silne izostanke. Ne treba ni rizikovati pogotovo sa kljucnim igracima kao Enzo i Caicedo. Sto kaze Wisey, evo Santosu prilike nek pokaze, sta zna, kad ce ako nece sad.

Dosao Estevao sa dugog puta, managing minutes jebiga.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.