Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Bayern (A) 17.09. ~ 21:00h

Istaknuti odgovori

Jeftino jeftino jeftino primljeni golovi. Nista ovaj Bayern nije bauk, moze se itekako igrati s njima. Palmer i Gusto na desnoj strani prave dar mar, fino bas kombinuju. Lijevo krilo nam je odsjeceno jer je tu Neto a nije mu prirodna pozicija, bas se muci tu.

Tah je trebao biti iskljucen. 

Gubimo 2-1, primili autogol i penal. Valjda su nasi nakon tog gola Palmera i onih 10ak minuta poslije, shvatili da mogu igrati ravnopravno ovakve utakmice. Svidja mi se sto ne pametujemo puno pozadi, jer nemamo sigurne stopere ni golmana. Ocekivao sam vise od Enza i Neta, pa i Zoao je morao koju loptu vise zadrzati. Ćućurelja velike probleme s Oliseom ima, stalno se uvlaci i stoji daleko od covjeka. Realno nama su 2 najbolja igraca dosad Gusto i Palmer. Gusto hem sto se nudi naprijed, hem sto je ugusio Diaza da se ovaj cuo nije. 

Presudno ce biti prvih 15 min drugog dijela, kako cemo tu izici i reagovati. Izmjene ne smiju doci prekasno, inace cemo fizicki pasti. Santos najkasnije u 60. minuti da osvjezimo sredinu a onda i neki ofanzivni igrac gore, mozda i 2.

Penal je izvucen na iskustvo, Caicedo naivan ko francuska sobarica. Doduse ne zamjeram toliko, jer ovo se u Premiershipu ne svira u 9/10 puta. 

• Autor

Ljudi su bili dosta bolji, drze loptu, krecu se bolje, jace pritiskaju, Olise je sam napravio nekoliko dobrih sansi. Ipak i mi imamo puno prostora naprijed ali moramo vise trcati, pogotovo kada imamo loptu moramo se vise kretati a krila da traze loptu u prostor.

Joao Pedro je izgubio skoro svaki duel, pokusavamo dugom loptom na njega ali ne vrijedi jer nije igrac za takve stvari. 

Ono sto mi najvise smeta je sto mi Bayern djeluje energicnije, vise trce i stice se utisak kao da ih je vise na terenu. Prije bih rekao da je problem fizicke nego takticke prirode.

U drugom poluvremenu moramo mnogo jace, ovo nije dovoljno.

Cucu je uvek agresivan i ide u meso, ovo sto ostavlja ovoliko prostora Oliseu nora da je zbog neke cudne takticke zamisli. Ne verujem da on to radi svojevoljno. 

Enzo protiv jake i organizovane ekipe kao sto je Bajern nema sta da trazi na poziciji koju sada igra, Joao Pedro je fizicki mnogo slabiji od oba Bajernova stopera i to je jasno bilo i pre meca, ne vidim razlog za igru dugim loptama.

75 min, onako kako sam i mislio, bolje smo odigrali sad nego protiv brentforda ali jbg, kostali nas kiksevi iako smo bili egal sa njima

nisu oni ne znam kolko bili bolji kako rezultat pokazuje ali fudbal je to

nadam se do kraja ako je ikako moguce do izjadnacanje ili bar jos jedan gol da damo

Tosin mi je kriminalan, svaka situacija 1 na 1 kao da je igrac sam, to je minus i to sto nemamo zamenu za Pedra odnosno nekog da ubaci pored njega

Drugo poluvrijeme tanko. Bolji smo bili u prvom.

Bayern nista posebno a na kraju rutinska pobjeda, autogol penal i jedna nasa greska. 
Nisam previse razocaran jer se ocekivao ovaj poraz, nadam se da su igraci naucili nesto i osjetili cari Lige sampiona. 

Kompany je naguzio Marescu s nimalo jacim timom. Drugo poluvrijeme iz aviona se vidi da je ekipa pala, citav stadion i mi kraj malih ekrana vidimo da je pitanje trenutka kad ce treci gol ali nas vrli trener sjedi skrstenih ruku. Onih 10-15 minuta sredinom drugog dijela je bas ocajno izgledalo.

Bayern zasluzeno pobijedio al nek ne misle da su neka aman ekipa. I nocas bi ih bolji i hrabriji tim napatio, ali nasi nisu bili spremni za Ligu Sampiona. 

• Popularna objava
5 minutes ago, Wisey said:

Kompany je naguzio Marescu s nimalo jacim timom. Drugo poluvrijeme iz aviona se vidi da je ekipa pala, citav stadion i mi kraj malih ekrana vidimo da je pitanje trenutka kad ce treci gol ali nas vrli trener sjedi skrstenih ruku. Onih 10-15 minuta sredinom drugog dijela je bas ocajno izgledalo.

Bayern zasluzeno pobijedio al nek ne misle da su neka aman ekipa. I nocas bi ih bolji i hrabriji tim napatio, ali nasi nisu bili spremni za Ligu Sampiona. 

Bas da je nimalo jaci tim tesko da stoji ta kontatacija. Najpre su mnogo iskusniji, godinama igraju sa okosnicom tima. Imaju 3 stopera bolja od bilo kog naseg. O Kejnu da ne pricam kao i Nojeru. Tu se pravi nenadaknadiva razlika. 

Ovo ne pricam da bi se nesto kao pravdali. Generalno jako jako lose drugo poluvreme. Govor tela, bez agresije, sa tim stavom se ne vraca u ovo takmicenje. Morali smo da odgoborimo mnogo jace tim pre zbog teske svinjarije sa izmisljenim penalom.

• Autor
  • Popularna objava

Bayern je bio daleko bolji od nas. Apsolutno u svakom dijelu terena su dominirali. Da se ne ponavljam jer sam na poluvremenu vec pisao o tome, fizicki i kondiciono ljudi su na daleko vecem nivou od nas, daleko vecem.

Na slici ispod mozete vidjeti da su ljudi pretrcali skoro 10km vise od nas, to je pa kao da su imali igraca vise. Da ne pricam o energiji, duelima, sprintevima..pojeli su nas.

Ne bi bilo fer da se i Kompany ne pohvali, mlad trenee iz Burnleya dosao i vec nametnuo svoj stil. 
Pohvale i za naseg golmana kao i Palmera. Ostali nisu vrijedni pomena.

IMG_0499.png

Krenuli smo dobro i onda je počelo sve da ide protiv nas. Ovako pristrasno suđenje nisam vidio još od gostovanja u Prozoru. Svaka odluka je išla na njihovu stranu, bilo da je to faul, korner, aut, ili penal. Ono vidjelo penala nije, to što je neko nekog dotakao ne mora značiti da je prekršaj i sve dok se bude tako gledalo penal će da bude sve živo. Sudija je bio pogubljen od početka i svirao je ponesen atmosferom na stadionu. Sahranili su nas slučajni autogol i penal, prije toga nisu vidjeli koje je boje Sanchezov dres. Mislio sam da će poslije Palmerovog gola da krene veliki preokret, ali ništa od toga. Nismo bili dovoljno dobri i sve vrijeme je izgledalo kao da imamo igrača manje. U postu iznad mog je vidljivo zašto je to tako. Na drugo poluvrijeme nismo ni izašli i vrlo lako se mogao desiti pravi potop. Šteta, jer mislim da smo imali dobru priliku za uzeti makar bod. Taj bod na tabeli ne bi vrijedio mnogo, ali bi značio iz drugih razloga.

Sreća pa smo odmarali igrače protiv Brentforda pa smo mogli da budemo rastrčani protiv Bayerna. Daj još odmaraj za kup.

Pa nije ni svirao glavni penal nego pomocni. Frajer sam sebi ne vjeruje. Prvo pustio igru i onda se vratio da ga odsvira. Ovaj bio 10ak metara udaljen, a pomocnik iz nikakvog ugla sa 20 metara bolje vidi. 

I ona situacija kad dade Bajernovom stoperu samo zuti za namjeran udarac bez lopte, vrlo je sumnjiva. Nista na VARu ne prikazase a i ponovljeni snimak samo iz jedne kamere s ogromne udaljenosti.

Ne opravdava to pickast i los pristup trenera. Taktika promasena i sve ce biti gore dok je ovaj idiot na klupi.

32 minutes ago, Wisey said:

Pa nije ni svirao glavni penal nego pomocni. Frajer sam sebi ne vjeruje. Prvo pustio igru i onda se vratio da ga odsvira. Ovaj bio 10ak metara udaljen, a pomocnik iz nikakvog ugla sa 20 metara bolje vidi. 

I ona situacija kad dade Bajernovom stoperu samo zuti za namjeran udarac bez lopte, vrlo je sumnjiva. Nista na VARu ne prikazase a i ponovljeni snimak samo iz jedne kamere s ogromne udaljenosti.

Cak i situacija kod ofsidea nije prikazana pomoci poluautomatskog a razlog za to je jer se noga onog Sase Boya nije vidjela , iz ugla kamere pa se linije nisu mogle povuci. 

Ne kazem da nije bio ali su to cinjenice.

O ovome pricam:

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.